Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

Ja stvarno neznam dal postoje slane i slatke ja sam kupila u DIS kore i torta je bila super!

Postoje slane i slatke....bar u mom gradu. Proizvodi ih neka privatna firmica i piše na njima "slane" i "slatke".....Slatke su baš pošećerene i mora se voditi računa kod pravljenja rozen torte da fil ne bude prezaslađen, pošto su kore već ionako sa šećerom....
A slane kore su neutralne.....:)

Marija, super ti je ovo :)

Pravila sam ja kanapee sa dinjom i pršutom- ja to obožavam. Donosila sam neku pršutu iz Bugarske, fenomenalnu.

Inače, u Merkatoru možete da nađete fantastične pršute, sečene i vakuum pakovane. Fenomenalne su. Dobro je to što može da se kupi i po 50 gr za dušu.

Što se tiče sireva koristila sam one ovde poznatije. Brie, Gorgonzolu, Camembert, Roquefort.

Meni su sirevi fantastični u kombinaciji sa voćem. Npr. nezaobilazne su mi kombinacije kačkavalja i ananasa (gouda npr), feta i lubenica, plavi sir i džem od malina ili borovnica, plavi sir i sveža malina...

Gde me nađe :)

Poslednja izmena:
Drage moje devojke, ja sam odustala od pisanja svojih recepata i primedbi, jer vi ste stvarno profi i svracam ovde samo da ucim, fenomenalne ste!!!!
Priblizava se Sv.Georgije, pa kao i kod gazda Ivka, i kod nas se slavi 5 dana, da se zna gazdinsko! Serviranje jela je ono sto me muci ove godine, videla sam mnogo novih caka ali imam jedan stalni problem - zeleni i ostali rolati. Pitanje je - koliko ovi rolati mogu da stoje napravljeni u frizideru i da li mozda mogu da se rolati naprave ranije, pa da ih drzim zamotane u folijido dana sluzenja, a onda ih tek nafilujem. Trebalo bi da stoje 4-5 dana, da li je to izvodljivo, i da li neko ima iskustva sa tim. Inace ne mogu da ih pravim svaki dan sveze pecene, jer uopste nemam vremena , mislim mozda bih i mogla, ali onda nema spavanja tri noci i tri dana, Pomozite !!!!

:worth::Drage moje devojke, ja sam odustala od pisanja svojih recepata i primedbi, jer vi ste stvarno profi i svracam ovde samo da ucim, fenomenalne ste!!!!
Priblizava se Sv.Georgije, pa kao i kod gazda Ivka, i kod nas se slavi 5 dana, da se zna gazdinsko! Serviranje jela je ono sto me muci ove godine, videla sam mnogo novih caka ali imam jedan stalni problem - zeleni i ostali rolati. Pitanje je - koliko ovi rolati mogu da stoje napravljeni u frizideru i da li mozda mogu da se rolati naprave ranije, pa da ih drzim zamotane u folijido dana sluzenja, a onda ih tek nafilujem. Trebalo bi da stoje 4-5 dana, da li je to izvodljivo, i da li neko ima iskustva sa tim. Inace ne mogu da ih pravim svaki dan sveze pecene, jer uopste nemam vremena , mislim mozda bih i mogla, ali onda nema spavanja tri noci i tri dana, Pomozite !!!!:dash:

:worth::Drage moje devojke, ja sam odustala od pisanja svojih recepata i primedbi, jer vi ste stvarno profi i svracam ovde samo da ucim, fenomenalne ste!!!!
Priblizava se Sv.Georgije, pa kao i kod gazda Ivka, i kod nas se slavi 5 dana, da se zna gazdinsko! Serviranje jela je ono sto me muci ove godine, videla sam mnogo novih caka ali imam jedan stalni problem - zeleni i ostali rolati. Pitanje je - koliko ovi rolati mogu da stoje napravljeni u frizideru i da li mozda mogu da se rolati naprave ranije, pa da ih drzim zamotane u folijido dana sluzenja, a onda ih tek nafilujem. Trebalo bi da stoje 4-5 dana, da li je to izvodljivo, i da li neko ima iskustva sa tim. Inace ne mogu da ih pravim svaki dan sveze pecene, jer uopste nemam vremena , mislim mozda bih i mogla, ali onda nema spavanja tri noci i tri dana, Pomozite !!!!:dash:
Mislim da nema nikakvih problema da ispečeš testo, lepo zapakuješ i držiš u frižideru, a filuješ po potrebi. Mislim da čak nema potrebe da ide ni u zamrzivač.

Evo da prenesem moje iskustvo posto i ja slavim slavu 4-5 dana. Rolati ako su dobro umotani bez prisustva vazduha mogu da izdrze jedno 3 dana. Ja svakog dana dodam po nesto sveze i tako izguram do kraja. Posto obavezno pravim riblju corbu ja unapred skuvam koncentrat i podelim u manje kutije pa zamrznem. Svaki dan izvadim po jednu kocku, dolijem vode prokuvam i zacinim po ukusu. To mi dosta skrati vreme.Sarmu isto iskrckam i podelim koliko mi otprilike treba za svaki dam pa onda samo zapecem. Korpice ispecem ranije jer one mogu da stoje ali salate i sl. pravim svakog dana sveze. Tacno je da se spava jako malo ali sta da se radi jednom godisnje je slava. Samo se meni dogadja da je spremam nekoliko puta godisnje vec prema tome kako ima narucilaca.. Znam da posle svake takve slave jedva stojim na nogama.Trebalo bi jos mnogo pisati a i ovo je malo zbrkano. Najbolje je da pitas sta te sve konkretno zanima pa ce ti neko sigurno odgovoriti.

Matičnjak, što se testa za rolat tiče možeš ih napraviti i par nedelja ranije, uviti u vlažnu krpu, staviti u kesu pa u friz. Kada ti bude potrebno izvadiš bar na par sati ranije, nafiluješ i služiš. Najbolje je dan pre služenja da se nafiluje i vrati u frižider, da se fil stvrdne zbog lakšeg sečenja.
Ovo je oprobano i jako lepo funkcioniše. Ne gibi ništa od ukusa niti od elastičnosti, može se lako odrolati nafilovati i ponovo urolati.

Matičnjak, što se testa za rolat tiče možeš ih napraviti i par nedelja ranije, uviti u vlažnu krpu, staviti u kesu pa u friz. Kada ti bude potrebno izvadiš bar na par sati ranije, nafiluješ i služiš. Najbolje je dan pre služenja da se nafiluje i vrati u frižider, da se fil stvrdne zbog lakšeg sečenja.
Ovo je oprobano i jako lepo funkcioniše. Ne gibi ništa od ukusa niti od elastičnosti, može se lako odrolati nafilovati i ponovo urolati.
Ovo je jako koristan savet za uštedu vremena i živaca! Hvala sneki

Back