Novi Sad je mnogo lepshi i mirniji grad...nikako Bg
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaki grad treba da ima svoje specifičnosti i ne bi trebalo da liče jedan na drugi. Svi koji žive u gradovima treba da se trude da njihov grad bude lepši i prijatniji za sve koji u njemu žive. Stoga treba da budu različiti i da što manje liče jedan na drugi. U krajnjem slučaju, tako je zanimljivije![]()
Само анкета

NS
Novi Sad jeste gospodski ali ce uskoro liciti na BG --nazalost--

. А у Београд не би ни у сну 
Grad od 350.000 stanovnika nazivas palankom? Ok ... U Novom Sadu jeste sporiji zivot, ali da neko ne moze biti ostvaren covek u Novom Sadu, ili da se ne mozes lepo zabaviti je jednostavno netacno.Ovo ti je kao da porediš slona i miša. Stvar je šta čovek hoće od života. Ako hoćeš mirniji život onda je bolja palanka (a Novi Sad to jeste) a ako hoćeš karijeru,zabavu ili dinamičan život onda biraš metropolu a onda naravno imaš gužve u saobraćaju i dr. Dakle pitanje je deplasirano.
Moze da se siri na sve strane osim juzno, mada ima i tu naselja. Vec se siri prema Futogu. Klisa se takodje siri na sve strane.Nikako.Mada mi sve vise lici na BG.Problem NS-a je sto nema mogucnost da se siri,ni na jednu stranu,pa je NS u poslednje vreme prenatrpan.
Da,ali se gradi uglavnom prema unutra,a ne prema spolja,ako razumes sta sam hteo da kazem.Delovi gada, koji su predvidjeni za manji broj stanovnika,sa uskim ulicicama i kanalizacijom koja moze da prihvati manje stambene objekte(kuce) ,su postali prenatrpani.Pogledaj novu Detelinaru,Grbavicu ili deo grada oko riblje pijace.Tamo je neopisiva guzva.Moze da se siri na sve strane osim juzno, mada ima i tu naselja. Vec se siri prema Futogu. Klisa se takodje siri na sve strane.
Sa time mogu da se slozim. Grbavicu iskreno volim kako su uradili. Jeste da nema mesta, ali ima i ona svoj smek. Inace, trebao bi grad da se siri od Veternika prema Sajlovu i ka Futogu. Takodje od Klise i te neke industrijske zone posle Klise bi trebao da se siri ka Temerinu. Temerin nije toliko daleko. Od Klise do Backog Jarka ima manje od sedam kilometara. Planskom izgradnjom i beneficijama za gradnju na toj trasi, Temerin i Novi Sad bi se mogli spojiti za nekoliko godina.Da,ali se gradi uglavnom prema unutra,a ne prema spolja,ako razumes sta sam hteo da kazem.Delovi gada, koji su predvidjeni za manji broj stanovnika,sa uskim ulicicama i kanalizacijom koja moze da prihvati manje stambene objekte(kuce) ,su postali prenatrpani.Pogledaj novu Detelinaru,Grbavicu ili deo grada oko riblje pijace.Tamo je neopisiva guzva.
I needostaje mi stara ulicaaaaa 
Da,na tu stranu bi grad mogao najvise da se siri..Medjutim,problem je sto nema planske gradnje.Svakom investitoru se vise isplati da rusi kuce koje su blize centu grada,pa sada,u ulicama koje su bile predvidjene za npr. 300 stanovnika zivi 3000 ljudi.Trebali bi se graditi kompletni kvartovi kao sto su nekada sagradjeni Limani,Detelinara(stara) ili Novo naselje.Sa time mogu da se slozim. Grbavicu iskreno volim kako su uradili. Jeste da nema mesta, ali ima i ona svoj smek. Inace, trebao bi grad da se siri od Veternika prema Sajlovu i ka Futogu. Takodje od Klise i te neke industrijske zone posle Klise bi trebao da se siri ka Temerinu. Temerin nije toliko daleko. Od Klise do Backog Jarka ima manje od sedam kilometara. Planskom izgradnjom i beneficijama za gradnju na toj trasi, Temerin i Novi Sad bi se mogli spojiti za nekoliko godina.
Da,na tu stranu bi grad mogao najvise da se siri..Medjutim,problem je sto nema planske gradnje.Svakom investitoru se vise isplati da rusi kuce koje su blize centu grada,pa sada,u ulicama koje su bile predvidjene za npr. 300 stanovnika zivi 3000 ljudi.Trebali bi se graditi kompletni kvartovi kao sto su nekada sagradjeni Limani,Detelinara(stara) ili Novo naselje.
ебо вас тетрапак насеља 

Tako je, planska gradnja bi dosta promenila izgled grada. Da se napravi jos jedno Novo Naselje na potezu od Klise do Temerina, bili bismo spojeni. To je pod uslovom da investitori grade. Drugacije se moze uraditi, da se ljudima daje jeftino to zemljiste i da se daju povlascene cene za legalizaciju. Tako bi nikle kuce relativno brzo. Samo treba uvesti neki red i u gradnju kuca. Vise se ne zna ko gde i kako gradi kuce.Da,na tu stranu bi grad mogao najvise da se siri..Medjutim,problem je sto nema planske gradnje.Svakom investitoru se vise isplati da rusi kuce koje su blize centu grada,pa sada,u ulicama koje su bile predvidjene za npr. 300 stanovnika zivi 3000 ljudi.Trebali bi se graditi kompletni kvartovi kao sto su nekada sagradjeni Limani,Detelinara(stara) ili Novo naselje.
Zar na n.naselju danas ima organizovanog kriminala?Izgleda da ja vise ne poznajem svoj grad dovoljno.Znam da ima nekih dileja na Satelitu,ali su "sitne ribe".u pravu je čovek skroz. Limani i novo naselje su lepša mesta za život, ako izuzmemo visoku stopu organizovanog kriminala. Grbavica, rotkvarija i ostala mesta koja ruše kuće prave zgrade, liče na mravinjak. Ne znam gde se ti ljudi parkiraju uopšte. Tu nema prostora za život, nema vazduha, neba, sunca... To je pravljeno za maksimalan profit investitora, a limani i naselje nisu pravljeni za profit već za stanovanje.
Takva naselja su neophodna u vecem gradu.Ne moze ovoliko stanovnistvo da stane u kuce.Ne zauzima NS veliku povrsinuда ли си ти нормалан уопштеебо вас тетрапак насеља
![]()