Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.966
Samo nijedan srpski nije bio na narodnom govoru utemeljen
Ne znam šta tačno znači ova rečenica ali je ovakva prosto definitivno netačna.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo nijedan srpski nije bio na narodnom govoru utemeljen
Zanimljivo,ali plod fantazije člana grupice ljudi koji su sebe nazivali Srbi katolici.
Koji srpski književni jezik se govorio u narodu do 19.st?Ne znam šta tačno znači ova rečenica ali je ovakva bez nečeg dodatnog definitivno netačna.![]()
Koji?Погледај пост изнад, пошто си га неколико пута намерно пропустио.
Да није фантазија безброј је доказа али ти не прихваташ ни један.Zanimljivo,ali plod fantazije člana grupice ljudi koji su sebe nazivali Srbi katolici.
Koji srpski književni jezik se govorio u narodu do 19.st?
Koju dokaz? Pokaži da su Srbi tako pisali prije prije tristo godina.Да није фантазија безброј је доказа али ти не прихваташ ни један.
Шта је циљ твога боравка овде? Ништа слично ниси презентовао за
своје тврдње, чему стремиш, чему ли се надаш?
Danas govorite hrvatski, vidiš da je predstavljeno da su Srbi više puta mijenjali jezik .
Може пре 900?Koju dokaz? Pokaži da su Srbi tako pisali prije prije tristo godina.
Pusti seljake, nego ni oni pismeni nisu pisali drugačije od crkve .Pa ja ne znam šta ti zamišljaš; da su nepismeni seljaci čitali Vrančića i Habdelića i stvarali usmenu književnost tako, još i uz upotrebu vremeplova?![]()
Pa jel ima u Srbiji u to vrijeme što na narodnom govoru napisano ako izostavimo Turke?Druga stvar; vezano za pismeno stvaralaštvo, to je stara zabluda koja neme veze sa naučnim saznanjim. To ne tvrde ni kroatisti, tako da stvarno nema logike ponavljati tu glupost što se po internetu množi preko raznih foruma i blogova (nema pisane književnosti na srpskom na vernakularu do 19. st., tobože).
TI si pisao kako se istocna Hercegovina preokrenula na ijekavicu sa ikavice. Mislim po vama je to sasvim drugi teško razumljivi govor.Оклен ти сад тај закључак?
To je bosanski, daj srpski.Може пре 900?
Pogledajte prilog 735414
Onda smo mi u Hrvatskoj baštinici tog jezika dok su drugi otpali i govore drugačije danas?
Je da, Srbi mijenjaju jezik svakih 200 godina, pa uzimaju ponovno od Hrvata tvrdeći da su to prastare srpske riječi koje su Hrvati nekada ukrali Srbima pa morali koristiti stranjske riječi.Морам признати да Хрвати чувају многе српске архаизме који су нестали код Срба или их користи мали број људи. Да дођем у продавницу у Београду и да тражим крува или мркве продавачица би врв. помислила да користим кроатизме, а ја тако говорим од кад знам за себе и тако су ми говорили преци. У "Српском рјечнику" од Вука Караџића стоји мрква, а не шаргарепа која је позајмљеница из мађарског језика. И данас се у неким руралним крајевима Србије говори мрква.
Pusti seljake, nego ni oni pismeni nisu pisali drugačije od crkve .
Pa jel ima u Srbiji u to vrijeme što na narodnom govoru napisano ako izostavimo Turke?
TI si pisao kako se istocna Hercegovina preokrenula na ijekavicu sa ikavice. Mislim po vama je to sasvim drugi teško razumljivi govor.
Da ne idemo na književne jezike u Srba koji jesu nerazumljivi Srbima
Вараш се, шаргарепа је чиста српска реч.а не шаргарепа која је позајмљеница из мађарског језика
TI si pisao kako se istocna Hercegovina preokrenula na ijekavicu sa ikavice. Mislim po vama je to sasvim drugi teško razumljivi govor.
Da ne idemo na književne jezike u Srba koji jesu nerazumljivi Srbima
Вараш се, шаргарепа је чиста српска реч.
Када се на тржишту појавила та биљка у новим бојама
и Срби као врсни зналци свога језика добили су потребу
за новим именом за ту биљку. ШАР+РЕПА= ШАРгаРЕПА.
Je da, Srbi mijenjaju jezik svakih 200 godina, pa uzimaju ponovno od Hrvata tvrdeći da su to prastare srpske riječi koje su Hrvati nekada ukrali Srbima pa morali koristiti stranjske riječi.
A u toj grupici nacelnik grada i nadbiskupZanimljivo,ali plod fantazije člana grupice ljudi koji su sebe nazivali Srbi katolici.
Овде се и те како прича неозбиљно! Сваки пост брегамија је оличење неозбиљности.E, ajde ipak te stvari da ostavimo za temu Bečko-berlinska... a ovde sa priča ozbiljno; OK?![]()
Овде се и те како прича неозбиљно! Сваки пост брегамија је оличење неозбиљности.
Тврдња да је шаргарепа позајмљеница у српском језику је неозбиљна.
Pusti seljake, nego ni oni pismeni nisu pisali drugačije od crkve .
Pa jel ima u Srbiji u to vrijeme što na narodnom govoru napisano ako izostavimo Turke?
Je da, Srbi mijenjaju jezik svakih 200 godina, pa uzimaju ponovno od Hrvata tvrdeći da su to prastare srpske riječi koje su Hrvati nekada ukrali Srbima pa morali koristiti stranjske riječi.