Coton de Tulear

• Začetnik teme Začetnik teme Žozi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Onaj veterinar kod kojeg je E. odnela moju malu na vakcinu, dao joj je sa mesec ipo vakcinu protiv besnila pri cemu je zaboravio da je vakcinise protiv leptospiroze. :evil:

Ma uzas zivi, al po njoj je bitno da kaze da je pas cipovan, a cip se dobija uz vakcinu protiv besnila, a ako se razboli zbog toga sto nije primio potrebnije vakcine, ono nema veze...:otkacio::otkacio:

Da, da..ne znam koliko ta vakcina kosta, ali ako to pomnozis sa 5 (zavisi koliko kucica ima) dobijes oooogromnu sumu....:dash::klap: :thumbdown:

Ta gleda bre svaki dinar...bitno da ima nov autic parkiran u dvoristu (no i treba da ima), a mene da proziva kako mi je ****** zinula za novcem. Ma budala...jako sam se razocrala a i potresla...:sad2:

Mislim da pravi uzgajivac ne bi tako postupio, nego bi me saslusao i pokusao da zajedno resimo taj problem (mislim ako je cist i ako nema da razloga da se plasi nekih posledica po njega)...i ne bi poceo da psuje da bi na kraju poklopio slusalicu...:klap: :thumbdown:

Da svakako da je gospođica E. kriva, da nije kriva nebi se uzrujavala i nebi spuštala slušalicu, osim toga vrlo dobro poznajem kada se ona uzmuva, tada priča gluposti i ne možeš doći do riječi, jednostavno je uhvati panika i onda si izmišlja i priča ko navita, imao sam to priliku doživjeti kada sam pričao s njom oko papira koji su navodno nestali i od kojih ja nisam odustajao. lagala je i osjećala se je nervoza kod tog laganja jer nije imala odgovor na svako pitanje koje sam joj postavio oko svega što se desilo i šta je sve ona ubistvu poduzela da bi se riješila ta krađa. U svakom primjeru djevojka je sklona muljanju i malo naivno je sve to u šta se je upustila. Da je imala i malo više mozga mogla je shvatiti da se to ne isplati. Jer danas je svijet mali, posebno u doba interneta gdje smo svi jedan svijet. Naravno da gospođica E. sada traži načine i pokušava da pokaže kako ona u ovome slučaju nije baš ništa kriva iako je sa istim papirima prodavala 2 kučeta i krivotvorila brojeve čipovanja na originalnom pedigreju s kojim je prodala 2 Elle za koje je nemoguće da bi bile iz istog legla pod istim imenom, datumom i rodovnikom.

Imam mali problemcic.
Imam zenu i dvoje dece, i nikad dosad nisam imao vece ljubimce. Klinci su 4 i 8 godina.
Zeleo sam da decu iznenadim kucom i posto zivimo u stanu i iz nekih rasprava na forumima svideo mi se koton.
Uz put sam video i koje su obaveze, i mislim da smo odgovorni da ih podnesemo iako ce biti tesko.
Ali cena i ta vasa rasprava... Niti se razumem u vrste, niti u papire, u starost.
Bio sam i u nedelju na sajmu, ali sam sad jos vise zbunjen.
Nepatim da kuca ima papire, Vise me brine lajanje, miris, dlake.
Neznam dali uopste da uzimam kotona ili neku drugu vrstu?
Molim savet za pocetnike.

Zdravo rm01...

Pa ako hoces malog kera, koji se ne linja i "ne smrdi" onda bi ti preporucila:
Maltezera, Vesthajlend terijera, pudlicu, havaneser, dzek rasel terijer, Cotona (naravno)....ima dosta malih rasa koje se ne linjaju.
Jedino sto treba da znas jeste da se maltezeri, cotoni moraju cetkati svaki drugi dan...inace ce se dlaka ucebiti pa ce te ga morati osisati na nulu, a onda to vise nije taj ker.

Inace Cotoni nemaju, kako bi rekla sagu...onaj miris sto kerovi inace imaju, nego neki svoj miris. Meni moja mala mirisi na bebu :)
No ja recimo volim kerove, i imala sam i kokera i vucijaka...meni to nije nikad smetalo.

Sto se tice cotona, nemoj ga kupovati bar od one zene iz Sente, a i ako ga kupujes onda ga kupi bez papira jer i da ga kupis sa papirima ne znaci da je to taj ker kojeg si platio. (a kosta...800eura rece mi neka zena koja je nju kontaktirala u septembru, kontam da je bez papira 400 ili 500eura, sto je isto paprena suma za nekog...ne zelim da komentarisem cenu).

Ker je obaveza toga budi svestan, i ta obaveza moze da te prati jedno 15 godina. Ja sam svog kera uspavala kad je imao 17 godina!!!! Tako da dobro razmislite. Ali mislim da posto imate decu, bilo bi to lepo iskustvo za njih. Ja sam odrasla sa kerovima, sto bi rekli, a i moja ce deca u to sam ubedjena.....:)

Pozdrav

ja se za ovu rasu zanimam duze vreme. a sada vidim da nisam jedina pa mi je lakse. cena je skoro uvek oko 700e. tako da je tesko da se nadje za manje para.stenci su uglavnom sareni ali kasnije pobele. simpaticni su jer se ne linjaju, ne moraju cesto da se kupaju, cesljaju... jedino sto su skupi ali ostalo je super. zanima me samo gde da ih kupim, jer ih nigde nema. tako da ako neko zna neka se javi!!!!

Zdravo oki,
Moj savet ti je da ne kupujes ovde Cotona, jer taj sto kosta 700evra doce te posle bar 1000.
Ja sam kupila od Emilje iz Sente i sad je moram voditi na operaciju ociju...uvalila mi je kera sa laznim papirima...i to isto je jos jednoj osobi uradila.
Cak me ispljuvala (upotrebila je razne vrste zivotinja i razne profesije ljudske za to) kad sam je zvala da je pitam odkud dva kera sa istim papirima....
Pazi se gde god da kupujes kera. Ja cak da ubacim broj cipa svog kera u kompjuter izace svi podaci o njemu, ali postoje dva identicna rodovnika sa razlicitim brojem cipa. Tako da i kad ta druga osoba ubaci svoj broj cipa opet ce izaci isti podaci koji vaze i za njegovog psa. (Ako mozes da me pratis).

Ako hoces Cotona bolje ga kupi u inostranstvu, a ako ga ovde kupujes kupi ga bez papira pa ces ga platiti 350evra. Sto je realna cena po meni. Ali onda bar znas da ti pas nema papire a ne da te neko prevari bezveze. A verujem da ova gde sam ja kupila svoga psa 60% stenaca na crno prodaje!!!!
Bila sam u kinoloskom ...i znam o cemu pricam. Ali o tome drugi put detaljnije.

Pozdrav

.....to na crno mislim sa laznim papirima...kao da su njeni a oni poticu pitaj Boga odakle...

Npr. ona je za jedno leglo prijavila 6 stenaca, sto je skoro ne moguce,jer tako mali psi mogu da ostene mozda 4 kuceta. Pa je posle par nedelja dosla sa jos dva kuceta....da joj se urade rodovnici.

K. savez navodno ne moze da joj ne izda rodovnike jer ona ima sve papire za to, jedino sto kao nije odmah prijavila jos ova dva. Znaci da je njena kujica ostenila ustvari 8!!!! Alo bre...pa nije to zec!!!!

A ta druga dva poticu mozda iz Mađarske ili....ili....
A tako sam ja moju dobila. Moja mala je vakcinisana i cipovana i prodata u isti dan!!!! Frka je bila velika ocigledno....da se sto pre proda..
Ali na kraju smo svi pametniji...pa i ja :mrgreen:

Eto toliko...

Da, broj čipa se unosi u pasoš. A dotična Emilija se prihvatila uzgoja kotona kad je izračunala da oni, tako mali, sigurno ne jedu puno a koštaju koliko koštaju. Svakakvih ljudi ima. Nažalost, već smo videli po forumu primere nesavesnih odgajivača. I to je ono o čemu svi mi istupesmo tastature kad dođe neko nov i pia nas nešto oko nabavke rasnog šteneta-treba otvoriti četvoro očiju! Nažalost, neki su se i na ličnom primeru opekli pa znaju o čemu pričaju. A neko je lepo rekao da pametan čovek uči na tuđim greškama. Svakako znam, kad bih uzimala kotona, gde bih otišla i mislim da su njeni štenci (znate na koga mislim, svi o njenim štencima maštaju) vrede svaki evro!

Sada kotona ima i u SCG,psi su uvezeni iz Hrvatske iz odgajivacnice gospodje GORDANE VUK. Vlasnici odgajivacnice u SCG su LJUBISA I MARIJA TOSIN iz Radojeva. NJIHOVA odgajivacnica registrovana je od strane FCI pod rednim brojem 4397 i
pod imenom "HOME WHITE DOGS"
Sva dalja obavestenja mozete dobiti na tel: (+381) 023/ 819-125
i 063/8012884 ili ljubisamarija@yahoo.com
Ovo sam nasla ne nekom sajtu. A bila sam u k.savezu i cula tamo za ovog uzgajivaca.

Štirak nije za izbeljivanje nego za učvršćivanje veša, nešto kontra od omekšivača, samo i on ima ulogu da olakša peglanje. I štirak, onaj domaći, se pravi od belanceta i još nečega, nisam sigurna, uglavnom, ne bi trebalo da je štetno.

Ahaaaaaa...hvala! ...nisam znala da je to od belanaca. :lol: Ja mislila da je neki hlor u pitanju ili ko zna sta.
Meni je moj veterinar rekao da joj to čistim sa vodom, borici mi nije preporucio jer kao isusuje. Nego mi je preporucio neki drugi rastvor. Ali to nista nije pomagalo. Nego sam joj ja tu dlaku ispod ociju prala sa samponom za bebe (naravno oprezno, i to jednom nedeljno da ne preteram). Ne znam jel to normalno da joj toliko suze oci. Veterinar moj mi je rekao da nema neku bolest ociju, ali odkud znam...Sad cu probati sa stirkom.

Inace sto se tice moje male, takva je konfuzija nastala u kinoloskom savezu...sta god da sam ja rekla oni su to pobili i iznapadali me...ili pod.ebavali. Mislim da su i oni umesani, jer ta Emilijia sada prodaje kucice i u Sloveniju za 1350evra, a kontam da i k.savez dobije tu onda i svoje parce kolaca.
Rekli su mi kao - da odkud oni znaju mozda sam ja ili taj momak u Sloveniji falsifikovali papire (sto bi onda uopste dolazila da se bunim). Zatim su nasli posle dan dva neke stvari kako bi osporili to sto sam ja kao dokazni materijal iznela, a sto taj dan kad sam isla na razgovor kod njih nije postojalo.
Nesto mi deluju kao da mute. Mislim da bi trebalo njih tuziti.

Moj ti je savet da pustiš kraja jer su mnogo jači i organizovaniji od tebe. Ko god se s njima zakačio, izvukao je deblji kraj. Najbitnije je da si ti sebi nabavila ljubimku kakvu si želela. Zaboravi na neku reprodukciju jer kao prvo ne znaš ni tačno poreklo svoje kuce, postoji veliki rizik da je upariš sa recimo rođenim bratom... Znam kako se oseća, i ja bih volela da je od mog Gizma bilo beba, i Mačkić je krivo što neće biti Tedića, sigurno bi i Rina volela Džipsiće ali treba biti realan. Nemoj kidati sebi živce i uživaj u tom slatkišu, najbitnije je da se vas dve volite i lepo slažete. A za oči, pitaj Srđana kad snimiš da je na forumu, trebalo bi da on zna nekog dobrog hirurga u NS-zlu ne trebalo!

:dash: Uh, dlaka ispod očiju! Videla sam u Groomer has it da postoji neki specijalni šampon za izbeljivanje koji su koristili kad su prali brade bradatim kolijima.

Poslednja izmena:
:kletva:Ma i ako je budem parila paricu je sa nekim Cotonom koji ne potice od ove Emilije ili sa Palica...ili bilo gde iz Srbije. No to mi je najmanji problem.
Hocu da je izvedem na izlozbu da vidim prvo kako ce uopste proci (da li je to uopste Cotton :lol:). E kad to uradim onda cu da vidim sta cu.
A u ovo je po mom misljenju i k.savez umesan tako da ne vredi raspravljati. A to sto pricamo kako treba proveriti leglo i uzgajivaca u k. savezu to je prosipanje iz supljeg u prazno. Ja kad bi sada morala kupovati kera ne bi vise ni k.savezu verovala..

Uh, to si u pravu. Jedino ako imaš nekog sudiju u kog imaš puno poverenje i za kog znaš da tebe lično ne bi zavrtao oko preporuke odgajivača. Sad, kad bih kupovala psa, bez obzira na rasu, a da nemam predstavu ko su sve odgajivači... kontaktirala bih Rinu ili Nemanju Jovanovića, on mi je bio komšija jedne godine, stanovali smo oboje u jednoj zgradi preko puta faksa. Ovako, samo gledaj ko se uopšte usuđuje da izvede pse u inostranstvo i kako tamo prolaze na izložbama. I pritom ne mislim na Hrvatsku, BIH, Bugarsku... :roll:

Pozdrav svim ljubiteljima Cotona i svim clanovima ovog foruma. Ja sam novi clan iako vec duze vreme pratim desavanja na ovom forumu. Ja i moj suprug imamo malu odgajivacnicu u Celarevu i pored labradora i sar pejeva imamo i cotone. Nasa ljubimica MIA ima sada dve godine, a pre pet meseci smo uvezli prelepog muzjaka, koji je iz Ceske. Nas AKIM King of Queen je prvo uvezen u Madjarsku u odgajivacnicu gospodje Molnar Erike, koja je pristala da nam ga proda. Tako smo u zadnji momenat uvezli momka da bi uparili nasu mezimicu. Sada su Mia i Aki ponosni roditelji pet prekrasnih beba, koje sad vec imaju tri meseca i polako nas napustaju i odlaze kod novih vlasnika. Za prvi put dosta.

Kad sam ja odustala od Cotona,sad ih ima na sve strane.Zvali su me i Ljubisa iz Radojeva i Elvira Sekeres iz Subotice,mislim.Oboje imaju stence,pa ko voli i sme...
Inace,letos sam kupila Zlatnog Retrivera zenku, i uzivam u njoj...:heart:

Pozdrav Zozi. Posto pratim tvoje nevolje od pocetka, zelrla sam da ti kazem da sada imas u Beogradu CACIB i IX grupi sudi Nikic Miodrag, koji je mlad sudija ali je veoma pravedan i jedan je od osnivaca Kluba ljubitelja patuljastih rasa.Koliko sam ja cula on je nepristrasan i mislim da bi bilo dobro da svoju Cotonku izvedes na izlozbu. Tako ces biti sigurna da je Coton i cuti njegovo misljenje. Inace i mi smo nasu zenku kupili u Senti, ona sada ima dve godine. Jako mi je zao sto si toliko razocarana i sto imas takvih problema, ali najbitnije je da je tvoja malena dobro i da je ti volis. Zato uzivaj u njoj, a sve ce doci na svoje. Imi smo imali nekih nedoumica sto se tice nase Mie, ali hvala bogu ispostavilo se da je sve u redu i sada je mama. Molila bih te ako zelis da mi posaljes par fotografija tvoje Cotonke i da razmenimo iskustva. Ja dosta znam o Cotonima i u toku sam, posto smo skoro uvezli muzjaka, pa sam videla svakakvih Cotona i cula se sa puno ljudi . Volela bi da vidim kako izgleda tvoja devojka. Ako si raspolozena za druzenje, posalji mi fotografije na happydogshouse@beotel.net. Ja sam inace Snezana i imam odgajivacnicu pasa. Zivim u Celarevu. Volela bih da mi odgovoris.

Back