Quantcast

BOJKOT (opšta tema)

Koje je vaše mišljenje o ideji bojkota izbora? Da li će se ostvariti? Hoće li biti uspešan?


  • Ukupno glasova
    75

cornflakes

Iskusan
Poruka
6.577
Kako vidim, Sergej nastavlja da proziva bojkot, dok o regularnosti cirkusa na kom je učestvovao ni reč!
:eek::bljak:
.
Сергеј би требало уместо што се прави паметан, да макар покуша да буде паметан.

Бојкот је постигао невероватан успех, а то ће се тек видети.

Ко истражује неправилности мора да настави и њима треба сви да пруже подршку.

И ови који су бојкотовали јер ће са тим доказима и бојкот добити пуно значење.

А да је било неправилности, нема сумње.

Не знам да ли се огласила покрајинска изборна комисија или још штелују?

.
 
Poruka
23.317
Savez za Srbiju više ne postoji
https://www.danas.rs/politika/savez-za-srbiju-vise-ne-postoji/
1593492618109.png


Kako nam je rečeno Savez je večeras održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Naši izvori kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Prema našim saznanjima, raspad SZS biće maskiran time što će se “praviti” novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti.
*******************************
Понестало пара и растури се друштво.Ђилас схватио да није далеко од банкротства ако наставе са (на)радом.
Резиме рада СзС изгледао би овако: Све време јели смо г***на, направили промет а изостао профит.
 

Slaven777

Buduća legenda
Poruka
49.365

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри рекао је да су "независни и слободни медији најбољи лек за боље здравље демократске будућности Србије" али и да су САД "веома забринуте" због стања медија у земљи. У интервјуу за магазин ЦорД, Годфри је оценио да су односи САД и Србије "одлични" и да се политика Вашингтона према региону неће мењати, без обзира на то ко ће, у новембру, бити изабран за председника САД.Годфри је рекао да је успостављање стабилније економске сарадње Србије и Косова остварив циљ који би брзо донео конкретне резултате и да нема разлога за одлагања.

"Ова сарадња ојачала би поверење између две стране и довела и до унапређења сарадње у другим областима. Можда нам је стварно помирење између Београда и Приштине на дохват руке. Нема разлога за даља одлагања", рекао је Годфри.

Говорећи о протестима у САД због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, Годфри је указао да је за њега то "веома тужан период", да дубоко саосећа са Флојдовом породицом, али и да је свестан да се та трагедија уклапа у ширу слику америчког друштва.

"У нашој Декларацији о независности наводи се да су сви људи створени једнаки... Наши идеали морају да важе и у пракси за сваког становника Америке, без обзира на расу, верску или етничку припадност, сексуалну оријентацију, године или инвалидитет", додао је.

Гиодфри је нагласио да не покушава да сакрије или заташка недостатке своје државе и да је прилично отворено говорио о томе на друштвеним мрежама и у сусретима са новинарима.

Да Комунистичка партија Кине није прикривала информације о избијању заразе вирусом корона на самом почетку, ситуација у свету је данас могла бити знатно другачија

У неким земљама представници власти покушавају да контролишу медије, ограниче проток информација и сакрију проблеме. Можда са жељом да створе лажну слику и умање значај претње од новог вируса или да прикрију корупцију или еколошке катастрофе. Или желе да ограниче могућности новинарима да критикују одлуке владе, или им је циљ ограничавање слободе говора и вероисповести", нагласио је додавши да "таква стратегија може да има трагичне последице" јер "истина увек изађе на видело".

"Прикривање информација подрива поверење грађана, као и саму демократију, стабилност, па и безбедност. Насупрот томе, ствара могућности за корупцију и разне злоупотребе. Заправо, да Комунистичка партија Кине није прикривала информације о избијању заразе вирусом корона на самом почетку, ситуација у свету је данас могла бити знатно другачија", рекао је Годфри.

Према његовим речима, "сучељавање са истином, уз слободне медије и отворену дискусију може понекад бити незгодно за неке људе, али то је пут ка бољим решењима".

"То је и основ за добро управљање државом, за мир и напредак. То важи и за Сједињене Државе и за Србију, као и за било коју другу државу у свету", додао је.

Бојкот није био добра идеја

Упитан како гледа на недавно одржане изборе у Србији и изборни процес, имајући у виду да се део опозиције и грађана Србије одлучио на бојкот тврдећи да нема услова за фер и слободне изборе, Годфри је рекао да не спори "оправдану забринутост опозиције због мањка медијског простора и других недостатака у изборном поступку", али да бојкот није била добра идеја.

Не спорим оправдану забринутост опозиције због мањка медијског простора и других недостатака у изборном поступку, али да бојкот није био добра идеја

"Људи заслужују да имају могућност да одлуче ко ће бити њихови представници и, да будем искрен, нисмо сматрали бојкот добром алтернативом изборима због ускраћивања прилике грађанима да изразе свој став. Верујемо да бојкот, заправо, ограничава могућности опозиције да се боре за промене у име оних људи које треба да представљају", додао је.

У сваком случају, нагласио је Годфри, "наш заједнички циљ остаје јачање демократије у Србији".

Он је рекао да Србија има "још доста посла око унапређења изборног система" и да ће амбасада САД, као и друге мисије у Београду, радити са појединцима и групама, укључујући и оне који су бојкотовали изборе, као и оне који нису, на подстицању слободе медија, јачању цивилног друштва, контроли власти од стране грађана и унапређењу демократије у држави.

Годфри је нагласио да су "независни и слободни медији најбољи лек за боље здравље демократске будућности Србије" али и да су САД "веома забринуте" због стања медија у Србији.

"Србија непрестано добија негативне оцене у овој области од признатих међународних групација, попут Репортера без граница, Фридом хауса, ОЕБС, Европске уније и других. Таблоиди упорно искривљују и заташкавају информације и лежерно објављују неутемељене, сензационалистичке вести које пласирају спољни фактори сумњивих намера. Истовремено, различита политичка мишљења и ставови који се не свиђају моћницима имају мало или нимало приступа већини медија", рекао је.

Регион остаје значајан за Вашингтон

Упитан каква је судбина ангажмана двојице америчких изасланика за регион и дијалог Београда и Приштине у случају промене у Белој кући после новембарских избора, Годфри је рекао да "повратак дијалогу Београда и Приштине није партијско питање" и да не очекује никакве промене у ставу САД јер су "стабилност и напредак у региону циљеви које подржавају обе главне политичке партије у Америци".

"Не могу да коментаришем саме изборе, али уверавам вас да ће овај регион у сваком случају остати значајан за Вашингтон, као и за мој тим у Амбасади САД у Београду, без обзира на исход избора у новембру. Сви ми ћемо наставити да пружамо подршку миру, напретку и европској будућности људи у овом региону", рекао је Годфри.

На питање да ли је реално да до америчких избора буде постигнут бар некакав споразум Београда и Приштине Годфри је рекао "зашто да не".

Сви ми, укључујући специјалног председниковог изасланика Гренела, Белу кућу, Стејт департмент и мој тим у Амбасади у Србији, делимо убеђење да је успостављање стабилније економске сарадње Србије и Косова остварив циљ који би брзо донео конкретне резултате

"Мени се чини да је сасвим реално да представници обе стране желе да склопе трајан договор који би унапредио животе грађана и донео стабилност региону. Наставак тензија спречава могућност за даљи раст и напредак свих у региону. Сви ми, укључујући специјалног председниковог изасланика (председника САД за преговоре Србије и Косова Ричарда) Гренела, Белу кућу, Стејт департмент и мој тим у Амбасади у Србији, делимо убеђење да је успостављање стабилније економске сарадње Србије и Косова остварив циљ који би брзо донео конкретне резултате", рекао је.

Говорећи о односима Србије и Црне Горе Годфри је изразио уверење да ће грађани и владе две земље које "имају много тога заједничког" успети да превазиђу све изазове, али и додао да га "брине растућа напетост и острашћена реторика".

"Чини се да одређени медији и политичари у Србији додатно распирују тензије и подстичу огорченост у циничном настојању да остваре што већи тираж", рекао је Годфри нагласивши да "слобода вероисповести представља једно од основних права грађана" и да "проблему треба приступити кроз отворене и искрене разговоре".

Он је рекао да је пандемија негативно утицала на пословање свцуда у свету али да се чини "да је Србија у бољој економској позицији у односу на многе друге земље, захваљујући мудрој фискалној политици и стабилној монетарној политици последњих година" и да верује да ће после пандемије амерички инвеститори и даље видети Србију као примамљиво окружење за нове инвестиције.

http://www.nspm.rs/hronika/entoni-g...licni-bojkot-izbora-nije-bio-dobra-ideja.html
 

HEFESTOS 1

Elita
Poruka
19.559
Твој глас би промени све, ти си јако важан и битан. И богат. И знаш све форе. И знаш све људе. Ти си будући секретар УН.
Заборављаш на "ефекат лептира", иронија ти није на месту! :eek:
Ето, Франак отишао у Швицу, па они сад цветају, а ми пропадосмо!:mrgreen:
 

mekflaj

Iskusan
Poruka
5.732
lepe slike, lepo se osećam kad vidim išarane bilborde... lično sam danas pocepao sns prospekt koji su mi tutnuli u sanduče

opet kažem, sve što je antirežimsko mora da se okupi i udruži u Pokret otpora, kao indijanska plemena pred bitku kod litl big horna...
i 11.6. sam pomenuo Pokret otpora, vidimo da i gajić slično razmišlja, to je pravi naziv za ono sa čime se sučavamo
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.