Coton de Tulear

• Začetnik teme Začetnik teme Žozi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj nas je post sve ostavio bez texta.Vec 2 dana niko ne progovara. Ko je ovo i sta je hteo da kaze?:dontunderstand:

Pa jeste ima čovjek pravo, ako malo dublje pogledaš shvatiš da je Ella zaista postala atrakcija, oko nje se toliko priče diglo, toliko dima, cele polemike su se otvorile ! Pa ima li još koje kuče tu da je tako popularno, osim toga Elle so dvije, dvije sestre, dva cottona, i obe prava atrakcija - zato toliko više zanimljivo ! A za sve one kojima su cottoni sve više zanimljivi kučići - evo dolje jedan jakooooooo dobar link gdje možete vidjeti koliko je cotton poseban (oni koji imate sporiji internet malo sačekajate da se stranica naloži jer je jako bogata sa materijalom - slike filmovi )! I svima vama koji imate namjeru nabaviti kuče - nabavite cottona, jer uz to kuče kad je i sve tako crno zaboravite da je crno :-) ! Pa sada hajde nemojte da ste mi tiho, pričajte ono što znate, ono što vas zanima ! Nešta novo možda doznamo, više glava - više znamo !

http://piko-coton.blog.cz/0804

Prilozi

• betty30.jpg
    betty30.jpg
    128,1 KB · Pregleda: 22
Helou...ima li koga :think:

Ima li nesto novo povodom legla u Subotici ili Senti?

Moja Elica dobila neku alergiju...izgleda od Dunava.
Ne sme više da se kupa u njemu. Premda možda je i od nečeg drugog. Sad pije neke lekove da se ne češe jer je od silnog češanja napravila krastice. Al bolje joj je.

Eto toliko od mene ...javite se ponekad
:bye:

Ja sam zvala Emiliju iz Sente (mislim da se tako zove, sajt littlebichonland) i rekla mi je da ce se njena kuca osteniti oko 27. avgusta. Medjutim posle svih vasih prica o duploj Elli, reakcije gospodje iz Sente, i jos nekih komentara, odustala sam od cottona.

Kada sam pitala da li mogu da dodjem kada se kuca okoti i da vidim stence, rekla je da je to suvise zamorno za kucu :?:. Posle insistiranja je ipak pristala da vidim majku cottona, naravno kada se malo odmori od okota. Ali stence - ne. Prilicno cudno, makar je meni tako bilo.

Pa jeste, šteta je da bi prekinuli temu, a mislim da se to konačno i ne bude dogodilo. Žozi je započela temu i baš mi je drago da jeste jer drugačije nebi smo do sada došli do tolikih spoznanja. Trenutno je ona zapustila ovu temu i ja je potpuno razumijem jer poslije svih odkrića neka su bila i šokantna kako za mene tako i za nju kako i za sve vas druge koji pratite ovu temu. Slučaj oko 2 Elle iz istog legla još uvijek nije i konačno završen a ja se nadam da će se sve dobro završiti i da ubuduće ne bude više dolazilo do ovakvih primjera. Nadam se da trgovci i uzgojitelji konačno shvate da slabo poslovanje i prevare štete najviše njima samima jer si ruše ugled i zatvaraju vrata za dogogodišnji rad. Što se tiče Emilije i njenih cottona ja ne sumnjam da ona ne prodaje zaista prave cottone, samo s obzirom da se je dogodila ovakva prevara se postavlja pitanje koliko su njeni cottoni zaista kvalitetni i koliko kvalitetno je njihovo porijeklo (roditelji, djedovi, pradjedovi).
Nadam se da će se nam Žozi uskoro pridružiti i da ćemo uz njemu pomoć nastaviti razgovor oko ovih malih bijelih grudica. Svakako vam savjetujem da svi vi koji ste željeli nabaviti cottončka ne odustajete jer sigurno vam neće biti žao, osim toga nije Srbija jedina gdje ih možete nabaviti. Nažalost ulaznica među cottone nije baš najjeftinija, ali razumljivo je da se kvaliteta i plaća !!!

Ovo je necuveno! Ne mogu da verujem kakva sharada..

Inace moja mama je danas naletela na neku zenu u gradu koja je setala prelepog Cotona i zaustavila je da je pita gde je kupila. Rekla je u Francuskoj :(

Da, mislim da se odgajivač zove Goran Brković ili tako nešto, hotelijer po zanimanju, kotone su prvobitno uzeli za njegovu ženu. Ranije je bio sam evropski vrh ali se on vratio svom poslu a odgoj pasa poverio ženi koja je nažalost počela da pravi neke porešne izbore pa je kvalitet štenaca, po rečima upućenih, opao. Nadam se da više nije tako, da su povratili ugled u kinološkim krugovima.

Pa jeste, šteta je da bi prekinuli temu, a mislim da se to konačno i ne bude dogodilo. Žozi je započela temu i baš mi je drago da jeste jer drugačije nebi smo do sada došli do tolikih spoznanja. Trenutno je ona zapustila ovu temu i ja je potpuno razumijem jer poslije svih odkrića neka su bila i šokantna kako za mene tako i za nju kako i za sve vas druge koji pratite ovu temu. Slučaj oko 2 Elle iz istog legla još uvijek nije i konačno završen a ja se nadam da će se sve dobro završiti i da ubuduće ne bude više dolazilo do ovakvih primjera. Nadam se da trgovci i uzgojitelji konačno shvate da slabo poslovanje i prevare štete najviše njima samima jer si ruše ugled i zatvaraju vrata za dogogodišnji rad. Što se tiče Emilije i njenih cottona ja ne sumnjam da ona ne prodaje zaista prave cottone, samo s obzirom da se je dogodila ovakva prevara se postavlja pitanje koliko su njeni cottoni zaista kvalitetni i koliko kvalitetno je njihovo porijeklo (roditelji, djedovi, pradjedovi).
Nadam se da će se nam Žozi uskoro pridružiti i da ćemo uz njemu pomoć nastaviti razgovor oko ovih malih bijelih grudica. Svakako vam savjetujem da svi vi koji ste željeli nabaviti cottončka ne odustajete jer sigurno vam neće biti žao, osim toga nije Srbija jedina gdje ih možete nabaviti. Nažalost ulaznica među cottone nije baš najjeftinija, ali razumljivo je da se kvaliteta i plaća !!!

Da, oduvek je bilo tako. "Koliko para, toliko muzike!" A i bolje je, kad čovek sve stavi na papir, platiti više u startu nego posle čupati kosu i proklinjati sudbinu.

Zdravo dobri ljudi :)

Ova tema ce se sigurno uskoro nastaviti i obecavam da ce biti burne rasprave...
Za sada bih vas zamolila da ne kupujete stence od nje (za vase dobro), jer je ona po mom misljenju tezak prevarant (muti ne samo sa Cotonima nego i sa Bisonima) i ti kucici ne vrede te pare. Ako bi ih prodavala za 400eura e onda jos ok, ali 700eura ne vrede. Bolje onda dodati jos 300, platiti 1000, pa kupiti stene u inostranstvu.

Kad budem imala konacne odgovore, javljam vam se... :bye:

Pozdrav

Dobar dan!

Treba mi informacija....
Ali pod hitno!!!!

Da li neko od vas zna kako to ide kada veterinar ugradi cip u stene.
Da li on to vodi u svom kompjuteru...mislim na datum i ko je doneo, tj koji uzgajivac, tog kera??

Npr. ja sam uzgajivac i imam 7 kucica i odnesem ih kod mog veterinara, i on sada njih vakcinise i ugradi cip. Da li je on duzan da vodi u svom kompjuteru podatke o tome kad je to bilo, KOLIKO je kucica bilo i ko (ime, prezime) ih je doneo????

Molim za odgovor, ako neko zna. Jako mi je vazno...
HVALA

Trebalo bi da bude tako,znaci da vet ima podatke vlasnika psa i kad je taj pas cipovan. Barem moj vet vodi evidenciju o svojim pacijentima. Ali to nije bas uvek tako. S'obzirom da zena muti,verovatno je u dosluhu i sa vetom

Pa ne znam bas ....mozda on i ne zna. On je covek samo ugradio cip, a ona je posle samo sa papira skinula nalepljen broj cipa i zalepila taj drugi....ako me mozes pratiti, mozda je malo konfuzno.
Bitno mi je da je on duzan da to prati, jer bi inace i on mogao da na.ebe....

Htela sam da ga nazovem i da ga pitam da li se seca, ili da li ima negde neku evidenciju koliko je kucica Emilija donela taj dan na cipovanje.

Mislim....ona da je ozbiljan uzgajivac vodila bi racuna o tome da za sve postoji evidencija...
A ne bi me sad napusavala kad je nazovem da je pitam odkud dve Elle na ovom svetu....

Pa naravno,ali mozda je ona sve stence odnela na cipovanje,mislim na obe Elle. U podatke ne mora da se unese ime iz rodovnika,barem ni jedan moj pas se ne vodi pod imenom iz rodovnika nego onako kako ih ja zovem.

Ja nesto nisam znala za slucajeve da odgajivac cipuje stenad. Obicno to uradi vlasnik kasnije kada stene primi vakcine. Ili nisam u pravu, Vilus ti si odgajivac, pa reci kako se obicno radi.

Pa sad ti je jako popularno da odgaivaci cipuju pse,ne znam zasto ali valjda onda ljudi misle kako su eto oni ozbiljni,a ustvari to i nije neki pokazatelj ozbiljnosti pogotovo sto sad cip kosta 100 dindzi.

Ja moju stenad ne cipujem osim u slucaju da ih prodajem u inistranstvo,jer ih prodajem sa dva i po meseca,a tad ne moze da primi vakcinu protiv besnila,pa smatram da nema potrebe traumirati stene kad vec moze da mu se odradi sve odjednom. Isto tako kada se pas cipuje,odnosno kad ga ja cipujem unose se moji podaci iz licne karte i onda to vlasnik novi mora da prepravlja sto je jos jedan posao vise a totalno bezpotreban.

Znaci da bih ja cipovala svoju stenad ona kod mene moraju da budu nekih 4 meseca ako ne i vise,a sto je stene starije veci shok prezivljava kada odlazi u novi dom.

Na to sam bas i mislila, obicno se cipuje kada se primi vakcina protiv besnila. A sto se tice veterinara, on bi trebalo da ima svoju evidenciju. Mene vet zove kada treba da vodim psa na vakcinaciju, ima svoju evidenciju i ne moram o tim stvarima da brinem, e sad i njih ima raznih naravno:confused:

Onaj veterinar kod kojeg je E. odnela moju malu na vakcinu, dao joj je sa mesec ipo vakcinu protiv besnila pri cemu je zaboravio da je vakcinise protiv leptospiroze. :evil:
I to sam htela da pitam E. kako je to moguce, al ona tvrdi da je pas vakcinisan...i pocela da me naziva djubretom, kravom smrdljivom....i i i ....
Moj vet kad je video da ova nije primila vakcinu je popizdeo...ne znam mozda je i ona drugi vet.SAMO zaboravio da upise....:rtfm:

Back