Kao što je Žozi već rekla, nema razloga da bi bilo tko odustajao od kupnje cottona, jer kako ja tako i Žozi imamo cottone od Emilije, i svako od nas je zadovoljan sa svojom Ellom. Istina je da je negdje sa papirima nastala zbrka, zbog čega je to urađeno tako i zašto je to uopšte bilo potrebno još ne znamo, ali istina polako dođe na dan. Naravno da ne treba nikakve velike zaključke donositi unaprijed i praviti veliku buku, vremenom će se ova priča oko dve Elle da složi i imat ćemo pravu istinu, Sumnjam da je vaš kinološki savez bio umiješan u ovu zbrku ( zato imam čak i dokaze) Oni su svoj posao odradili korektno i ja sam dok sam radio sa njima bio i više nego samo zadovoljan sa njima. Iznenadili su me sa svojom ljubaznošću i razumijevanjem, potrudili su se maximalno da mi pomognu - i pomogli su mi, i nije baš sve tako crno u toj Srbiji, kao što je mnogo toga crnoga se tamo dešavalo od raspada bivše države. Osim toga za sve one koji ne žele da kupe cottona doma, mogu da ih za isti novac kupe u inozemstvu, i naravno veoma kvalitetne od vrlo priznanih uzgajivača poput naprimjer Goradane Vuk (Velika Gorica kod ZG) koja ih ima preskupe, ali kažem nije ona jedina koja ima dobre cottone. U Češkoj se nalazi više od 30 uzgajivača cottona, od toga ih 6-8 imaju vrhunska legla, gdje su im očevi i majke višestruki šampioni na evropskom nivoju, većinu tih uzgajivača sam kroz nekoliko prošlih mjeseci u detalje preispitao i komunicirao sa većinom od njih. Svi vi koji se odlučite za cottona, vam iz osobnog iskustva mogu otkrito reći - NEĆE VAM BITI ŽAO ! Taj pas je odličan za početnike, poseban je na više područja. Jednostavno je drugačiji od drugih pasa. Osjetite da ima dušu, da vas voli, mene ponekad moja Ella ne vidi po više dana, i kad me ponovo zagleda ta njena sreća se neda opisati, skače po meni, liže me, trčkara oko mene, okreće se na leđa, jednostavno nezna ni sama šta bi više od sreće. I jedva se smiri od ushićenja. Taj pas bio sa papirima ili bez papira važno je da je porijeklom pravi cotton i da dolazi od dobrih roditelja. Njegove karakteristike su većinom jako pozitivne, ima i par slabih ali zaboravite na njih kad vam pokaže svu tu ljubav, Cottoni vole pažnju, vole da ih volite i pokažete im da im značite i to vam vraćaju duplo. Prije nego što sam kupio toga psa, sam ih vidio par kod mojih stranki, jer radim dosta po terenu sa ljudima. I već tada se mi je svidio, svidjelo se mi je i to što sam u svakoj osobi koja ih je imala vidio da se do tga psa ponašaju drugačije kao što smo to navikli na odnos čovjek pas. Mnogi ga prihvate kao novog člana porodice, i svatko je bio posebno navezan na cottona. Mnogi od nas u tome skorumpiranom, iskrivljenom i materijalnom svijetu trebamo pravog prijatelja, nekoga kome je stalo do nas i to cottoni znaju iskreno pokazati. Dakle za sve one koji vole životinje i žele mlado bijelo čupavo kuče koje će da vas spravlja u dobru volju je COTTON DE TULEAR prava adresa za vas, ne kažu mu džabe antistres pas !