Boris Tadic predsednik je ...cega???

Srbija nema predsednicki sistem kao USA, Rusija itd....
Cak funkcija predsednika je mnogo jaca u Francuskoj nego u Srbiji....

Ovaj sistem u Srbiji nije ni polu-predsednicki, predsednik ima odredjena ovlascena (narocito u sferi odbrane i bezbednosti), ali prilicno redukovana i ogranicena, i uglavnom su vlada i parlament ti koji donose sve odluke...

Tako da ti poredjenje nije ni malo primereno...

Ukrade mi post iz usta...

Srbija nema predsednicki sistem kao USA, Rusija itd....
Cak funkcija predsednika je mnogo jaca u Francuskoj nego u Srbiji....

Ovaj sistem u Srbiji nije ni polu-predsednicki, predsednik ima odredjena ovlascena (narocito u sferi odbrane i bezbednosti), ali prilicno redukovana i ogranicena, i uglavnom su vlada i parlament ti koji donose sve odluke...

Tako da ti poredjenje nije ni malo primereno...

nisam ni poredio sa srbijom. vec konstatovao da nije pravilo da je predsenik u raznim sistemima vanstranacka licnost, i da mislim da to i nema potrebe

seselj20hf.jpg

:)

to je shablon nase politicke kulture. partie su nam izrazito liderske, i mi sami ceznemo, pamtimo i vezujemo se za licnosti. ***

Pa tako, sve stranke kod nas su slicno uredjene, imaju slicnu unutrasnju demokraticnost i slobodu misljenja u svojim redovima....

Ostalo su samo igre-ko je veci ili manji evropejac, liberal, socijdemokrata, nacionalista za siroke narodne mase...., a toliko su slicni kad bi zamenili uloge i retoriku, trebalo bi nam malo vremena da se naviknemo...

Back