Skafander
Domaćin
- Poruka
- 4.545
...da se ljudi u 21. - om veku i dalje greju na drva i ugalj? Zar nije primitivno kao u pećini u pećinsko doba?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim, imaš para da napraviš toliku kuću a posle nemaš para da je zagreješ sa strujom ili gasom i zagađuješ okolinu.slažem se
ja ložim stare gume i plastiku
drva su mi bezveze
Pa i da i ne, malo zbilje, malo šale, što?Озбиљан си?
slažem se
ja ložim stare gume i plastiku
drva su mi bezveze
Za jelo ili?Нема ништа калоричније од гума и пластике.
Nije moralno. Ali džabe pričam kad je većina sebična ili egoistična. Nikad niko nije ni pomislio na druge. Ne postoji ta svest još uvek, izgleda, nažalost.Pa i da i ne, malo zbilje, malo šale, što?
Smeta mi dim, što od kola, što pušači, što od loženja. Neko greje svoju guzicu, a ja se gušim napolju ili ne smem ni prozor da otvorim. Ako me razumeš. Malo je sebično, egoistično. Vidim da naprave kuće od 2 - 3 sprata a lože ugalj i drva. Ima para za toliku kuću a posle nema za gas ili struju nego drva i ugalj.
Imamo reke, vetar, može solarno. Zar i u ovom veku da kopamo zemlju i da sečemo drva koja nam daju kiseonik?
Ma znam, zezam se, mada je i za jelo za energiju. HeheКалорија је јединица мере за енергију.
Ево од Четџипитија колико калорија носи дрво а колико гума и пластика.
Калорична вредност дрвета, гуме и пластике
Гориво Калорична вредност (приближно) Јединица Дрво 3500 – 4500 kcal/kg Гума 7000 – 8500 kcal/kg Пластика 7000 – 9000 kcal/kg
Да ли знаш проценат покривености гасом у Србији?Nije moralno. Ali džabe pričam kad je većina sebična ili egoistična. Nikad niko nije ni pomislio na druge. Ne postoji ta svest još uvek, izgleda, nažalost.
Ma znam sve, jasno mi je, žao mi je, mada ne mislim da treba jedni druge da pogušimo ako smo siromašni. Ako me razumeš. Ja na primer pričam isključivo za Zemun i Surčin. A to su valjda najbogatije opštine. Pre sam pričao kako živim sa 100 evra sve ukupno, mesečno. Ako ja mogu, može svako. Samo ako hoće. A ako dva člana porodice rade u proseku i imaju u proseku po jedno dete, mislim da može da se preživi i sa minimalnim platama od po 500 eura. Znači 1000 sve ukupno. Ne mora da se kupuje hrana u maksiju. Ima MERE. Ja živim u stanu, i uglavnom se grejem samo noću, kad je jeftinija struja, preko dana se radi, popodne nisam uvek kući. Zašto se bar u Zemunu ne greju na gas ili struju? Znaš kako nekad bude kao gasna komora. Ne treba nam neprijatelj. Sami sebi smo dovoljni...ne moraju svi da voze kola, i to samo jedna osoba u kolima, kola od 15 - 20 godina od 1000 eura da bi im bilo udobno, neće bicikl ko može ili autobus. Posle im je čudno što narod umire od kancera. Što od cigara, izduvnih gasova, loženja... A krive uranijum od bombardovanja. Lažu sami sebe. I nas nevine truju. Mi koji mislimo na druge a ne samo na sebe i svoju decu...Да ли знаш проценат покривености гасом у Србији?
Да ли знаш просек плата у Србији када се изузме Београд?
Да ли мислиш да са платом од 50,60 к породица може да плаћа грејање на струју или ( чак и да има гас у близини) сакупи 2000- 3000 еура само заприкључак и котао?
Рећи ћу ти да је у Немачкој грејање на дрва прилично заступљено, а места где с котлови на лож уље ужасан смог стварају, а они имају далеко бољи стандард.
Баш није за шалу и шегу.
Гарантујем да преко 50% домаћинстава греје само једну до две просторије на дрва. Не зато што не умеју да притисну дугме котла на струју.
Само посети неко удружење пензионера пред крај лета да видиш гужве за упис куповине дрва на рате.
Није смешно. Тужно, јадно, чемерно.
Померите гузице из Београда мало.
А да се преселиш у планину? Соларни панели, грејање на струју?Ma znam sve, jasno mi je, žao mi je, mada ne mislim da treba jedni druge da pogušimo ako smo siromašni. Ako me razumeš. Ja na primer pričam isključivo za Zemun i Surčin. A to su valjda najbogatije opštine. Pre sam pričao kako živim sa 100 evra sve ukupno, mesečno. Ako ja mogu, može svako. Samo ako hoće. A ako dva člana porodice rade u proseku i imaju u proseku po jedno dete, mislim da može da se preživi i sa minimalnim platama od po 500 eura. Znači 1000 sve ukupno. Ne mora da se kupuje hrana u maksiju. Ima MERE. Ja živim u stanu, i uglavnom se grejem samo noću, kad je jeftinija struja, preko dana se radi, popodne nisam uvek kući. Zašto se bar u Zemunu ne greju na gas ili struju? Znaš kako nekad bude kao gasna komora. Ne treba nam neprijatelj. Sami sebi smo dovoljni...ne moraju svi da voze kola, i to samo jedna osoba u kolima, kola od 15 - 20 godina od 1000 eura da bi im bilo udobno, neće bicikl ko može ili autobus. Posle im je čudno što narod umire od kancera. Što od cigara, izduvnih gasova, loženja... A krive uranijum od bombardovanja. Lažu sami sebe. I nas nevine truju. Mi koji mislimo na druge a ne samo na sebe i svoju decu...
Ne razumeš šta ti ja pričam, koliko god da smo najjadniji i najbedniji na planeti nam ne daje pravo da jedni druge trujemo i gušimo. Nema izgovora i opravdanja. Niko nema pravo da nekome ugrožava život. Da se ja pitam, niko ne bi vozio kola u gradu, pušio ili ložio. Šta je važnije od vazduha? Za zdravlje. Tek posle ide voda i hrana.А да се преселиш у планину? Соларни панели, грејање на струју?
Електрични ауто до посла итд...
Значи није проблем што смо сиромашно и јадно друштво, него што не желимо да живимо још јадније?
Da li želiš da udišeš dim, ti i tvoja deca, tvoji roditelji? Ako ne želiš sebi i svojima, nemoj onda ni drugima.А да се преселиш у планину? Соларни панели, грејање на струју?
Електрични ауто до посла итд...
Значи није проблем што смо сиромашно и јадно друштво, него што не желимо да живимо још јадније?
Јамачно. Глупо женско...настави сам даље.Ne razumeš šta ti ja pričam
Ja to nisam rekao, ni mislio. Ali vazduh je neprikosnoven, kao život, to je jedno te isto. Vazduh = zdravlje = život. Ali ovde svi puše pa im ne smetaju ni izduvni gasovi, ni loženje. I svi su bolesni i umiru. Ne znam šta pričam pogrešno. Ceo narod i celo društvo mora da se menja, ali svi da krenu od sebe, od pojedinca. Sad kad nemaš argumenata ti odustaješ. Ja pričam u ime prirode, zdravlja, života.Јамачно. Глупо женско...настави сам даље.
A šta misliš struja odakle se dobija? Iz uglja najvećim delom ovde kod nas. Gas ti je fosilno gorivo i manje zagađuje od uglja i nafte ali opet zagađuje (25 posto manje). Opet nemaju svi pristup gasu a i mnogi se plaše da ga koriste zbog opasnosti od eksplozija.Pa i da i ne, malo zbilje, malo šale, što?
Smeta mi dim, što od kola, što pušači, što od loženja. Neko greje svoju guzicu, a ja se gušim napolju ili ne smem ni prozor da otvorim. Ako me razumeš. Malo je sebično, egoistično. Vidim da naprave kuće od 2 - 3 sprata a lože ugalj i drva. Ima para za toliku kuću a posle nema za gas ili struju nego drva i ugalj.
Imamo reke, vetar, može solarno. Zar i u ovom veku da kopamo zemlju i da sečemo drva koja nam daju kiseonik?