Da li je SNS ugušio srpsku kinematografiju?

Да

Зовемо филмског експерта да оцени @colonel kurtz
Kako se neko drustvo odnosi spram kulture u ovom slucaju sedme umetnosti takav je i rezim. Za komuniste svi znamo kakvi su bili, milosevicevi su bili puni obecanja ali su najvise davali svojima, zuta revolucija je vecinu obesmislila da ce to promeniti, a oni su bili jos gori. Cim su zaseli, svim ustanovama kulture pod alibijem da je milosevic zaposljavao neuke i da su se pogubile porezne markice-alibi za debile, rarezali odokativno porez cak i na vec placene poreze godinama unazad jer kao jadni nemaju dokumentaciju. Samo kulturnim ustanovama.

Tad lepo zatvorio firmu i kao gdin sa americkom soskom za 24 sata otvorio novu kao svi pametni ljudi u delaveru na p.o. box. Kada su dosle ove secikese danas, preko noci su otvorile preko 90 firmi za filmsku delatnost iako osnivaci firmi nisu imali blage veze sa filmom. Da ne pominjem imena i zanimanja jer bi se mnogi valjali od smeha. Sticanje love u pocetku kod radikalnih lopina nije bilo u stvaranju icega pa uzimanju nekog procenta, vec u otimacini iz fondova, znamo za penzioni sto je najveca pljacka ikad, u filmu sa fiktivnim projektima koji nisu ugledali svetlo dana, a debilcine od njihovog podmladka koje su firme otvarali se kurcili po fejsu lovom, zlatom, luksuzom i egzoticnim putovanjima.

Danas svi vide na sta je spala srpska kultura, ko je uredjuje, sa kojim autorima i najvaznije zasto to ovaj rezim radi. Kada unistis kulturoloski enzim naroda, unistio si najveci deo njegovog duha. Bas kao zuti sto su porusili sve bioskope kao i srpske kafane. Kada vaspspostavis novu kulturologiju na bazi kiča, a kič je kompliment za ove jer i kič je kulturoloski identitet , ovo sto imamo najgore i najprimitivnije sto se dovaljalo najvise preko drine, unistava sve sto je vekovima bio kulturni identitet matice. Na to stavis srozavanje prosvete, zdravstva, sociologije blagostanja pojedinca spram sistema i imas najcistiju formu satanizma.

A to je cilj samo ustasama, nikom drugom. Zato i sve druge nazivaju onime sta su sami, a ovih dana vidimo da se neki od eksponenata vise ni ne kriju vec nadleznosti daju pre ustasama nego srbima iz cisto sebicnih benefitnih razloga.

Evropa nije ni svesna kako ce se ovo preliti na njihove clanice, hrvatsku i sloveniju a kasnije i na ostale.

A sad malo ozbiljnije. Navešću samo neke serije pored one tri navedene u prvom postu. Crna Svadba, Kalkanski Krugovi, Pet, Klan, Državni službenik, Ubice mog oca, Deca zla i mnoge, mnoge druge, tako da je ova tema običan pucanj u prazno.
Ima dobrih serija ali stalno ih prebacuju po kanalima različitih provajdera, ko da više love ili političkom odlukom.
Močvaru sam gledao prvu sezonu na RTS1 i onda je nesta na supernovu koje nije bilo na SBBu....

i Kljun je ok serija.

Kako se neko drustvo odnosi spram kulture u ovom slucaju sedme umetnosti takav je i rezim. Za komuniste svi znamo kakvi su bili, milosevicevi su bili puni obecanja ali su najvise davali svojima, zuta revolucija je vecinu obesmislila da ce to promeniti, a oni su bili jos gori. Cim su zaseli, svim ustanovama kulture pod alibijem da je milosevic zaposljavao neuke i da su se pogubile porezne markice-alibi za debile, rarezali odokativno porez cak i na vec placene poreze godinama unazad jer kao jadni nemaju dokumentaciju. Samo kulturnim ustanovama.

Tad lepo zatvorio firmu i kao gdin sa americkom soskom za 24 sata otvorio novu kao svi pametni ljudi u delaveru na p.o. box. Kada su dosle ove secikese danas, preko noci su otvorile preko 90 firmi za filmsku delatnost iako osnivaci firmi nisu imali blage veze sa filmom. Da ne pominjem imena i zanimanja jer bi se mnogi valjali od smeha. Sticanje love u pocetku kod radikalnih lopina nije bilo u stvaranju icega pa uzimanju nekog procenta, vec u otimacini iz fondova, znamo za penzioni sto je najveca pljacka ikad, u filmu sa fiktivnim projektima koji nisu ugledali svetlo dana, a debilcine od njihovog podmladka koje su firme otvarali se kurcili po fejsu lovom, zlatom, luksuzom i egzoticnim putovanjima.

Danas svi vide na sta je spala srpska kultura, ko je uredjuje, sa kojim autorima i najvaznije zasto to ovaj rezim radi. Kada unistis kulturoloski enzim naroda, unistio si najveci deo njegovog duha. Bas kao zuti sto su porusili sve bioskope kao i srpske kafane. Kada vaspspostavis novu kulturologiju na bazi kiča, a kič je kompliment za ove jer i kič je kulturoloski identitet , ovo sto imamo najgore i najprimitivnije sto se dovaljalo najvise preko drine, unistava sve sto je vekovima bio kulturni identitet matice. Na to stavis srozavanje prosvete, zdravstva, sociologije blagostanja pojedinca spram sistema i imas najcistiju formu satanizma.

A to je cilj samo ustasama, nikom drugom. Zato i sve druge nazivaju onime sta su sami, a ovih dana vidimo da se neki od eksponenata vise ni ne kriju vec nadleznosti daju pre ustasama nego srbima iz cisto sebicnih benefitnih razloga.

Evropa nije ni svesna kako ce se ovo preliti na njihove clanice, hrvatsku i sloveniju a kasnije i na ostale.

Развукли су српску културу и страћили српску нематеријалну културну баштину !

Јуче сам чуо да је нека српска продукција са хрватском ушла у пројекат Витешког Реда Змаја ...

Притисак ми је скочио на 200.

Немаш појма колико ме је то изнервирало.

Чипуљчанин све српско распродаје и дели ! Неваспитана скотина !

Развукли су српску културу и страћили српску нематеријалну културну баштину !

Јуче сам чуо да је нека српска продукција са хрватском ушла у пројекат Витешког Реда Змаја ...

Притисак ми је скочио на 200.

Немаш појма колико ме је то изнервирало.

Чипуљчанин све српско распродаје и дели ! Неваспитана скотина !

Nasla rupa zakrpu, zbog love ce sve prodati, ako uopste i znaju sta prodaju. U bg vec godinu i po sede dva americka finansijska forenzicara koji cesljaju sva pranja love, najvise svih medija a i onih firmi iz kulturnih delatnosti,, a posebno su sistematicni oko firmi koje su u nekoj semi sa usa.

Nasla rupa zakrpu, zbog love ce sve prodati, ako uopste i znaju sta prodaju. U bg vec godinu i po sede dva americka finansijska forenzicara koji cesljaju sva pranja love, najvise svih medija a i onih firmi iz kulturnih delatnosti,, a posebno su sistematicni oko firmi koje su u nekoj semi sa usa.

Они имају финансијску контролу половине света.

Не морају да седе овде, осим ако воле ћевапе и земљу чуда звану Србија

Nesto sam bas razmisljao, bas mnogo filmova i serija kultnog statusa su bili pustani za vreme 80ih, 90ih, i 2000ih. Dolaskom esenesa na vlasti 2012te nesto nam gine ta industrija, bas nesto slabo snimamo. od modernih serija i filmova imamo sablju (koju nisam gledao), tomu (koji takodje nisam gledao al ocigledna kopija holivuda), i juzni vetar koji je 5/10? yebote ja msm da je milosevicevo drustvo videlo bolju kinematografiju od sns drustva

e jbg neki bi pomislili da krivimo vucica za sve, al zaista mislim da je psihopata uradio cistku srpske medijske industrije te je umetnicka sloboda ubijena. Cak i za vreme milosevica bilo je nekih kritickih filmova, poput lepa sela lepo gore, ili kritickih prema tadasnjem sprskom drustvu i problemima, sada to ne primecujem.

nije

nikad se vise serija i filmova nije snimalo

Они имају финансијску контролу половине света.

Не морају да седе овде, осим ако воле ћевапе и земљу чуда звану Србија
Ja ti kazem da su na izvoru, sta mislis na koju sam foru prodao gajbu ljudima iz oebsa?

Terenski rad ukljucuje i dousnicki za ispod zita sta se radi van legalnih finansijskih kanala.

Treba da se radi napr "patriotski" film, samo moze podoban . Posto ovde nikom ne veruju dovedu ga napr. iz usa, dve milke napr. od drzave, milka od sns sponzora, sica na to sa konkursa, i pola milke privatnoj firmi toga na cast. Osim konkursa i sponzora sve ispod zita.

Sa amerima i rusima se nikad nije zaebavati i praviti se pametan.

Danas treba biti jako oprezan kad se daje podrska sns i vucicu, ja to govorim doduse malobrojnim prijateljima za koje znam da su na toj liniji.

Nije ovo vreme kao sablja sto je bila, ovo je mnogo, mnogo ozbiljnije. @Mystic+ me zna dobro a i dugo i zna kakve kontakte imam pa vidite da sumnja za pomenutu forenziku. Sta da kaze onda napr ovde neka dileja koja me krsti balijom ili ustasom cim ustane jutrom.

Jako opasno vreme stize, Budite pametni a ne budale da botujete za nesto sto je davna proslost.

Back