Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Naravno da imate pravo da iskažete nezadovoljstvo uslovima u kojima radite ako su nedostojni profesije i tu imate moju podršku. Medjutim niste nadležni da brinete na poslu prosvetnog radnika o državnim stvarima. Setite se svog CV-ja da to niste nigde naveli da vam je interesovanje.
Moja nadležnost je da decu naučim, ako smatram da sa ovakvim planom i programom i ovakvim školskim sistemom to ne mogu, je l to znači da imam prava da se bunim?

Lagerta, zaista te potpuno razumem. Svim srcem sam za ove proteste, ali ne mogu da prihvatim da se životi male dece stavljaju na ovakav ispit....moglo je to drugačije...volela bi da čujem odgovor kako će ova deca upisati drugi razred u odnosu na decu koja pohađaju nastavu?
то јесу проблеми али ће сигурно студенти конкретизовати убудуће своје наступе и пронаћи решење

управо они кривци ѕа 15 људи и огромну корупцију желе да се нађемо у томе што ти причаш ружице и да почнемо да се раипамо и сукобимо међусобно

Poslednja izmena:
Zašto iznošenje mog mišljenja i odbranu mog stava doživiljavaš kao napad?
Možda jer svako neslaganje kvalifikuješ: ah, još jedan informer, vi, mi. Neko je zaista tabrinut za prvaka kome je uskraćeno osnovno. Totalnim štrajkom su kažnjeni samo učenici. Niko drugi Tvoj odgovor, žalite se vučiću.

ovi što se bune - a nisu baš gladni
besni to već jesu
ја нисам бесан

ја сам о вучевићу одавно говорио овде знаш и сам. макар ја крепо ал да ми га је видјети у бувари нек иде живот!
тај се толико заигро да је 60 % овог лично укакио

нови сад је тотално криминалиѕован град што се свега тиче

после дистанцирања студената од титоистичких пиуна и страђила система , ја у студентима видим сунце које доноси самницу или ти тамницу и бувару таквима као што је тај који није уме ода заврши редовну гимназију већ је пребачен у словачку у селендру поред...

али ја ѕато ѕнао да направи неког снајпера ....

Moja nadležnost je da decu naučim, ako smatram da sa ovakvim planom i programom i ovakvim školskim sistemom to ne mogu, je l to znači da imam prava da se bunim?
školski plan i program odobrava nadležno ministarstvo, sve primedbe i sugestije na manjkavosti ili čak potencijalne štetnosti slobodni ste da sami ili uz saradnji sa kolegama obavestite nadležne kao npr. direktora škole pa ako ništa ne preduzme da se i lično obratite ministarstvu prosvete uz navodjenje direktorove nezainteresovanosti.
Medjutim decu sve to ne treba da zanima.
Ni nas nisu smarali kad smo se školovali iako smo osluškivali da nešto nije u redu.

Možda jer svako neslaganje kvalifikuješ: ah, još jedan informer, vi, mi. Neko je zaista tabrinut za prvaka kome je uskraćeno osnovno. Totalnim štrajkom su kažnjeni samo učenici. Niko drugi Tvoj odgovor, žalite se vučiću.
Ako mene etiketiraju kao ''stranu plaćenicu'' sa n1 il slično, samo uzvraćam, u čemu je problem? Tptalnim štrajkom izražavam neslaganje sa školskim sistemom kome ja pripadam. Ne zanima me ko je na vlasti, kako će to rešiti, moje pravo je da zahtevam da svoj posao radim kvalitetno.

školski plan i program odobrava nadležno ministarstvo, sve primedbe i sugestije na manjkavosti ili čak potencijalne štetnosti slobodni ste da sami ili uz saradnji sa kolegama obavestite nadležne kao npr. direktora škole pa ako ništa ne preduzme da se i lično bratite ministarstvu prosvete uz navodjenje direktorove nezainteresovanosti.
Medjutim decu sve to ne treba da zanima.
Ni nas nisu smarali kad smo se školovali iako smo osluškivali da nešto nije u redu.
Oksimoron, deca su ta koja nakaradno uče. Hoćete po svaku cenu da školujemo decu koja odlaze iz škola polupismena jer sistem ima ogrmonih manjakvosti?

Znam, ipak mislim da maloletna deca moraju biti zaštićena od naše borbe, čini se da nismo dovoljno pametni za to ...
можда нема другог избора ?

роде шта је једна година наспрам 80 колко нас јашу ?

или ћеш да ти и унуци живе у оваквом систему или ћеш правду и институције праведне

Ako mene etiketiraju kao ''stranu plaćenicu'' sa n1 il slično, samo uzvraćam, u čemu je problem? Tptalnim štrajkom izražavam neslaganje sa školskim sistemom kome ja pripadam. Ne zanima me ko je na vlasti, kako će to rešiti, moje pravo je da zahtevam da svoj posao radim kvalitetno.
Nisu te svi etiketirali. Prvi ja nisam. Neko reče ovde, izgubićete podršku u borbi baš zbog najmlađih. Oni nisu za vlast i lopovluk 100%

можда нема другог избора ?

роде шта је једна година наспрам 80 колко нас јашу ?

или ћеш да ти и унуци живе у оваквом систему или ћеш правду и институције праведне
Nije problem jedna godina za viši cilj. Problem je što će manji procenat izgubiti godinu, a svi će "skidati kajmak" kada dođe do promene...niko ništa žrtvovanu decu neće pitati, pa ni pogledati. Neka od te dece su budući lekari, naučnici, inženjeri...krademo im godinu, a nismo ih ni pitali....jednostavno nije u redu...

Oksimoron, deca su ta koja nakaradno uče. Hoćete po svaku cenu da školujemo decu koja odlaze iz škola polupismena jer sistem ima ogrmonih manjakvosti?
razumem vašu brigu ali sada je kasno
društvo nam formiraju pravila kapitalizma
u svakom aspektu - obrazovnom, socijalnom, profesionalnom, statusnom...
generaciji koja je kvalitetno učena i pripremana u socijalizmu ovo teško pada ali ne i novoj koja se čudi nekadašnjem toplom obroku u firmi kao da si u studenjaku
promenom ove i svake naredne vlasti nećete ništa promeniti u procesu u koji smo ušli 1989-te
što bi tekli oni koji su nas u sve ovo uvukli obmanom: "nismo se razumeli"

GAME OVER

Izvini, ali kako diskutovati nekome ko mi prosipa propagandu informera? Nisam navela da ja praktikujem, svi sa malo više iskustva smo prilagodili njihove ''planove'' ali kažem da smo, po zakonu, u obavezi da se pridržavamo svih planova i programa. To znači, ako se desi da prosvetni savetnik utvrdi da se ne pridržavaš navedenog možeš ostati bez posla. Možeš li zameriti mojim mlađim kolegama što su bili primorani da tako rade, a ako se pobune, onda ih etiketirate kao strane plaćenike???! Misliš da je podrška studenata nama, prosvetnim radnicima, nametnuta ili slučajna? I da smo svi loši, kao što navodiš, tu decu nismo mogli prevariti baš toliko ili ih izmanipulisati, jer deca, od prvog razreda, odlično i iskreno umeju da procene nekoga prosvetnog radnika.
Информер не пратим, а што се тиче пропаганде овде је више пропаганде са CNN- него неке друге.

Иначе, моје искуство је да су управо неке старије учитељице свесрдно спроводиле научене лекције са семинара (које су им плаћали издавачи ужбеника) док су нпр млађи радили школски онако како су учени на факултету и више су били цењени него неки старији просветари који су се понашали у складу са НВО агендама.

Другим речима, немој да се правдаш јер ако неко овде промовише оно што чује на CNN-u не верујем да децу учи другачије.

Je l ti to meni reče da nečiji život vredi samo jednu nanogicu?? Prosto ne može a da mi na pamet ne padne jedno pitanje, šta je teži prekršaj, preći ulicu van pešačkog ili voziti prebrzo, udariti nekoga, ubiti ga i pobeći sa mesta nesreće?? Nisam pravnik, pa ne bih ovo mogla da pravno razrešim, ali sam roditelj i prosvetni radnik, a u tom slučaju nemam dileme šta je veći prekršaj. I za to mi ne treba ni tv reklama a ni kurir, blic i ostala ''stručna glasila''. Ne znam na koje članske karte misliš, ali svuda gde su pare u prosveti, tamo su i kartice. Kako u prosveti samo takvim projektima, seminarima i izdvaštvom udžbenika možeš zaraditi, time se ne možeš baviti ako nisi ''podoban'' i spreman da ''drugarski podeliš''. Nije ti čudno što naše ministarstvo redovno dobijaju koalicioni partneri, čisto da podmire kvotu?
Ако се прелази улица не поштујући основна правила која су прописана и којима се уче деца од првог разреда, свесно се ризикује несрећа. Не могу се кривити возачи ако не стигну да реагују кад пешак прелази улицу по својој вољи не поштујући правила! То би требала да знаш ако си већ просветни радник? Или верујеш да је довољно што ће CNN да препозна неку прилику за добру причу и тако те васкрсне?
Мада као што видимо свако има права да не поштује правила и да криви друге због тога...
Можда да укинемо правила и да се понашамо по закону јачег? Мада како је кренуло идемо ка томе, што је најчудније, изгледа да су управо радници у образовању одлучили да уче децу да се важи само закон групе?
Што се тиче издавања књига, редовно прелистам уџбенике и никако се не могу отети утиску да су исти прво добили сагласност одређених НВО па је тек онда министарство добило да одобри и потпише... Другим речима, уџбенике не потписују подобни министарству и нашим странкама већ подобни НВО које примају средства из страних извора. И то би као просветни радник требало да знаш, али из неког разлога пребацујеш све на дневну политику, питам се зашто?

A je l tebi jasno da ja imam prava na izražavanje nezadovoljstva??? Je l zaista teško shvatiti da sam i ja roditelj, koji smatra da posao koji radi nije kvalitetan po nečiju decu?? Ako je vama lepo živeti u državi u kojoj ne znaš gde će ti dete sutra raditi, bez obzira koji fakultet ili zanat je završilo, mene zanima. I ne mogu vašu decu staviti pre moje, izvinjavam se. Nisam ni dadilja ni plaćena uslužna delatnost.
Желиш "европске вредности" и поприлично се трудиш да их намећеш другима? Зашто се онда бавиш тако "тривијалним" стварима као то да ли ће данашње дете сутра наћи посао у струци или ће се у складу са европским праксама просто обучити на неком курсу за то што ће да ради?

Insinuacije da ''neko vodi studente'' je jeftina propaganda kojom se pokušavaju manipulisati ljudi udaranjem po navodnom patriotizmu i odbrani od ''stranih elemanta'' od strane vladajuće garniture. . Mislim da polako puca ta teorija, jer su i tvorci teorije svesni da im je bila mnogo plitka za ovako masovne proteste.
Знаш како, исто сам слушао и лета 2000.године када је студентска организација "Отпор" радила слично као ови данас... И тада су сви тврдили да не постоји стране донације, да нема страног утицаја...
Знаш ли шта се десило након промене власти?
Бивши координатори у "Отпру" се покренули судске процесе ради утврђивања ко је колико новца страних донација склонио са стране (тврдили су неколико десетина милиона долара)... Неки су потом отворили сопствене агенције за обуку и координацију неких нових револуционара по свету у блиској сарадњи са бившим менторима, неки су постали власници телекомуникационих компанија... А неки су извисили и схватили да су их прешли...
Да ли се сећаш ко и са којих телевизија је први почео да позива на протесте и да јавно утиче на тужилаштво и полицију са циљем скретања истраге само на политичаре уместо на све кривце за трагедију у Новом Саду...
Ништа, кад се присетиш или провериш - можда још негде постоје извештаји од тог дана из Новог Сада по разним телевизијама... Одгледај и обрати пажњу ко су ти људи који су као по унапред припремљеном плану имали спремне текстове... Можда тада промениш мишљење - а можда само затражиш да се ти снимци обришу... ни то ме не би чудило..

Zanimljivo. Kao da si prepisao stranački zapisnik . Nije loš pokušaj, ali javi centrali da vam ovo neće proći, iz nekoliko razloga, naime, nemate zamene za sve koje planirate da otpustite. Ovakve i slične pretnje nam šalju lokalni vlastodršci redovno.
Џабе се вадиш на странке и сл, ово је просто решење на задату тему.
А то да ли би било довољно наставника, па у сваком случају више би школа радило него сада, па би чак и плате биле веће него сада где неки очекују плате али да не држе часове деци - осим оних које држе приватно по некој другој тарифи...

С друге стране они наставници који не би могли поново у државне школе нашли би већ запослење у приватним школама - па да видиш да ли би им пало на памет да се баве политиком у школи...

Back