Citati iz Pisma

Nije stvar u tome da trebas nekoga uveriti ili kako kazes ubediti.
Vernik se ne postaje tako.
Niko nece postati pravi vernik ako ne dozivi natprirodno osvedocenje.
Novo rodjenje.
Ti bi hteo da znas kakva je torta od drenjina a da ju ne probas?
Zašto bih hteo da znam kakva je baš torta od drenjina?
Ne možeš slobodnom voljom da želiš da nešto želiš.

Čak i ako se to zapitam, treba neko da mi da razlog da probam baš tortu koju mi nudi...neću da idem i redom semplujem svačije torte.
Ultimativni prodavac torti, ako mu je stalo, treba da nađe najbolji način da probam i zavolim tu tortu...da mu makrekting bude perfektan...a ne da mene kinji što nije dobro odradio ono što je hteo.

Zašto bih hteo da znam kakva je baš torta od drenjina?
Ne možeš slobodnom voljom da želiš da nešto želiš.

Čak i ako se to zapitam, treba neko da mi da razlog da probam baš tortu koju mi nudi...neću da idem i redom semplujem svačije torte.
Ultimativni prodavac torti, ako mu je stalo, treba da nađe najbolji način da probam i zavolim tu tortu...da mu makrekting bude perfektan...a ne da mene kinji što nije dobro odradio ono što je hteo.
Pa ti meni celo vreme objasnjavas koji jedem tu tortu kako smeka ta torta a nisi probao niti hoces.
Ali znas kako smeka i da li je ukusna ili ne i sve ...

Onda i to je ok ako neces.
Zasto bi morao da hoces?
Ko te to tera?
Ali smesno je objasnjavati mi nesto o toj torti

Ti si umislio da se ubBpga veruje jer ti je neko rekao, ubedio te, negde si procitao pa sada verujes da valjda ima Boga?
Pa nije tako
Bog ti se otkrije, menja te, daje ti silu da verujes i praktikujes.
Ti vidis da je to od Boga nesto sto docsada nisi iskusio.
Inace niko ne moze da veruje i praktikuje bez Bozje sile.
Bez Duha svetoga koji ti daje silu.
Zato imamo mnostvo vernika, vecinu, koji govore o tome a ne praktikuju.
Ja bih kazao, nisam te zvao da jedes tortu, to nije moj posao.
A ako neces, nemoj.
Gde je problem?
Ali o ukusu ne mozemo da pricamo, jer nije nornalno onda.

Pa ti meni celo vreme objasnjavas koji jedem tu tortu kako smeka ta torta a nisi probao niti hoces.
Ali znas kako smeka i da li je ukusna ili ne i sve ...
Ne...ja tebi ne objašnjavam kakav osećaj imaš kada jedeš tortu.
Onda i to je ok ako neces.
Zasto bi morao da hoces?
Ko te to tera?
Ali smesno je objasnjavati mi nesto o toj torti
Nije...ti kao konzument ne moraš da znaš ništa više o toj torti.
Možeš da čitaš i sastav, a i dalje da osim kakav osećaj ukusa izaziva kod tebe, nemaš veća znanja o njoj.
I da misliš da ukus koji ostvlja je efekat jednog, a oni u laboratoriji znaju da je drugo.
I kakvi su stvarno sastojci torte.
A da se sa drugim konzumentima torte ubeđuješ zašto je torta onakva ili ovakva.
Ti si umislio da se ubBpga veruje jer ti je neko rekao, ubedio te, negde si procitao pa sada verujes da valjda ima Boga?
Pa nije tako
Bog ti se otkrije, menja te, daje ti silu da verujes i praktikujes.
Dakle, opet je na prodavcu torte...njegova je želja da li ćeš da je jedeš tortu ili ne.
Ti vidis da je to od Boga nesto sto docsada nisi iskusio.
Inace niko ne moze da veruje i praktikuje bez Bozje sile.
Bez Duha svetoga koji ti daje silu.
Zato imamo mnostvo vernika, vecinu, koji govore o tome a ne praktikuju.
Ja bih kazao, nisam te zvao da jedes tortu, to nije moj posao.
A ako neces, nemoj.
Gde je problem?
Ali o ukusu ne mozemo da pricamo, jer nije nornalno onda.
Da zanemarimo ponovo petitio principii.

Šta bi rekao prodavcu torte koji hoće da ti zapali kuću zato što nisi jeo tortu koju on nije ni želeo da jedeš?

Poslednja izmena:
i posta čovjek duša živa.
1. Mojsijeva 9
5. Jer ću i vašu krv, duše vaše, iskati; od svake ću je zvijeri iskati; iz ruke samoga čovjeka, iz ruke svakoga brata njegova iskaću dušu čovječiju.

2. Mojsijeva 12
16. Prvi dan biće sveti sabor; tako i sedmi dan imaćete sveti sabor; nikakav posao da se ne radi u te dane, osim što treba za jelo svakoj duši, to ćete samo gotoviti.

Psalam 119
28. Suze proliva duša moja od tuge, otkrijepi me po riječi svojoj.

Isus Navin 2
13. Da ćete sačuvati život mojemu ocu i mojoj materi i mojoj braći i mojim sestrama i svjema njihovijem, i da ćete izbaviti duše naše od smrti.

Djela apostolska 3
23. I biće da će se svaka duša koja ne posluša toga proroka istrijebiti iz naroda.

Otkrivenje 16
3. I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

1. Korincanima 15
26. A pošljednji će se neprijatelj ukinuti smrt
Jovan 11
43. I ovo rekavši zovnu iza glasa: Lazare! iziđi napolje.
44. I iziđe mrtvac obavit platnom po rukama i po nogama, i lice njegovo ubrusom povezano. Isus im reče: razdriješite ga i pustite nek ide

Psalam 146
4. Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.

Jovan 3
13. I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, sin čovječij koji je na nebu.

Djela apostolska 2
34. Jer David ne iziđe na nebesa, nego sam govori: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,

Djela apostolska 17
31. Jer je postavio dan u koji će suditi vasionome svijetu po pravdi preko čovjeka koga odredi,....
Djela apostolska 3,23
I biće da će se svaka duša koja ne posluša toga proroka istrijebiti iz naroda.

Matej 10,28
I ne bojte se onijeh koji ubijaju tijelo a duše ne mogu ubiti; nego se bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.

Luka 17,27
Jeđahu, pijahu, ženjahu se, udavahu se do onoga dana kad Noje uđe u kovčeg, i dođe potop i pogubi sve.

Jovan 3,16
Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.

2. Petrova 2,12
A oni, kao nerazumna životinja, koja je od prirode na to stvorena da se hvata i kolje, hule na ono što ne razumiju, i u pogibli svojoj propašće

Juda 1,5
Ali ću vam napomenuti, kad i vi znate ovo jedanput, da Gospod izbavi narod iz zemlje Misirske, potom pogubi one koji ne vjerovaše.

Psalam 37,10
Još malo, pa neće biti bezbožnika; pogledaćeš na mjesto njegovo, a njega nema.

Psalam 37,29
Pravednici će naslijediti zemlju, i živjeće na njoj dovijeka.

Matej 5,5
Blago krotkima, jer će naslijediti zemlju;
Efescima 5,5
Jer ovo da znate da nijedan kurvar, ili nečist, ili tvrdica (koji je idolopoklonik), neće imati dijela u carstvu Hrista i Boga.

Kolosanima 3,5
Pomorite dakle ude svoje koji su na zemlji: kurvarstvo, nečistotu, slast, zlu želju i lakomstvo, koje je idolopoklonstvo;

Galatima 5,19
A poznata su djela tjelesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
20. Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
21. Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakova za koja vam naprijed kazujem kao što i kazah naprijed, da oni koji takova čine neće naslijediti carstva Božijega.

Djela apostolska 17
31. Jer je postavio dan u koji će suditi vasionome svijetu po pravdi preko čovjeka koga odredi,
Matej 24,3
A kad sjeđaše na gori Maslinskoj pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: kaži nam kad će to biti? i kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka?
Matej 24,7
Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu.
Matej 24,12
I što će se bezakonje umnožiti, ohladnjeće ljubav mnogijeh.
Luka 21,10
Tada im reče: ustaće narod na narod i carstvo na carstvo;
Luka 21,11
I zemlja će se tresti vrlo po svijetu, i biće gladi i pomori i strahote i veliki znaci biće na nebu.

1. Korincanima 10,14
Zato, ljubazna braćo moja, bjegajte od idolopoklonstva.
3. Mojsijeva 26,3
Ako uživite po mojim uredbama, i zapovjesti moje uzdržite i uščinite,
4. Davaću vam dažd na vrijeme, i zemlja će rađati rod svoj, i drveta će u polju rađati rod svoj;
5. I vršidba će vam stizati berbu vinogradsku, a berba će vinogradska stizati sijanje, i ješćete hljeb svoj do sitosti, i živjećete bez straha u zemlji svojoj.
6. Jer ću dati mir zemlji, te ćete spavati a neće biti nikoga da vas plaši; učiniću, te će nestati zle zvijeri iz zemlje, i mač neće prolaziti preko vaše zemlje.

Price Solomunove 1,33
Ali ko me sluša, boraviće bezbrižno, i biće na miru ne bojeći se zla.

Price Solomunove 2,21
Jer će pravednici nastavati na zemlji, i bezazleni će ostati na njoj.
2,22 A bezbožni će se istrijebiti sa zemlje, i bezakonici će se iščupati iz nje.

Matej 3,10
Već i sjekira kod korijena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne rađa dobra roda, siječe se i u oganj baca.

Isaija 35,6
Tada će hromac skakati kao jelen, i jezik nijemoga pjevaće, jer će u pustinji provreti vode i potoci u zemlji sasušenoj.

Price Solomunove 2,21
Jer će pravednici nastavati na zemlji, i bezazleni će ostati na njoj.
Izaija 49,6
I reče mi: "Premalo je da mi budeš Sluga, da podigneš plemena Jakovljeva i vratiš Ostatak Izraelov, nego ću te postaviti za svjetlost narodima, da spas moj do nakraj zemlje doneseš.

1. Timotiju 4,12
Niko da ne postane nemarljiv za tvoju mladost; nego budi ugled vjernima u riječi, u življenju, u ljubavi, u duhu, u vjeri, u čistoti.

Djela apostolska 19,20
Tako zdravo rastijaše i nadvlađivaše riječ Gospodnja.

nego ću te postaviti za svjetlost narodima, da spas moj do nakraj zemlje doneseš.
Isaija 2,2
Biće u potonja vremena gora doma Gospodnjega utvrđena uvrh gora i uzvišena iznad humova, i stjecaće se k njoj svi narodi.
2,3 I ići će mnogi narodi govoreći: hodite da idemo na goru Gospodnju, u dom Boga Jakovljeva, i učiće nas svojim putovima, i hodićemo stazama njegovijem; jer će iz Siona izaći zakon, i riječ Gospodnja iz Jerusalima.
2,4 I sudiće među narodima, i karaće mnoge narode, te će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove, neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti boju.

Mihej 4,3
I sudiće među mnogim narodima, i pokaraće jake narode nadaleko, i oni će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove; neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti ratu.

Jovan 17,16
Od svijeta nijesu, kao ni ja što nijesam od svijeta.

Luka 21,11
I zemlja će se tresti vrlo po svijetu, i biće gladi i pomori i strahote i veliki znaci biće na nebu.
Otkrivenje 16,13
I vidjeh iz usta aždahinijeh, i iz usta zvijerinijeh, i iz usta lažnoga proroka, gdje iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
16,14 Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionoga svijeta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga svedržitelja.
16,15 Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova.
16,16 I sabra ih na mjesto koje se Jevrejski zove Armagedon.

Izaija 34,2
Jer razgnjevi se Jahve na sve narode, razjari se na svu vojsku njihovu. Izruči ih uništenju, pokolju ih predade.

Juda 1,14
Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh
1,15 Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne riječi njihove koje bezbožni grješnici govoriše na nj.

Jeremija 25,31
Proći će graja do kraja zemlje, jer raspru ima Gospod s narodima, sudi se sa svakim tijelom, bezbožnike će dati pod mač, govori Gospod.

12. Ако ли не учини мира с тобом него се стане бити с тобом тада га биј.

13. И кад га Господ Бог твој преда у руке твоје, побиј све мушкиње у њему мачем.

14. А жене и децу и стоку и шта год буде у граду, сав плен у њему, отми, и једи плен од непријатеља својих, који ти да Господ Бог твој.

15. Тако чини са свим градовима, који су далеко од тебе и нису од градова ових народа.

16. А у градовима ових народа, које ти Господ Бог твој даје у наследство, не остави у животу ниједну душу живу.

Mojsijeva 5-20

Matej 3,10
Već i sjekira kod korijena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne rađa dobra roda, siječe se i u oganj baca.

Isaija 35,6
Tada će hromac skakati kao jelen, i jezik nijemoga pjevaće, jer će u pustinji provreti vode i potoci u zemlji sasušenoj.
Otkrivenje 11,15
I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka.
Otkrivenje 11,18
I neznabošci se prognjeviše, i dođe gnjev tvoj i vrijeme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama tvojima, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena tvojega, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.

Otkrivenje 21,3
I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo skinije Božije među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Otkrivenje 21,4
I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Psalam 37,34
Čekaj Gospoda i drži se puta njegova, i on će te postaviti da vladaš zemljom; vidjećeš kako će se istrijebiti bezbožnici.

Juda 1,14
Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh
1,15 Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne riječi njihove koje bezbožni grješnici govoriše na nj.
Sofonija
1,12 I u to ću vrijeme razgledati Jerusalim sa žišcima, i pohodiću ljude koji leže na svojoj droždini, koji govore u srcu svom: Gospod ne čini ni dobro ni zlo.
1,13 I blago će se njihovo razgrabiti i kuće njihove opustošiti; grade kuće, ali neće sjedjeti u njima; i sade vinograde, ali neće piti vina iz njih.
1,14 Blizu je veliki dan Gospodnji, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti dana Gospodnjega, gorko će tada vikati junak.
1,15 Taj je dan dan, kada će biti gnjev, dan, kada će biti tuga i muka, dan, kada će biti pustošenje i zatiranje, dan, kada će biti mrak i tama, dan, kada će biti oblak i magla,
1,16 Dan, kada će biti trubljenje i poklič na tvrde gradove i na visoke uglove.
1,17 I pritijesniću ljude, te će ići kao slijepi, jer zgriješiše Gospodu; i krv će se njihova prosuti kao prah i tjelesa njihova kao gnoj.
1,18 Ni srebro njihovo ni zlato njihovo neće ih moći izbaviti u dan gnjeva Gospodnjega; i svu će zemlju proždrijeti oganj revnosti njegove; jer će brzo učiniti kraj svjema stanovnicima zemaljskim.

1,14 Blizu je veliki dan Gospodnji, blizu je i ide vrlo brzo;
Sofonija
2,1 Saberite se, saberite se, narode nemili,
2,2 Dok nije izašao sud, i dan prošao kao pljeva, dok nije došao na vas ljuti gnjev Gospodnji, dok nije došao na vas dan gnjeva Gospodnjega.
2,3 Tražite Gospoda svi koji ste krotki u zemlji, koji činite što je naredio; tražite pravdu, tražite krotost, eda biste se sakrili na dan gnjeva Gospodnjega.

Matej 24,13
Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Psalam 37,34
Čekaj Gospoda i drži se puta njegova, i on će te postaviti da vladaš zemljom; vidjećeš kako će se istrijebiti bezbožnici.
Daniel 9,15
A sada, Gospode, Bože naš, koji si moćnom svojom rukom izveo narod svoj iz zemlje egipatske - i time sebi stekao ime koje traje do danas: mi sagriješismo, mi zlo učinismo.

Jeremija 32,20
Koji si činio znake i čudesa do danas u zemlji Misirskoj i u Izrailju i među svijem ljudima, i stekao si sebi ime kako je danas;

Matej 24,13
Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.
Jevrejima 12,3
Pomislite dakle na onoga(Isusa) koji je takovo protivljenje protiv sebe od grješnika podnio, da ne oslabe duše vaše i da vam ne dotuži.

2. Korincanima 3,12
Imajući dakle takovi nad s velikom slobodom radimo;

Matej
6,19 Ne sabirajte sebi blaga na zemlji, gdje moljac i rđa kvari, i gdje lupeži potkopavaju i kradu;
6,20 Nego sabirajte sebi blago na nebu, gdje ni moljac ni rđa ne kvari, i gdje lupeži ne potkopavaju i ne kradu.
6,21 Jer gdje je vaše blago, ondje će biti i srce vaše.

Jevrejima 11,26
Državši sramotu Hristovu za veće bogatstvo od svega blaga Misirskoga; jer gledaše na platu.

Otkrivenje 7,15
Za to su pred prijestolom Božijim, i služe mu dan i noć u crkvi njegovoj; i onaj što sjedi na prijestolu useliće se u njih.

Price Solomunove 20,11
Po djelima svojim poznaje se i dijete hoće li biti čisto i hoće li biti pravo djelo njegovo.

Price Solomunove
2,1 Sine moj, ako primiš riječi moje, i zapovijesti moje sahraniš kod sebe,
2,2 Da pazi uho tvoje na mudrost, i prigneš srce svoje k razumu,
2,3 Ako prizoveš mudrost, i k razumu podigneš glas svoj,
2,4 Ako ga ustražiš kao srebro, i kao sakriveno blago ako dobro ustražiš;
2,5 Tada ćeš razumjeti strah Gospodnji, i poznanje Božije naći ćeš.

Price Solomunove
8,32 Tako dakle, sinovi, poslušajte me, jer blago onima koji se drže putova mojih.
8,33 Slušajte nastavu, i budite mudri, i nemojte je odbaciti.
8,34 Blago čovjeku koji me sluša stražeći na vratima mojim svaki dan i čuvajući pragove vrata mojih.
8,35 Jer ko mene nalazi, nalazi život i dobija ljubav od Gospoda.

Psalam 37,29
Pravednici će naslijediti zemlju, i živjeće na njoj dovijeka.

Matej 5,5
Blago krotkima, jer će naslijediti zemlju;
Jovan 17,3
A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Propovjednik 12,1
Ali opominji se tvorca svojega u mladosti svojoj prije nego dođu dani zli i prispiju godine, za koje ćeš reći: nijesu mi mile;
Propovjednik 12,13
Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovijesti njegove drži, jer to je sve čovjeku.

Kolosanima 3,23
I sve šta god činite, od srca činite kao Gospodu a ne kao ljudima:

Luka 10,27
A on odgovarajući reče: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svom misli svojom, i bližnjega svojega kao samoga sebe.

Back