Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
. . .

Prilozi

• FB_IMG_1575544722168.jpg
    FB_IMG_1575544722168.jpg
    16,5 KB · Pregleda: 4
Opet blefiranje.
Ko ne moze da dokaze biblijom, taj se sluzi blefiranjem i raznim trikovima.
Ja pisem iz Biblije sve a ti prazne reci redjas napadas kritikujes gde su tebi Biblijski citati
ja sam napisala :)
dakle ti izmisljas
evo ovde na prethodim stranicama sam dala dokaze
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-je-isus-hristos-bog.510469/page-138#post-38931395
posto ne citas evo ponovo
1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)
pa nsatavak ovde
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-je-isus-hristos-bog.510469/page-140#post-38940030

dakle neces da citas
prethodne dve strane sam sve pisala

Isus Hrist je posebne vrste - Bozji Sin - duhovno bice
njega je Bog JHVH PRVO STVORIO i njega je jedino stvorio DIREKTNO
sve ostalo je stvarao preko Njega.

Kolosanima 1:15,16

evo objasnjenje

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog... B
Bog je PRVO STVORIO ISUSA NA NEBU KAO DUHOVNO STVORENJE.

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14

prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

ma sta je koga briga da li je ili nije Bog, kada drugog puta osim Gospodnjeg do Boga NEMA? Svi ostali putevi do Boga su pogresni, a jedini pravi je kroz Hrista, i sta vas onda briga je li jeste ili nije i On sam Bog - kako se niko nije nasao da vam zabrani da to pitanje uopste i postavljate? - bezobrazluk.

Opet sve blefiranje da ne kazem laganje.
Gde kaze da ga je stvorio u stihovina koje si navela?
Nigde.

Samo ucitavas u tekst sto nigde u tekstu ne pise.
Sto znaci da namerno i svesno izvrces cinjenice.
Sto je oblik najvece duhovne kvarnosti.
Teze nego telesna iskvarenost.
Pokusaj zavodjenja ljudi.

Ali je vazno da priznas da tekst kod stvaranja govori u mnozini.
Time si sama priznala trojstvo.
Jer i Duh sveti je bio kod stvaranja.

Luka 12

"8. Него вам кажем: који год призна мене пред људима признаће и Син човечији њега пред анђелима Божијим;

9. А који се одрече мене пред људима њега ће се одрећи пред анђелима Божијим."

Kime Isus upravlja?
Svima.
"Dade mi se svaka vlast na zemlji i na nebu"

Razumem ja to sto ti pricas, ali ti ne razumes ono sto vi ucite, ili ne zelis da pokazes da razumes?.

Rezultata onoga sto ti kazes i sto ja kazem je isti.
Ali racunska radnja nije ista.
Jer kada se analizira tvoja racunska radnja, ne moze se doci do istog rezultata samnom.

Dok vas konacni rezultat je isti kao moj.
Ali vestacki, matematicki neispravno.

Vas rezultat mora da ima isti iznos kao moj, jer u suprotnom izgubiste Hristovo bozasntvo.
Toga je onaj koji je radio vasu racunsku radnju, ocigledno svetan.

To izgleda ovako.

Moja racunska radnja:
50 + 50 = 100.

Vasa racunska radnja
Mi imamo 50 iako nemamo, jer je pedeset koje nemamo, rodilo jos pedeset bez stampanja bez umnozavanja.
I to je = 100
Čini mi se da mi je jasno šta, u ovom pogledu, uči Pravoslavna Crkva bez prekida od Apostolskog vremena do dana današnjeg.
I nekako je nasrećnije, najkonciznije izrečena kroz već citirani Simvol Vere.
Kao i kroz učenja velikih učitelja Crkve, od kojih sam ti citirao bar Vasilija Kapadokijskog

A ova argumentacija koju ti nudiš, izgleda mi da je prvenstveno namenjena debati sa Jehovinim Svedocima.
Tako da, ja bih se povukao iz ove priče.
:hvala:

Opet sve blefiranje da ne kazem laganje.
Gde kaze da ga je stvorio u stihovina koje si navela?
Nigde.

Samo ucitavas u tekst sto nigde u tekstu ne pise.
Sto znaci da namerno i svesno izvrces cinjenice.
Sto je oblik najvece duhovne kvarnosti.
Teze nego telesna iskvarenost.
Pokusaj zavodjenja ljudi.

Ali je vazno da priznas da tekst kod stvaranja govori u mnozini.
Time si sama priznala trojstvo.
Jer i Duh sveti je bio kod stvaranja.

Kolosanima 1
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
Glasnik, da li je ovo los prevod , ili stvarno pise da je Prvenac, :?:

Čini mi se da mi je jasno šta, u ovom pogledu, uči Pravoslavna Crkva bez prekida od Apostolskog vremena do dana današnjeg.
I nekako je nasrećnije, najkonciznije izrečena kroz već citirani Simvol Vere.
Kao i kroz učenja velikih učitelja Crkve, od kojih sam ti citirao bar Vasilija Kapadokijskog

A ova argumentacija koju ti nudiš, izgleda mi da je prvenstveno namenjena debati sa Jehovinim Svedocima.
Tako da, ja bih se povukao iz ove priče.
:hvala:
Pa da li ima veceg ucitelja, od samoga Mesije, :?:

Upravo radjanje pokazuje da logos nebi bio bozanske sustine, jer sve sto ima pocetak jeste stvorenje i zato u tekstu koji zastupas on oduvek postoji sa ocem iako je rodjen.
Bozanska karakteristika je da Bozasnka osoba nema pocetak.

Ti kazes gore da radjanje objasnjava da je logos bozasnke sustine?
A kako je to bozasnke sustine?
Jer ga je navodno rodio bog?
Jer da ga je rodio covek, onda bi bio covek.
Medjutim, ovim si potvrdio da je on nastao, ima uzrok i dan kada je nastao.

I nije tacno da je oduvek postojao sa ocem ako je postao bozasnko radjanjem iz oca.

Jer u tvom tekstu kaze da je trojstvo nastalo radjanjem jer nebi onda bilo trojstvo.
Sto ocigledno govori o pocetku barem njih dvojice.
Da neko ovo ne vidi, mora skroz da iskljuci mozak.
Ali ti to vidis, ali ne mozes da priznas.
U istoj si situaciji kao arijana.
Ako prizna, priznace da je rob pogresio.
Ista stvar kod tebe.
Corsokak pozicija.

A ono sto te ne zanima je sledece:

Isaija 43.10 Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj, kojega sam izabrao, da spoznate i vjerujete mi i uvidite, da sam ja, prije mene nije bilo boga, niti će ga poslije mene biti.

Ovaj tekst kaze da nikada nekog drugog, dodatnog boga nije bilo niti ce biti, ni pre ni posle ni sada.

Sto iskljucuje svako radjanje ili kako ga god krstili-

Ne treba okovati Boga u ljudske kategorije prostora i vremena.
ROđenje Logosa je predvečno.
Ne postoji vremenski tren koji tom rađanju prethodi ili sledi.
Tada nije bilo vremena, pa ne može ni biti kategorija "pre" i "posle".
Početak dolazi kasnije.
I tom početku, Logos već postoji (kao što kaže evanđelista Jovan)

Vidi, ja ne mogu jednostavnije i logičnije objasniti od onoga što sam već rekao.
Niti konzicnije objašnjenje od onog što sam našao u Simvolu vere i Vasilija Kapadokijca.

Ekipa koja je tada odgovorala na arijansku jeres je pogresila.
U tom trenutku nije imala bolji odgovor.
Nije imala materijale koje danas imamo, nije imala starije rukopise koji su tek kasnije pronadjeni.
Tako dadanas mozemo bolje da vidimo sta tekst kaze.

I mozemo da vidimo sta to rodjenje znaci.
Ovo gore sigurno ne.
JS mogu samo da vam se smeju.

Svaki covek koji misli svojom glavom, kada suoci ovo vase tvrdjenje i tvrdjenje JS, izabrace JS.
Jer je logicnije.
Iako netacno isto kao i vase
Hoćeš reći da ekipa koja je opovrgavala Arija i njegove pristalice (a pre njega i Pavla Samosatskog, kao i razne varijante monarhijanaca), ekipa koja je suštinski i kodifikovala ono što sad čitaš kao Novi Zavet, nije znala biblijske tekstove (prave i apokrifne), da je bila daleko od originala i direktnog predanja od Apostola?
Teško da se s tim mogu složiti...

Da li je Isus Bog?

Jeste.
Istovremeno je i Bog i čovek.

1 jedini takav Bog, i 1 jedini takav čovek postoji.
Zato Ga zovemo Bogočovek.
*
Njegovu prirodu opisuje Simvol vere, u svojih 13 rečenica.
Tamo je rečeno sve što mi na tu temu, ko je Isus, treba da znamo.
Sve što nam treba za naše spasenje.

Jehova nije hrišćanski bog niti će ikada biti. Šta je i ko je jehova ni jehovini svedoci ne znaju :D
Bog tako kaze
postoje hiljade dokaza
a ti ne moras
ako ne zelis spasenje
Ne mozes da shvatis jednostavnu cinjenicu da postoji jedan jedini Bog JHVH Jehova
dakle kad otvoris Bibliju javi se
umesto sto se hvalis neznanjem

Poslednja izmena:
Bog tako kaze
postoje hiljade dokaza
a ti ne moras
ako ne zelis spasenje
Ne mozes da shvatis jednostavnu cinjenicu da postoji jedan jedini Bog JHVH Jehova
dakle kad otvoris Bibliju javi se
umesto sto se hvalis neznanjem
Kakvo spasenje, od čega.
Ti šta znaš u Bibliji je to da ti je bog taj jehova, niti znaš ko je Isus ni ko je đavo samo šuketaš.
Ako oćeš da se dokažeš da znaš bibliju evo dva jasna pitanja
1. Gde piše da je Isus stvoren i da se zove Mihajlo?
2. Navedi stih gde je opisan đavo u sz?
Ajd kad se toliko hvališ :D

Kakvo spasenje, od čega.
Ti šta znaš u Bibliji je to da ti je bog taj jehova, niti znaš ko je Isus ni ko je đavo samo šuketaš.
Ako oćeš da se dokažeš da znaš bibliju evo dva jasna pitanja
1. Gde piše da je Isus stvoren i da se zove Mihajlo?
2. Navedi stih gde je opisan đavo u sz?
Ajd kad se toliko hvališ :D

Dobro je. Ja reko ce pitas o opet o onom konju ili magarcu... sta ono bese? :D

Dobro je. Ja reko ce pitas o opet o onom konju ili magarcu... sta ono bese? :D
To beše ali velim takav ekspert bi trebao znati kad ono mućak, nema pojma pa me šalje na ljis. A posle toga još zabrlja sa judinom poslanicom.
E tako ti ona radi, kad dođu novi članovi stari joj smetaju, shebu joj imidž.
Expert neznanja
I na ova dva neće nikad odgovoriti. Prvo jer ne postoji odgovor
Drugo jer blage veze nema.
Čula je za sotonu no no :nono3: znaš ono kad malom detetu kažeš da ne dira šteker

Back