Bojkot Slovenačke privrede! - HITNO OBAVESTITE PRIJATELJE -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nema nista od bojkota.

1.Ti isti slovenci su ubijali decu koja je sluzila JNA kada su se otcepljivali i x puta uvaljivali Srbiji qrcinu pa evo Merkatora,Merkura,Gorenja.....svuda po Srbiji.Merkator na NBGD svaki dan pun ko brod.
2.Hrvate i da ne spominjem em sto su masakrirali u II svetskom ratu sve sto je bilo srpsko pa plus ono sto se desilo 90-ih i evo sada imate njihove supertmarkete svuda,prodat im je FRIKOM i jos gomila firmi u Srbiji.

Narod u Srbiji su najobicniji bolidi a vlast najobicnija alava g_ovna.

I recimo ti sto bacaju bombe na Merkator bolje da su bacili bombu na Svilanovica koji je doveo Merkator u Srbiju itd...Posto da nije bilo njega ni Merkator verovatno ne bi dosao u Srbiju a tako je i sa ostalim slovenackim i hrvatskim firmama.Lepo se sazna kako je svaka od njih dospela ovde i ko je od nasih lopova pokupio kajmak pa lepo njemu ebati mamicu.

Za neverovati ali ja NIKADA nisam ni usla u novi Merkator...a tek necu. Naravno da cu od sada dooobro paziti CIJI je koji proizvod, a slovenacka s.ranja...ne pada mi na pamet.:o

Pa mi toliko dobre tehnike uvozimo iz raznih zemalja, a ko se seca jos tog gorenja i slicnog...davno proslo vreme...a i oni sto su nekad to kupovali, verovatno su im te masine , frizideri vec toliko stari da se izbacuje u kontejnere...fuuuj slovenacka roba...bojkot!:mad:

Pa mi toliko dobre tehnike uvozimo iz raznih zemalja, a ko se seca jos tog gorenja i slicnog...davno proslo vreme...a i oni sto su nekad to kupovali, verovatno su im te masine , frizideri vec toliko stari da se izbacuje u kontejnere...fuuuj slovenacka roba...bojkot!:mad:

dušo draga:rolleyes:
iz kojih to zemalja uvozimo toliko dobre tehnike?:mrgreen:

I pre ovoga, slovenci skoro ništa nisu uvozili iz Srbije (pre svega prehrambene proizvode). Neko uvezo mančmelou, a tamo odmah napravili aferu kako ima salmonelu.
Drugi slučaj:
fabrika nameštaja 'Dalas'. Vlasnik uspeo da uđe na slovenačko tržište, našao prostor, opremio ga, napunio nameštajem (kvalitetnim). I šta se desilo. Uđu slovenci, pogledaju nameštaj, pohvale kvalitet - ali niko ništa ne kupuje. Čovek je morao da zatvori salon nameštaja, da nameštaj proda po mnogo jeftinijoj ceni nekom slovenačkom udruženju, komori (šta već), jer mu se nije isplatilo da sve vrati nazad u Srbiju. Nakon toga, sav nameštaj su prelepili deklaracijama: proizvođač taj i taj - Slovenija. I sav nameštaj je vrlo brzo rasprodat.
To je svest - neće Srpsko pa Bog.Isti slučaj i u Hrvatskoj. Zašto tako ne vlada i kod nas, obzirom da sa Slovenijom i Hrvatskom ne postoji, ne važi nikakav reciprotitet u pogledu ekonomske saradnje. Zar je slađe tuđe 'go*no' od domaće čokolade?

I pre ovoga, slovenci skoro ništa nisu uvozili iz Srbije (pre svega prehrambene proizvode). Neko uvezo mančmelou, a tamo odmah napravili aferu kako ima salmonelu.
Drugi slučaj:
fabrika nameštaja 'Dalas'. Vlasnik uspeo da uđe na slovenačko tržište, našao prostor, opremio ga, napunio nameštajem (kvalitetnim). I šta se desilo. Uđu slovenci, pogledaju nameštaj, pohvale kvalitet - ali niko ništa ne kupuje. Čovek je morao da zatvori salon nameštaja, da nameštaj proda po mnogo jeftinijoj ceni nekom slovenačkom udruženju, komori (šta već), jer mu se nije isplatilo da sve vrati nazad u Srbiju. Nakon toga, sav nameštaj su prelepili deklaracijama: proizvođač taj i taj - Slovenija. I sav nameštaj je vrlo brzo rasprodat.
To je svest - neće Srpsko pa Bog.Isti slučaj i u Hrvatskoj. Zašto tako ne vlada i kod nas, obzirom da sa Slovenijom i Hrvatskom ne postoji, ne važi nikakav reciprotitet u pogledu ekonomske saradnje. Zar je slađe tuđe 'go*no' od domaće čokolade?

Za neke ( čitaj : lsd sektaše) jeste...ali oni su toliko siroti i malobrojni da će sami slovenci 'rvati i slični da se povuku sa našeg tržišta.:lol:

Inače, ja imam KANDI veš mašinu koja je neuporedivo bolja od bilo koje slovenačke gluposti...itd...itd...:lol:

evo sta sam citala u novinama pre par dana
Jedna poznata fabrika mobilnih ( iz Skandinavije) zatvara fabriku u Nemackoj i otvara u Rumuniji (u nemackoj plate od 1`200 do 1400 evra, u Rumuniji 10 puta manje. Na stranu sto su Skandinavci dobili 40 miliona evra od UE, kao za "razvoj regiona" u Nemackoj).
Nemacke radnice strajkuju... Vlasi ih podrzavaju. Kazu da se otkazati kolektivne ugovore za tu telefoniju (kao se to vec zove:) ) Pozivaju na bojkot. U tekstu se dalje navodi koje su svetske firme morale da spakuju kofere u Nemackoj - jer je bila upravo ovakva reakcija stanovnistva i vlasti. Jednostavno - na tom trzistu su pukle! Prosto, rec je o zastiti ekonomskih interesa.

Kod nas sliicne akcije "antiprotivni" cesto nazivaju primitivnom demonstracijom nacionalizma, sto veze nema!
Ako nema reciprociteta u ekonomiji, i pride, na politickom planu nas destabilizuju... sta ce mi njihova ves masina, falsifikovani lek, i sok od naseg ("otrovnog", kad mi hocemo da izvozimo sok - ako se secate te afere :) ) voca kojem su zalepili svoju etiketu?

evo sta sam citala u novinama pre par dana
Jedna poznata fabrika mobilnih ( iz Skandinavije) zatvara fabriku u Nemackoj i otvara u Rumuniji (u nemackoj plate od 1`200 do 1400 evra, u Rumuniji 10 puta manje. Na stranu sto su Skandinavci dobili 40 miliona evra od UE, kao za "razvoj regiona" u Nemackoj).
Nemacke radnice strajkuju... Vlasi ih podrzavaju. Kazu da se otkazati kolektivne ugovore za tu telefoniju (kao se to vec zove:) ) Pozivaju na bojkot. U tekstu se dalje navodi koje su svetske firme morale da spakuju kofere u Nemackoj - jer je bila upravo ovakva reakcija stanovnistva i vlasti. Jednostavno - na tom trzistu su pukle! Prosto, rec je o zastiti ekonomskih interesa.

Kod nas sliicne akcije "antiprotivni" cesto nazivaju primitivnom demonstracijom nacionalizma, sto veze nema!
Ako nema reciprociteta u ekonomiji, i pride, na politickom planu nas destabilizuju... sta ce mi njihova ves masina, falsifikovani lek, i sok od naseg ("otrovnog", kad mi hocemo da izvozimo sok - ako se secate te afere :) ) voca kojem su zalepili svoju etiketu?

Bravo Zoro!:D
Potpisujem.
A ti kao i uvek- zdravorazumski.;)

Народеееее! Па ви све нешто нећу увоз онај оћу увоз овај.:confused:
Па где су ту домаћи производи? Знаааам, али никад и неће бити квалитетнији ако их не купујемо такве какви су и не омогућимо им да зараде средсва за развој.
Кад сте се већ ухватили за веш машине ја сам жени купо Еи и ради већ годинама ко луда а месечно се укључи 50х,
У продавницу носим лупу да читам ситне деклерације.;-)
Сад ћу да купим домаћи миксер иако је скупљи и ружнији од свих на тржишту.:P

Zasto bojkotujete slovenacku robu?

Ne pijete Coca-colu, ne nosite Nike patike i Puma trenerke, ne vozite nemacke, francuske i italijanske automobile, ne gledate americke filmove, ...? Sve to upotrebljavate, a u slovenackom Mercatoru necete da kupujete srbske proizvode. I smeta vam Slovenija, koja se nasla izmedju vlastitih privrednih interesa i zapada, pa ne zna sta ce sama sa sobom. U istom je sosu kao i Srbija, samo da je mnogo bolje prosla.
Ponekad pomislim, neka me davo nosi, sto sam Srpkinja.

Ја сам схватио то као синоним за сву робу земаља које признају независност.:confused:
А то што понекад помислиш, зависи ко ти је муж и дал ћеш да рађаш Србе/Српкиње или душмане.:?:

Ako neko treba da izvrshi bojkot Merkatora to je drzava Srbija i njeni organi koja treba jasno da stave do znanja Slovencima da je jednostrano priznanje slovenije shut karta u jednom smeru za njihove firme u Srbiji a to opet vuche konsekvence u vezi trgovinskih odnosa sa Rusijom...

Slazem se sa ovim...ali smatram da su nasi politicari nesposobni...njima je bitno da lova ide u njihov djep a ne dobrobit naroda...uostalom i narod je kriv...postoje dve vrste ljudi u Srbiji...oni koji bi prodali vlastitu majku i oni koji bi nas skroz izolovali...nema sredine..

Pa to je vrlo jednostavno....
Jesu USA, Britanija, Francuska, Nemačka... dovele do ovoga, ali jednostavno Srbija nije kalibar tih zemalja i od njih dosta zavisi i nije peterano pametno mnogo im se zamerati.
Oni jednostavno imaju svoje interese i ne vode se nikakvim emocijama. 95% Amerikanaca verovatno pojma i nema gde je ta Srbija, a i mnogo ih zabole.

Dok Slovenija je zemlja taman toliko bitna, da možemo na njoj da iskalimo neke frustracije, a da nam ništa baš ne fali.

Drugo bojkotavanje, kultura kakve su ove velike zemlje više gubimo mi, a oni baš ništa.
I personalni računar i Internet vode poreklo iz te mrske USA, pa ga ipak koristimo.

Da budem slikovitiji: jednostavno Hendrixa i Led Zeppelin ne mogu da prestanem da slušam, a za neki hrvatski Magacin, .ili..slovenački bend.. me zabole.

I ovim...slovenacki politicari su nam uvek zabadali noz u ledja...a narod se radovao kad su nas bombardovali...:rolleyes:

A što, treba da zaboravim slovenačku podršku šiptarskim separatistima sa Kosovo za svih 45 godina trajanja SFRJ.
I treba da zaboravim onog monstruma Kardelja, koji je postavio temelja za ono što se događalo devedesetih.
I njihova zajednička antisrpska lobiranja sa ustašama i šiptarima po USA i Evropi.

E, pa nije kriva ni USA ni Evropa, već najviše je kriva srpska vlast i naše nesposobna elita, u poslednjih 90 godina. A neprijatelji su uvek poznati. Svi skuvani u antisrpskoj bečkoj kuhinji još pre 150 godina.

A nama niko ne brani da u sledećih 50 godina budemo mudriji, pametniji i najzad se posvetimo sebi i svojim interesima, pa će mo naći i velikog saveznika i na istoku i na zapadu, sa kojim će se poklopiti i naši interesi.

Tacnoo...nema bratstva i jedinstva, samo INTERESI za dobrobit Srbije i njenih gradjana...

Slovenija se bas trudi da uveze sto manje nasih proizvoda u Sloveniju...pa ***.i Hrvati kupuju Croativno....samo mi Srbi ne brinemo o nasoj ekonomiji, privredi....stvarno smo prokleti..:rolleyes:

P.s. Zasto da kupujem Fructal sokove od 1.5 evra i vise, kad mogu da odem u Spar ili Lidl i kupim par litara jako dobrog soka ( Austrijskog..) za te pare..lol

Ljudi vama u Srbiji treba austrijski Spar...lol

Drugi slučaj:

Da, da.
A to, da su Slovenci razmazeni kupci i da kupuju namestaj manje vise u Austriji u Ikei, to ne znas?
I btw, videla sam taj namestaj. O kvalitetu ne mogu, jer se kvalitet prepoznaje tek za vreme upotrebe ali dizajn je bio iz proslog veka. I taj namestaj se jos prodaje u Sloveniji kao "Dalas", a prodavnica je Bogu iza nogu i da slucajno nisam prosla tamo, da nisam zavirivala jer sam trazila nesto sasvim trece, ne bi ni znala, da se u toj zgradi prodaje namestaj.

Slovenija se bas trudi da uveze sto manje nasih proizvoda u Sloveniju...pa ***.i Hrvati kupuju Croativno....samo mi Srbi ne brinemo o nasoj ekonomiji, privredi....stvarno smo prokleti..:rolleyes:

P.s. Zasto da kupujem Fructal sokove od 1.5 evra i vise, kad mogu da odem u Spar ili Lidl i kupim par litara jako dobrog soka ( Austrijskog..) za te pare..lol

Ljudi vama u Srbiji treba austrijski Spar...lol
Imaš za 1 evro odličan DOMAĆI sok - 2l Hello, La Vita, Nectar...

Ја сам схватио то као синоним за сву робу земаља које признају независност.:confused:
А то што понекад помислиш, зависи ко ти је муж и дал ћеш да рађаш Србе/Српкиње или душмане.:?:

za info: Muz mi je Srbin (op. ratovao u Bosni dok je sluzio JLA)

Ili to mozda ne smete da pisnete Amerima, pa ste se srucili na Sloveniju. Jao, jao...

Ne pijete Coca-colu, ne nosite Nike patike i Puma trenerke, ne vozite nemacke, francuske i italijanske automobile, ne gledate americke filmove, ...? Sve to upotrebljavate, a u slovenackom Mercatoru necete da kupujete srbske proizvode. I smeta vam Slovenija, koja se nasla izmedju vlastitih privrednih interesa i zapada, pa ne zna sta ce sama sa sobom. U istom je sosu kao i Srbija, samo da je mnogo bolje prosla.

Ma, gresis. Hocemo da kupujemo srp(b :) )ske proizvode.. .Ali, ne moramo u "Merkatoru", mada tamo rade srpski prodavci. I nema mnogo veze ovo sad (kao sto nema ni nekadasnje podsticanje, tada se govorilo "iredente" - ko se seca kako su Slovenci delili banane "otrovanim" albanskim rudarima :)? - kao ni upucavanje vojnika sa podignutim rukama... itd...) , veze ima onemogucavanje srpskih firmi da nastupe na njihiovom trzistu. Tu neko moje saosecanje sa "sirotim" Slovencima apsolutno otpada :).

Zatim, Čoko, sta ima djavo da te nosi?
Samo da se ispravis i gledas pravo u oci. Ja tako, majke mi! :)

Da, da.
A to, da su Slovenci razmazeni kupci i da kupuju namestaj manje vise u Austriji u Ikei, to ne znas?
I btw, videla sam taj namestaj. O kvalitetu ne mogu, jer se kvalitet prepoznaje tek za vreme upotrebe ali dizajn je bio iz proslog veka. I taj namestaj se jos prodaje u Sloveniji kao "Dalas", a prodavnica je Bogu iza nogu i da slucajno nisam prosla tamo, da nisam zavirivala jer sam trazila nesto sasvim trece, ne bi ni znala, da se u toj zgradi prodaje namestaj.
Stvarno.....ma nije moguće :shock:
Kako samo ti fini i razmaženi kupci iz dežele sav taj nameštaj sa dizajnom iz prošlog veka, odmah pokupovaše čim je na njemu stavljeno - made in Slovenija? Da nije neka nostalgija za prošlim vremenima :shock:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back