Stigmatizacija koju doživljavaju neoženjene i neudate osobe

Постоји пуно тога. Станови су намењени паровима и породицама, нема малих самачких соба, значи самци морају да плаћају више. Трошкови самачког живота су иначе виши. Самце можда неће имато ко да наследи па ће њихову имовину узети држава или ко зна ко. Они не добијају љубав, немају секса, морају да сарађују на послу са другима који то имају и да се осећају изопштено. Ако хоће подршку једино је могу добити од психолога и то за добре паре а ако хоче интимни однос не могу уопште легално до тога. У неким државама ппстоји порез на самачки живот. Самци су јако дискриминисани и непрепознати као угрожена категорија.

Ti stvarno veruješ u ovo što si napisao? :D

Evo ja tvrdim sve suprotno:

Ti si u paru, braku, svejedno, usamljeniji od mene jer u suprotnom ne bi visio na mrežama dan noć već bi to malo slobodnog vremena između posla i noćnog odmora posvetio partnerki, deci ako imaš, porodičnom druženju.

Meni se može kad mi se hoće da budem jer ne žrtvujem ništa sem svog vremena, a kad mi se neće mogu da izađem gde i kad i s kim ja hoću ako hoću, a da mi niko nadrndan ne sedi naspram mene s kim spavam, a ne komuniciram.

Otputujem kad hoću, gde hoću i s kim hoću, tamo se družim ili ne opet s kim hoću bez da trpim ičije žute minute i gundjanje jer moram.

Platim malo više ali imam svoj mir i niko mi ne zaviruje u novčanik, platnu karticu,

Što se tiče "gledanja" od strane nekog u starosti, puni mediji primera starih i nemoćnih koje su njihova deca I unuci odbacili, neretko zaboravili, a to boli daleko više nego što bi mene koja i nemam takva očekivanja niti ima šta da me zaboli.

I na kraju nasledstvo:
Opet puni mediji primera I to ne samo ovde što bi inače bila gastarbajterska poslastica, nego i u belom svetu, zapadu gde se naslednici pokrviše oko pravih bogatstava, a da neće sirotinja oko nekog kućerka i okućnice.

Oko mene lete da ih testamentiram, a ja biram koga ću i da li ću ili će moja pudla da omrsi pobogate za nju brke :D

Generalizacije nisu dobre.
Ako nisi hodao u nečijim cipelama.

Pss: ne mislim na tebe lično, piščeva sloboda.

Ti stvarno veruješ u ovo što si napisao? :D
У економском смислу јесу експлоатисанији од стране друштва, а паре се углавном не зарађују на лепим местима.

Evo ja tvrdim sve suprotno:

Ti si u paru, braku, svejedno, usamljeniji od mene jer u suprotnom ne bi visio na mrežama dan noć već bi to malo slobodnog vremena između posla i noćnog odmora posvetio partnerki, deci ako imaš, porodičnom druženju.
Ја сам самац :D И отприлике је код мене то толико лоше да сам дисфункционалан због тога. Да имам партнерку не би ме уопште било овде.

Мени је већина предности самачког живота оно типа "цео кревет је само твој" а у ствари баш бих и волео да ми нека заузме цео кревет :mrgreen: И тако неке глупе, симболичне предности. Горе ми је да ме држава која ме је шиканирала наследи, или неко ко зна ко и коме је циљ да ме искористи него биолошки потомак какав год да је, па чак ми је мање зло да ме неко моје генетике искористи него неки потпуни странац. Ако партнеру или партнерки мораш да се правдаш за сваку ситницу онда вероватно ниси у доброј вези.

Мени је боље да будем сам него било с ким, али боље ми је да будем с неким ко ми одговара него да будем сам. Кад сам сам, ако сам усамљен онда ми друштво чине сви непознати људи - најгоре могуће друштво које постоји. Бити у вези са неким је спас од љубавног и друштвеног "тржишта".

У економском смислу јесу експлоатисанији од стране друштва, а паре се углавном не зарађују на лепим местима.

Ја сам самац :D И отприлике је код мене то толико лоше да сам дисфункционалан због тога. Да имам партнерку не би ме уопште било овде.

Мени је већина предности самачког живота оно типа "цео кревет је само твој" а у ствари баш бих и волео да ми нека заузме цео кревет :mrgreen: И тако неке глупе, симболичне предности. Горе ми је да ме држава која ме је шиканирала наследи, или неко ко зна ко и коме је циљ да ме искористи него биолошки потомак какав год да је, па чак ми је мање зло да ме неко моје генетике искористи него неки потпуни странац. Ако партнеру или партнерки мораш да се правдаш за сваку ситницу онда вероватно ниси у доброј вези.

Мени је боље да будем сам него било с ким, али боље ми је да будем с неким ко ми одговара него да будем сам. Кад сам сам, ако сам усамљен онда ми друштво чине сви непознати људи - најгоре могуће друштво које постоји. Бити у вези са неким је спас од љубавног и друштвеног "тржишта".

Naići će neko ko će ti već zauzeti 2/3 kreveta jer srodne duše postoje, veruj mi.
Naročito što ti to želiš i misliš da ćeš tek tada biti ceo i potpun.

I to nema veze sa godinama sem biološkog ograničenja za reprodukciju mada je i to danas unapredjeno.

Ja sam naišla na njega, tu srodnu mi dušu i tu ti razum udje u štrajk .
Hoćete na mesec, idemo.
Hoćemo fudbalski klub dečurlije = pravimo.
Tesan nam ovaj kontinent = odosmo.
Treba da umreš za nekoga = tu sam.
I onda dođe život.
Nijedno nije mrtvo.

Ali doćiće i dolaze drugi, nisu srodne duše ali jesu prijatelji, saputnici, udobno je sa njima.
Dok je.

Postoji li stigmatizacija društva prema osoboma koje nikada nisu stupile u brak? Imam osećaj da društvo nameće neki normativ da to nije društveno prihvatljivo, bez obzira da li je u pitanju muška ili ženska osoba. Šta vi mislite o ovome?
Nazalost negde jos uvek postoji. Raduje me kad cujem drugacija iskustva.

Ipak je Srbija jos uvek u svakom smislu Balkan.

Back