Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
У Цркви човек се сједињује, по први пут у историји свога постојања, са Вечним, са Богом Логосом, а преко човека и сва твар. Тако се време сједињује са Вечношћу, временско са Вечним, твар са Творцем. При томе постаје јасна свеистинита благовест: Творац — Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности, Он је и сам вечан као и Бог Отац који Га је родио. Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син. Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина. Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице: Бога Оца, Бога Сина и Бога Духа Светога. То значи: не би било истинитог Бога и Господа. Речено је: „рођен пре сваке твари“, да Господа Христа, који је свемоћни Творац, не би мешали са створењима. Свемоћии Творац? Да — : „јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били Престоли или Господства или Поглаварства или Власти: све се кроза Њ иза Њ сазда“[2]. Овакву творачку свемоћ ко може имати осим Бога? Ми људи још нисмо ни изблиза успели да сазнамо шта је све створено на самој земљи, а камоли у целој васиони, или тек у невидљивом свету! Каква ли бића, и силе и славе! „Све што је на небу“, — а од свега свети апостол спомиње само нешто—нешто: Анђелске Престоле, Господства, Поглаварства и Власти. А остало је са дивљењем и побожношћу прећутано. Људски ум није у стању да замисли, а камоли да схвати Божју творевину од врха до дна. Из ове апостолове благовести jaсно je оно што je за нас најглавније: ништа није ушло у постојање мимо мудрост и вољу Божју: савршену мудрост и свемоћну вољу.

https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-1/34/

Sale
danas u 16.58 - Da li je Isus Hristos Bog?
У Цркви човек се сједињује, по први пут у историји свога постојања, са Вечним, са Богом Логосом, а преко човека и сва твар.

Da analiziramo tekst.
(У Цркви човек се сједињује, по први пут у историји свога постојања, са Вечним, са Богом Логосом, а преко човека и сва твар.)

Cilj teksta je da uzdigne crkvu iznad Hrista.
K Bogu se dolazi kroz Hrista ne kroz crkvu.
Jovan 14.6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
U crkvi treba da se ucimo kako da dojemo Hristu, kroz crkvu necemo doci Hristu, vec kroz Duha svetoga i Svetoga pisma.
I ako se sakupimo iz razloga da se sretnemo sa Hristom ne iz razloga da nas crkva poveze snjime.
To nije njen zadatak.
To je zadatak D. Svetoga.

I Isus je glava crkvi, ne obrnuto.

Da analiziramo tekst.
(У Цркви човек се сједињује, по први пут у историји свога постојања, са Вечним, са Богом Логосом, а преко човека и сва твар.)

Cilj teksta je da uzdigne crkvu iznad Hrista.
K Bogu se dolazi kroz Hrista ne kroz crkvu.
Jovan 14.6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
U crkvi treba da se ucimo kako da dojemo Hristu, kroz crkvu necemo doci Hristu, vec kroz Duha svetoga i Svetoga pisma.
I ako se sakupimo iz razloga da se sretnemo sa Hristom ne iz razloga da nas crkva poveze snjime.
To nije njen zadatak.
To je zadatak D. Svetoga.

I Isus je glava crkvi, ne obrnuto.
Jednostavno je

Isus je nas posrednik

a jedan je Bog JHVH

Poglavar Otac svima

Ali hoću da znate da je svakom čoveku poglavar Hristos; a čovek je poglavar ženi, a Bog je poglavar Hristu. (1. Korinćanima 11:3)

Jasno je da je Bog JHVH iznad Hrista koji je njegovo stvorenje

Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus
, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS).

Jovan 3:16 16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Bog nikada se nije izjednacavao sa Isusom
niti Isus nije nikada izjednacavao sa Bogom

Isus je rekao "Moj je Otac veci od mene" Jovan 14:28

28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se k vama.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.

Sale.
Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности, Он је и сам вечан као и Бог Отац који Га је родио. Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син. Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина. Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице: То значи: не би било истинитог Бога и Господа. Речено је: „рођен пре сваке твари“, да Господа Христа, који је свемоћни Творац, не би мешали са створењима. Свемоћии Творац? Да —

Da analiziramo tekst:

Neka veruje ko sta hoce, ali posto su postavili tekst, da pogledamo.

(Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности)

Bog logos. misli se na Isusa,je navodno rodjen, sve ima pocetak ali on iako je rodjen nema pocetak?
Garantujem vam da ovu protivurecnu izjavu. rodjen a nema pocetak, neznaju da vam objasne ovi koji ovo zastupaju.

(Rodjen bez pocetka u vecnosti, i nema pocetak a ipak rodjen)?
Ovo jos vise nzanaju da vam objasne, kako je neko rodjen a nema pocetak?
I sta to zanci u vecnosti?

(Он је и сам вечан (Isus) као и Бог Отац који Га је родио)

Zapazite da je vecan isto kao onaj koji ga je rodio?
Vas je Otac rodio i vi ste isto stari kao Otac znaci ova izjava?
Kako ga to rodio, nece znati da vam objasne i kako je isto vecan, to je star kao i onaj koji ga je rodio, isto nece znati da vam objasne.

/Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син
Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина)

Biti vecan znati postojati oduvek, nemoguce je biti nekada rodjen.

Otac je veciti Otac, sto znaci da nikada nije mosao da ne bude Otac jer onda nebi bio otac.
A ipak je rodio sina, sto znaci da je nekada bio bez sina i nekada nije bio otac.
Pitajte ih d avam objasne kako je to moguce da je nekoga Otac rodio a da je uvek imao sina i da nekada nije bio Otac, jer da bi postao otac, morao je da jedno vreme nema sina i ne bude Otac
Neka vam to objasne?

(Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице)

Dakle rodio ga je ali nikada nije postao kasnije?
Sto znaci da ga niko nikada nije mogao roditi.
Jer da je neko nekogrodio, onda bi moralo biti trenutka posle ne pre.

Ali ocigledno im nije poznat sledeci tekst:

Is 43:10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.

A po njima je bog rodio boga, koji je isto star kao i on, i nikada nije postojao posle njega vec uveks a njime a rodio ga?

Poslednja izmena:
Jednostavno je

Isus je nas posrednik

a jedan je Bog JHVH

Poglavar Otac svima

Ali hoću da znate da je svakom čoveku poglavar Hristos; a čovek je poglavar ženi, a Bog je poglavar Hristu. (1. Korinćanima 11:3)

Jasno je da je Bog JHVH iznad Hrista koji je njegovo stvorenje

Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus
, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS).

Jovan 3:16 16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Bog nikada se nije izjednacavao sa Isusom
niti Isus nije nikada izjednacavao sa Bogom

Isus je rekao "Moj je Otac veci od mene" Jovan 14:28

28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se k vama.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
Nigde tu ne kaze stvorenje u tekstu koji sii citirala.
Nigde.

Bog je glava Hristu?
Sta znaci Hristu?
Rec Hrist znaci Mesija.
Tekst ne kaze da je glava njegovoj licnosti vec njegovoj tituli, koja je Mesija.

Poslednja izmena:
Nigde tu ne kaze stvorenje u tekstu koji sii citirala.
Nigde.

Bog je glava Hristu?
Sta znaci Hristu?
Hrist znacii Mesija.
Tekst ne kaze da je glava njegovoj licnoisti vec njegovoj tituli, koja je Mesija.
To u vezi poglavarstva jasno govorti o razlicitim osobama razlicitog ranga velicine.

Bog JHVH je jedini iznad svega svih.
Jer je jedini Bog

Pisi sta zelis trojica se ne spominje u Bibliji
niti trojstvo
niti tri lica Boga
to ti je Pagansko ucenje
Car Konstantin ga je uveo u 4 veku.
Nikejskim Koncilom 325.ne.
Biblija je jasna da je Bog JEDAN
A NE TROJEDAN.

i sam si citirao KAO POTVRDU tome da je JEDAN BOG

10 „Vi ste moji svedoci“, govori Jehova, „i moj sluga kog sam izabrao, da biste znali+i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti.
Pre mene nijedan bog nije bio načinjen i posle mene neće biti nijednog.
11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.
+

To u vezi poglavarstva jasno govorti o razlicitim osobama razlicitog ranga velicine.

Bog JHVH je jedini iznad svega svih.
Jer je jedini Bog

Pisi sta zelis trojica se ne spominje u Bibliji
niti trojstvo
niti tri lica Boga
to ti je Pagansko ucenje
Car Konstantin ga je uveo u 4 veku.
Nikejskim Koncilom 325.ne.
Biblija je jasna da je Bog JEDAN
A NE TROJEDAN.

i sam si citirao KAO POTVRDU tome da je JEDAN BOG

10 „Vi ste moji svedoci“, govori Jehova, „i moj sluga kog sam izabrao, da biste znali+i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti.
Pre mene nijedan bog nije bio načinjen i posle mene neće biti nijednog.
11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.
+

Ne spominju se trojicakazes?
A Otac sin i Duh sveti koliko su to?
Hoces li reci ovde citaocima, koliko?

Znas li da racunas do 3?

Evo da ti pomognem?

Otac, Sin i Duh svetu su:

Jedan
Dva
Tri

Jedan
Dvojica
Trojica

Da se kaldimo da neces odgvoriti jer ces time pobiti sama sebe da u bibliji nema trojica?

I ne samo zbog toga, vec i zbog toga jer ne podnosis da cujes ili izgovoris rec trojica.

Duh koji je u tebi ne moze to da podnese.
Ne podnosi istinu.

Kada bi rekli da je Otac stariji od Sina.
I da je postojalo vreme kada Otac nije bio Otac ili Sin, sin.
To bi znacilo da je Isus stvorenje.

Imaju problem sa roduen, nezbaju kako da to objasne.
Rodjen a nema pocetak.
Uvek je isto postojao sa onim ko ga je rodio?

A nece da se nauce i izadju iz protivurecnisti.
Nece.
Ali sve ima svoju cenu.
A cena je ta, da zbog ovakvih stvari, ljudi koji misle svojom glavom.
Odbacuju na zalost veru u Boga.

Ne spominju se trojicakazes?
A Otac sin i Duh sveti koliko su to?
Hoces li reci ovde citaocima, koliko?

Znas li da racunas do 3?

Evo da ti pomognem?

Otac, Sin i Duh svetu su:

Jedan
Dva
Tri

Jedan
Dvojica
Trojica

Da se kaldimo da neces odgvoriti jer ces time pobiti sama sebe da u bibliji nema trojica?

I ne samo zbog toga, vec i zbog toga jer ne podnosis da cujes ili izgovoris rec trojica.

Duh koji je u tebi ne moze to da podnese.
Ne podnosi istinu.
Upotrebi malo razum.

Isus Hrist i Bog JHVh su dve razlicite osobe Bog i Sin.
Sveti Duh je Duh Boga
Dakle dve osobe.
Kada su upotrebljene u istoj recenici to ih cini jednom osobom??
Nista nerazumenije nisam cula.
Ti kada ides ulicom sa jos jednim covekom vi ste ista osoba u jednoj????
to nigde u Bibliji ne pise nigde ne pise da su te dve osobe jedna

eto to je ta filozofija i laz u koju ti verujes

Dzaba ti razum ako ga ne koristis u ovome

Ne znam sta je nejasno kada pise Bog JHVH je JEDAN.

2 Mojsijeva 20

2 Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

American Standard Version
Exodus 3:15

And God said moreover unto Moses, Thus shalt thou say unto the children of Israel, Jehovah, the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you: this is my name for ever, and this is my memorial unto all generations.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=ASV&resultspp=500

King James Version
Exodus 6:3

And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=KJ21&resultspp=500

Poslednja izmena:
Prema Bibliji je jedan Bog Tvorac svega sto postoji.

Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec
da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)

Sto znaci da je sve drugo stvoreno pa time i Isus Hrist.
U Celom pismu ima na hiljade mesta napisano da je Isus Hrist Bozji Sin a ne Bog, a samo je Bog Tvorac.

Time sto je Bozji Sin ne moze biti Bog, nego stvorenje - stvoren je.
Jer je samo jedan Bog JHVH Jehova.
1. Timoteju 2:5, 6
5 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svedočiti u svoje vreme.

Pise da je Isus jedinorodjeni Bozji Sin, dakle Bozji sin a ne Bog.

To sto je rodjen je isto sto i stvoren.

Neko da bi bio rodjen mora da prvo bude stvoren.

Isus ima pocetak jer je jedinorodjeni prvorodjeni Bozji Sin.

Tako da najpre je stvoren direktno od Boga JHVH.

Time sto je Isus rodjen znaci da ima pocetak, a neko ko ima pocetak ne moze biti Bog - Tvorac.

Samo je Bog JHVH Tvirac svega, ODUVEK i ZAUVEK.

Puno ima Dokaza da je Samo Bog Tvorac JHVH a Isus je Bozji Sin - to ga izuzima kao tvorca - time je stvorenje - znaci da je stvoren.

Evo neki dokazi da je Isus Bozji Sin.

Biblija kaze jasno za Isusa da je Bozji Sin.
Bog je sa neba posvedocio da je Isus Bozji Sin
Isus je za sebe rekao da je Bozji Sin.
Isus: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Isus nije nikada rekao ja sam Svemoguci BOG

sto implicira da je stvorenje - stvoren

Biblijski dokazi da je Isus Bozji Sin. - u spoileru
Tako kaze Bog u celoj Bibliji

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

evo dokazi :)

Da analiziramo tekst:

Neka veruje ko sta hoce, ali posto su postavili tekst, da pogledamo.

(Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности)

Bog logos. misli se na Isusa,je navodno rodjen, sve ima pocetak ali on iako je rodjen nema pocetak?
Garantujem vam da ovu protivurecnu izjavu. rodjen a nema pocetak, neznaju da vam objasne ovi koji ovo zastupaju.

(Rodjen bez pocetka u vecnosti, i nema pocetak a ipak rodjen)?
Ovo jos vise nzanaju da vam objasne, kako je neko rodjen a nema pocetak?
I sta to zanci u vecnosti?

(Он је и сам вечан (Isus) као и Бог Отац који Га је родио)

Zapazite da je vecan isto kao onaj koji ga je rodio?
Vas je Otac rodio i vi ste isto stari kao Otac znaci ova izjava?
Kako ga to rodio, nece znati da vam objasne i kako je isto vecan, to je star kao i onaj koji ga je rodio, isto nece znati da vam objasne.

/Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син
Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина)

Biti vecan znati postojati oduvek, nemoguce je biti nekada rodjen.

Otac je veciti Otac, sto znaci da nikada nije mosao da ne bude Otac jer onda nebi bio otac.
A ipak je rodio sina, sto znaci da je nekada bio bez sina i nekada nije bio otac.
Pitajte ih d avam objasne kako je to moguce da je nekoga Otac rodio a da je uvek imao sina i da nekada nije bio Otac, jer da bi postao otac, morao je da jedno vreme nema sina i ne bude Otac
Neka vam to objasne?

(Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице)

Dakle rodio ga je ali nikada nije postao kasnije?
Sto znaci da ga niko nikada nije mogao roditi.
Jer da je neko nekogrodio, onda bi moralo biti trenutka posle ne pre.

Ali ocigledno im nije poznat sledeci tekst:

Is 43:10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.

A po njima je bog rodio boga, koji je isto star kao i on, i nikada nije postojao posle njega vec uveks a njime a rodio ga?

Da li je Bog stvoren ili rođen? :think:

У Цркви човек се сједињује, по први пут у историји свога постојања, са Вечним, са Богом Логосом, а преко човека и сва твар. Тако се време сједињује са Вечношћу, временско са Вечним, твар са Творцем. При томе постаје јасна свеистинита благовест: Творац — Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности, Он је и сам вечан као и Бог Отац који Га је родио. Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син. Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина. Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице: Бога Оца, Бога Сина и Бога Духа Светога. То значи: не би било истинитог Бога и Господа. Речено је: „рођен пре сваке твари“, да Господа Христа, који је свемоћни Творац, не би мешали са створењима. Свемоћии Творац? Да — : „јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били Престоли или Господства или Поглаварства или Власти: све се кроза Њ иза Њ сазда“[2]. Овакву творачку свемоћ ко може имати осим Бога? Ми људи још нисмо ни изблиза успели да сазнамо шта је све створено на самој земљи, а камоли у целој васиони, или тек у невидљивом свету! Каква ли бића, и силе и славе! „Све што је на небу“, — а од свега свети апостол спомиње само нешто—нешто: Анђелске Престоле, Господства, Поглаварства и Власти. А остало је са дивљењем и побожношћу прећутано. Људски ум није у стању да замисли, а камоли да схвати Божју творевину од врха до дна. Из ове апостолове благовести jaсно je оно што je за нас најглавније: ништа није ушло у постојање мимо мудрост и вољу Божју: савршену мудрост и свемоћну вољу.

O kojoj crkvi govoris kolega ?

Ti kada ides ulicom sa jos jednim covekom vi ste ista osoba u jednoj????
to nigde u Bibliji ne pise nigde ne pise da su te dve osobe jedna

eto to je ta filozofija i laz u koju ti verujes
Mozes li da mi kazes sta si veceras pila?
Pivo ili vino?
Niko ovde ne tvrdi da su dve isobe jedna.
Zasto ponovo lazes?
Ajde mi citiraj gde je to neko ili mozda ja napisao?
A ako ne citiras, reci mi bar zasto lazes?

Čija je ideja o JEDNOROĐENOM sinu ?

Jel se to Jehova poverio nekome, da nema više dece ?

To mi nije logično, kao što nije logično ni da BESMRTNIK ima sina, mislim pravog sina ? Kad ih može stvoriti na hiljade ? :think:
Svi smo mi Bozja stovrenja a i za andjele se kaze da su Bozji sinovi.

Razlika je u tome sto je Isus Hrist posebne vrste - Bozji Sin - duhovno bice
njega je PRVO STVORIO i njega je jedino stvorio DIREKTNO
sve ostalo je stvarao preko Njega.

Kolosanima 1:15,16

evo objasnjenje

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog... B
Bog je PRVO STVORIO ISUSA NA NEBU KAO DUHOVNO STVORENJE.

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14

prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Poslednja izmena:
Čija je ideja o JEDNOROĐENOM sinu ?

Jel se to Jehova poverio nekome, da nema više dece ?

To mi nije logično, kao što nije logično ni da BESMRTNIK ima sina, mislim pravog sina ? Kad ih može stvoriti na hiljade ? :think:
Bog je stvorio mnostvo drugih svetova.
Svaki Adam na toj planeti je njegov sin.
A posle smo mi Adamovi sinovi ali i bozji.
Samo je Adam direktni.

Na primer u bibliji Jovan 4.9 kaze, jedinorodjeni sin.
Izgleda kao da je rodjen.

Jedinoridjeni je pogresan prevod.
Pa se tvrdjenja nekih zasnivaju na pogresnom prevodu.
Zlioupotrebljavaju pogresan prevod.

Grcki izvorni tekst kaze, izuzetan.
Iznad svih.
Nema reci o rodjenju.

U bibliji se andjeli nigde ne nazivaju sinovi.
Arijana givori ne istinu.
Cak kaze:
Jevrejima 1,5Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih?

Poslednja izmena:
Bog je stvorio mnostvo drugih svetova.
Svaki Adam na toj planeti je njegov sin.
A posle smo mi Adamovi sinovi ali i bozji.
Samo je Adam direktni.

Na primer u bibliji Jovan 4.9 kaze, jedinorodjeni sin.
Izgleda kao da je rodjen.

Jedinoridjeni je pogresan prevod.
Pa se tvrdjenja nekih zasnivaju na pogresnom prevodu.
Zlioupotrebljavaju pogresan prevod.

Grcki izvorni tekst kaze, izuzetan.
Iznad svih.
Nema reci o rodjenju.

U bibliji se andjeli nigde ne nazivaju sinovi.

Cak kaze:
Jevrejima 1,5Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih?
Ti ne znas dobro Bibliju
jer ne zastupas Bozju rec vec svoju dogmu
IsuSa je BOG DIREKTNO STVORIO KAO BOZJEG SINA
1 Mojsijeva 6
6 A kad su se ljudi počeli množiti na zemlji i kćeri im se rodile,
2 sinovi pravoga Boga

Ili: “anđeli”, prema nekim rukopisima Septuaginte.

(Job 1:6) A stigao je dan koji je bio određen da sinovi Jehove, pravoga Boga, stanu pred njega, a i Sotona je došao među njih.
(Job 38:7) dok su zvijezde jutarnje klicale zajedno i svi sinovi Božji uzvikivali radosno?

Znamo da je u Jovu taj dogadjaj bio na nebu

Poslednja izmena:
Svi smo mi Bozja stovrenja a i za andjele se kaze da su Bozji sinovi.

Razlika je u tome sto je Isus Hrist posebne vrste - Bozji Sin - duhovno bice
njega je PRVO STVORIO i njega je jedino stvorio DIREKTNO
sve ostalo je stvarao preko Njega.

Kolosanima 1:15,16

evo objasnjenje

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog... B
Bog je PRVO STVORIO ISUSA NA NEBU KAO DUHOVNO STVORENJE.

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14

prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Sin je bio stvoren pre STVARANJA ?

Na čemu si ti sestro ?

Back