Coton de Tulear

• Začetnik teme Začetnik teme Žozi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je strasno. Dobro je sto se ova stvar otkrila i ne smemo da dozvolimo da tek tako prodje. Kad samo pomislim da zamalo da uzmem stene od nje, i da sam sad u totalnom zbunu.. cak sam htela i da rezervisem decaka za sledece leglo.. razocarana sam. Izuzetno..

Ne znam.. sad mi jedino ostaju ovi sa Palica.. sta vi mislite?

Za tolike pare da dobijem svercovanog psa sa madjarske pijace? Totalno sam razocarana i ozbiljno razmisljam da uzmem nesto drugo,labrador mozda. Bila sam strasno zagrejana za ovu rasu, sve mi se svidjalo kod njega, obozavala sam ga,a jos ga nisam imala,a sad cudo! Nije vreme ovde kod nas za ovakvu akciju.Pozdrav:bye:

Ne znam sta da ti kazem Iris. Mislim da ima i dobrih stenadi...ali da je neko od nas dvoje zakacio neko "falericno". Ne odustajte od ove rase...ima i pravih uzgajivaca. Ali morate da znate gde kupujete i da se dobro raspitate.
Ja sam jako popizdela...kontam da kontaktiram kinoloski savez pa da vidim sta mogu tu da uradim. Ali ovo je totalna glupost sto je ta Elvira uradila...zbog 100-200eura vise..pa majku mu zar je vredno kvariti rasu zbog toliko para. Ne mogu da verujem.
Mislim moja Ela je skroz ok. I uopste ne znam od kud jedna kujica vise u tom leglu..odakle joj!! Ne znam da li da je nazovem i da joj j. mamu ili da zovem neku inspekciju, ali ne znam kako to funkcionise ovde u nasoj zemlji. Ako i ta inspekcija funkcionise kao i sve ostalo,..onda mogu to sve okaciti macku o rep.
Jaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjj ubila bi je...mamicu joj njenu!!! Bezobraznica platice mi za ovo...samo ako se to pokaze kao istina. Ona inace ima dve kuje..sve se nadam da su upitanju dva steneta od razlicite majke. Ali tolika sliucajnost ne postoji kontam...da su se obe terale u isto vreme.
Ja bi Elu kupila i da nema papire...ali bar bi znala na cemu sam. A ovako...drolja jedna..

Znas kako,moguce je da su se terale u isto vreme.Posle nekog vremena zivota zajedno,kuje pocnu da se teraju u isto vreme,ali ne mora da znai da je i ovde to slucaj. I ko jos daje svojim stencima,pa makar bili i iz razlicitog legla,ista imena. To se jednostavno ne radi. Nije mi jasno,zar ne pise u rodovniku ime majke i oca? Zalite se KSS bez obzira ne sve,mislim da ,ako je stvarno prevara,oni mogu dosta da ucine.

Ja i dalje ne odustajem od Cotona, ali sam sada toliko skepticna.. :/ Stvarno ne znam sta mi je ciniti.

A ti Zozi mislim da zasluzujes da znas istinu o svojoj ljubimici i mislim da bi trebalo da je isteras na svetlo dana.

Da li mi može neko reći ko se razume u uzgoj pasa -
1. da li samo npr. 4 kučeta mogu da dobiju papire, a ostali ne. Npr. ako ih je bilo 8 u leglu, samo 4 dobiju a druga 4 ne dobuju.
2. I da li dobije štene koje ima manu isto papire, jer mu roditelji imaju papire ili ne dobije zbog mane..mislim koliko se ta mana i može uočiti kod šteneta od 2 meseca.

Ne znam šta je uradila...ali saznaću. Problem je što mnogo radim pa ne stižem baš po tom pitanju nešto sada da uradim. Al otiću ili nazvaću Kinološko društvo pa ću ih pitati. Ja bi da joj oduzmu licencu jedino bi me to malo utešilo. Bar da druge ne može više da zezne.
Mislim nije sada da je Ella loše štene, imala je onih problema sa zubićima ali su se ispravili kad ih je promenila..i to je to. Skroz je ok. Doduše nema crne oči nego tamno braon, što je u principu isto ok. Dlaka je dobra..nisu njeni kučići svi loši, no mislim da je ona ipak profiterka i prevarantkinja, koja mora da snosi posledice za svoje postupke...kad tad.
Neću više da dižem buku oko ovoga, no kad nešto uradim po tom pitanju javljam.
Pozdrav

Ona dva pitanja sam postavila, jer mislim da je moje stene imalo manu neku pa nije mogla do dobije papire.
A ne znam da li sam to pisala...prvi put kad sam posumnjala da nesto ne valja jeste kad sam bila kod veterinara a on mi rekao da nije primila vakcinu protiv leptospiroze a za besnilo je primila prerano. Mislim kakav je to uzgajivac koji stedi 500din za vakcinu i rizikuje da ce stene biti mozda bolesno zbog toga!!!! To mi je van pameti i van svake ljubavi i razumevanja!!!

stenci odgajivacnica moraju imati papire,kakvi god da su,znaci mana ili ne,svejedno,
zelim ti ppuno srece sa celim problemom,ja da sam na tvom mestu,isterala bi to do kraja,ne zbog toga sto je tebe mozda prevarila,nego zato sto takvim ljudima,kao sto kazes treba oduzeti licencu,jer nisu odgajivaci ,nego trgovci

Da li mi može neko reći ko se razume u uzgoj pasa -
1. da li samo npr. 4 kučeta mogu da dobiju papire, a ostali ne. Npr. ako ih je bilo 8 u leglu, samo 4 dobiju a druga 4 ne dobuju.
2. I da li dobije štene koje ima manu isto papire, jer mu roditelji imaju papire ili ne dobije zbog mane..mislim koliko se ta mana i može uočiti kod šteneta od 2 meseca.

Svi kucici u leglu bilo ih 3 ili 12 mogu da dobiju papire.

Kod nas nema komisije koja utvrdjuje ni da li su stenci uopste postojeci a kamoli da li imaju neke diskvalifikacione mane vec vidljive u tom uzrastu. Taj deo je ostavljen na savest odgaivacu.

Kao što je Žozi već rekla, nema razloga da bi bilo tko odustajao od kupnje cottona, jer kako ja tako i Žozi imamo cottone od Emilije, i svako od nas je zadovoljan sa svojom Ellom. Istina je da je negdje sa papirima nastala zbrka, zbog čega je to urađeno tako i zašto je to uopšte bilo potrebno još ne znamo, ali istina polako dođe na dan. Naravno da ne treba nikakve velike zaključke donositi unaprijed i praviti veliku buku, vremenom će se ova priča oko dve Elle da složi i imat ćemo pravu istinu, Sumnjam da je vaš kinološki savez bio umiješan u ovu zbrku ( zato imam čak i dokaze) Oni su svoj posao odradili korektno i ja sam dok sam radio sa njima bio i više nego samo zadovoljan sa njima. Iznenadili su me sa svojom ljubaznošću i razumijevanjem, potrudili su se maximalno da mi pomognu - i pomogli su mi, i nije baš sve tako crno u toj Srbiji, kao što je mnogo toga crnoga se tamo dešavalo od raspada bivše države. Osim toga za sve one koji ne žele da kupe cottona doma, mogu da ih za isti novac kupe u inozemstvu, i naravno veoma kvalitetne od vrlo priznanih uzgajivača poput naprimjer Goradane Vuk (Velika Gorica kod ZG) koja ih ima preskupe, ali kažem nije ona jedina koja ima dobre cottone. U Češkoj se nalazi više od 30 uzgajivača cottona, od toga ih 6-8 imaju vrhunska legla, gdje su im očevi i majke višestruki šampioni na evropskom nivoju, većinu tih uzgajivača sam kroz nekoliko prošlih mjeseci u detalje preispitao i komunicirao sa većinom od njih. Svi vi koji se odlučite za cottona, vam iz osobnog iskustva mogu otkrito reći - NEĆE VAM BITI ŽAO ! Taj pas je odličan za početnike, poseban je na više područja. Jednostavno je drugačiji od drugih pasa. Osjetite da ima dušu, da vas voli, mene ponekad moja Ella ne vidi po više dana, i kad me ponovo zagleda ta njena sreća se neda opisati, skače po meni, liže me, trčkara oko mene, okreće se na leđa, jednostavno nezna ni sama šta bi više od sreće. I jedva se smiri od ushićenja. Taj pas bio sa papirima ili bez papira važno je da je porijeklom pravi cotton i da dolazi od dobrih roditelja. Njegove karakteristike su većinom jako pozitivne, ima i par slabih ali zaboravite na njih kad vam pokaže svu tu ljubav, Cottoni vole pažnju, vole da ih volite i pokažete im da im značite i to vam vraćaju duplo. Prije nego što sam kupio toga psa, sam ih vidio par kod mojih stranki, jer radim dosta po terenu sa ljudima. I već tada se mi je svidio, svidjelo se mi je i to što sam u svakoj osobi koja ih je imala vidio da se do tga psa ponašaju drugačije kao što smo to navikli na odnos čovjek pas. Mnogi ga prihvate kao novog člana porodice, i svatko je bio posebno navezan na cottona. Mnogi od nas u tome skorumpiranom, iskrivljenom i materijalnom svijetu trebamo pravog prijatelja, nekoga kome je stalo do nas i to cottoni znaju iskreno pokazati. Dakle za sve one koji vole životinje i žele mlado bijelo čupavo kuče koje će da vas spravlja u dobru volju je COTTON DE TULEAR prava adresa za vas, ne kažu mu džabe antistres pas !

Ja mislim da Elvira Sekeres http://www.happytulear.com/ ima samo zenku.Ona zivi u Subotici (Palic).Moj muz je isao kod nje da je vidi pre par meseci, pisala sam o tome.Na njenim slikama i na slikama iz Sente kao otac se pojavljuje isti pas, ali ja mislim da on ne zivi tamo.Odakle tebi,Iris, taj podatak?
Da Ivana to je točno, mužjaka ima netko drugi, i nema veze sa Elvirom i Emilijom, one samo pare svoje kuje sa tim muzjakom, kojeg ima ako se ne varam neki gospodin.

Ma greska, mislila sma na Sentu. Elvira s Palica pari svoju kuju s muzjakom iz Sente :)

Inace secate se da sam pomenula da devojka mog brata ima Tuleara? E pa oni su raskinuli, a on nije uspeo nista da sazna od nje, jer je ona uvek govorila nesto u fazonu ma ne znam to je moj otac kupio.. smaracica.

Ma greska, mislila sma na Sentu. Elvira s Palica pari svoju kuju s muzjakom iz Sente :)

Inace secate se da sam pomenula da devojka mog brata ima Tuleara? E pa oni su raskinuli, a on nije uspeo nista da sazna od nje, jer je ona uvek govorila nesto u fazonu ma ne znam to je moj otac kupio.. smaracica.

A tko ima sad tog mužjaka iz Sente ? Tko mu je vlasnik ? Ja bi baš volio znati šta više o tome mužjaku ?

Iris a ja mislim da taj mužjak nije ni iz Sente niti iz Palića, ne znam gdje si ti dobila tu informaciju, u Senti i u Paliću su samo ženke koje su parene sa istim mužjakom i taj mužjak nema veze sa ove dve uzgajivačice koje spominješ u Senti i Paliću. Mužjak je navodno šampion, i tog psa ima netko tko uopšte nije uzgajivač. Popravite me ako grješim !

Cao svima,
Ja sam rekla da je isti muzjak i u Senti i na Palicu, ali ne znam odakle je stvarno.
Volela bi da saznam ko su mu gazde, ali ne znam da li ce mi to ista pomoci.
Steta samo sto je ova tema ozivela zbog negativnih prica u vezi ove rase..

Back