*Golden Fish*
Početnik
- Poruka
- 20
ljudi sta ima, jel ucite za prijemni?
vidim ovde veliko zatisje
jel zna neko mozda kad izlazi informator? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa, i nije bas lako. Mora dosta da se uci napamet.
Ja mislim da je info.izaso ali opet nisam siguran. Zovi s. sluzbu i pitaj!
Hvala ti,raspitujem se jer ne znam sta da prijavljujem za jun sve izgleda tako komplikovanotest iz psihologije licnosti je na istu foru kao i iz opste psihologije.. znaci ima raznih pitanja od zaokruzivanja do pisanja definicije, spajanja imena sa oblastima ili dopunjavanja recenica jednom recju..
ako ucis/ si ucio znaces i zavrsices sve za 5 10 min..
Cao svimaOve godine treba da upisem fax pa me zanima par stvari...prvo kolika je potraznja,ja iskreno ne znam puno ljudi koji zele da upisu Fasper
, kako funkcionise to sa smerovima,jel moze da se konkurise za 2 smera pre polaganja i da se upadne na budzet na onaj za koji imas bodove ili samo na samofinansirajuci?I da li postoji probni prijemni? Nadam se da ce mi neko odgovoriti
)hvala unapred..
a sta se uci i polaze u beogradu za prijemni?Ovako,ne mozes da konkurises na vise smerova,vec samo na jedan.. Postoji mogucnost da se u prvoj prebacis na neki drugi smer,ali umeju i oko togaa da smaraju mnogo..Sto se tice prijemnog,koliko znam nije bilo probnih..U principu nije tesko upisati na budzet,mada sve zavisi i od smera koji zelis...Kazu da je oligo smer najisplativiji. Prevencija i logo ,tu ima mnogo studenata i teze se upada na budzet..
)
Ovako,ne mozes da konkurises na vise smerova,vec samo na jedan.. Postoji mogucnost da se u prvoj prebacis na neki drugi smer,ali umeju i oko togaa da smaraju mnogo..Sto se tice prijemnog,koliko znam nije bilo probnih..U principu nije tesko upisati na budzet,mada sve zavisi i od smera koji zelis...Kazu da je oligo smer najisplativiji. Prevencija i logo ,tu ima mnogo studenata i teze se upada na budzet..
)
a sta se uci i polaze u beogradu za prijemni?
imam pitanje za starije kolege, sa trece i cetvrte godine. jeste da se nista zvanicno ne zna, ali ajde...
postoji realna opasnost da prenesem fiziologiju (druga godina sam) u trecu i kolege me ubedjuju da ne mozemo upasti na budzet na trecoj sa ispitom iz prve, koliko god poena ostvarili na drugoj. kao, ovi iz sluzbe tako kazu... da li je to tacno, mislim da toga pre nije bilo?
e pa aj da te pitamE ovako... Posto sada ima naleta novih brucosa pokusacu da odgovorim na pitanja koja se najcesce postavljaju, da nebi doslo do nepotrebnog spama!
1. Prijemni je relativno lak (osim biologije, mozda zato sto je nisam spremao i jednostavno meni licno to ne ide). Za pripreme se nisam pokajao, nije mi zao nijednog dinara, puno mi je pomoglo. Nisam bio samo iz biologije mozda je i to razlog zasto sam lose uradio ali prof. dr. Draga Ninkovic je bio dosta zadovoljan nakon uradjenog prijemnog. (on je ujedno i drzao pripreme).
2. Sto se tice smerova, pri prijavi ne mozes da napises 2 ili vise smera. Ne pravi se opsta lista bodova ucenika (zajedno iz srednje i sa prijemnog) i ne proziva se nakon toga, vec se pravi po smerovima. Recimo ja sam imao i do 10 poena vise od studenata sa drugih smerova (ja sam prevencija) a nisam uspeo da upadnem ni na samofinansirajuci (upisao sam tek kada je prosirena lista u septembru), dok su oni bilo daleko iznad crte budzeta. I TO JE OOOOOGROMAN MINUS FAKULTETU!!!!!!!! Za prevenciju i logopediju vlada najvece interesovanje i najveci broj se prima na tim smerovima.
3. Ako upisete fakultet, MORATE I DA UCITE!!! Neki predmetu su sprdnja ali za neke ispisas krv. Ispiti u prvoj godini su po meni ocajno rasporedjeni. Recimo prevencija u 1. semestru ima 3 ispita a u 2. semestru cak 9. Ukoliko nisi zadovoljan smerom, mozes da ga promenis ali na kraju godine. Sto se tice prebacivanja sa samof. na budzetu ne mogu tacno da dogovorim jer to svake godine menjaju. Na pocetku su nam rekli da bi uopste upisali 2. godinu najpre mora da se ocisti cela prva. Onda su nam rekli da moze da se prebaci 1 predmet a sada 2. Fakultet kao organizacija je katastrofa, (svima ce vam biti poznata gospodja Ljubinka Sulejmanovic), ali kada sam ja krenuo na predavanja NAUCIO sam sta znaci REC PROFESOR za razliku od srednje. Doduse ima i smornih predavanja i ne idem na sve ali ima i veoma veoma interesantnih.
4. Posle fakulteta ne ocekujte posao. (to su nam prvo rekli na doceku prvog dana). Za prevenciju ima jos jedna novina nas cenjeni ministar Ivica Dacic je izbacio specijalne pedagoge iz policije tako da je u ovim trenucim jos teze da se nadje posao za prevenciju!
P.S. Ako sam nesto propustio moze slobodna da pitate i na PM!Jer vrlo cesto i ne zalazim ovde...
![]()
E ovako... Posto sada ima naleta novih brucosa pokusacu da odgovorim na pitanja koja se najcesce postavljaju, da nebi doslo do nepotrebnog spama!
1. Prijemni je relativno lak (osim biologije, mozda zato sto je nisam spremao i jednostavno meni licno to ne ide). Za pripreme se nisam pokajao, nije mi zao nijednog dinara, puno mi je pomoglo. Nisam bio samo iz biologije mozda je i to razlog zasto sam lose uradio ali prof. dr. Draga Ninkovic je bio dosta zadovoljan nakon uradjenog prijemnog. (on je ujedno i drzao pripreme).
2. Sto se tice smerova, pri prijavi ne mozes da napises 2 ili vise smera. Ne pravi se opsta lista bodova ucenika (zajedno iz srednje i sa prijemnog) i ne proziva se nakon toga, vec se pravi po smerovima. Recimo ja sam imao i do 10 poena vise od studenata sa drugih smerova (ja sam prevencija) a nisam uspeo da upadnem ni na samofinansirajuci (upisao sam tek kada je prosirena lista u septembru), dok su oni bilo daleko iznad crte budzeta. I TO JE OOOOOGROMAN MINUS FAKULTETU!!!!!!!! Za prevenciju i logopediju vlada najvece interesovanje i najveci broj se prima na tim smerovima.
3. Ako upisete fakultet, MORATE I DA UCITE!!! Neki predmetu su sprdnja ali za neke ispisas krv. Ispiti u prvoj godini su po meni ocajno rasporedjeni. Recimo prevencija u 1. semestru ima 3 ispita a u 2. semestru cak 9. Ukoliko nisi zadovoljan smerom, mozes da ga promenis ali na kraju godine. Sto se tice prebacivanja sa samof. na budzetu ne mogu tacno da dogovorim jer to svake godine menjaju. Na pocetku su nam rekli da bi uopste upisali 2. godinu najpre mora da se ocisti cela prva. Onda su nam rekli da moze da se prebaci 1 predmet a sada 2. Fakultet kao organizacija je katastrofa, (svima ce vam biti poznata gospodja Ljubinka Sulejmanovic), ali kada sam ja krenuo na predavanja NAUCIO sam sta znaci REC PROFESOR za razliku od srednje. Doduse ima i smornih predavanja i ne idem na sve ali ima i veoma veoma interesantnih.
4. Posle fakulteta ne ocekujte posao. (to su nam prvo rekli na doceku prvog dana). Za prevenciju ima jos jedna novina nas cenjeni ministar Ivica Dacic je izbacio specijalne pedagoge iz policije tako da je u ovim trenucim jos teze da se nadje posao za prevenciju!
P.S. Ako sam nesto propustio moze slobodna da pitate i na PM!Jer vrlo cesto i ne zalazim ovde...
![]()
e pa aj da te pitamda li na prijemnom budu neka od pitanja iz informatora,odnosno da li se ponavljaju ista i slicna pitanja iz godine u godinu? i sto se tice prijavljivanja,jel se sve kupuje na faxu taj dan prijavljivanja ili kako,nista ne pise u informatoru. i da li znas koliko moze da skoci broj bodova potreban za budzet? Hvala
![]()