Da li je SNS ugušio srpsku kinematografiju?

Miša Šmolja

Primećen član
Poruka
510
Nesto sam bas razmisljao, bas mnogo filmova i serija kultnog statusa su bili pustani za vreme 80ih, 90ih, i 2000ih. Dolaskom esenesa na vlasti 2012te nesto nam gine ta industrija, bas nesto slabo snimamo. od modernih serija i filmova imamo sablju (koju nisam gledao), tomu (koji takodje nisam gledao al ocigledna kopija holivuda), i juzni vetar koji je 5/10? yebote ja msm da je milosevicevo drustvo videlo bolju kinematografiju od sns drustva

e jbg neki bi pomislili da krivimo vucica za sve, al zaista mislim da je psihopata uradio cistku srpske medijske industrije te je umetnicka sloboda ubijena. Cak i za vreme milosevica bilo je nekih kritickih filmova, poput lepa sela lepo gore, ili kritickih prema tadasnjem sprskom drustvu i problemima, sada to ne primecujem.

СНС је уништио све у Србији.

Е, сад, нешто је видљиво, а нешто не може да се види, јер није пред оком.

Нпр. филмску уметност је уништио, како је отварач теме приметио.

Није одржан ове године ни Фест. Ни Филмски сусрети.

Не само да више нема филмова, већ нема ни фестивала.

Nesto sam bas razmisljao, bas mnogo filmova i serija kultnog statusa su bili pustani za vreme 80ih, 90ih, i 2000ih. Dolaskom esenesa na vlasti 2012te nesto nam gine ta industrija, bas nesto slabo snimamo. od modernih serija i filmova imamo sablju (koju nisam gledao), tomu (koji takodje nisam gledao al ocigledna kopija holivuda), i juzni vetar koji je 5/10? yebote ja msm da je milosevicevo drustvo videlo bolju kinematografiju od sns drustva

e jbg neki bi pomislili da krivimo vucica za sve, al zaista mislim da je psihopata uradio cistku srpske medijske industrije te je umetnicka sloboda ubijena. Cak i za vreme milosevica bilo je nekih kritickih filmova, poput lepa sela lepo gore, ili kritickih prema tadasnjem sprskom drustvu i problemima, sada to ne primecujem.
Свако ко не дува у исти рог са С(н)С мафијом је аутоматски издајник, усташа, нациста, терориста, куртијев Србин..., па ти буди критичан. :ortaci3:

Nekad smo ga gledali u Crnom bombarderu, a sad je postao obično kafansko obezbeđenje – pije, bije i filozofira. Najjače je što drvlje i kamenje baca na Vučića i Srbiju, a za svoje filmove uzima baš od te iste države milione. Eto kakva nam ‘kulturna elita’ kroji moral... U stvari za njega bih rekao da je moralni pigmejac

Bela Ladja uništena
Kultna serija o funkcionisanju političara i mafije uz crni humor sa sve stranim faktorom
bilo komedija na racun vlasti jos za vreme sfrj (ali posle tita)...cak i milosevicu nije smetalo, medjutim zvala je toliki psihopata da njemu smeta cak iako nije na njega upereno
To mozda ja ne znam strukturu ponude....znam da produkcije rade dan noc, ovo za zamajavanje naroda....
snima se i nije bas da je sve djubre, ali je humor i kritika drustva potpuno izcezla sa srpske scene

Kako malo se snima, voze ko ludi ne stizu....nego su promuckaj pa prospi serije pa ne ostane zapamceno..
imaju nove serije na privatnim televizijama ali su to bas niskokvalitetni sitcomovi koji uzimaju vrv studente glume za karaktere, bas je lose nemamo nove generacije glumaca uopste

Свако ко не дува у исти рог са С(н)С мафијом је аутоматски издајник, усташа, нациста, терориста, куртијев Србин..., па ти буди критичан. :ortaci3:
bas greota

Nekad smo ga gledali u Crnom bombarderu, a sad je postao obično kafansko obezbeđenje – pije, bije i filozofira. Najjače je što drvlje i kamenje baca na Vučića i Srbiju, a za svoje filmove uzima baš od te iste države milione. Eto kakva nam ‘kulturna elita’ kroji moral... U stvari za njega bih rekao da je moralni pigmejac
drzava nema para, to su narodne pare i ne zasluzuje drzava pravo na cenzuru jer eto placa ovo ili ono

Da se razumemo ja ne uzimam da je covek isti u svakom trenutku , uzmi Samardzica, nije on isti kao mladi glumac i kao mator , uzmi bajagu , nekad roker u nivou parnog valjka, , album sa druge strane jastuka, mu je top izdanje...sad je sio mi ga djura.....

Svako ima svoje periode, ne moze se tu cak ni ACDC da meri kad su bili mladi i sad ...

drzava nema para, to su narodne pare i ne zasluzuje drzava pravo na cenzuru jer eto placa ovo ili ono
Sto se tice para, sad bi trebalo da je tehnika i dan snimanja jeftiniji , tako da je pre do organizacije i selekcije....tj napravili su neku vrstu cenzure i onda ne prolazi ni malo nesto sto nije u trendu , npr kao kad pevaljke snimaju spot, dodje kod mene i trazi da joj nadjem alternativu dron da snima i sad to moze za te pare taman moze, i da nosi tezu kameru....ali dodje neko i kaze to ce da ti odradi tip koji vec radi kao nekim pevaljkama, on to zbrzi nije imao tada opremu koja moze da ponese tu tezinu , ali placa proviziju za nabacen posao , krece se po klubovima i casti i zasluzeno je dobio posao , posle je razvio opremu...sta ga boli uvo , ulozio prvo u reklamu , posle u realizaciju...

Back