Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

1.U proseku se ponavlja oko 5 pitanja iz informatora, ne mogu tanco da ti kazem koja jer su verovatno sada malo promenjena za razliku od prosle godine u informatoru. Ako se dobro secam iz psihologije je bilo ponovljenih pitanja za naucnike i psihologe. Npr. Frojd je rekao to i to. Maslov je vezan za tu i tu psihologiju. Bine je izmislio to i to. Iz sociologije je bilo za Klod Levi Strosa i Lisijan Levi Bril. Takodje iz sociologije Mirko (prof soc.) je postavio pitanje "Sta je LOBI?" Toga se dobro secam jer u knjizi iz koje sam ucio nema toga (bar nisam nasao) vec je to objasnjavao na pripremama i zato jos jednom naglasavam da pripreme nisu bas bacanje para. Iz biologije stvarno ne znam. :)
2. Na dan prijavljivanja polaganja, stanes u red i cekas da ti daju prijavu, onda sa tom prijavom ides u postu i uplacujes + uplacujes neku malu taksu od oko 100din zajedno sa prijavom. (nemoj da se zeznes kao ja pa da se 2. puta vracas u postu) :D I onda se sa tom uplacenom prijavom i priznanicom vracas na fax , na salter, i dobijas broj koji je vezan za vreme kada polazes ispit npr. broj 33 polaze u 10h, broj 171 polaze u 12h, broj 246 polaze u 14h itd.
3.Sve zavisi od smera do smera... Napomenuo sam da sam ja (prevencija) imao puno vise bodova od drugih koji su upadali na druge smerove (surdo, somato, tiflo...) i to na budzet a ja nisam upao ni na samof. Znaci moze da se desi da ako se prijavis za prevenciju imas 75 bodova i da budes na samof. A neko ko se prijavio za surdologiju ima 70 bodova a da je na budzetu. Sto znaci da nije striktno regulisano koliko ti treba bodova za budzet ili samof. :D

Klod Levi Stros i Lisijan Levi Bril ne znam ko su a za lobi ima u knjizi:D ladno su stavili da se polaze u razlicito vreme,mislim cula sam za to ali malo mi je cudno XD ok,hvala ti puno:) ja sam isto htela,odn hocu prevenciju,psiho i soc sam fino spremila a bios mi je jos u toku,valjda nece imati problema:)e a koliko kosta prijemni? :) izvini sto te maltretiram:)

napisase da se najvise njih prijavljuje na prevenciju i logo. zaboravili su da spomenu oligo. ta 3 smera su na udaru do sad bila.
za posao sve zavisi od smera do smera. konkretno za oligo koliko se ja raspitivah ima ga. dok za logo i prevenciju kazu kako se skoluju za biro.
i da, neko je napisao nesto u nekom od prethodnih postova za Ljubinku Sulejmanovic i organizaciju. gospodja Sulejmanovic se zove Gordana, ne Ljubinka. organizacija kao organizacija. isto kao i na svim fakultetima.
prijemni je lak. samo da se to nauci i eto. milina.

da, hajde zaista da neko napise nesto o Dijani i ispitu iz psihijatrije. :)

Klod Levi Stros i Lisijan Levi Bril ne znam ko su a za lobi ima u knjizi:D ladno su stavili da se polaze u razlicito vreme,mislim cula sam za to ali malo mi je cudno XD ok,hvala ti puno:) ja sam isto htela,odn hocu prevenciju,psiho i soc sam fino spremila a bios mi je jos u toku,valjda nece imati problema:)e a koliko kosta prijemni? :) izvini sto te maltretiram:)

Ma nema problema. Znam u kakvoj si situaciji pa mi je drago da pomazem, jer kada sam ja upisivao otisao sam tamo sa ispranim mozgom, kao gluva kucka nista nisam znao.

Ova 2 naucnika su vezani za civilizaciju.
-Lisjen Levi Bril smatra da je razlika izmedju uma divljih i civilizovanih ljudi nepremostiva.
-Klod Levi Stros smatra je se njihovi umovi ne razlikuju po kvalitetu, da su u tome jednaki, vec se samo razlikuju u stepenu civilizovanosti i to je njihova jedina razlika izmedju nize i vise rase. (ukratko)

Prijemni se polaze u razlicitim terminima zato sto je fax veoma veoma mali i nema dovoljno prostorija za veliko interesovanje studenata, nije ni cudo sto tako mali broj prima.

Prijemni je mislim oko 3000din + taxa 100din = 3100din Ali stvarno nisam siguran zaboravio... Neki kazu da je i 5000. Ja sam stvarno zaboravio, uglavnom je dosta skupo.

Ma nema problema. Znam u kakvoj si situaciji pa mi je drago da pomazem, jer kada sam ja upisivao otisao sam tamo sa ispranim mozgom, kao gluva kucka nista nisam znao.

Ova 2 naucnika su vezani za civilizaciju.
-Lisjen Levi Bril smatra da je razlika izmedju uma divljih i civilizovanih ljudi nepremostiva.
-Klod Levi Stros smatra je se njihovi umovi ne razlikuju po kvalitetu, da su u tome jednaki, vec se samo razlikuju u stepenu civilizovanosti i to je njihova jedina razlika izmedju nize i vise rase. (ukratko)

Prijemni se polaze u razlicitim terminima zato sto je fax veoma veoma mali i nema dovoljno prostorija za veliko interesovanje studenata, nije ni cudo sto tako mali broj prima.

Prijemni je mislim oko 3000din + taxa 100din = 3100din Ali stvarno nisam siguran zaboravio... Neki kazu da je i 5000. Ja sam stvarno zaboravio, uglavnom je dosta skupo.
Zvuci poznato sto znaci da sam ih procitala ali nisam bas zapamtila,bazirala sam se na Dirkema,Marksa,Vebera,Makijavelija,Aristotela I Monteskjea ako sam ih sve nabrojala:) da ima u informatoru pitanja ko istice istorodnost strukture svesti citavog ljudskog roda,i oni su navedeni:)to sam pitanje jedino ostavila kao da ne znam:) hvala ti:) super:) a negde je i vise od 5 tako da smo dobro prosli ako je toliko:)

Kolega svaka cast na ovakvoj prezentaciji! :)
Da dodam i ja nesto... :D Pijemni je prosle god.bio 4800 RSD, za Logo je bilo potrebno 11 poena vise za upis i na budzetu i na samf. u odnosu na 2009/2010.

Hvala na dopuni kolega! :D

A jeste, pogresio sam, zove se Gordana... Toliko o tome koliko je volim! :D
A sto se tice Dijane juce su bili neke kolege i trazili je po fakultetu, pitali me da li znam gde je ili da li sam je video ali ta gospodja mi nije bila poznata! :D

@ Sagitta: davno to bese, ja polagala pre skoro 6 godina:roll:, al secam se da moras sve knjige, ali pogledaj pitanja iz informatora i oblasti koje treba da spremas, tako sam ja makar. E sad nadam se da ce doci neko ko je polagao skoro, po Bolonji, da vidimo jel se nesto promenilo...:tongue2:

A koji smer planiras da upises?:D

P.S. Ja sam sa FASPERA i itekako koristim net! Ooooh, yeah! Pozdrav clanici koja je otvorila temu,zavrsi li ga koleginice? :cvet::zurka:

Poslednja izmena:
Zdravo, da li bi neko mogao da mi kaze kako se sprema biologija za fakultet ? Ja idem u gimnaziju i imam je prve tri godine. Ne moram valjda sve tri godine da spremam ? :S

E, ovako... Ja sam polagao prijemni prosle godine, polazes biologiju (imas tri knjige), sociologiju (imas jednu knjigu) i psihologiju (imas jednu knjigu). Uci se sve, bez obzira iz koje skole dolazis i koliko si godina imala predmet. Imas po 20 pitanja u informatoru iz svakog predmeta, ali ta pitanju su samo smernice na koji nacin da se uci i na sta da se najvise obrati paznja. Veci nas se prosle godine opredelilo da sprema samo sociologiju i psihologiju, dok smo biologiju radili na srecu. Nije toliko tezak prijemni...:)))

Zdravo, da li bi neko mogao da mi kaze kako se sprema biologija za fakultet ? Ja idem u gimnaziju i imam je prve tri godine. Ne moram valjda sve tri godine da spremam ? :S
Ja sam polagala ove godine,ucila sam bios iz sveske sto su nam predavali u gimnaziji i neke lekcije iz knjige,knjiga ima 3 ali su 2 skoro iste tako da ne vidim razlog sto su ih obe naveli na sajtu,uglavnom bolje idi na pripremu iz biologije na faxu ili uzmi od nekog skriptu,90%je odatle,i radi testove u informatoru posto se pitanja dosta ponavljaju,a za sociologiju i psihologiju radi i pitanja na infostudu,neka su bila odatle,i naravno spremi se da bude nesto sto nisu rekli jer moraju da stave eliminaciona pitanja,ali sve u svemu nije tesko i moze opusteno da se nauce za 2 meseca sva tri predmeta i to detaljno,samo da dobro organizujes vreme:) srecno:)
ja se nadam da cu se dobro snaci...

Ja sam polagala ove godine,ucila sam bios iz sveske sto su nam predavali u gimnaziji i neke lekcije iz knjige,knjiga ima 3 ali su 2 skoro iste tako da ne vidim razlog sto su ih obe naveli na sajtu,uglavnom bolje idi na pripremu iz biologije na faxu ili uzmi od nekog skriptu,90%je odatle,i radi testove u informatoru posto se pitanja dosta ponavljaju,a za sociologiju i psihologiju radi i pitanja na infostudu,neka su bila odatle,i naravno spremi se da bude nesto sto nisu rekli jer moraju da stave eliminaciona pitanja,ali sve u svemu nije tesko i moze opusteno da se nauce za 2 meseca sva tri predmeta i to detaljno,samo da dobro organizujes vreme:) srecno:)
ja se nadam da cu se dobro snaci...

Kako si prosla na prijemnom?

Back