Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Oni su nama naveli koja knjiga se sprema i podrazumevaju da mi to citamo od korice do korice, a te oblasti su date cisto orijentaciono... Podrazumeva se da ces citati ceo uvod, a ne samo par recenica o psihologiji ili to sto nisu naveli 'paznju' u informatoru ne znaci da treba da se izostavi jer je jako bitna i lako moze da nam dodje... Mislim da su tu naveli samo delove na koje bas treba da se obrati paznja...
Ja je citam celu i vama bih preporucila da je citate celu, brzo ide, lako se pamti i nikad se ne zna sta ce nam dati na prijemnom.

Pozz

niko iz moje grupe na ispitu iz edukacije nije pisao koncept, pa ne znam ni da li moze. licno nisam imala potrebu za pisanjem, to su sve kratka pitanja i nema puno gradiva.. imas vremena da razmislis dok neko pre tebe odgovara
aaaa znaci izvlacimo pitanja pre nego sto dodjemo na red da odgovaramo,uh dobro je plasio sam se da necu imati vremena da razmislim.Jeste malo gradiva ali znas ono frka je sto je usmeni ;) Hvala

E da jel kod seke na usmenom iz uvoda u spec. ed.i reh. moze da se prvo napise koncept?!

Kod seke izlazi isred nje po 6-oro, svako izvuce 2 pitanja (pazis da ne izvuces vise slucajno jer odgovaras i na ona koja ti slucajnu ispadnu) i onda jedan po jedan odgovara :)
odgovaras na ta 2 pitanja, to ti je do 8... e onda ako joj se svidjaju odgovori onda te pita jos jedno pitanje za 9 ili 10 :)
uci bas bas do detalja... i nema potrebe za konceptom da bas piises jer su jako kratka pitanja ;)

Kod seke izlazi isred nje po 6-oro, svako izvuce 2 pitanja (pazis da ne izvuces vise slucajno jer odgovaras i na ona koja ti slucajnu ispadnu) i onda jedan po jedan odgovara :)
odgovaras na ta 2 pitanja, to ti je do 8... e onda ako joj se svidjaju odgovori onda te pita jos jedno pitanje za 9 ili 10 :)
uci bas bas do detalja... i nema potrebe za konceptom da bas piises jer su jako kratka pitanja ;)
Hvala...ali sad bas do detalja sa onih skripti,tesko,a i prezentacije su takodje prilicno siromasne moracu malo da se prisecam sta je sve pricala na predavanjima ;)

ja jos nisam ni pocela bios, prvo ucim psihol. i sociol. jer je lakse i brzo se uci... ako ti je za utehu, vecina se zali na biologiju, ali sta da se radi kad moramo da je ucimo... ali i od loseg ima gore, zamisli npr. da imamo matematiku pa kad ti da zadatak ne znas ni kako da ga pocnes a kamoli da dodjes do tacnog resenja, uzasss :D tako da je ipak biologija nesto bolja varijanta ;) mislim da ce biti sve ok,pocetak februara je, prijemni je tek za 5 meseci... ovde dosta ljudi tvrdi da su poceli sa spremanjem u maju i da su uspeli da upisu, neki cak i na budzet... imamo jos dosta vremena, a olaksavajuca okolnost je to sto imamo ponudjene odgovore, pa ako nista drugo mozemo i da lupamo, a jos ako bude moglo malo da se prepisuje... :p tako da opusteno, savladacemo nekako i bios, bice sve ok! :)

ja jos nisam ni pocela bios, prvo ucim psihol. i sociol. jer je lakse i brzo se uci... ako ti je za utehu, vecina se zali na biologiju, ali sta da se radi kad moramo da je ucimo... ali i od loseg ima gore, zamisli npr. da imamo matematiku pa kad ti da zadatak ne znas ni kako da ga pocnes a kamoli da dodjes do tacnog resenja, uzasss :D tako da je ipak biologija nesto bolja varijanta ;) mislim da ce biti sve ok,pocetak februara je, prijemni je tek za 5 meseci... ovde dosta ljudi tvrdi da su poceli sa spremanjem u maju i da su uspeli da upisu, neki cak i na budzet... imamo jos dosta vremena, a olaksavajuca okolnost je to sto imamo ponudjene odgovore, pa ako nista drugo mozemo i da lupamo, a jos ako bude moglo malo da se prepisuje... :p tako da opusteno, savladacemo nekako i bios, bice sve ok! :)

Hahahaha, da, zamisli da imamo matematiku... Dobro je i ovako... Drago mi je sto nisam jedina u "zaostatku" sa ucenjem... ;) Koji smer planirate da upisete? :)

nisi jedina, ja zbog obaveza u skoli nista ne stizem... a treba naci vremena za 5 knjiga (a moj drug se zali sto treba da nauci jednu knjigu i to iz psihologije za filozofski fax) :D ali dobro, sama sam birala pa sad treba da trpim posledice :mrgreen: ja hocu logopediju, ti? jel hoce jos neko ovaj smer? :)

Znam kako ti je, nama je u skoli katastrofa...nisu normalni... Ja nz jos uvek koji cu smer, videcu.. Nz ni da li upisujem u BGD... ;)

uuuu pa blago tebi kad imas jos neku opciju, pa mozes da biras ;) ja nemam nijednu vise, osudjena sam na ovaj fakultet :D bilo koji drugi grad mi je predaleko, a nazalost, u Beogradu je najteze upisati neki fakultet... :( ne znam da li postoji defektologija jos negde kod nas, cula sam da ima valjda na Medicinskom fak. u Novom Sadu ali ne znam nista o tome...

pa druga opcija mi je medicinski fakultet NS, ali zdravstvena nega ili defektologija...mada cula sam da se poklapaju prijemni tamo i na FASPER-u...

Svake godine isto! :D Prijemni je najlaksi deo na fax ( kao sto su mnogi to pre mene rekli ). Ako ste spremni da ucite psihologiju onda upisite FASPER!:D
Ljudi, tek je feb., a prijemni je krejem juna!!!!!!!!!!!:DDDDDDDDD
Kolega Zlaticu, uci edukaciju!;)
Kako da spremin kolokvijum iz razvojne? Mnogo je dosadno, a ima mnogo!:((((((

Svake godine isto! :D Prijemni je najlaksi deo na fax ( kao sto su mnogi to pre mene rekli ). Ako ste spremni da ucite psihologiju onda upisite FASPER!:D
Ljudi, tek je feb., a prijemni je krejem juna!!!!!!!!!!!:DDDDDDDDD
Kolega Zlaticu, uci edukaciju!;)
Kako da spremin kolokvijum iz razvojne? Mnogo je dosadno, a ima mnogo!:((((((

hehehe pa jeste, ima jos dosta do prijemnog... ali opet, nije nam bas svejedno kad vidimo koliko treba da se uci... verovatno ti sad cela ta stvar oko prijemnog deluje smesno, ali sam sigurna da ti nije bilo bas svejedno kad si trebao da upises... ;) a prave muke dolaze tek posle prijemnog, kad krenemo da studiramo, to je tacno... :)

nadam se da hocemo :) nisam pocela da spremam,pocecu u martu :) kako ti napredujes? nisam iz bg a.

mislila sam da ces mozda ici na pripreme za prijemni ako si iz bg-a... vidim da su izbacili na sajtu kada su, pa razmisljam da li da idem, da li uopste pomazu ili je to samo uzimanje para ;) ja sam polako pocela da spremam, citala sam malo psihologiju i sociologiju, i nije tesko, dosta cinjenica moze da se nauci vec iz prvog citanja, a i nije mnogo dosadno (bar je tako u mom slucaju). ovih dana nista ne ucim, ne mogu da stignem zbog skole pa cu nastaviti kad mi prodje guzva oko pismenih i ispitivanja...biologiju jos nisam krenula, nisam ni nabavila sve knjige, iskrena da budem plasi me to sto se svi zale da je tesko :D

Nije mi bilo svejedno! Proslo leto mi je bilo najgore u zivotu! U julu nisam upisao logopediju za 0,5 poena. Fax sam tek upisao 24.septembra... Zato ako zelite da upisete,UCITE! Nema mnogo... Soc i psiho je relativno lako spremiti, dok bio je malo teze! Ja iskreno nisam ni spremao bio! Sta je 200 strana... Kao sto je reko kolega, ispit iz soc je 730 strana, prvi kolokvijum iz razvoje je 200 i nesto strana, prvi kolokvijum iz genetike je oko 200 strana! Morate da se naviknete da fax nije srednja sk.svaka 6-tica je dobrodosla :D ,sto se ranije naviknete bice bolje!

mislila sam da ces mozda ici na pripreme za prijemni ako si iz bg-a... vidim da su izbacili na sajtu kada su, pa razmisljam da li da idem, da li uopste pomazu ili je to samo uzimanje para ;) ja sam polako pocela da spremam, citala sam malo psihologiju i sociologiju, i nije tesko, dosta cinjenica moze da se nauci vec iz prvog citanja, a i nije mnogo dosadno (bar je tako u mom slucaju). ovih dana nista ne ucim, ne mogu da stignem zbog skole pa cu nastaviti kad mi prodje guzva oko pismenih i ispitivanja...biologiju jos nisam krenula, nisam ni nabavila sve knjige, iskrena da budem plasi me to sto se svi zale da je tesko :D

necu ici na pripreme,nisam iz Bg a. A mislim da pripreme dosta mogu da pomognu mada ako ne sednes da ucis ne moze ti nista pomoci :)

Nije mi bilo svejedno! Proslo leto mi je bilo najgore u zivotu! U julu nisam upisao logopediju za 0,5 poena. Fax sam tek upisao 24.septembra... Zato ako zelite da upisete,UCITE! Nema mnogo... Soc i psiho je relativno lako spremiti, dok bio je malo teze! Ja iskreno nisam ni spremao bio! Sta je 200 strana... Kao sto je reko kolega, ispit iz soc je 730 strana, prvi kolokvijum iz razvoje je 200 i nesto strana, prvi kolokvijum iz genetike je oko 200 strana! Morate da se naviknete da fax nije srednja sk.svaka 6-tica je dobrodosla :D ,sto se ranije naviknete bice bolje!

jao samo 0,5 poena, uzas..... stvarno koji baksuz... mogu samo da zamislim kako ti je bilo... a valjda cemo se navici nekako kad upisemo ( ako upisemo :D ), sta da radimo kad se mora... :D e a za koliko mesta je prosirena lista?

Back