Citati iz Pisma

Ne govori gluposti...pričamo o ovome.

"Sa vestici nedaj da zivi, predpostavljam da su preveli oni koji su ubijali navidne vestice,, vracare, pa da bi imali opravdanje i tako je ostalo?"

Ko, kada, dokaz da je to bio razlog?
I od toga ti bežiš od starta.
Bravooo ...
Konacno da kazes to sto celo vreme govorim!
Da su preveli da bi opravdali ubijanje vestica.
Samo rec glupost, da batalis, jer tako se ponasaju samo gubitnici kada su doterani do duvara.

Samo da li je to bio razlog ili ne, meni nije bitno.
Bitno je da sam ti pokazao da se tako u zenskom rodu ne moze prevesti i da se na drugim mestima tabista rec prevodi sa Vracar.

Pogotovo, jer bi se to odnosilo samo na zene.
A sta je sa vracarima?
Oni mogu ili?
A rec vracari obuhfataju i jedno i drugo.

Bravooo ...
Konacno da kazes to sto celo vreme govorim!
Da su preveli da bi opravdali ubijanje vestica.
Da li si ti lud?
Pa to si ti rekao.
Da je to opravdanje za prevod.
Ja te pitam, ko, kada i dokaz za to.
Samo rec glupost, da batalis, jer tako se ponasaju samo gubitnici kada su doterani do duvara.
Opet si napravio logičku grešku Ne sledi.
Samo da li je to bio razlog ili ne, meni nije bitno.
Bitno je da sam ti pokazao da se tako u zenskom rodu ne moze prevesti i da se na drugim mestima tabista rec prevodi sa Vracar.
Nisi pokazao...daj mi najstariji transkript na hebrejskom koji imaš.
Pogotovo, jer bi se to odnosilo samo na zene.
A sta je sa vracarima?
Oni mogu ili?
A rec vracari obuhfataju i jedno i drugo.
Ako si čitao ono što su rabini pričali znaš...a samim tim i tvoja inicijalna pretpostavka pada u vodu.

Da li si ti lud?
Pa to si ti rekao.
Da je to opravdanje za prevod.
Ja te pitam, ko, kada i dokaz za to.

Opet si napravio logičku grešku Ne sledi.

Nisi pokazao...daj mi najstariji transkript na hebrejskom koji imaš.

Ako si čitao ono što su rabini pričali znaš...a samim tim i tvoja inicijalna pretpostavka pada u vodu.
Polako sa vredjanje jer prekidamo diskusiju i ides na ignor.
Videli smo da u izvoru nema vestica.
Sto si i sam potvrdio.
Sto ne treba dokazivati da je promenjeno.
A logicno je kada.
Moj dokaz je bio da je taj tekst u muskom rodu.
Gramaticki sam to i dokazao a i prakticno.
Na drugim mestima je ta ista rec Vracari ne vracara.
To sto ti ne mozes da podneses istinu i da izgubis je posledica uticaja greha na coveka.
Kada covek zivi u grehu bez Boga, kontrolisu ga sve moguce niske vrednosti.

Price Solomunove 12,13 Zlome je zamka u grijehu usana njegovijeh, a pravednik izlazi iz tjeskobe.

Polako sa vredjanje jer prekidamo diskusiju i ides na ignor.
Videli smo da u izvoru nema vestica.
Sto si i sam potvrdio.
Sto ne treba dokazivati da je promenjeno.
A logicno je kada.
Moj dokaz je bio da je taj tekst u muskom rodu.
Gramaticki sam to i dokazao a i prakticno.
Na drugim mestima je ta ista rec Vracari ne vracara.
To sto ti ne mozes da podneses istinu i da izgubis je posledica uticaja greha na coveka.
Kada covek zivi u grehu bez Boga, kontrolisu ga sve moguce niske vrednosti.

Price Solomunove 12,13 Zlome je zamka u grijehu usana njegovijeh, a pravednik izlazi iz tjeskobe.
Nije vređanje ako ti se kaže da je nešto budalaština.
Ili da se ponašaš sumanuto.

Nikada spor nije ni bio da li je veštica idealna reč za prevod.

Nismo videli da u izvoru nema reči u femininu i nisi dokazao da je originalno bila u muškom rodu, već si pokazao da nisi razumeo šta je particip i ignorisao si da su očito reč u ženskom rodu pronašli u najstarijem dostupnom izvoru.

Niti si se ni približio da objasniš (i dokažeš) zašto bi eventualno promenili rod reči.

Ostalo je ponovo logička greška Ne sledi (i još par drugih) koju si inače napravio i na početku ove teme.

Nije vređanje ako ti se kaže da je nešto budalaština.
Ili da se ponašaš sumanuto.

Nikada spor nije ni bio da li je veštica idealna reč za prevod.

Nismo videli da u izvoru nema reči u femininu i nisi dokazao da je originalno bila u muškom rodu, već si pokazao da nisi razumeo šta je particip i ignorisao si da su očito reč u ženskom rodu pronašli u najstarijem dostupnom izvoru.

Niti si se ni približio da objasniš (i dokažeš) zašto bi eventualno promenili rod reči.

Ostalo je ponovo logička greška Ne sledi (i još par drugih) koju si inače napravio i na početku ove teme.
Pa toliko budalastina si izrekao i nikada ti nisam kazao da si budala ili dasu budalastine.

Pa toliko budalastina si izrekao i nikada ti nisam kazao da si budala ili dasu budalastine.

Nećemo da zanemarimo tvoje loše vladanje logičkim zaključivanjem i zato nije bitno da li ti misliš da su nešto budalaštine.
I dalje stoji da samo po sebi, reč „budalaština“ označava da su neka tvrdnja ili postupak , besmisleni ili nelogični — dakle, ocenjuje ideju ili radnju, a ne osobu.

Da li bi ti bilo lakše da ti kažem da nešto što pričaš nema smisla(i kad ima da ima)?

Nećemo da zanemarimo tvoje loše vladanje logičkim zaključivanjem i zato nije bitno da li ti misliš da su nešto budalaštine.
I dalje stoji da samo po sebi, reč „budalaština“ označava da su neka tvrdnja ili postupak , besmisleni ili nelogični — dakle, ocenjuje ideju ili radnju, a ne osobu.

Da li bi ti bilo lakše da ti kažem da nešto što pričaš nema smisla(i kad ima da ima)?
Pa reci da neko pise budalastine kao argument posle izgubljene diskusije, je dno dna karaktera.

To što pišeš budalaštine je manji problem nego što umišljaš da je realnost drugačija i da si protiv bilo koga dobio raspravu.
Ali ti makar zato ne zameraju pogrešne ocene karaktera. :mrgreen:
Toliko je obladala tvoja sujeta tobom a to je uticaj greha na coveka.
Takva osoba treba pomoc.
Ali samo Big joj moze pomoci.

Sujeta, odakle dolazi ovaj grijeh? Kako počinje? Čime se hrani? Kroz koje faze prolazi u svom razvoju? Po čemu ga možemo prepoznati?

Ovo posljednje je naročito važno jer ponosna osoba obično ne vidi svoj grijeh. Ako je nekom teško tražiti iskreni oproštaj od drugih, ako se lako uvrijedi i ako je nepovjerljiv, sve su to nesumnjivo znaci ponosa.

Ovo posljednje je naročito važno jer ponosna osoba obično ne vidi svoj grijeh. Ako je nekom teško tražiti iskreni oproštaj od drugih, ako se lako uvrijedi i ako je nepovjerljiv, sve su to nesumnjivo znaci ponosa.
U početku osoba voli biti originalna, zabavljati druge duhovitošću. Rado daje savjete i prijateljski se miješa u poslove drugih; nesvjesno izražava izuzetni interes za sebe sljedećim frazama (prekidajući razgovor): „Ne, pusti me da ti kažem,“ ili „Ma ne, ja znam bolju priču,“ ili „Imam naviku da…,“.

U isto vrijeme takav čovjek u velikoj mjeri zavisi od odobravanja drugih zavisno od čega će ili procvjetati, ili uvenuti i postati ogorčen. U njemu se javlja iskreno vjerovanje u vlastitu superiornost. Često to izražava kroz nezadržljivu rječitost. Što je pretjerana rječitost ako ne, u jednu ruku, nedostatak skromnosti. Npr. ponosna osoba poput duhovnog pastira ili učitelja može lako držati propovjedi o poniznosti, veličajući post i raspravljajući o prednostima dobrih djela naspram molitve a da je svojim životom svjetlosnim godinama daleko od ove istine.

Nastavice se.

Sada si napravio klasičnu logičku grešku Petitio principii. ;)
Nastavak.
Sujetna osoba:
Samopouzdanje se brzo pretvara u strast za uređivanje drugih; ovakva osoba nameće svoju volju drugima (ali je netolerantna da podčini svoju vlastitu volju). U svojoj agresivnosti ponosan čovjek se prirodno suočava s protivljenjem i odbijanjem, postaje iritantan, tvrdoglav i zlovoljan; sve više postaje siguran da ga nitko ne razumije, čak ni njegovi duhovni prijatelji, i njegovi sukobi sa cijelim svijetom se povećavaju dovodeći ga da načini konačan izbor: „Ja“ protiv drugih...

Nastavice se.

Nastavak.
Sujetna osoba:
Samopouzdanje se brzo pretvara u strast za uređivanje drugih; ovakva osoba nameće svoju volju drugima (ali je netolerantna da podčini svoju vlastitu volju). U svojoj agresivnosti ponosan čovjek se prirodno suočava s protivljenjem i odbijanjem, postaje iritantan, tvrdoglav i zlovoljan; sve više postaje siguran da ga nitko ne razumije, čak ni njegovi duhovni prijatelji, i njegovi sukobi sa cijelim svijetom se povećavaju dovodeći ga da načini konačan izbor: „Ja“ protiv drugih...

Nastavice se.
Pa, recimo, priča kako se svet urotio protiv njene istine, kako stručnjaci nemaju pojma i kako ona zna bolje. :mrgreen:

Pa, recimo, priča kako se svet urotio protiv njene istine, kako stručnjaci nemaju pojma i kako ona zna bolje. :mrgreen:
Gde se to svet urotio protiv istine?
Svet ne zanima istina.
On tone u nemoral.
Koji strucnjaci ko zna bolje?
Da nisi ovo zadnje ti?

Nastavak sujeta.
Konačno, u posljednjoj fazi se ponosan čovjek odvaja od Boga. Greh ga više ne muči već mu postaje navika. Pismo kaže: „Pred propast podiže se srce čovjeku, a prije slave i časti, dolazi smjernost i poniznost“ (Izreke 18:12). „Oholost dolazi pred pogibao, i ponosit duh pred propast“ (Izreke 16:18). Stanje gordog srca je sumorno, beznadno i potpuno usamljeno. Međutim, u isto vrijeme postoji iskreno uvjerenje u ispravnost njegovog puta i osjećaj potpune sigurnosti usprkos činjenici da se nalazi na putu propasti. Uistinu, takvo stanje uma i duha se ne razlikuju mnogo od ludila.

U ovoj fazi ponosna osoba živi u stanju potpune izolacije. Pogledajte kako govori i kako se svađa: ili ne čuje ništa što drugi govore, ili čuje samo ono što se podudara s njenim vlastitim stavovima.

Ako se netko usprotivi njenom mišljenju, postaje bijesna, izuzetno uvrijeđena, i sve žestoko pobija.

Mudri Salomon veli: „Gdje ima oholosti, ima i sramote, a s poniznošću dolazi mudrost“ (Izreke 11:2).

Zanimljivo, klasična paranoična osoba nikad sebe ne preispituje dubokom i kvalitetnom analizom: u njenim vlastitim očima uvijek je u pravu, ali je izuzetno nezadovoljna ljudima oko sebe.

Tako nekako...argumenti bez dokaza.
Screenshot_20250815-095225~2.png

Back