Citroen C3 1.2 puretech mali servis

mario80

Legenda
Poruka
61.073
Vozimo neko vreme ovaj citroen kupljen nov u centru boban koji od prvog dana troši ulje litar na 3000 km dakle dospe se oko 3-4 litra novog ulja za godinu dana. Ima li uopšte potrebe menjati ulje na ovom motoru sobzirom da je stalno novo ulje u motoru?!?? Po meni bi trebalo menjati samo filter ulja svakih 30.000km jer je i on čist zahvaljujući uvek novom ulju u motoru.

Gde odlazi ovo silno ulje? Ništa ne curi.

Screenshot_2024-01-23-20-37-55-276-edit_com.miui.gallery.jpg
 
Poslednja izmena:
Ma jok motor je abortus ko i svaki trocilindraš i još francuski auto :pop:

Francuzi spremaju tužbe protiv Renaulta i Stellantisa zbog defektnih motora 1.2
https://autorepublika.com/2024...isa-zbog-defektnih-motora-1-2/


Auto Republika

Žrtve problema sa pouzdanošću Renaultovog 1.2 TCe i Stellantisovog (čitaj: Peugeotovog) motora 1.2 PureTech uputile su otvoreno pismo predsedniku Francuske Republike.

Okupljeni oko dva udruženja, žrtve serijskih kvarova na benzinskim motorima 1.2 TCe i 1.2 PureTech postaju sve nestrpljivije. Mora se reći da su ovi mehanički problemi koji pogađaju stotine hiljada vozila doveli do kvara mnogih motora, stavljajući vlasnike pogođenih automobila u delikatne situacije.Kao odgovor na nedovoljnu podršku koju su Renault, Nissan i Dacia pružili za 1.2 TCe i Peugeot, DS, Citroen i Opel za 1.2 PureTech, odlučili su da preduzmu pravni postupak kako bi dobili nadoknadu. Njihovo otvoreno pismo upućeno različitim ministarstvima, kao i Emanuelu Makronu, zajedno sa onlajn peticijom upućenom ministru Brunu Le Meru, predstavlja novu epizodu u ovoj sapunici koja se pretvara u pravni sukob.

Fenomen je poznat stručnjacima, a sada i široj javnosti: četvorocilindrični benzinski motor 1.2 TCe koji se ugrađivao u mnoge Renaulte i Dacije, takođe pod oznakom 1.2 DIG-T u Nissanu, žrtva je serijskih lomova usled topljenja začepljenih izduvnih ventila.

Isto važi i za trocilindrični 1.2 PureTech (EB2), koji se nalazi ispod haube više od 500.000 Peugeota, DS-a, Citroena i Opela samo u Francuskoj, i čiji su problemi pouzdanosti javno poznati. Zapravo pati od fenomena razblaživanja motornog ulja gorivom koje koristi vozilo, što je uzrok prevremenog propadanja zupčastog remena uronjenog u kućište motora i može dovesti do loma bloka, u najgorem slučaju. Zabrinutost u pogledu pouzdanosti koja nije rezultat nedostataka zubaca, već stvarnih problema dizajna pokrivenih zakonskom garancijom za skrivene nedostatke.

fiabilite-1-2-puretech-psa.jpg
 

Back
Top