Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto tako zamislio sam da bude sto manje tema, a da svaka bude konkretno specijalizovana za neku vaznu temu, i da sto manje bude spama a sto vise informacija, pogotovo u prvih 5-10 postova.

A ne da ima 10 varijacija tema na jednu univerzalnu. Na ovaj nacin nece biti haosa na podforumu i sve ce biti na "dohvat ruke"

Mislim da pored ovih tema za sada, mozda je potrebno otvoriti jos 5 i to je sve sto ce nam ikada zatrebati.

A ne ono milion tema kako smrsati, kako trbunsjake da dobijem, kako skinuti salo sa stomaka, kako izvajati plocice, kako da mi se vidi donji trbusni zid, sta da jedem za plocice, koliko da trcim za plocice i slicno.

To je zato sto je bilo milion njih koji imaju ponasanje kao ti. I sada su vec ljudi oguglali.

Prosto je nemoguce da si vec toliko ovde a da i dalje postavljas tako neka pitanja kao da si pao sa marsa.

Ok, ne znas, ne znas, ali bar kada se postavi pitanje i ono mora da ima nekog smisla, jer tu je zdravorazumsko razmisljanje bar.

E sad ne zelim da zalazim u tvoje te neke sposobnosti da te ne bih uvredio, ali stvarno tvoje razmisljanje i postavljanje pitanja se veoma malo razlikuje od nekog ko namerno troluje ili od nekog ko je totalno, totalno....ne znam ni sta da kazem....

Ne vredi ti ni jedan drugi sajt, gde god da pitas ima da te docekaju na isti nacin, a posebno na specijalizovanim sajtovim agde su ljudi bas duboko u temi i ne postoji ni jedan sa pitanjima kao ti.

I tamo ce ti reci - idi citaj sta smo sve pisali.

Grudni kos ne moze da se siri, jer je grudni kos napravljen od grudne kosti, rebara i jos nekih tu koskica. TO SE NE SIRI NITI SKUPLJA, TO RASTE KOLIKO TI JE ZAPISANO U DNK LANCU.Kao i sve drugo.

Ono sto ti mozes uraditi jeste da izazoves hipertrofiju grudnih misica - m. pectoralis major-a i minora da se udebljaju i vizuelno uvecaju i to je to, a to nema nikakve veze sa grudnim kosem.

I plivanje nikako ne izaziva sirenje grudnog kosa, sve su to gluposti kao i da basket uvecava ljude a dizanje tegova smanjuje.

Dok se pliva rade odredjeni misici, najvise rame i noge, grudi, ledja, ako se pliva ledjno itd.... I tu dolazi do hipertrofije misica ali mnogo manje nego kod npr sistematski isplaniranog dizanja tegova.

Z akraj, ne treba se truditi da se npr povecaju samo ruke ili SAMO "grudni kos" ili samo ramena, SVE SU TO BUDALASTINE koje pricaju klinci od 5-12 godina.

Treba trenirati celokupno telo i ne napraviti preveliku disproporciju izmedju misicnih grupa, a posebno ne izmedju misica agoniste i antagoniste (npr pregibac vs. opruzac= fleksor vs. extenzor= biceps vs. triceps, kvadriceps vs. zadnja loza, prednje , grudi vs. ledja., trbusnjaci vs. donja ledja )

E Hvala :DD I za ovo za teme..nisam ja ovde kao sto mislite odavno ja sam samo procitao sve teme za bodybuilding jer ih nema bas mnogo a za prosirenje grudi pitam jer mi je mnogo losa genetika i grudi su mi nekako uske :dash:

Dobro pitanje, to i mene zanima.
Kod mene nema nigdje kupiti taj Ella...

Pa zavisi.Ukoliko nema ele moze i posni, najgori je masni.

E sad taj "posni" ne znam koliko ima UH, jer za "posno" se misli kada nema masti, a sto ima mlecni secer to njih briga, a to ce gojiti ako se jede uvece ili pred spavanje.

Ne mora da bude to Ela, da se razumemo, Ela je naziv sira, ali mora da ima 0,nesto % masti i UH maximalno a resto proteine, da bi bio sir kao sto je Ela.

Ima ga samo u Maxiju i to kad dodje, cekam kao da stize kokain. Nece da vrse veliku distribuciju jer se valjda kvari za 7 dana pa se ne isplati prodavnicama.

Ali da udare neku etiketu SIR ZA BILDERE i da stave na etiketi umesto one nule siluetu bodibildera kao npr na Universalovim kutijicama, bio bi pravi bum, klinci bi kupovali samo tako. Etiketa prodaje proizvod, zato sadasnji Ela kupujemo samo mi "zaludjenici za BB".

Jel zna neko dobar recept za proteinski sejk (ne koristim whey i ostale vestacke proteine) da mi da ne mogu vise da pijem onaj: Mleko..2 banane..kasicica meda..keks..orasi..3 belanca. jer mi se vise zgadio povracam od njega pliz :worth:

Uf sunce ti pojubim :eek:
To što si ti pio nema veze sa životom. Ili u prevodu nema efekat koji si mislio da ima. Ako već ne piješ WHEY i sl onda samo lepo i dobro klopaj. Ne postoje čarobni napitci, ni WHEY ni ta tvoja kalorijska neproteinska bomba ti neće ništa pomoći ako se loše hraniš. Izračunaj svoje dnevne potrebe i sastavi jelovnik pa daj da ga korigujemo :ok:

Na onom kalkulatoru za dnevni unos kalorija sam izracunao da moj dnevni unos kalorija treba da iznosi vise od 2273 ako zelim da dobijem kilograme..svaki dan jedem razlicitu hranu..jedem dosta kuvano..evo na primer mog jelovnika za 1 dan: 1. obrok: salama,virsle,pasteta ili ajvar uz casu jogurta ili mleka..2. obrok: ili pojedem ness slatko ili jabuku ili sta vec ima od voca...3.obrok: pirinac,pasulj,grasak,kupus ili neko meso..4.obrok: ponekad napravim palacinke ili odem do nekog fast food-a i kupim nesto... 5. obrok: pojedem sta je bilo za rucak ili neku ribu ili suvu hranu....Na dan popijem od prilike oko 2l vode ;) Jel ovo dovoljno informacija ???

Pa zavisi.Ukoliko nema ele moze i posni, najgori je masni.

E sad taj "posni" ne znam koliko ima UH, jer za "posno" se misli kada nema masti, a sto ima mlecni secer to njih briga, a to ce gojiti ako se jede uvece ili pred spavanje.

Ne mora da bude to Ela, da se razumemo, Ela je naziv sira, ali mora da ima 0,nesto % masti i UH maximalno a resto proteine, da bi bio sir kao sto je Ela.

Ima ga samo u Maxiju i to kad dodje, cekam kao da stize kokain. Nece da vrse veliku distribuciju jer se valjda kvari za 7 dana pa se ne isplati prodavnicama.

Ali da udare neku etiketu SIR ZA BILDERE i da stave na etiketi umesto one nule siluetu bodibildera kao npr na Universalovim kutijicama, bio bi pravi bum, klinci bi kupovali samo tako. Etiketa prodaje proizvod, zato sadasnji Ela kupujemo samo mi "zaludjenici za BB".

ja ga jedem vec godinama,izasao mi na nos,ukus mu je katastrofa

Na onom kalkulatoru za dnevni unos kalorija sam izracunao da moj dnevni unos kalorija treba da iznosi vise od 2273 ako zelim da dobijem kilograme..svaki dan jedem razlicitu hranu..jedem dosta kuvano..evo na primer mog jelovnika za 1 dan: 1. obrok: salama,virsle,pasteta ili ajvar uz casu jogurta ili mleka..2. obrok: ili pojedem ness slatko ili jabuku ili sta vec ima od voca...3.obrok: pirinac,pasulj,grasak,kupus ili neko meso..4.obrok: ponekad napravim palacinke ili odem do nekog fast food-a i kupim nesto... 5. obrok: pojedem sta je bilo za rucak ili neku ribu ili suvu hranu....Na dan popijem od prilike oko 2l vode ;) Jel ovo dovoljno informacija ???

Evo sada da nešto naučiš.

Nemoj više da ručunaš kalorije već potrebne količine UGLJENIH HIDRATA, PROTEINA i MASTI. Jer ti 2273 kcal možeš i sa 450g čokolade da postigneš, a složićeš se samnom da ti takva ishrana neće omogućiti da postigneš to što želiš. Znači taj tvoj pristup je skroz pogrešan. Kcal se gleda, da ne shvatiš pogrešno ali nije primarni pokazatelj.

U principu može i tako. Ako si izračunao da ti treba npr 2500 kcal dnevno (što je po meni nemoguće malo ali ajde) onda gledaj i da uklopiš i potrebe za UH, P i M u tih 2500 kcal

Dobro da nema pivosoka ljudi!

A znate zasto? Banovan na psihologiji!

Bio sam tamo da pomognem jednom decku jer mu se tresu ruke kada je na javnim skupovima, i on trazi pomoc a pivosok mu napisao - nema tu pomoci - otisli zivci, ali ne brini se bar kada drk** neces da umaras ruku (tj samo stavi ruku a ona se sama trese i radi posao) Zamislite koja budaletina, i banovan, hahahhahaa ko zna st aje jos lupetao, samo da ne dodje ovde.

I posle neko meni kaze da sam zao kada ga zezam sto ima anskiozni poremecaj kada je blizu autoriteta. A kako se on ponasa prema drugima. Ovaj mali poludeo kada mu to rekao pivosok, kaze mali - Ti si jedna velika budala haahhahahahha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back