Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Kakve veze vi sa izvornim hrišćanstvom imate?Kriva crkva batice.
Ja sam kršten u RKC, u njoj je čudotvoraca koliko ti srce poželi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakve veze vi sa izvornim hrišćanstvom imate?Kriva crkva batice.
Crkva nastala 1054.Kakve veze vi sa izvornim hrišćanstvom imate?
Kakve veze vi sa izvornim hrišćanstvom imate?
Tko to vi / mi? Činjenica da sam primio sakramente u katoličkoj crkvi, ne čini me kršćaninom, još manje katolikom. Na poslu sam vjeru iz "Roman catholic" promijenio u "Sunni Islam (Croatia)", zbog dva dodatna plaćena dana godišnje.
Jednim klikom miša, batice.
Па, видиш, проблем је у нама хришћанима. Да смо ми хришћани какви би требали да будемо наравно да нам болнице не би требале.Ако је тако, да хришћани лече молитвом, онда болнице не требају, и чему онда лечење порукама?
Живимо у 21ом веку, и чудо је да неко верује у такве глупости.
Чуда сам једино налазио у Зони Сумрака.
Шта уопште значи бити хришћанин? Ко је "прави" хришћанин данас? Све се свело на празник, кад се неко сети да као Бог постоји или да је Х верске организације.Па, видиш, проблем је у нама хришћанима. Да смо ми хришћани какви би требали да будемо наравно да нам болнице не би требале.
Има међу тим свецима и наводних...Шта уопште значи бити хришћанин? Ко је "прави" хришћанин данас? Све се свело на празник, кад се неко сети да као Бог постоји или да је Х верске организације.
Исто тако нисам убеђен у легитимност "чуда" и селекцијом "светаца." То је ствар неке политике а не реалности.
Католици имају свеце, православци имају свеце, а свеци су ствари тешње и за човека недостижни.
Мени је само постојање светаца под огромним знаком питања, исто тако кад неко постане мученик па га посвете зарад тога.Има међу тим свецима и наводних...
Павле је исто тако имао одвратне изјаве и мишљења према женама, па ником ништа.cela srž Isusovog učenja i shvatanja ranih hrišćana je u odbacivanju gordosti i prihvatanju jednake ljubavi za sve ljude uključujući sebe....međutim u praksi modernog hrišćanstva preovlađuje sujeta i manjak prave ljubavi.....ukratko, u svim hrišćanskim dominacijama su preovladali fariseji tj. ideolozi i formalisti negde manje negde više...Koren tog poraza Isusovog učenja o ljubavi je verovatno apostol Pavle koji je filozofirao i učio da se spasavamo verom a ne delima dok je ljubav pretvorio u nešto u šta se treba obući tj. napravio je time od nje poželjnu ego masku i pretvorio je ljubav u naivnu patetiku ustvrdivši da ljubav sve veruje... Isusov prototip čoveka ljubavi nije Idiot iz dela Dostojevskog nego mudrac koji voli...Pavlov prototip čoveka koji voli je jurodivi zanesenjak..time je Pavle naneo nemerljivu štetu Isusovom učenju tj. hrišćanstvu...
Није истина. Свети апостол Павле је дубокоумни мислилац. Његове посланице нису лагане штиво и многи га криво схватају.cela srž Isusovog učenja i shvatanja ranih hrišćana je u odbacivanju gordosti i prihvatanju jednake ljubavi za sve ljude uključujući sebe....međutim u praksi modernog hrišćanstva preovlađuje sujeta i manjak prave ljubavi.....ukratko, u svim hrišćanskim dominacijama su preovladali fariseji tj. ideolozi i formalisti negde manje negde više...Koren tog poraza Isusovog učenja o ljubavi je verovatno apostol Pavle koji je filozofirao i učio da se spasavamo verom a ne delima dok je ljubav pretvorio u nešto u šta se treba obući tj. napravio je time od nje poželjnu ego masku i pretvorio je ljubav u naivnu patetiku ustvrdivši da ljubav sve veruje... Isusov prototip čoveka ljubavi nije Idiot iz dela Dostojevskog nego mudrac koji voli...Pavlov prototip čoveka koji voli je jurodivi zanesenjak..time je Pavle naneo nemerljivu štetu Isusovom učenju tj. hrišćanstvu...
Није био женомрзац. То су глупости.Павле је исто тако имао одвратне изјаве и мишљења према женама, па ником ништа.
gde je previše umovanja tu je višak sujete a manjak ljubavi..Није истина. Свети апостол Павле је дубокоумни мислилац. Његове посланице нису лагане штиво и многи га криво схватају.
Само је био мизогон. То је ок.Није био женомрзац. То су глупости.
Hristos sigurno nije krste u srpskoj pravoslavnoj crkvi, niti u bilo kojoj drugoj pravoslavnoj, a jos manje rimokatolickoj crkvi.Nego sa kojim? Kršten sam u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Ima toga i danas,samo se o tome ne prica.Матеј 10:8 "Болесне исцељујте, мртве ускрсавајте, губаве чистите, зле духове изгоните. За бадава сте примили, за бадава и дајте."
+++
Zašto mi, današnji hrišćani, nemamo takve darove, a isto smo kršteni kao i prvi hrišćani?
Не може да се стигне од Вучића, он је највећи светац. Свуда је истовремено, и спашава децу и народ од поплава, носи децу у наручју кроз снег, помаже особама којима позли у студију...Ima toga i danas,samo se o tome ne prica.
Samo ne moze da istera djavola iz sebe.Tu tesko da bi pomogli svi parosi u Srbiji.Не може да се стигне од Вучића, он је највећи светац. Свуда је истовремено, и спашава децу и народ од поплава, носи децу у наручју кроз снег, помаже особама којима позли у студију...
Nema potreve."Kod nekih čak 30% hrišćanstva 70% neznaboštva."
+++
Ajde napravi jednu proporciju da vidimo šta je to hrišćansko a šta paganski!
Ne bi se reklo, da si krsten.Kriva crkva batice.