Cena radnog sata u ovlašćenom servisu 25 evra?

Prodaj taj krš i kupi nešto novije jbg noviji automobili imaju filter goriva koji ima neograničeni vek trajanja i uglavnom se menja sa potapajućom pumpom. E sad je dosta besplatne edukacije.

Pogledajte prilog 1637638
Nešto ti tu nisi baš dobro razumeo.
Filter benzina može biti samostalan ili u pumpi kao njen integralni deo.
Ako je samostalan onda se redovno menja. Ja sam ga menjao na svakom malom servisu. Sad imam kola s filterom u pumpi, ne ide posebno, tako da dok traje pumpa i on će.

Nešto ti tu nisi baš dobro razumeo.
Filter benzina može biti samostalan ili u pumpi kao njen integralni deo.
Ako je samostalan onda se redovno menja. Ja sam ga menjao na svakom malom servisu. Sad imam kola s filterom u pumpi, ne ide posebno, tako da dok traje pumpa i on će.
Pa to sam i ja pisao da je filter koliko je propisano za zamenu pumpe a to je 100kkm.

Onda skaču stručnjaci koji se ama baš ništa ne razumeju u automobile :kafa:

Pa to sam i ja pisao da je filter koliko je propisano za zamenu pumpe a to je 100kkm.

Onda skaču stručnjaci koji se ama baš ništa ne razumeju u automobile :kafa:
Za moju Merivu piše da se filter goriva mijenja svake 2 godine ili 60000km. Dođe oko 44€.
1000008609.jpg

1000008610.jpg

Kupi noviji auto kod njih se ne menja :kafa:

Tema je koliko plaćate radni sat kod majstora. Jako je bitno i šta urade u tih sat vremena.
Ja ovog svog majstora poznam i gledam ga što radi. Jedino ako ima nešto kompliciranije, što on ne može, onda idem kod drugih.
Neka, hvala na novom autu, ali ovaj služi sasvim dobro.
Znači dilema mi je dati svake 2-3 godine oko 44-45€ za promjenu filtera goriva ili dati oko 25000€ da ne bih morao nekih 10 godina mijenjati filter goriva. Znači 225€ ili 25000€? 🤔

Kako sad 25.000 evra ti si hercegovac garant samo bemveji i mercedesi. Ja sam za 7.500 evra kupio potpuno nov auto u salonu i uživam. Jednom godišnje 69 evra potrošim na mali servis. Čak tečnost za brisače ne kupujem nego skupim od klime kondenzat pa dodam alkohol i deterdžent.

Sve u svemu samo sipam i vozim evo već godinama.

Kako sad 25.000 evra ti si hercegovac garant samo bemveji i mercedesi. Ja sam za 7.500 evra kupio potpuno nov auto u salonu i uživam. Jednom godišnje 69 evra potrošim na mali servis. Čak tečnost za brisače ne kupujem nego skupim od klime kondenzat pa dodam alkohol i deterdžent.

Sve u svemu samo sipam i vozim evo već godinama.
Kamo sreće da je tako. Pa koliko dođe nešto slično Merivi, neki novi manji SUV? Nekih 20-25000€.
A to za 7500€, to ne znam kad si mogao kupiti novi auto za te novce.

Ti bi ni manje ni više nego SUV? Ma nije nego ja da sam tako razmišljao danas nebi imo ni leba da jedem.

U životu moraš da budeš mudar i sagledaš gde šta kako. Ja mogu da kupim šta god hoću ali nedam pare lopovima.
Pa da, da je sličan Merivi. Ovi novi auti su svi preniski i svako malo se zveknem glavom u okvir vrata kad ulazim. A ulaz i izlaz iz tih niskih auta je katastrofa. Kao da sjedim dolje na cesti doslovno. Meriva je zakon. Lijepo normalno uđeš i izađeš iz nje kao čovjek, bez saginjanja, bez udaranja glavom u okvir vrata.
Pa ne dam ni ja novce lopovima, baš zato ni ne kupujem novi auto. Da za 5 godina izgubim 50% vrijednosti. Dam 22000€ i za 5 godina izgubim 11000€. Zato nešto polovno i svakih par godina promjeniti filter goriva, a svake godine ulje, filter ulja i filter zraka.

Back