Citati iz Pisma

Ovde Isus...ili onaj koji mu pripisuje te reči pravi nekoliko logičkih grešaka. Površinski, to u u retoričkom i moralnom smislu zvuči dubokoumno, ali ako se formalno analizira otkrivaju se petitio principii, tu quoque i ne sledi. ;)
FB_IMG_1755250638080.jpg

Mnogi ljudi svesno ili nesvesno kombinuju te dve stvari i crkva im postane kao “duhovni klub” koji pruža osećaj podrške, pripadništva, kod nekih i superiornosti.
Cak ni to ne...
Neki i ne idu u crkvu.
Vecina vernika velikih crkava i ne ide ili retko.
Rec je o navijacima ili iz nacionalnih razloga.
Iz verskih ako nadjes 2 u svakom gradu, to je dobro.

Cak ni to ne...
Neki i ne idu u crkvu.
Vecina vernika velikih crkava i ne ide ili retko.
Rec je o navijacima ili iz nacionalnih razloga.
Iz verskih ako nadjes 2 u svakom gradu, to je dobro.
U tom smislu, “pripadnost crkvi” kod većine ljudi je kao navijanje za fudbalski klub...ne moraš da ideš na utakmice,dovoljno je da kažeš “to je moj klub”, nosiš boje i znamenja i kad zatreba pomoliš se za gol.

U tom smislu, “pripadnost crkvi” kod većine ljudi je kao navijanje za fudbalski klub...ne moraš da ideš na utakmice,dovoljno je da kažeš “to je moj klub”, nosiš boje i znamenja i kad zatreba pomoliš se za gol.
Problem je sto vera nije kao klub i sto takvi ne praktikuju.
Zive kao ateisti, samo ustima malo govore.
Ako veru ne praktikujes nisi nista od toga sto mislis da jesi.
Vecina navodno vernika nije pronasla u veri nista, eto svi su to pa i mi.
Nisu ni trazili.
Ali njihova volja.

Osija 4,6 Izgibe moj narod, jer je bez znanja; kad si ti odbacio znanje, i ja ću tebe odbaciti... kad si zaboravio Boga svojega, i ja ću zaboraviti sinove tvoje.

Matej 7,21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: `Gospodine, Gospodine!`, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

Oni jesu religiozni iz drugih razloga jer im niko nije uspešno dao bolji (pravi) razlog...
A svakoga ko veruje da će da stradaju ako ne pođu pravim putem je valjda briga i želi da pronađe pravi način da ih na taj put izvede?
Ma ne zanima ih iz razloga koje smo vec pisali, imaju informacije ba svakom koraku. Pa niko nece da strada jer ne ide pravim putem.
Odakle ti to?
Eto i ti si mogao da znas pravi razlog ali te nije zanimalo, ti mislis da znas i imas vec stav iz predrasuda?
Na balkanu svi sve znaju.
Malo ima nas koji ne znamo pa trazimo.
Uostalom pitanje je bilo: sta to nas briga za ove ovde?

Ma ne zanima ih iz razloga koje smo vec pisali, imaju informacije ba svakom koraku. Pa niko nece da strada jer ne ide pravim putem.
Odakle ti to?
Eto i ti si mogao da znas pravi razlog ali te nije zanimalo, ti mislis da znas i imas vec stav iz predrasuda?
Na balkanu svi sve znaju.
Malo ima nas koji ne znamo pa trazimo.
Uostalom pitanje je bilo: sta to nas briga za ove ovde?
Ne mogu da znaju koji je pravi put ako ih neko ne nauči.
Čak i da neko proba da ih nauči, ako taj neko nije dovoljno ubedljiv, ovi neće poći tim putem.
I u slučaju da pitaju i kaže im se, ako im se ne ubedljivo ne pokaže da je to pravi put i bolji od njihovog, neće poći njime.

To važi za bilo šta...kripto, lekove, politiku, religiju, konzole, školu...na onome koji nudi nešto je zadatak da to nešto predstavi ubedljivo i pruži pravi razlog drugom da to usvoji. I mora da se prilagodi psihološkom, kulturnom, obrazovnom profilu primaoca.

Ne mogu da znaju koji je pravi put ako ih neko ne nauči.

Čak i da neko proba da ih nauči, ako taj neko nije dovoljno ubedljiv, ovi neće poći tim putem.

I u slučaju da pitaju i kaže im se, ako im se ne ubedljivo ne pokaže da je to pravi put i bolji od njihovog, neće poći njime.

To važi za bilo šta...kripto, lekove, politiku, religiju, konzole, školu...na onome koji nudi nešto je zadatak da to nešto predstavi ubedljivo i pruži pravi razlog drugom da to usvoji. I mora da se prilagodi psihološkom, kulturnom, obrazovnom profilu primaoca.
Treci put?
A sto nas sada ovde to briga?
Svako ce dobiti svoju sansu, sanse, ili je dobio.

Smatraš li da svako treba da dobije neku šansu ili šansu koja garantuje da će da odabere pravo rešenje?
Zato nam je dat zivotni vek u kojem svako dobije sansu, sanse.
A kako da odabere pravo ako neko nece?
Isus je ucinio tolika cuda pa vecina nisu hteli.

Luka 13,34 Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! koliko puta htjeh da skupim čeda tvoja kao kokoš gnijezdo svoje pod krila, i ne htjeste!

Ali sve ukupno do danas, mnogi su hteli.

Svako ima svoju volju i odlucice ce kako hoce i tako ce mu biti.

Zato nam je dat zivotni vek u kojem svako dobije sansu, sanse.
A kako da odabere pravo ako neko nece?
Isus je ucinio tolika cuda pa vecina nisu hteli.

Svako ima svoju volju i odlucice ce kako hoce i tako ce mu biti.
Ne možeš da odabereš pravo ako ti se ne pruži ono što će da te uveri.
Ako skeptiku pokažeš nešto što on može da protumači kao trik, ti mu nisi dao dovoljno dobar razlog da ti poveruje.
Ako mu preneseš priču na sličan način, ponovo je to odgovornost prenosioca.

Ne možeš "slobodnom voljom" da odlučiš da ti nešto bude ili ne uverljivo.

Ne možeš da odabereš pravo ako ti se ne pruži ono što će da te uveri.
Ako skeptiku pokažeš nešto što on može da protumači kao trik, ti mu nisi dao dovoljno dobar razlog da ti poveruje.
Ako mu preneseš priču na sličan način, ponovo je to odgovornost prenosioca.

Ne možeš "slobodnom voljom" da odlučiš da ti nešto bude ili ne uverljivo.
Nije stvar u tome da trebas nekoga uveriti ili kako kazes ubediti.
Vernik se ne postaje tako.
Niko nece postati pravi vernik ako ne dozivi natprirodno osvedocenje.
Novo rodjenje.
Ti bi hteo da znas kakva je torta od drenjina a da ju ne probas?
Moras da probas verski zivot.
Jer Bog se otkriva svakome licno.
Ne moze meni da se otkrije za tebe.
A ti neces.
Ok nemoj.
Jer ocekujes da te ubedim.
Ne zanima me.

Ne verujes da je torta od drenjina ukusna a da ju probas neces?
Pa nemoj.

Back