Coton de Tulear

• Začetnik teme Začetnik teme Žozi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se potpuno sa Draganom, kad treba nabaviti rasnog psa, treba sačekati, skupiti više novca i kupiti kvalitetnijeg psa. A mešanaca lepih i prelepih ima po azilima i šinterajima, besplatnih. I verovatno zdravijih od tih kupovnih, za 50 evra.

Hvala na odgovoru. z:) Onda molim vas recite mi gde da trazim proverene ljude koji se bave odgajanjem kotona. I ja sam iz Mk tako da madjarsa mi je daleko. Hvala
Po pravilu ovog foruma moras napisati jos neku poruku da bih ti mogla poslati privatnu poruku i dati ti preporuku za uzgaivacnicu kotona kod nas.

541048_152632864884534_872941054_n.jpg

Evo jednog malca odatle :)

photo.php

Zdravo svima!

Evo ja se sad prijavih ovde, i htedoh da podelim iskustvo koje imam sa svojim Cotonom (Dixi-jem)!

Ta ljubav je nezamenljiva i bezuslovna! Kada sam bolesna, tuzna, on je uvek tu. I da prati u stopu :)! Mislim da je ova rasa zaista najbolje za drzanje u stanu. Pored toga sto se ne linja, nije ni zahtevan. I presrecna sam sto imam to malo stvorenje u svom zivotu :)!

Baety Black...kao prvo zena se ne zove Sara, vec devojcica, koja je cerka uzgaivaca iz Mladenovca;) Nisam sigurna da bi bila srecna da zna da si je proglasila zenom ;)
Kao drugo, al ti pas ocenjen, koliko ima meseci, godina...

Izvinjavam se na gresci.

Dobila sam Dixija pa mi u rodovniku pise Sara. Poenta je bila da nijen samo uzgaivacnica u Senti i Subotici.

A sto se ocene tice, nisam sigurna da sam Vas razumela :)?!

Dixi ce napuniti cetiri godine u aprilu.

Izvinjavam se na gresci.

Dobila sam Dixija pa mi u rodovniku pise Sara. Poenta je bila da nijen samo uzgaivacnica u Senti i Subotici.

A sto se ocene tice, nisam sigurna da sam Vas razumela :)?!

Dixi ce napuniti cetiri godine u aprilu.

Nije u pitanju ni Senta ni Subotica, ne brini :)
Ako vec znas da Dixiju treba devojka, trebalo bi da znas, da za neke buduce stence NEMA rodovnika ako svog malisana ne ocenis. Ocena se dobija na tri nacina: Izvodjenjem psa na izlozbu gde ce biti izlagan sa ostalim psima svoje rase u razredu kojem pripada (s obzirom na starost, pre svega), zatim, na izlozbi VAN KONKURENCIJE, gde ce ga pregledati dezurni sudija koji je tog dana zaduzen za to i treci nacin je Kinolosko Drustvo u tvom mestu ili Kinoloski savez u BG.
Bez ocena roditelja, stenci ne mogu dobiti rodovnike!

Ako vec znas da Dixiju treba devojka, trebalo bi da znas, da za neke buduce stence NEMA rodovnika ako svog malisana ne ocenis. Ocena se dobija na tri nacina: Izvodjenjem psa na izlozbu gde ce biti izlagan sa ostalim psima svoje rase u razredu kojem pripada (s obzirom na starost, pre svega), zatim, na izlozbi VAN KONKURENCIJE, gde ce ga pregledati dezurni sudija koji je tog dana zaduzen za to i treci nacin je Kinolosko Drustvo u tvom mestu ili Kinoloski savez u BG.

Pa ima on rodovnik.

I ne znam zasto mi govorite da ne brinem, znam ja gde je kupljen imam sve papire.

Ima sve papire OSIM OCENSKE LISTE bez koje njegovi štenci ne mogu da dobiju rodovnik. Gaga je sve lepo, detaljno objasnila, samo treba malo pažljivije pročitati. Pas MORA da dobije makar prolaznu ocenu da bi njegovi štenci mogli da dobiju rodovnike, a poželjno bi bilo i malo bolje da se kotira da bi bio traženiji među damicama svoje rase.

Ima sve papire OSIM OCENSKE LISTE bez koje njegovi štenci ne mogu da dobiju rodovnik. Gaga je sve lepo, detaljno objasnila, samo treba malo pažljivije pročitati. Pas MORA da dobije makar prolaznu ocenu da bi njegovi štenci mogli da dobiju rodovnike, a poželjno bi bilo i malo bolje da se kotira da bi bio traženiji među damicama svoje rase.
:ok: jos detaljnije objasnjenje!

I da se ne bi parili škartovi koji ne odgovaraju standardu rase, to i jeste cela svrha izložbene kinologije. Svaka rasa je nastala sa određenom namenom i ima svoj standard iz određenih razloga. Prolazna ocena na izložbi je dokaz da je pas reprezentativan primerak svoje rase. Žalosno je recimo šta sve ljudi prodaju kao maltezere i kasnije predstavljaju kao maltezere po ulicama-u svom gradu sam videla možda jednog ili dva psa koji bi kod kvalitetnog sudije dobili i četvorku, sve ostalo je za diskvalifikaciju, a sve zbog diletanata koji bi da budu odgajivači-fol, a samo im je zinulo d*** da uzmu pare od štenaca. :evil: A psi pate, vlasnici se razočaraju kad vide šta su kupili pa se na psu iskaljuju umesto na "odgajivačima" a o naslednim bolestima da ne pričam! Tako mi je drago što kotoni, meni lično omiljeni "mali beli" nisu toliko "moderni" pa im se to nije desilo... još uvek. :(

Joj, pa nisam znala da je zato ocena. Jer njemu pise ko su mu roditelji, babe, dede, i jos jedno koleno. Hocu da mu nadjem zenku zbog njega samog i zdravlja a stence bi poklonila, nije mi uopste do toga. I volela bih da imam njegove potomke, smatram da je ova rasa zaista jako dobra za decu, kucu a i mnogo ga volim. Hvala vama sto imate strpljenja i zelje da objasnite lajicima :)

Pozdrav da li moze neko da mi kaze gde moze da se kupi cistokrvno stene ovde u srbiji ili pak cujem da ima u Madjarskoj neko ko drzi odgajivacnicu a ima pse od http://mickywoodlandcottagecotondetulear.com/ za koju kazu da je najbolja u odgajanju ove rase?

Psi na ovim slikama mi se ne sviđaju, čak i meni kao laiku deluju kao mešanci sa maltezerom ili morkijem. I ova odgajivačnica je, koliko vidim, u Americi?! :dontunderstand: Ne znam da li Gordana Vuk iz Zagreba i dalje gaji kotone, ali njeni psi su mi bili prelepi, i ujednačenog eksterijera i sasvim finog temperamenta, s obzirom na dimenzije, nisu imali previše izražen Napoleonov kompleks. Sad, skuplji jesu bili, ali mislim da su vredeli toliko.

Sa velikim interesovanjem iscitah temu...U intenzivnoj sam potrazi za stenetom kotona.Bila bih zahvalna vlasnicima da mi se jave u inbox i kazu mi odakle su njihove kuce (ako su iz Srbije ili ev.Madjarske).Hvala

Propratite oglase po specijalizovanim časopisima i sajtovima, a 9.III se otvara sezona CACIB izložbom na sajmu, pa i tamo procunjajte, pitajte odgajivače, svaki iole ozbiljan odgajivač/izlagač je voljan da priča sa posetiocima.

Back