Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Cao svima!!! Ja sam ove godine upisala i prilicno sam zadovoljna, neorganizovanost me i ne nervira bas mnogo (s tim da sam nasla stan na 2 min od faxa tako da mi je i sve lakse) ;) Imam nekoliko pitanja i nadam se da ce neko imati strpljenja da mi pomogne... Ja sam sa oligo smera, i zanima me sledece:

1. Da li je mnogo tezak kol.iz Uvoda u spec.ed.i reh.? Stvarno nije mnogo, ali ima mnogo slicnih definicija i cula sam da sve moram znati tacno u veznik, predlog i prilog. :) Da li je to tacno? Ima mnogo odgovora, samo za jednu definiciju, te def. po UN-u, pa po WHO, pa savremena definicija, pa defektoloska...Strasno... Posto moram da ucim napamet cesto zaboravljam, a ne mogu ucenje ostaviti za dva dana pre...

2. Jaaako se plasim genetike (odnosno profesora genetike), i zanima me kako se treba ponasati kod njega da bi sto bolje prosao, na sta obraca paznju, na sta ne? I da...Uzasna su ona njegova prozivanja i ispitivanja, svaki put se oduzmem od straha...

3. Najlepsi utisak sam stekla o prof.Tomi, koji predaje fiziologiju, ali sam cula da je najzahtevniji...pa ako bi neko mogao i njega da mi pojasni, na slican nacin kao i Ninkovica...

4. Da li je tezak kol iz Opste psihologije, imam ga sledece sedmice, i moramo da ucimo metode... Da li i tu treba definicije uciti napamet ili je dovoljno da shvatimo i da ih iskazemo...

Znam da je mnogo al et... :) Hvala unapred

E pa Gogo bas mi drago sto si zadovoljna i srce mi puno sto ti je stan na 2min od faxa..
1. Nije tezak ali uopste. Pita te samo iz tog sto ucis i cepaj napamet, napamet i opet napamet i prolazis.
2.Ninkovic se malo tako postavlja al' je najveca faca na fakultetu. On na kraju ispadne najkorektniji kad su ocene u pitanju.
3.Toma istina fino predaje, al' je pedofilcina, pa nabaci neki dekoltekad budes isla kod njega na ispit. Ili lezi s njim u krevet, sta ti lakse..
4.Opsta nikako napamet, bitno da razumes a kod Olivera je laganica, uci spontano i polazes kol iz prve.
Maaa nije mnogo.. Da jeste morala bi da stavljas pitanja pod stavke(pod 1., pod 2.)..
Nema na cemu.

Ih sto volim kad su ovako lepo poredjana pitanja prosto covek sa zadovoljstvom da odgovori:mrgreen:

1. U principu da, moras sve detaljno ako hoces dobru ocenu. To je najlaksi predmet i moj savet ti je da ucis redovno, izadjes na kolokvijume i ocistis u januaru jer ces ga inace vuci bezveze i bice ti samo teret pored ostalih ozbiljnijih predmeta za koje treba daleko vise ucenja. Nabubaj to, nema druge.

2.Nema razloga:D Covek je super, ne pravi nikakve probleme, ne daje ne znam kakve zackoljice na kolokvijumima, skoro sve mozes da nadjes u knjizi (i cesto bude dosta toga sa vezbi) i pre svega je fer. Ako smatras da mozes bolje od onog sto si pokazao na kolokvijumima i ispitima omogucice ti da odgovaras usmeno, malo procavrljas s njim i eto vece ocene. Stvarno nije tesko a on je fenomenalan:super: Toplo ti preporucujem da za seminarski uzmes temu koje nema u knjizi i da ga rasturis, eto na to treba da obratis paznju;) A kako vas to ispituje, nas nije, samo nas je prozivao da vidi ko je tu, i to ponekad...?

3. On odlicno predaje ali je prolaznost na ispitima jako slaba. Moras bas dobro da nabubas knjigu ili da imas ludu srecu na ispitu. Nema sta drugo da se kaze.

4. Opsta nije strasna, dobro bi bilo da naucis definicije, a i nisu tako teske. Obrati paznju na ono sto je pisano sitnim slovima, cesto bude neko pitanje i iz toga.

:bye:

kolege,moze li neko da mi odgovori na par pitanja vezaniih za psihologiju?
1. da li je tacno da kolokvijum traje pola sata?
2. da li je pola sata dovoljno da se uradi?
3. koliko pitanja ima?
4. da li trebaju definicije?
5. da li je na zaokruzivanje ili se mi pisemo objasnjenja,definicije i sl.?
i ako ima nesto sto ja nisam obuhvatila pitanjem ,molila bih vas da dodate ....

Ma ne plasim se ja Ninkovica, nego mi je cim, ako se slucajno desi da nesto ne znam da li me utefterise kao neznalicu za ceo radni vek :D
Trebalo bi sada da imamo kolokvijum .. rece da ce biti u januaru, al ga izgleda pomerio za decembar.. bice ucenja 24/7 :D

Nece te okarakterise sve i da te digne pred celom v. salom a ti ne znas da zines! Malo ce te isproziva i nista(nece da boli). To je jedan od najsavesnijih i objektivnijih ljudi na fakultetu. Malo voli tako da se plasite sad a na kraju je ok skroz. Tako da manite se Ninkovica, covek je legenda!!

Nece te okarakterise sve i da te digne pred celom v. salom a ti ne znas da zines! Malo ce te isproziva i nista(nece da boli). To je jedan od najsavesnijih i objektivnijih ljudi na fakultetu. Malo voli tako da se plasite sad a na kraju je ok skroz. Tako da manite se Ninkovica, covek je legenda!!

E hvala ti :) u sustini, i ja sam zakljucila da je pravican, jer vidim da bas hoce da istera pravdu:) a Jasna zaista odlicno objasnjava
Hvala u svakom slucaju ;)

Vezano za Ninkovica.
Kakvi su mu kolokvijumi? Receno nam je da su na zaokruzivanje i dopunjavanje. Ima li zackoljica i ako moze neki savet pri ucenju.

Ja sam od mnoogih cula da ti je jedna od najvaznijih stvari da naucis ono sto Jasna ispredaje(a sto , kao sto sam rekla nije tako tesko, i jasno je)
ali nemoj me drzati za rec, jer i ja sam 1. godina, i sve mi je novo !

izrada UNIKATNIH SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH, MATURSKIH, MAGISTARSKIH, DOKTORSKIH radova, PROJEKTOVANJE I GRAFICKI radovi iz svih oblasti

- izrada unikatnih radova na zadatu temu

- PowerPoint prezentacije

- Graficki radovi i graficki dizajn (izrada radova i kursevi - Corel, Ilustrator, Photoshop)

- Web design (izrada sajtova i kursevi - HTML, CSS, javascript - Flash, Dreamweaver)

- Projektovanje

- SEO (optimizacija sajtova i bolje pozicioniranje na pretrazivacima)

- E-marketing

- Izrada CV radnih biografija i biznis planova

BRZO, KVALITETNO, POVOLJNO, KREATIVNO

Ivan:

062 96 08 476

ivanjoksimovic@gmail.com

Caos svima,da li neko moze da mi pomogne,interesu je me da mi neko kaze koji sve smerovi imaju na Defektoloskom faxu...?i da li na tom faxu ima smer za inspektora za maloletnicku delikvenciju ili za pomaganje osobama sa posebnim potrebama...nesto tako,posto sam ja tako nesto cuo pa bih voleo da znam jer to tacno,jer me to mnogo zanima....ako neko moze da mi pomogne nek se javi...unapred hvala svima

Back