Да ли су адвентисти хришћани?

...ako cemo tako onda je svojevremeno SAMO Noje bio u pravu u predpotopnom svetu,samo je Jona bio u pravu u Nineviji,samo je Pavle bio u pravu u vezi potrebe da se Hristovo jevandjelje propoveda paganima i t.d.
...meni se cini da ti zapravo ignorises poziv Bozjeg glasnika da se reformises i da konacno prihvatis Hristra drzeci SVE Njegove zapovesti a da ti to lakse prodje pred vlastitu savest - ti neosnovano pljujes onu koja te poziva da krenes na pravom putu.
Ma možeš misliti da Bog 1800 godina drži hrišćane u zabludi.

Ako ti ne valja crkva idi u sinagogu.
Antisemitizam nije potrebno da naglasavas, znamo vec da si.
Po tvome, trebas da napustis tu crkvu, jer vidimo da je odredjivala dazume i vreme i to rade jos uvek.
Po tvome ne po mome.
Ali ti neces i to je licemerno ponasanje.
Ali i tu te ucim, da prestanes da se ponasas tako.

Nek ide gde ko hoce, mi smo ovde da diskutujemo ne da pljujemo i svadjamo se.
Ja te samo vaspitavam da to shfatis.
Nikada se ne bi bavio vama, ali posto se ubacujete, pokazujem vam samo gde ste, u meri koju vi provocieate sami.
Ja cu sluziti Bogu kao Avelj, ti si izabrao kao Kain i to je ok.
I uzivaj, brani li ti ko?

Otkrivenje 14,12 Ovdje je strpljivost svetih, koji drže zapovjesti Božje ( dekalog) i vjeru Isusovu

Ko nece, ne mora.

Antisemitizam nije potrebno da naglasavas, znamo vec da si.
Po tvome, trebas da napustis tu crkvu, jer vidimo da je odredjivala dazume i vreme i to rade jos uvek.
Po tvome ne po mome.
Ali ti neces i to je licemerno ponasanje.
Ali i tu te ucim, da prestanes da se ponasas tako.

Nek ide gde ko hoce, mi smo ovde da diskutujemo ne da pljujemo i svadjamo se.
Ja te samo vaspitavam da to shfatis.
Nikada se ne bi bavio vama, ali posto se ubacujete, pokazujem vam samo gde ste, u meri koju vi provocieate sami.
Ja cu sluziti Bogu kao Avelj, ti si izabrao kao Kain i to je ok.
I uzivaj, brani li ti ko?

Otkrivenje 14,12 Ovdje je strpljivost svetih, koji drže zapovjesti Božje ( dekalog) i vjeru Isusovu

Ko nece, ne mora.
Ja nisam nikakav antisemita i ne podmećite mi tu.

A ko si ti da Bogu naredjujes KADA CE ,KAKO I KOME iznositi Njegove poruke !!???
I u vreme SZ-ta je bilo vremena kada se Bog zaista dugog vremena nije javljao svome narodu ali je to druga tema.
Bog nikad nije kontradiktoran u svojim porukama u odnosu na prethodna otkrivenja. A od vaše verovesnice i proročice ispada da jeste.

Bog nikad nije kontradiktoran u svojim porukama u odnosu na prethodna otkrivenja. A od vaše verovesnice i proročice ispada da jeste.
Vi ste opsednuti Egv.
Mi ju ne bi ni pomenulinneb bismo da ne forsirate bi to.
Trazite zadevicu.

Zasto vam Egw smeta?
Isus kaze, ispitujte duhove.
Zli duhovi rade preko nekih ljudi.

Centar svih njenih knjiga je Hristos.
Djavo ne podnosi to, nervira ga to.
Zato vam smeta.
Vasa reakcija pokazuje kakav duh zivi u nekima od vas?
Screenshot_20250518-135434~2.png

Vi ste opsednuti Egv.
Mi ju ne bi ni pomenulinneb bismo da ne forsirate bi to.
Trazite zadevicu.

Zasto vam Egw smeta?
Isus kaze, ispitujte duhove.
Zli duhovi rade preko nekih ljudi.

Centar svih njenih knjiga je Hristos.
Djavo ne podnosi to, nervira ga to.
Zato vam smeta.
Vasa reakcija pokazuje kakav duh zivi u nekima od vas?
Pogledajte prilog 1729609
Нама, истинским хришћанима, смета Елен Вајт зато што меша истину са неистином. Она је опаснија од Мухамеда и његовог курана који је чисто сотонско дело. У њеним делима је њезин надахнитељ (а Бог сигурно није, па претпостави ко је то), измешао истину и неистину..

Nisam antisemita ne mrzim ni Jevreje ni Arape,
Arape niko pomenuo nije ali se sve vreme vidi da organski ne podnosis jevreje i njihovu izvornu veru u Boga kojuu vidimo u Svetom Pismu...
... Ali je činjenica da neki rade da se uništi htišćanstvo.
Sa ovim se potpuno slazem,istorija je pokazala da je papstvo sistematski unistavalo hriscane samo zato sto su verovali Bogu onako kako je zapisano u Svetom Pismu ali nazalost to nije slucaj samo sa njima vec su to isto radili i vase verske pretece.

Нама, истинским хришћанима,
Kakvi su to ISTINSKI hriscani,jer ima i nekih neistinskih...!?
Tako ti je bato kada citas Alana Forda umesto Bibliju i ono sto procitas proveravas kod te tvoje verske lidere koje ti zatvaraju oci i razum da nista nbe bi razumeo kako treba... :kafa:
смета Елен Вајт зато што меша истину са неистином. Она је опаснија од Мухамеда и његовог курана који је чисто сотонско дело. У њеним делима је њезин надахнитељ (а Бог сигурно није, па претпостави ко је то), измешао истину и неистину..
...nego,ostali ste mi duzni odgovora gde to u Novom Zavetu vidite hriscane da se mole mrtvacima,da koriste njihove NAVODNE slike / ikone u verskom smislu kao sto vi danas radite i gde su TAMO realni svestenici koji realno kade ???
Daj da prvo ovo rascistimo pa cemo onda uporedjivati i babe i dedove pa da znamo na cemu smo...
Izvoli.

Kakvi su to ISTINSKI hriscani,jer ima i nekih neistinskih...!?
Tako ti je bato kada citas Alana Forda umesto Bibliju i ono sto procitas proveravas kod te tvoje verske lidere koje ti zatvaraju oci i razum da nista nbe bi razumeo kako treba... :kafa:

...nego,ostali ste mi duzni odgovora gde to u Novom Zavetu vidite hriscane da se mole mrtvacima,da koriste njihove NAVODNE slike / ikone u verskom smislu kao sto vi danas radite i gde su TAMO realni svestenici koji realno kade ???
Daj da prvo ovo rascistimo pa cemo onda uporedjivati i babe i dedove pa da znamo na cemu smo...
Izvoli.
Naravno da su istinski hrišćani samo pravoslavni hrišćani. Svi ostali su manje ili više iskvarili veru predanu od apostola. Vozi li neko avion u Bibliji? Znači li to da ne sme avion da se vozi, automobil...

Poslednja izmena:
Naravno da su istinski hrišćani samo pravoslavni hriščani. Svi ostali su manje ili više iskvarili veru predanu od apostola. Vozi li neko avion u Bibliji? Znači li to da ne sme avion da se vozi, automobil...
Odkud sad pravoslavlje stavljas u istu recenicu sa hriscanstvom...?
Dobio si nekoliko pitanja stoga konacne zakljucke ostavimo za kraj nakon sto mi ih budes odgovorio.

Inace,sto se aviona tice,uporedba ti je izuzeeeeewtno glup...pardon,neprikladna iz prostog razloga sto se hriscani ne mole avionu,ne ljube ga nit sluze njegovim slikama a jos manje ga koriste u funkciji bilo kakve licne/ grupne verske prakse.
Da,voze se avionom ali to nema nikakve veze sa hriscanskom verovanju stoga je paralela potpuno neosnovana.

Kako vidim,bice da je pravo vreme da ti saopstim jedno za tebe frapantnu novinu:
BABE su odrasli priadnici ljudske vrste i to zenskog pola dok su ZABE bezrepi mekoteli koji zive u vodenim sredinama i koji vema cesto krekecu !!!

Odkud sad pravoslavlje stavljas u istu recenicu sa hriscanstvom...?
Dobio si nekoliko pitanja stoga konacne zakljucke ostavimo za kraj nakon sto mi ih budes odgovorio.

Inace,sto se aviona tice,uporedba ti je izuzeeeeewtno glup...pardon,neprikladna iz prostog razloga sto se hriscani ne mole avionu,ne ljube ga nit sluze njegovim slikama a jos manje ga koriste u funkciji bilo kakve licne/ grupne verske prakse.
Da,voze se avionom ali to nema nikakve veze sa hriscanskom verovanju stoga je paralela potpuno neosnovana.

Kako vidim,bice da je pravo vreme da ti saopstim jedno za tebe frapantnu novinu:
BABE su odrasli priadnici ljudske vrste i to zenskog pola dok su ZABE bezrepi mekoteli koji zive u vodenim sredinama i koji vema cesto krekecu !!!
Kakve molitve mrtvacima? Mrtvi ne postoje.

Kakve molitve mrtvacima? Mrtvi ne postoje.
S tobom se ne slazu SZ
ni proroci,ne slaze se Isus a nit apostoli jer oni prave jasnu razliku izmedju zivih i mrtvih.
To je to nego zasto mi ne odgovaras konkretno na pitanje i da mi pokazes / dokazes da su apostoli i prvi hriscani iz Biblije imali istu versku praksu kao sto je vi imate i na koju ste ponosni pozivajuci se na nekakav kontinuitet !???

Samo je baba subotarka (Ellen G. White - Elen Vajt) iz američke zabiti u pravu, a svi ostali greše. Pre će biti obrnuto.

...ako cemo tako onda je svojevremeno SAMO Noje bio u pravu u predpotopnom svetu,samo je Jona bio u pravu u Nineviji,samo je Pavle bio u pravu u vezi potrebe da se Hristovo jevandjelje propoveda paganima i t.d.

Za Nou, Jonu i Pavla imamo potvrdu u Božjoj riječi (Svetom pismu) da su od Boga izabrani i ljudima poslani kao Božji glasnici. A tko je Ellen White proglasio Božjim glasnikom? Je li Bog? Ne, Ellen White je samu sebe proglasila Božjim glasnikom. Evo njenih riječi i njenog vlastitig priznanja:

Kada je Elen G. Vajt razmatrala svoj dugogodišnji rad, osetila je da pojam "proročica" samo nepotpuno opisuje njenu službu. Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao svome narodu poslednjeg vremena. Iako su je drugi često nazivali proročicom, ona je shvatala da njeno delo obuhvata mnogo šire područje od onoga koje se uglavnom pripisuje toj službi; ali nikada nije tražila ni počasti ni nagrade za sebe. Osim toga, bila je duboko svesna štete koju su Božjem delu njenoga vremena nanosili drugi koji su se drsko kitili titulom proroka (3SM 74). (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

...meni se cini da ti zapravo ignorises poziv Bozjeg glasnika da se reformises i da konacno prihvatis Hristra drzeci SVE Njegove zapovesti a da ti to lakse prodje pred vlastitu savest - ti neosnovano pljujes onu koja te poziva da krenes na pravom putu.

Gore vidjesmo, za razliku od Noe, Jone, Pavla i mnogih drugih Božjih glasnika koje je Bog u Svojoj Riječi imenovao i poslao kao svoje glasnike, Ellen White je samoproglašena Božja glasnica. Nema razlike između nje i drugih samoproglašenih Božjih glasnika: Muhameda, Ann Lee, Joanna Southcott, Josepha Smitha, Charlesa T. Russella i još mnogih sličnih.

Ma možeš misliti da Bog 1800 godina drži hrišćane u zabludi.

A ko si ti da Bogu naredjujes KADA CE ,KAKO I KOME iznositi Njegove poruke !!???

A tko si ti da umjesto Boga i u ime Boga, uz Božje glasnike Nou, Jonu, Pavla, (od Boga proglašene), dodaješ i imenuješ Božjim glasikom samoproglašenu 'Božju glasnicu' Ellen White!?

Kreketanje je odlika samoproglašenih Božjih glasnika.

Poslednja izmena:
A tko si ti da umjesto Boga i u ime Boga, uz Božje glasnike Nou, Jonu, Pavla, (od Boga proglašene), dodaješ i imenuješ Božjim glasikom samoproglašenu 'Božju glasnicu' Ellen White!?

A ko si ti koji sluzis samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima?
Ko ti to odobrava?
Koji bezobrazluk?

Нама, истинским хришћанима, смета Елен Вајт зато што меша истину са неистином. Она је опаснија од Мухамеда и његовог курана који је чисто сотонско дело. У њеним делима је њезин надахнитељ (а Бог сигурно није, па претпостави ко је то), измешао истину и неистину..
Ovo je kao u obdanistu.
Moj tata je najaci na sveeeetuuu...tvoj niiijeee...
Moja mamaaaa je najlepsaaaaa...tvoja nijeeeee eheheeee..
Alal na nivo svesti...

Odkud ti ideja DA LJUDI proglasavaju nekog glasnika Bozjim ?
Dali je neko TAKAV glasnik vidi se iz toga kakve je poruke upucivao ljudima u smislu dali ih poziva na reformu u skladu sa Bozjim zapovestima ili ih mozda vara plasirajuci neku novu versku praksu koje nema u Svetom Pismu.
Na osnovu OVIH standardi cini se da je EGW ipak Bozji glasnik dok je tvoj papa recimo klasican neznobozac i paganin...sta ces,nije to lepo cuti za jednog njegovog poklonika ali sta se tu moze...
...iskreno,nisam nikad cuo papu da krekece ali ako ti tako kazes onda... :kafa:

A ko si ti koji sluzis samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima?

I ne htijući, ovim si priznao i potvrdio moju tvrdnju.

Zapravo kažeš - 'kad vi katolici 'služite samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima', zašto mi adventisti sedmog dana ne bismo služili i ispovjedali vjeru u samoproglašenu Božju glasnicu Ellen White.

Hvala ti na svjedočenju.

Odkud ti ideja DA LJUDI proglasavaju nekog glasnika Bozjim ?

Ja to ne tvrdim, naprotiv, nego se pitam: Otkud ideja Ellen-i White da samu sebe proglasi Božjim glasnikom? I koji duh tebe nadahnjuje da ispovjedaš vjeru u ženu koja je sama sebe proglasila Božjim glasnikom?

I ne htijući, ovim si priznao i potvrdio moju tvrdnju.

Zapravo kažeš - 'kad vi katolici 'služite samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima', zašto mi adventisti sedmog dana ne bismo služili i ispovjedali vjeru u samoproglašenu Božju glasnicu Ellen White.

Hvala ti na svjedočenju.

Ja to ne tvrdim, naprotiv, nego se pitam: Otkud ideja Ellen-i White da samu sebe proglasi Božjim glasnikom? I koji duh tebe nadahnjuje da ispovjedaš vjeru u ženu koja je sama sebe proglasila Božjim glasnikom?
Ne.
Sve izokrenes naopakpo.
Vec da imas obraza i karaktera, da tebe stvarnon iteresuje ispravno ucenje, ne bi mogao da dovodis u pitanje nekoga u cemu si 99 puta gori.

Ne.
Sve izokrenes naopakpo.
Ma nije toliko strasno sto to radi sa sagovornicima vec sa Svetim Pismom i to nazalost,za njegovu pogibao...
Vec da imas obraza i karaktera,
...eh,kad bi baka bar ponekad bila deka ali nije.. :D
da tebe stvarnon iteresuje ispravno ucenje,
Odakkle ti sad ovo,gde si video da okorelog papistu zanima ISPRAVNO UCENJE ???
ne bi mogao da dovodis u pitanje nekoga u cemu si 99 puta gori.
...mislim da ti ova "matematika" nije bas kako treba ali vidim da si hteo biti pristojan stoga si dao jedan,relativno blag opis...nazalost,njegovo stanje bi se u jednoj takvoj uporedbi slobodno moglo opisati cetiricifrenim brojevima ali hajde nek ti bude i ovako....

Ma nije toliko strasno sto to radi sa sagovornicima vec sa Svetim Pismom i to nazalost,za njegovu pogibao...

Na svoju pogibao, skrnaveći Sveto pismo, radi onaj tko dokazuje da je Ellen White Božji glasnik, argumentirajući to tezom kako su Noa, Jona i Pavao Božji glasnici. A to si ti. Evo i dokaza iz tvoje diskusije s Gedeonom:

Samo je baba subotarka (Ellen G. White - Elen Vajt) iz američke zabiti u pravu, a svi ostali greše. Pre će biti obrnuto.

Koja hula. Ako su u pravu bili Noa, Jona i Pavao (Božji glasnici), onda je u pravu, tvrdiš ti, i (vidjesmo) samoproglašeni 'Božji glasnik' Ellen White.

Back