1.U proseku se ponavlja oko 5 pitanja iz informatora, ne mogu tanco da ti kazem koja jer su verovatno sada malo promenjena za razliku od prosle godine u informatoru. Ako se dobro secam iz psihologije je bilo ponovljenih pitanja za naucnike i psihologe. Npr. Frojd je rekao to i to. Maslov je vezan za tu i tu psihologiju. Bine je izmislio to i to. Iz sociologije je bilo za Klod Levi Strosa i Lisijan Levi Bril. Takodje iz sociologije Mirko (prof soc.) je postavio pitanje "Sta je LOBI?" Toga se dobro secam jer u knjizi iz koje sam ucio nema toga (bar nisam nasao) vec je to objasnjavao na pripremama i zato jos jednom naglasavam da pripreme nisu bas bacanje para. Iz biologije stvarno ne znam.
2. Na dan prijavljivanja polaganja, stanes u red i cekas da ti daju prijavu, onda sa tom prijavom ides u postu i uplacujes + uplacujes neku malu taksu od oko 100din zajedno sa prijavom. (nemoj da se zeznes kao ja pa da se 2. puta vracas u postu)I onda se sa tom uplacenom prijavom i priznanicom vracas na fax , na salter, i dobijas broj koji je vezan za vreme kada polazes ispit npr. broj 33 polaze u 10h, broj 171 polaze u 12h, broj 246 polaze u 14h itd.
3.Sve zavisi od smera do smera... Napomenuo sam da sam ja (prevencija) imao puno vise bodova od drugih koji su upadali na druge smerove (surdo, somato, tiflo...) i to na budzet a ja nisam upao ni na samof. Znaci moze da se desi da ako se prijavis za prevenciju imas 75 bodova i da budes na samof. A neko ko se prijavio za surdologiju ima 70 bodova a da je na budzetu. Sto znaci da nije striktno regulisano koliko ti treba bodova za budzet ili samof.![]()
Klod Levi Stros i Lisijan Levi Bril ne znam ko su a za lobi ima u knjizi