Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

Deo slane trpeze sa veridbe u nedelju
picture.php

Baš lepo, od svega po malo. Da mi je ovakav jedna tanjr.:super:

Teta IRo,što ja volim ovakve tanjire-što reče msneki-od svega po malo,uh,mljjjjaccc:D
Sajonara1,i tvoj sto je baš lep-od svega po malo,isto:lol:
Budućatasto,videla sam recept u časopisu,i baš mi se sviđa-dekorativan i već mi svakakve kombinacije padaju na pamet:D
Gorda strelice,obožavam da spremam za dečije rođendane i da se izmotavam sa raznoraznim okicama,facama,srcima,buba-maricama i sl.Neka vam je srećan rođendan i jedva čekam da vidim sličice.

ЖЕЛИРАНИ СИР
ЗЕЛЕНО: 3 везе блитве обарити и уситнити штапним миксером да буде паста. Помешати са 250g фета сира, поново миксати. У 1/2dl хладне воде растворити кесицу желатина. Када набубри, умешати га у 1dl млаког јогурта. Мешати док се желатин не истопи, па сјединити са сиром. Од зачина сам додала со и бибер, јер ми је Мснеки рекла да калупи повуку мирис белог лука. Калупе за лед од силикона подмазала сам маргарином, напунила масом и сачекала да се стегне.
ЖУТО: све исто, а додатак је 4-5 обарених и миксаних шаргарепа. Пошто ми се није свидела ни боја, а и укус је био недефинисан, додала сам зачин за гриловано поврће, да мало поправим укус, а и изглед (виде се травке).
Онај куглоф сам правила тако што сам сир помешала са ајваром, а имам један силиконски калуп од 10cm који никад до сад нисам користила.

Back