Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Katastrofa. Našoj deci prosvetni radinci ukinuli pravo na obrazovanje.

Po školama pravo na mišljenje o obustavi su imali samo profesori/nastavnici.
Učenici kroz nazovi plenume za koje niko ne zna čemu služe. Sad deca sede kući i čekaju što će im profesori javiti.

Imam kontak s jednom školom. Pola profesora je u štrajku a pola ne. Ovima koji ne štrajkuju deca uredno dolaze na časove.

Roditelje niko ništa nije pitao.

Izvolite upišite se.

Nije dozvoljena promena glasa.

Autorska.
Sabahudin Gruhonjić pokušava da nas podeli na "partizane" i "četnike", kako bi se opet poklali ? :kafa:

Izbori gde se ucenjuje, preti, kupuje, slika telefonom listic i ti pricas o fer izborima i slobodnim? Da ne pominjem medijski mrak. Neka majstor sve ovo batali, pa da vidis kako bi prosao
Опрости али изборе Вучић не добија већ му омогућују исти они који сада водају студенте...
Да су они који су "бојкотовали" изборе изашли и гласали за неког другог, Вучић не би могао да победи на изборима са свим покушајима махинација. Овако није ни морао да краде, CNN се потрудио да многи одлуче да "бојкотују"...

Опрости али изборе Вучић не добија већ му омогућују исти они који сада водају студенте...
Да су они који су "бојкотовали" изборе изашли и гласали за неког другог, Вучић не би могао да победи на изборима са свим покушајима махинација. Овако није ни морао да краде, CNN се потрудио да многи одлуче да "бојкотују"...
U pravu si. Dok ga drze strane sile, dzaba sve. Da bi se smak'o opet mora i njihova pomoc. Jbga ameri postavljaju svuda u svetu pa i kod nas. E sad, da li tu ima dve struje koje zele Gradjanski rat veliko je pitanje. Vucica ne brinu ljudi i studenti na ulicama, vec ko ga zeli skinuti od spolja

Извини али како онда објашњаваш да је највећи број оних који онемогућавају наставнике и ученике у настави управо они који су највише прихватили и даље ученицима наметали та НВО правила, како објашњаваш да правдање бојкота врше управо они који спроводе све оно што финансијери НВО затраже и на начин како то њима одговара?
Нпр имао сам прилике да видим и учитеље, наставнике и професоре који без обзира на све оно што си навео не практикују те наметнуте ЕУ вредности при чему их и ученици веома цене?
Izvini, ali kako diskutovati nekome ko mi prosipa propagandu informera? Nisam navela da ja praktikujem, svi sa malo više iskustva smo prilagodili njihove ''planove'' ali kažem da smo, po zakonu, u obavezi da se pridržavamo svih planova i programa. To znači, ako se desi da prosvetni savetnik utvrdi da se ne pridržavaš navedenog možeš ostati bez posla. Možeš li zameriti mojim mlađim kolegama što su bili primorani da tako rade, a ako se pobune, onda ih etiketirate kao strane plaćenike???! Misliš da je podrška studenata nama, prosvetnim radnicima, nametnuta ili slučajna? I da smo svi loši, kao što navodiš, tu decu nismo mogli prevariti baš toliko ili ih izmanipulisati, jer deca, od prvog razreda, odlično i iskreno umeju da procene nekoga prosvetnog radnika.

Moral nas uvek definiše, negde, nekako iz ove zemlje je davno pobegao....da kompletna prosveta štrajkuje bilo bi mnogima razumljivo, ali ne, to se ne dešava....samim tim sam zbunjena. Studenti su zrele osobe, isto i srednjoškolci, uzeće knjigu u ruke i naučiti....šta da rade prvaci osnovne? U NS samo jedna osnovna škola je u potpunoj obustavi (ako se nešto promenilo u poslednje dve nedelje, izvinjavam se na pogrešnim informacijama) tu školu pohađa moj unuk. Ostale škole imaju normalnu ili skraćenu nastavu. Kako god se ovo završilo, moje pitanje je da li će neka deca morati da ponavljaju godinu, a druga neće? Zar odrasli ne umeju da reše probleme bez uplitanja maloletne dece?

Mnogi ljudi ne shvataju profesore i nastvnike,jer misle da oni moraju posto poto da cuvaju i uce tudju decu,a niko nece da shvati da mnogi od njih koji u porodici imaju dvoje dece i jednu profesorsku platu,ne mogu,a da ne razmisljaju o svom detetu,sta ce obuci,obuti i da li ima novca za uzinu.

Некад треба проверити чињенице, ако радиш у образовању томе би требало да учиш децу?
Нпр дечко са наногицом, исту је носио само из разлога што је уместо да стане и покуша да пружи прву помоћ прво отрчао код познатог тате... Да је урадио онако како је требало у тој ситуацији не би ни носио наногицу. Просто такве су чињенице.

И своје сам дете учио да не претрчава на црвено или ван пешачког прелаза (уколико није у потпуности безбедно) јер ако прва прекрши правила и ипак то уради само ће бити криво за све што се буде десило!
А како ти учиш децу, да анализирају чињенице или да за истинито прихватају само оно што делује на нивоу ТВ рекламе?
Иначе у Србији данас има много "чланских карти" што званичних што оних незваничних које се не уручују већ подразумевају због учествовања на семинарима, обукама, презентацијама...
Je l ti to meni reče da nečiji život vredi samo jednu nanogicu?? Prosto ne može a da mi na pamet ne padne jedno pitanje, šta je teži prekršaj, preći ulicu van pešačkog ili voziti prebrzo, udariti nekoga, ubiti ga i pobeći sa mesta nesreće?? Nisam pravnik, pa ne bih ovo mogla da pravno razrešim, ali sam roditelj i prosvetni radnik, a u tom slučaju nemam dileme šta je veći prekršaj. I za to mi ne treba ni tv reklama a ni kurir, blic i ostala ''stručna glasila''. Ne znam na koje članske karte misliš, ali svuda gde su pare u prosveti, tamo su i kartice. Kako u prosveti samo takvim projektima, seminarima i izdvaštvom udžbenika možeš zaraditi, time se ne možeš baviti ako nisi ''podoban'' i spreman da ''drugarski podeliš''. Nije ti čudno što naše ministarstvo redovno dobijaju koalicioni partneri, čisto da podmire kvotu?

Moral nas uvek definiše, negde, nekako iz ove zemlje je davno pobegao....da kompletna prosveta štrajkuje bilo bi mnogima razumljivo, ali ne, to se ne dešava....samim tim sam zbunjena. Studenti su zrele osobe, isto i srednjoškolci, uzeće knjigu u ruke i naučiti....šta da rade prvaci osnovne? U NS samo jedna osnovna škola je u potpunoj obustavi (ako se nešto promenilo u poslednje dve nedelje, izvinjavam se na pogrešnim informacijama) tu školu pohađa moj unuk. Ostale škole imaju normalnu ili skraćenu nastavu. Kako god se ovo završilo, moje pitanje je da li će neka deca morati da ponavljaju godinu, a druga neće? Zar odrasli ne umeju da reše probleme bez uplitanja maloletne dece?
Ako vas zaista interesuje,mogu vam navesti podatke Asocijacije škola u štrajku, broj škola koje su u potpunoj obustavi je malo veći nego što ste upoznati. Svako od nas ima prava na svoj izbor u ovom slučaju, da ne navodim pretnje i ucene kojima je izložen veliki broj nas. Ljudi su uplašeni jer im prete i otkazima ali i pretnjama našoj deci, koja rade u nekim drugim firmama, recimo...

Je l ti to meni reče da nečiji život vredi samo jednu nanogicu?? Prosto ne može a da mi na pamet ne padne jedno pitanje, šta je teži prekršaj, preći ulicu van pešačkog ili voziti prebrzo, udariti nekoga, ubiti ga i pobeći sa mesta nesreće?? Nisam pravnik, pa ne bih ovo mogla da pravno razrešim, ali sam roditelj i prosvetni radnik, a u tom slučaju nemam dileme šta je veći prekršaj. I za to mi ne treba ni tv reklama a ni kurir, blic i ostala ''stručna glasila''. Ne znam na koje članske karte misliš, ali svuda gde su pare u prosveti, tamo su i kartice. Kako u prosveti samo takvim projektima, seminarima i izdvaštvom udžbenika možeš zaraditi, time se ne možeš baviti ako nisi ''podoban'' i spreman da ''drugarski podeliš''. Nije ti čudno što naše ministarstvo redovno dobijaju koalicioni partneri, čisto da podmire kvotu?
u kakve prekršaje spada slanje tudje dece inače poslate nastavniku u školu na raskrsnice za koje nije prethodno najavljeno okupljanje MUP-u iz nejasnih razloga gde sem MUP-a nisu obavešteni ni učesnici u drumskom saobraćaju.
Možda koalicioni partneri štampaju knjige ali opozicija se oštro pobunila kada je najavljeno gašenje kockarnica zbog sumnje o pranju para. Iskreno i spontano.

Mnogi ljudi ne shvataju profesore i nastvnike,jer misle da oni moraju posto poto da cuvaju i uce tudju decu,a niko nece da shvati da mnogi od njih koji u porodici imaju dvoje dece i jednu profesorsku platu,ne mogu,a da ne razmisljaju o svom detetu,sta ce obuci,obuti i da li ima novca za uzinu.
Niko ne mora da čuva i uči decu, ako ih smatra tuđom. U ovoj državi većina ima male plate, ne samo nastavnici...mala deca se ne ostavljaju na vetrometini i ne igra se sa njihovim životima. Savesna osoba u svojim ciljevima uvek štiti maloletne osobe....

Insinuacije da ''neko vodi studente'' je jeftina propaganda kojom se pokušavaju manipulisati ljudi udaranjem po navodnom patriotizmu i odbrani od ''stranih elemanta'' od strane vladajuće garniture. . Mislim da polako puca ta teorija, jer su i tvorci teorije svesni da im je bila mnogo plitka za ovako masovne proteste.

ne umeju , vecina sudenta se vodi samo psihologijom mase , znaci izmanipulisana , za dobar cilj , zahtei su legtitimni , dobrodosli , medjutim bice ***** od svega toga

u kakve prekršaje spada slanje tudje dece inače poslate nastavniku u školu na raskrsnice za koje nije prethodno najavljeno okupljanje MUP-u iz nejasnih razloga gde sem MUP-a nisu obavešteni ni učesnici u drumskom saobraćaju.
Možda koalicioni partneri štampaju knjige ali opozicija se oštro pobunila kada je najavljeno gašenje kockarnica zbog sumnje o pranju para. Iskreno i spontano.
I dalje ne shvatam pominjanje opozicije i proteste... Ne znam hoćeš li ikad pročitati izjave te dece o njihovom pravo na izbor? Nije njih nastavnik izveo, već su oni izašli i pozvali profesore koji žele da im se pridruže. Znam da sve ovo pišem džabe, jer opštepoznata mi je isključivost pojedinih...

Ako vas zaista interesuje,mogu vam navesti podatke Asocijacije škola u štrajku, broj škola koje su u potpunoj obustavi je malo veći nego što ste upoznati. Svako od nas ima prava na svoj izbor u ovom slučaju, da ne navodim pretnje i ucene kojima je izložen veliki broj nas. Ljudi su uplašeni jer im prete i otkazima ali i pretnjama našoj deci, koja rade u nekim drugim firmama, recimo...
Lagerta, zaista te potpuno razumem. Svim srcem sam za ove proteste, ali ne mogu da prihvatim da se životi male dece stavljaju na ovakav ispit....moglo je to drugačije...volela bi da čujem odgovor kako će ova deca upisati drugi razred u odnosu na decu koja pohađaju nastavu?

Lagerta, zaista te potpuno razumem. Svim srcem sam za ove proteste, ali ne mogu da prihvatim da se životi male dece stavljaju na ovakav ispit....moglo je to drugačije...volela bi da čujem odgovor kako će ova deca upisati drugi razred u odnosu na decu koja pohađaju nastavu?
Većina nas je uradila planove nadoknade, ne znam da li se sećate kovida, prekida zbog slučaja Ribnikar? Dokazali smo da možemo sve ove planove stručno prilagoditi, ali očito ni to nije dovoljno da i roditelji shvate da nastavnici, u stvari, umeju da planiraju i uoče na koji način naučiti decu najbitnijem iz celog onog preobimnog plana...

I dalje ne shvatam pominjanje opozicije i proteste... Ne znam hoćeš li ikad pročitati izjave te dece o njihovom pravo na izbor? Nije njih nastavnik izveo, već su oni izašli i pozvali profesore koji žele da im se pridruže. Znam da sve ovo pišem džabe, jer opštepoznata mi je isključivost pojedinih...
dete, pogotovo maloletno, nema zrelosti da odredi šta je manipulacija. Možda je njemu lepo što učiteljica neće da drži nastavu ali kao što rekoh nema zrelosti da odredi koliko je to pametno. Naučeno na takav model sutra će za svaki problem kojih je u životu više nego dovoljno misliti da je dovoljno da zabije glavu u pesak "dok se situacija ne reši"
Ko ga tome naučio? Politički ostrašćeni kojima ne fali ama baš ništa.

dete, pogotovo maloletno, nema zrelosti da odredi šta je manipulacija. Možda je njemu lepo što učiteljica neće da drži nastavu ali kao što rekoh nema zrelosti da odredi koliko je to pametno. Naučeno na takav model sutra će za svaki problem kojih je u životu više nego dovoljno misliti da je dovoljno da zabije glavu u pesak "dok se situacija ne reši"
Ko ga tome naučio? Politički ostrašćeni kojima ne fali ama baš ništa.
A je l tebi jasno da ja imam prava na izražavanje nezadovoljstva??? Je l zaista teško shvatiti da sam i ja roditelj, koji smatra da posao koji radi nije kvalitetan po nečiju decu?? Ako je vama lepo živeti u državi u kojoj ne znaš gde će ti dete sutra raditi, bez obzira koji fakultet ili zanat je završilo, mene zanima. I ne mogu vašu decu staviti pre moje, izvinjavam se. Nisam ni dadilja ni plaćena uslužna delatnost.

Back