Да ли бисте волели да Нови Сад више личи на Београд?

Да ли би сте волели да Нови Сад више личи на Београд?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije Ns nista posebno uredjen vec je po povrsini mali grad i ima lepo sredjen centar , pojedine kvartove ali nista to nije posebno Bg je po povrsini ogroman za Ns i tu je tesko porediti dva grada , ima nekih prednosti Bg,pre svega bolju gradsku vlast , bolje organizovan i jeftin gradski prevoz , vise desavanja u svim sferama drustva ,vecu ponudu itd Ns je manji svuda mozes pesice ici a prakticno koncentracija svih desavanja je u centru i delovima koji su u neposrednoj blizini kao sto je tvrdjava ,spens

Sto mu je ujedno i prednost u odnosu na BG, a samim tim sto je manji od BG manje vremena ljudi gube u gradskom prevozu, sto je po meni glavna prednost NS.

Bg je urbanistička I saobračajna katastrofa,a u NS je ta katastrofa sasvim izbegnuta...Mada ima I tu promašaja zbog siromaštva...
Recimo:nema dovoljno podzemnih prolaza,nema prečistać otpadnih voda (BG će pre imati!),nedovoljno brzo se restauriraju stare zgrade,
žićara do Tvrđave nikako da se uradi,makar samo u Gradiću,ne mora preko Dunava...Bilo bi I finansijera,ali baš Beograd koči sve šta ovde treba
I hoće da se uradi!

Novi_Sad_City_Hall.jpg

Mislim da ni jedan grad ne treba da lici na neki drugi, vec da ima svoj identitet i svoje oblezje
Novi Sad ne moze da bude kao Beograd kao sto Beograd ne moze da bude kao Novi Sad ili Pariz na primer
ako vec treba jedan grad da se menja na bolje onda treba to da radi u duhu svoje tradicije i u necemu sto ni jedan drugi grad nema

Voleo bih, da se malo promeni taj palančki mentalitet

to samo ako te je neko sa Veternika ili iz Futoga lagao da je sa Novog naselja, Telepa, Grbavice...

vecina ljudi u NS je daleko kulturnija u odnosu na vecinu iz BG...nisu kompleksi za pocetak

a ovo pisem ja koji sam ziveo 40 god u BG i sad vec 2 god u NS ...a pre 20 god bio 9meseci u kasarni na Petrovaradinu te se smatram vrlo iskusnim da mogu da napisem gore napisano a propo "mentaliteta"
:)

dont tac nju nau

to samo ako te je neko sa Veternika ili iz Futoga lagao da je sa Novog naselja, Telepa, Grbavice...

vecina ljudi u NS je daleko kulturnija u odnosu na vecinu iz BG...nisu kompleksi za pocetak

a ovo pisem ja koji sam ziveo 40 god u BG i sad vec 2 god u NS ...a pre 20 god bio 9meseci u kasarni na Petrovaradinu te se smatram vrlo iskusnim da mogu da napisem gore napisano a propo "mentaliteta"
:)

dont tac nju nau
Još 1 koji je stigao iz BG. :ok:

Back