Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 44.564
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja pisem iz Biblije sve a ti prazne reci redjas napadas kritikujes gde su tebi Biblijski citatiOpet blefiranje.
Ko ne moze da dokaze biblijom, taj se sluzi blefiranjem i raznim trikovima.
Svima.Luka 12
"8. Него вам кажем: који год призна мене пред људима признаће и Син човечији њега пред анђелима Божијим;
9. А који се одрече мене пред људима њега ће се одрећи пред анђелима Божијим."
Kime Isus upravlja?
Čini mi se da mi je jasno šta, u ovom pogledu, uči Pravoslavna Crkva bez prekida od Apostolskog vremena do dana današnjeg.Razumem ja to sto ti pricas, ali ti ne razumes ono sto vi ucite, ili ne zelis da pokazes da razumes?.
Rezultata onoga sto ti kazes i sto ja kazem je isti.
Ali racunska radnja nije ista.
Jer kada se analizira tvoja racunska radnja, ne moze se doci do istog rezultata samnom.
Dok vas konacni rezultat je isti kao moj.
Ali vestacki, matematicki neispravno.
Vas rezultat mora da ima isti iznos kao moj, jer u suprotnom izgubiste Hristovo bozasntvo.
Toga je onaj koji je radio vasu racunsku radnju, ocigledno svetan.
To izgleda ovako.
Moja racunska radnja:
50 + 50 = 100.
Vasa racunska radnja
Mi imamo 50 iako nemamo, jer je pedeset koje nemamo, rodilo jos pedeset bez stampanja bez umnozavanja.
I to je = 100
Opet sve blefiranje da ne kazem laganje.
Gde kaze da ga je stvorio u stihovina koje si navela?
Nigde.
Samo ucitavas u tekst sto nigde u tekstu ne pise.
Sto znaci da namerno i svesno izvrces cinjenice.
Sto je oblik najvece duhovne kvarnosti.
Teze nego telesna iskvarenost.
Pokusaj zavodjenja ljudi.
Ali je vazno da priznas da tekst kod stvaranja govori u mnozini.
Time si sama priznala trojstvo.
Jer i Duh sveti je bio kod stvaranja.
Pa da li ima veceg ucitelja, od samoga Mesije,Čini mi se da mi je jasno šta, u ovom pogledu, uči Pravoslavna Crkva bez prekida od Apostolskog vremena do dana današnjeg.
I nekako je nasrećnije, najkonciznije izrečena kroz već citirani Simvol Vere.
Kao i kroz učenja velikih učitelja Crkve, od kojih sam ti citirao bar Vasilija Kapadokijskog
A ova argumentacija koju ti nudiš, izgleda mi da je prvenstveno namenjena debati sa Jehovinim Svedocima.
Tako da, ja bih se povukao iz ove priče.
![]()
NemaPa da li ima veceg ucitelja, od samoga Mesije,![]()
Ne odnosi se to na status "prvostvorenosti"Pa da li ima veceg ucitelja, od samoga Mesije,![]()
Ok, ali to sto pises za pravoslavlje, isto vazi i za papstvo, sa malim razlikama, s tim sto oni nemaju Simbol vere.Ne odnosi se to na status "prvostvorenosti"![]()
Upravo radjanje pokazuje da logos nebi bio bozanske sustine, jer sve sto ima pocetak jeste stvorenje i zato u tekstu koji zastupas on oduvek postoji sa ocem iako je rodjen.
Bozanska karakteristika je da Bozasnka osoba nema pocetak.
Ti kazes gore da radjanje objasnjava da je logos bozasnke sustine?
A kako je to bozasnke sustine?
Jer ga je navodno rodio bog?
Jer da ga je rodio covek, onda bi bio covek.
Medjutim, ovim si potvrdio da je on nastao, ima uzrok i dan kada je nastao.
I nije tacno da je oduvek postojao sa ocem ako je postao bozasnko radjanjem iz oca.
Jer u tvom tekstu kaze da je trojstvo nastalo radjanjem jer nebi onda bilo trojstvo.
Sto ocigledno govori o pocetku barem njih dvojice.
Da neko ovo ne vidi, mora skroz da iskljuci mozak.
Ali ti to vidis, ali ne mozes da priznas.
U istoj si situaciji kao arijana.
Ako prizna, priznace da je rob pogresio.
Ista stvar kod tebe.
Corsokak pozicija.
A ono sto te ne zanima je sledece:
Isaija 43.10 Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj, kojega sam izabrao, da spoznate i vjerujete mi i uvidite, da sam ja, prije mene nije bilo boga, niti će ga poslije mene biti.
Ovaj tekst kaze da nikada nekog drugog, dodatnog boga nije bilo niti ce biti, ni pre ni posle ni sada.
Sto iskljucuje svako radjanje ili kako ga god krstili-
Ekipa koja je tada odgovorala na arijansku jeres je pogresila.
U tom trenutku nije imala bolji odgovor.
Nije imala materijale koje danas imamo, nije imala starije rukopise koji su tek kasnije pronadjeni.
Tako dadanas mozemo bolje da vidimo sta tekst kaze.
I mozemo da vidimo sta to rodjenje znaci.
Ovo gore sigurno ne.
JS mogu samo da vam se smeju.
Svaki covek koji misli svojom glavom, kada suoci ovo vase tvrdjenje i tvrdjenje JS, izabrace JS.
Hoćeš reći da ekipa koja je opovrgavala Arija i njegove pristalice (a pre njega i Pavla Samosatskog, kao i razne varijante monarhijanaca), ekipa koja je suštinski i kodifikovala ono što sad čitaš kao Novi Zavet, nije znala biblijske tekstove (prave i apokrifne), da je bila daleko od originala i direktnog predanja od Apostola?Jer je logicnije.
Iako netacno isto kao i vase
I rimokatolici imaju Simbol vere.Ok, ali to sto pises za pravoslavlje, isto vazi i za papstvo, sa malim razlikama, s tim sto oni nemaju Simbol vere.
da opet sve iznosim iz Biblije koja je Bozja recOpet sve
Bog tako kazeJehova nije hrišćanski bog niti će ikada biti. Šta je i ko je jehova ni jehovini svedoci ne znaju![]()
Kakvo spasenje, od čega.Bog tako kaze
postoje hiljade dokaza
a ti ne moras
ako ne zelis spasenje
Ne mozes da shvatis jednostavnu cinjenicu da postoji jedan jedini Bog JHVH Jehova
dakle kad otvoris Bibliju javi se
umesto sto se hvalis neznanjem
Kakvo spasenje, od čega.
Ti šta znaš u Bibliji je to da ti je bog taj jehova, niti znaš ko je Isus ni ko je đavo samo šuketaš.
Ako oćeš da se dokažeš da znaš bibliju evo dva jasna pitanja
1. Gde piše da je Isus stvoren i da se zove Mihajlo?
2. Navedi stih gde je opisan đavo u sz?
Ajd kad se toliko hvališ![]()
Ovo je jos goreDobro je. Ja reko ce pitas o opet o onom konju ili magarcu... sta ono bese?![]()
Ne secam se, jesi li mu bila odgovorila?Ovo je jos gore15 hiljada puta ovo pita i ne cita odgovore
![]()
Jesam, uvek odgovorim ali ocigledno nece da citaNe secam se, jesi li mu bila odgovorila?
To beše ali velim takav ekspert bi trebao znati kad ono mućak, nema pojma pa me šalje na ljis. A posle toga još zabrlja sa judinom poslanicom.Dobro je. Ja reko ce pitas o opet o onom konju ili magarcu... sta ono bese?![]()