Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I niko nikada u zivotu koji radi to sto rade oni na klipu nece biti takav! Niko nikad. Jedino ako ne rad ei ono sto se ne vidi na klipovima. E sad sta oni to "rade" to j pravo pitanje.

Ista fora kao kada se klinci loze na Roki i Rambo filmove, vide tamo on radi neke sklekove i trbusnjake i trci nesto, pa ce i oni tako malo u vr glave 2 meseca , a ocekuju da ce da izgledaju kao on.

I niko nikada u zivotu koji radi to sto rade oni na klipu nece biti takav! Niko nikad. Jedino ako ne rad ei ono sto se ne vidi na klipovima. E sad sta oni to "rade" to j pravo pitanje.

Ista fora kao kada se klinci loze na Roki i Rambo filmove, vide tamo on radi neke sklekove i trbusnjake i trci nesto, pa ce i oni tako malo u vr glave 2 meseca , a ocekuju da ce da izgledaju kao on.

bice takvi ako im neko kaze da silvester uzima steroide

bice takvi ako im neko kaze da silvester uzima steroide

Pa da najveca fora. Bas je fitnessGuy pisao cini mi se, najveca ironija u onom delu rokija kada se bori protiv Rusa, ceo film on trenira seljacki napolju u snegu i u onoj kolibi, onako "old school" a Rus najnaprednijom tehnologijom + steroidi, jasno se vidi na filmu, i to je smesno sto mu ubrizgaju u rame intramuskularnu injekciju, gore i smesnije bi bilo jedino u biceps da mu ubrizgaju.

E tada se klinci naloze i kazu - Ma kakvi steroidi, trcanje sklekovi i trbusnjaci ala roki Brus Li, Zan Klod Van Dam su prava stvar, a Stalone je zapravo za taj film koristio steroide, a u filmu prikazali da su Rusi takvi, i pokvareni a Amerikanci good guys.....Smesno! Ironija!

Dobro ja sam mislio neki video koji vama daje motivaciju al nema veze hvala u svakom slucaju....Koliko sklekova mozete iz serije ?

Totalno nebitno!

Posto mogu puno iz bencha, verovatno mogu puno sklekova jer uvek mozes bar jos jedan. 1+1+1...... Ali kome treba to, zasto bih to radio, da to otkrijem? I sta na kraju padnem dole od maratonskog rada sklekova i atrofiram misice i sta onda? Imam kao neki broj kojim cu da se hvalim kada odem u skolu? Hm, fino ali ne idem u skolu kao ucenik......

Imam 15 godina jel mi preporucujete da konzumiram whey protein ili ipak mislite da je najbolje da zasad proteine unosim preko hrane a da whey pocnem da koristim malo kasnije za jedno 2-3 godine i kakve posledice mogu da budu ako prestanem da vezbam i da koristim whey proteine :think:

Imam 15 godina jel mi preporucujete da konzumiram whey protein ili ipak mislite da je najbolje da zasad proteine unosim preko hrane a da whey pocnem da koristim malo kasnije za jedno 2-3 godine i kakve posledice mogu da budu ako prestanem da vezbam i da koristim whey proteine :think:

Ja ti ga ne preporučujem i ako ga ja redovno koristim. Zašto? Pa 100% sam siguran da ti je ishrana loša i pogrešna (bar za ciljeve koje želiš), tako da bi ti taj WHEY bio samo bacanje para. Jer od ukupne dnevne potrebe za proteinom na njega otpada nekih 10-20%. E, a ostatak se uzima iz "normalne" čvrste hrane. Kao što vidiš na to otpada 80-90%.

Zaključak:
Kada središ ishranu, a i počneš da radiš jake hipertrofične treninge (mislim da ti je i za njih još rano) onda sebe počasti nekim dorim WEHY-om

Ja ti ga ne preporučujem i ako ga ja redovno koristim. Zašto? Pa 100% sam siguran da ti je ishrana loša i pogrešna (bar za ciljeve koje želiš), tako da bi ti taj WHEY bio samo bacanje para. Jer od ukupne dnevne potrebe za proteinom na njega otpada nekih 10-20%. E, a ostatak se uzima iz "normalne" čvrste hrane. Kao što vidiš na to otpada 80-90%.

Zaključak:
Kada središ ishranu, a i počneš da radiš jake hipertrofične treninge (mislim da ti je i za njih još rano) onda sebe počasti nekim dorim WEHY-om

Hvala puno Ursus :ok:

Zaključak:

Pa da, ako uzmemo u obzir ekonomski faktor! Ako ekonomski faktor nije problem, onda nema poente ne uzimati whey - to mogu da piju i zdravi ljudi koji ne vezbaju!

Bolje posle trcanja da popije mleko + whey nego koka kolu, ili pak hello sok.

Ovo pricam cisto iz perspektive neke jer se on plasi whey-a, pa je tako i koncipirao pitanje, ne da li se isplati ekonomski sada nego da li ce mu biti lose od toga (a ujedno whey-u pripisuje karakteristike steroida aka kada prestanes ovo-ono)

heart_coffee.jpg

bez secera,posto smo fitnessovci :D

Pa da, ako uzmemo u obzir ekonomski faktor! Ako ekonomski faktor nije problem, onda nema poente ne uzimati whey - to mogu da piju i zdravi ljudi koji ne vezbaju!

Ovo pricam cisto iz perspektive neke jer se on plasi whey-a, pa je tako i koncipirao pitanje, ne da li se isplati ekonomski sada nego da li ce mu biti lose od toga (a ujedno whey-u pripisuje karakteristike steroida aka kada prestanes ovo-ono)

skuplja je zdrava proteinska prehrana nego zamena u vidu proteina u prahu

skuplja je zdrava proteinska prehrana nego zamena u vidu proteina u prahu

Nije!

Hello sok ce mu kostati 40 dinara, a za te pare ne mzoe da kupi mericu whey-a. ( i to uracunavajuci kada kupi celu kantu)

A proteinske cokoladice koje su bas za tu namenu necu ni da pominejm jer su 200-300 din,

I kako to moze da bude jeftinije?On ence jesti zdravu proteisnku ishranu posle treninga nego ce piti koka kolu ili ko zna sta....

Ja sam znao jednog sto trci , ap posle rokne 3 piva jer zedan.

Nije!

Hello sok ce mu kostati 40 dinara, a za te pare ne mzoe da kupi mericu whey-a. ( i to uracunavajuci kada kupi celu kantu)

A proteinske cokoladice koje su bas za tu namenu necu ni da pominejm jer su 200-300 din,

I kako to moze da bude jeftinije?On ence jesti zdravu proteisnku ishranu posle treninga nego ce piti koka kolu ili ko zna sta....

Ja sam znao jednog sto trci , ap posle rokne 3 piva jer zedan.

nek unapred pripremi kvalitetan obrok i pojede ga posle treninga
treba to favorizovati a ne fitness fast food u vidu praskova i cokoladica
za takvu prehranu ti treba sveze namirnice ne govorim o mesnim preradjevinama i vec svezem mesu,siru,jajima,povrcu,zitaricama
ima i vise nego dovoljno proteina,zdravije je,jeste skuplje i zahteva vremena ali i izgradnja tela i treninzi takodje zahtevaju vreme i posvecenost

Poslednja izmena:
Dobili smo drugu stranu na forumu konacno!

Teme se sire!

Jel zna neko tacno kada smo dobili drugu stranu, da to oznacim u kafani kao istorijski momenat za podforum?

A kada nam je bese otvoren pdf?

Bio sam rekao da cu da zapamtim, mrzelo me da upisem to vece, i evo zaboravio sam! Nema teorije da se setim, ne znam sta sam juce doruckovao! (dobro retoricki receno, zna se da zadnjih 5 godina jedem plazmu i mleko (+ po neki put bucnem i whey i bananu unutra ) )

uz svo duzno poshtovanje Bru, ne slazem se ovde... to zapravo i nije dobra ideja.

poshto se telo treningom to jest povecanom fizichkom aktivnoshcu samo-drenira (pospeshuje protok limfe kroz organizam a samim tim i detoksikaciju) ... a ako nema te aktivnosti ostaje samo povecan nivo toksina i veci pritisak na bubrege bez neke konkretne dobiti.

za time stvarno nema potrebe... eventualno moze to da se izbaci i limfnom drenazom ali chemu, realno... stvarno nemash potrebe da pijesh whey ako ne trenirash, a zdrav si inache, mosh se sje*esh samo dzabe.

Kako da pogorsas zdravlje? Pa nije whey oralni AAS pa ce da osteti jetru?

Sejk sa whey-em je sigurno bolja stvar nego cokolade, grickalice slatke, koka kola, Hello i slicno.

Nije taj lik uneo tokom dana 3kg proteina po kg telesne tezine pa ce plus i ovaj whey da uzme pa ce da mu skodi.

Pitanje da li je taj covek/mladic uneo uopste minimalnu potrebnu kolicinu proteina za opstu aktivnost i zivljenje!

Kako se hrane, od 2 puta dnevno tesko! Tesko da unesu i 30gr proteina dnevno.

Nije whey neskodljiv jer ti vezbas "pa ga nekako izbacis iz organizma" a ako ne vezbas e onda se whey prtvori u opasan otrov koji ima za cilj da napravi tumor na bubregu LOL.....

Whey je hrana, kao i svaka druga, i to ona najbolja bez stetnih materija, FitnessGuy je pisao kako se pravi , tj njegov drug je prisustvovao tom procesu.

Kako da pogorsas zdravlje? Pa nije whey oralni AAS pa ce da osteti jetru?
Протеин и његово метаболисање закисељава организам, зато се не препоручује унос великих количина беланчевина, поготово не без адекватне допуне храном базног састава (пре свега поврће, салате).
Ово је логично ако се присетимо да су беланчевине састављене од амино-КИСЕЛИНА, дакле pH вредност им је мала, мања од pH вредности појединих ткива (да не ширим причу, организам је врло сложен и различите целине имају различиту pH)
pH вредност крви је, ако се добро сећам, неких 7.45 (неутрална вредност на скали је 7, то је pH дестилисане воде), организам све теже одржава оптималну pH вредност ткива што више киселог уносимо.
Манифестације закисељавања организма су разни поремећаји, болови у мишићима, укоченост (млечна киселина), реуматизам, артритис (тело гомила киселе материје у зглобовима) итд..
Наравно, овде не желим да кажем да беланчевине нису неопходне, али вежбачи морају и о овоме да воде рачуна и да балансирају исхрану..

Протеин и његово метаболисање закисељава организам, зато се не препоручује унос великих количина беланчевина, поготово не без адекватне допуне храном базног састава (пре свега поврће, салате).
Ово је логично ако се присетимо да су беланчевине састављене од амино-КИСЕЛИНА, дакле pH вредност им је мала, мања од pH вредности појединих ткива (да не ширим причу, организам је врло сложен и различите целине имају различиту pH)
pH вредност крви је, ако се добро сећам, неких 7.45 (неутрална вредност на скали је 7, то је pH дестилисане воде), организам све теже одржава оптималну pH вредност ткива што више киселог уносимо.
Манифестације закисељавања организма су разни поремећаји, болови у мишићима, укоченост (млечна киселина), реуматизам, артритис (тело гомила киселе материје у зглобовима) итд..
Наравно, овде не желим да кажем да беланчевине нису неопходне, али вежбачи морају и о овоме да воде рачуна и да балансирају исхрану..

Slazem se,ovo je nama prof. hemije pricala...zato treba uzimati sto vise povrca i vode...

Slazem se,ovo je nama prof. hemije pricala...zato treba uzimati sto vise povrca i vode...
Има ту још ствари, организам, између осталог користи калцијум ради одржавања оптималног pH нивоа. У случају превеликог уноса киселих материја, организам почиње да користи резерве калцијума из костију и зуба, те се нпр. може појавити каријес, кости слабе итд..
У сваком случају, мислим да уз веће количине беланчевина треба уносити нешто за алкалозу, нпр. соду бикарбону, или неки сличан производ, има их у апотекама, и мислим да нису ни скупи...

Иначе, постоји теорија да је закисељавање организма главни узрочник рака, а сода бикарбона врло делотворно средство против тога, до те мере да се чак препоручују инфузије соде бикарбоне у крв (пошто не пролази кроз дигестивни тракт), а за рак коже директно аплицирање на место...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back