Zašto su prvi hrišćani imali darove jezika, lečenja, izgonjenja duhova itd., a mi današnji hrišćani nemamo

Kakve veze vi sa izvornim hrišćanstvom imate?
Tko to vi / mi? Činjenica da sam primio sakramente u katoličkoj crkvi, ne čini me kršćaninom, još manje katolikom. Na poslu sam vjeru iz "Roman catholic" promijenio u "Sunni Islam (Croatia)", zbog dva dodatna plaćena dana godišnje.
Jednim klikom miša, batice.

Moje mišljenje je da su popovi krivi zato što nema više čuda među pravovernim hrišćanima. Svako pripada nekoj parohiji i ima svog paroha, paroh pominje svog episkopa na svim službama, episkop pominje patrijarha, patrijarh pominje ostale poglavare pomesnih crkava, a kako se tu namnožilo svakakvih i jeretika i bezakonika, verovatno je zato i blagodat Duha Svetoga slaba ako je još uopšte ima. Npr. sadašnji patrijarh kakva on čuda može da čini. Čudo je da ga Bog još drži na zemlji.
+++
Svi rimokatolički popovi i biskupi pominju papu rimskoga, a ono papa digao nos do nebesa od gordosti (on je Hristov zamjenik, vikar, nepogrešiv u pitanjima vere i morala - to se baš vidi na delu sa moralnim smernicama pape Francuska) + skoro jeresi u drugim pitanjima.

Poslednja izmena:
Ако је тако, да хришћани лече молитвом, онда болнице не требају, и чему онда лечење порукама?

Живимо у 21ом веку, и чудо је да неко верује у такве глупости.

Чуда сам једино налазио у Зони Сумрака.

Ако је тако, да хришћани лече молитвом, онда болнице не требају, и чему онда лечење порукама?

Живимо у 21ом веку, и чудо је да неко верује у такве глупости.

Чуда сам једино налазио у Зони Сумрака.
Па, видиш, проблем је у нама хришћанима. Да смо ми хришћани какви би требали да будемо наравно да нам болнице не би требале.

Па, видиш, проблем је у нама хришћанима. Да смо ми хришћани какви би требали да будемо наравно да нам болнице не би требале.
Шта уопште значи бити хришћанин? Ко је "прави" хришћанин данас? Све се свело на празник, кад се неко сети да као Бог постоји или да је Х верске организације.
Исто тако нисам убеђен у легитимност "чуда" и селекцијом "светаца." То је ствар неке политике а не реалности.
Католици имају свеце, православци имају свеце, а свеци су ствари тешње и за човека недостижни.

Шта уопште значи бити хришћанин? Ко је "прави" хришћанин данас? Све се свело на празник, кад се неко сети да као Бог постоји или да је Х верске организације.
Исто тако нисам убеђен у легитимност "чуда" и селекцијом "светаца." То је ствар неке политике а не реалности.
Католици имају свеце, православци имају свеце, а свеци су ствари тешње и за човека недостижни.
Има међу тим свецима и наводних...

Има међу тим свецима и наводних...
Мени је само постојање светаца под огромним знаком питања, исто тако кад неко постане мученик па га посвете зарад тога.

cela srž Isusovog učenja i shvatanja ranih hrišćana je u odbacivanju gordosti i prihvatanju jednake ljubavi za sve ljude uključujući sebe....međutim u praksi modernog hrišćanstva preovlađuje sujeta i manjak prave ljubavi.....ukratko, u svim hrišćanskim dominacijama su preovladali fariseji tj. ideolozi i formalisti negde manje negde više...Koren tog poraza Isusovog učenja o ljubavi je verovatno apostol Pavle koji je filozofirao i učio da se spasavamo verom a ne delima dok je ljubav pretvorio u nešto u šta se treba obući tj. napravio je time od nje poželjnu ego masku i pretvorio je ljubav u naivnu patetiku ustvrdivši da ljubav sve veruje... Isusov prototip čoveka ljubavi nije Idiot iz dela Dostojevskog nego mudrac koji voli...Pavlov prototip čoveka koji voli je jurodivi zanesenjak..time je Pavle naneo nemerljivu štetu Isusovom učenju tj. hrišćanstvu...

cela srž Isusovog učenja i shvatanja ranih hrišćana je u odbacivanju gordosti i prihvatanju jednake ljubavi za sve ljude uključujući sebe....međutim u praksi modernog hrišćanstva preovlađuje sujeta i manjak prave ljubavi.....ukratko, u svim hrišćanskim dominacijama su preovladali fariseji tj. ideolozi i formalisti negde manje negde više...Koren tog poraza Isusovog učenja o ljubavi je verovatno apostol Pavle koji je filozofirao i učio da se spasavamo verom a ne delima dok je ljubav pretvorio u nešto u šta se treba obući tj. napravio je time od nje poželjnu ego masku i pretvorio je ljubav u naivnu patetiku ustvrdivši da ljubav sve veruje... Isusov prototip čoveka ljubavi nije Idiot iz dela Dostojevskog nego mudrac koji voli...Pavlov prototip čoveka koji voli je jurodivi zanesenjak..time je Pavle naneo nemerljivu štetu Isusovom učenju tj. hrišćanstvu...
Павле је исто тако имао одвратне изјаве и мишљења према женама, па ником ништа.

Није истина. Свети апостол Павле је дубокоумни мислилац. Његове посланице нису лагане штиво и многи га криво схватају.

Матеј 10:8 "Болесне исцељујте, мртве ускрсавајте, губаве чистите, зле духове изгоните. За бадава сте примили, за бадава и дајте."
+++
Zašto mi, današnji hrišćani, nemamo takve darove, a isto smo kršteni kao i prvi hrišćani?
Ima toga i danas,samo se o tome ne prica.

Ima toga i danas,samo se o tome ne prica.
Не може да се стигне од Вучића, он је највећи светац. Свуда је истовремено, и спашава децу и народ од поплава, носи децу у наручју кроз снег, помаже особама којима позли у студију...

Не може да се стигне од Вучића, он је највећи светац. Свуда је истовремено, и спашава децу и народ од поплава, носи децу у наручју кроз снег, помаже особама којима позли у студију...
Samo ne moze da istera djavola iz sebe.Tu tesko da bi pomogli svi parosi u Srbiji.

Ne postoji crkva ili zajednica da nema cuda.
Istina niko nema cuda kao za vreme apostola, ali ih prilicno ima

Jedino JS kazu sami da nemaju cuda.
Samo to pokazuje da nisu Bozja zajedbica.
Jer Bozja zajednica ce uvej imati cuda.
Naravno ne u toj meri kao tada.
Na kraju ponovo.

Kako je moguce da sve ostale crkve, zajednice imaju cuda?

Sveto pismo nam kaze da i Bog i djavo cini cuda.
To jest preko ljudi.

Dakle, neka cuda su od djavola iako su dobra kao izlecenja recimo itd, a neka od Boga.
Djavo ima za cilj da prevari tim cudima da ljudi misle da je to Bozja crkva.
Apostoli nam najavljuju da ce u poslednje vreme djavo ciniti neverovatna cuda.
Jer ce se stvoriti uslovi za to.
Sto vise nemoral kid ljudi raste, i sto vise odbacuju Boga, to vise daje pravo djavolu da vara ljude pa i cudima.

Isus je kazao:

Matej 7,22Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?

Matej 7,23 I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje

U 23 stihu Isus odma kaze ko su ti pogresni.

Koji cinite BEZAKONJE.
A to u prrvodu znaci; koji zivite bez Bozjeg zakona ili protivno njemu.
10 Bozje zapovesti je taj takon.
Vi ne cinite cuda od Boga.
99% crkava, zajednica su odbacile Bozji zakon danas na ovaj ili onaj nacin.

Срећан Ускрс, Христос Воскресе!​

933612BB-BBD2-4C12-8861-B72E3A346A7C.jpeg

Back