Nije ni Novi Sad šugav

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
240.075

NIJE NI NOVI SAD ŠUGAV: Hoćemo i mi Trampove kulce!​

Pa, dokle više! Opet sve ide za Beograd. Nije im dosta što su se na mestu gde su do pre koju godinu orgijali pacovi, zmije i narkomani, usrećili sa Beogradom na vodi, nego su sada zapeli da baš oni dobiju i Trampove kule na mestu Generalštaba. I to, sudeći po renderima, čak tri. Da li zbog čuvena tri prsta? A Novom Sadu opet ništa – nijedna. I da u početku odmah razjasnimo. Mi u Novom Sadu izuzetno vodimo računa o rodnoj ravnopravnosti. I zato, zarad ravnoteže, zahtevamo da umesto Trampovih kula (ženski rod, možina imenice kula) dobijemo Trampove kulce (muški rod, množina imenice kulac).

I da pređemo odmah na stvar, imamo i lokacije, a za lokacijske uslove ćemo lako – To ti rešeno!

Elem, kasarna "Arčibald Rajs", u Futoškoj ulici, ukoso od Elektro škole. To je ona stara zgradurina od koje nikakve koristi već godinama. Vojska je napustila pre 20 godina. Građani i pojedini stručnjaci su do sada upozoravali da se namerno čeka da se ova značajna zgrada uruši i potom proda kao građevinsko zemljište na ekskluzivnoj lokaciji. E, sada je prilika! Koji je broj telefona Ovalnog kabineta? Ili bar broj telefona zeta Ovalnog kabineta.

Jeste da bi prema urbanističkim planovima ovu kasarnu nepoznatog arhitekte, izgrađenu 1894/1895. na zemljištu grofa futoškog Rudolfa Koteka, a koju je sagradio Imre Kicveger, preduzimač novosadski, izričito trebalo sačuvati.

https://www.mojnovisad.com/vesti/nije-ni-novi-sad-sugav-hocemo-i-mi-trampove-kulce-id73517.html

Tja, trebalo je po papirima sačuvati i onaj generalštab, ali je vrhovni komandant odlučio da ga preda tamo nekoj stranoj sili.
Kad se to moglo sa takvim mestom šta će tek biti s našom kasarnom. Stvarno, da li je Trampov zet slučajno zainteresovan i za nju, zna li se?

Novi Sad je prestonica kulture i umetnosti ovog mehanizma, i kao takva treba da ostane što čistija-to bolje.
Mora neko iz nekog srpskog pi?kovca da dođe i kaže koju masnu, pa da se veliki grad kulture i umetnosti iznova pokaže i napravi na dobro.
Srpska Atina? Otuda treba...
Pa... Izvolite, gospodo! 🥰

Da ne prebacimo sad temu na nju :kiki:

Zašto mora NS biti poznat po pevačici?
Nije, ali aktuelnosti rade posao.
Novi Sad mi je poznatiji po onom gospodinu Iliću koji je veselo izjavio da nije dobro krasti, ali da je sasvim OK kraduckati.
Kako beše-Velja Ilić???
Njegova muka je jer je bio ipak suviše iskren, a ne jer je kraduckao malo više nego što mu je pasalo uz funkciju. :zcepanje:
Poštena lopovčina???

Novi Sad mi je poznatiji po onom gospodinu Iliću koji je veselo izjavio da nije dobro krasti, ali da je sasvim OK kraduckati.
Kako beše-Velja Ilić???
Njegova muka je jer je bio ipak suviše iskren, a ne jer je kraduckao malo više nego što mu je pasalo uz funkciju. :zcepanje:
Poštena lopovčina???
Ne volim političare.
Ali uvek se kralo na određenim pozicijama, samo ga sad preteraše :roll:

I da ne skrećem sa teme.
Isto mislim za tu kasarnu u Futoškoj ulici. Sigurno je već namenjena nekome.
Mi smo od Habzburga imali više vajde nego od svih potonjih, pa tako... mislim da je fer da se ulice nadevaju po imenima pravih junaka, a ne tamo nekih...
Lično nemam pravo da se bakćem vašim opštinama dok ne zavedem red u svojoj, ali ću svesrdno podržavati pametan rad.
i, konačno, Nata je ipak najsvetliji simbol Novog Sada, svidelo vam se ili ne!
Pokojni Minja Subota je, da se i ne pita, najavljuje:

Kako beše-Velja Ilić???
Poštena lopovčina???
Velja Ilić je iz Čačka. Bio je tamo jedno vreme i gradonačelnik tamo. Kakve on ima veze sa Novim Sadom?

Poslednja izmena:

Back