gost 202584
Poznat
- Poruka
- 7.235
To ti kažem, gazda. Mi robovi volimo da svaka reč bude na mestu, da sve bude jasno i precizno.
Nije svako veličina kao ti, Fokner i Džojs....
круг и спирала, смрт и живот, ограниченост и бескрај... свако се нађе.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ti kažem, gazda. Mi robovi volimo da svaka reč bude na mestu, da sve bude jasno i precizno.
Nije svako veličina kao ti, Fokner i Džojs....
Ova ti je ka' Njegoševa.круг и спирала, смрт и живот, ограниченост и бескрај... свако се нађе.

Ova ti je ka' Njegoševa.![]()
Aj' sad ne preteruj. Ako je jedna valjala, ne moraš sad da je upropastiš.свако о себи прича.
деда мраз је лепа прича, шарена лажа. ако творца не можеш да прихватиш можеш да прихватиш дело.
Aj' sad ne preteruj. Ako je jedna valjala, ne moraš sad da je upropastiš.
Nego kako bi ova tema, Bog, da li postoji? Kako ga opisati rečima? Ima li nekog aktivnog na času osim Gorana?
Pa kako nema opisa Boga imas kilometara hvale u Svetom PismuChudno je da imamo toliko detaljan opis za Deda Mraza, a za Boga nema... Da li se opisivanjem gubi na savrshenosti?
"Čuvena priča o Bogu!" haha...samo da mi je znati ko te je naterao da u nju poveruješ. Očigledno da si tom pričom prvi put čuo za Boga, pa si poverovao...inače bi ti bila smešna, veruj mi.Svako prica svasta,neki lupaju a neki govore ono sto su culi od nekoga,neki izmisljau ali prava istina o bogu nije ni da zivi na nebu ni da zivu u vazduh,bog je izmedju vremena i prostora kao i raj i pakao,bog je u svima nama u stvari evo ispricacu vam pricu sto mi je pricao jedan covek koji me je naucio velikim koje nikad necu zaboraviti:
Prica je pocela tako kad je bog stvorio adama i evu pa posle jos mnogo kad su se ljudi razvili i tako dalje bog je bio na nasoj zemlji,medjutim jedan dan je sijalo sunce i ljudima je zasmetalo zatosto sija sunce oni su onda otisli kod boga (tad je bog bio u planinama) i poceli da se zale"boze,boze nama sija sunce neprestajno smeta nam molimo te boze da nebude samo sunce",bog kaze "dobro" proslo 12 sati kad ono pade mrak ljudima se to svidelo i nastavi tako da se menja dan,noc,dan,noc,dan,noc......i tako,kad posle nekog vremena ljduima i to zasmeta zatosto nema nista osim dan noc dan noc,oni odu kod boga i opet pocnu da se zale, "boze,boze sad nam smeta mrka.....bog kaze"dobro" ucini bog da pada kisa i da duva vetar i tako dalje, ljudima to lepo sad im pada kisa....i tako..kad njima jednog dana zasmeta sve opet nezadovoljni odu oni kod boga i opet pocnu da se zale....bog im kaze"ljudi tako ste trazili tako ste dobili ja nemogu sve da vam zelje ispunjavam"i bog se preseli u sumu,kad ljudi ga i tamo nadju on se preseli u jezero i tamo ga nadju on se vrati na planinu odakle je posao i bez ideje gde moze da se sakrije sedi na planini kad dodje jedan starac i pitaga boze zasto si tuzan bog mu kaze "zatosto nemam mira nigde gde god da odem ljudi me traze"starac stane razmisljati i kaze bogu "boze dodji nesto da ti sapnem" bog dodje kad starac mu sapuce............kaze bog starce hvala ti puno spasio si me u stvari starac je bogu rekao da se preseli u dusu svakog coveka i da ga tamo nece moci niko dirati je niko nemoze da udje sam u sebe,(zato neke sekte pucaju u sebe u nadi da ce ubiti boga)i od tada stvarno boga niko nije uznemiravao.to je cuvena prica o bogu,a ona prica da je na nebu je osmisljena samo zatosto je nebo lepo i ima bele oblake,ni raj nije na nebu ni u raju nemaju oblaci nego sama bozija svetlost.To je pricao o bogu,gospodar svetova.
Грубо смо прекинути на претходној теми где смо дискутовали, а нисмо све рекли...пошто је тема сродна, одговара и ова."Čuvena priča o Bogu!" haha...samo da mi je znati ko te je naterao da u nju poveruješ. Očigledno da si tom pričom prvi put čuo za Boga, pa si poverovao...inače bi ti bila smešna, veruj mi.
Mi smo svi licno odgovorni...Mi imamo slobodnu volju, i mi odlucujemo da li cemo verovati Tvorcu, ili cemo mi osmisliti nasu strategiju. Moje licno misljenje je da treba slusati Roditelja, Roditelja kojem je najvise stalo do nas, i koji nas savetuje da Ga poslusamo. Pogledaj kroz istoriju kako su prosli Jevreji kada im je Tvorac rekao da se pokore vavilonjanima. Ovaj svet vrvi od greha, i nas jedini doprinos je molitva...to ne znaci da sedimo skrstenih ruku i da nista ne preduzimamo po nekim pitanjima. Ali da mi, 'sami' menjamo svet...to je ne moguce.Грубо смо прекинути на претходној теми где смо дискутовали, а нисмо све рекли...пошто је тема сродна, одговара и ова.
Твоја интерпретација Исусових речи искључује могућност слободне воље, па самим тим и могућност личне одговорности. Искрено се надам да је све оно што си ми навео заиста твоје лично убеђење, јер много подсећа на догму за коју нас програмирају од кад се родимо, а када се удаљиш, тешко је опет вратити се и бити близак.
Што се тиче цитата који си ми навео о Јеврејима и обрезању, испада да су сви Хришћани Јевреји, или да није све онако како је речено, заправо, онда испада да је Библија двосмислена или тросмислена...?
" Ако не знамо значење неке речи, или нам она није јасна, то не значи да га нема; исто као што једна реч може да значи друго и кад казује више него што ми о њој знамо."
Oni koi prihvataju Njegov koncept se obrezuju.Dakle, u Bozjim ocima smo svi Jevreji, naravno oni koji prihvataju Njegov koncept.

Oni koi prihvataju Njegov koncept se obrezuju.![]()
To je zelja pojedinca....Nisi pratio predhodne postove, pa izvlacis glupe zakljucke, ali je glavno nesto lupiti.Oni koi prihvataju Njegov koncept se obrezuju.![]()
Ako bi bio voljan da malo objasniš šta znači biti između vremena. Evo daću ti kratak opis šta je vreme:bog je izmedju vremena i prostora kao i raj i pakao,
Takođe me interesuje da opišeš na šta si mislio kada si napisao "između prostora".У физици, време (симбол: t) је основна физичка величина којом одређујемо положај неког тела у просторно-временском континуму. Појам физичког времена је везан за појаву кретања у универзуму.
Mi se nalazimo u univerzumu u kojem zauzimamo prostor i u kojem teče vreme. Imaš dve kontradiktorne tvrdnje. Ne sporim da se koncept boga nalazi u svima koji su čuli za boga. Međutim, svi smo čuli i za vukodlake i Godzilu, ali to ne smatramo kao dokaz njihove pojave u našem univerzumu.bog je u svima nama
Extraordinary claims require extraordinary evidence. Carl Sagan
U prevodu:
Nesvakidašnje tvrdnje moraju biti potkrepljenje nesvakidašnjim dokazima.
Obrezivanje nije želja pojedinca, nego verska obaveza koju je, kažu, Bog naložio Jevrejima preko Mojsija.To je zelja pojedinca....Nisi pratio predhodne postove, pa izvlacis glupe zakljucke, ali je glavno nesto lupiti.
Pitanje je da li se tebi treba ista pojasnjavati...jer ti je mozak ocigledno ispran.Obrezivanje nije želja pojedinca, nego verska obaveza koju je, kažu, Bog naložio Jevrejima preko Mojsija.
Svakako obrezivanje nije zapoveđeno u prethodnim postovima.![]()
Pokušao sam da ti skrenem pažnju da je rišćanstvo jevrejska sekta i kao takva bliska je Jevrejima kao Napoleon Asteriksu i Obeliksu.![]()
Al, di tebi vredi štagod pojašnjavati...![]()
Ovo ništa ne govori o tome da li bog zaista postoji. Isto tako sledbenik Hinduizma može reći "danas sam živ zahvaljujući Lakšmi".Dragi moji, ne znam šta bi bilo da danas nisam verovao da ima Boga.
Da, verujem da ima Boga i da je sve što se dešava oko mene dobro iako još uvek ne znam zašto je to dobro.
Logička greška Appeal to consequences. Pitanje postojanja boga je epistemiološko pitanje, a ne emotivno. Ovde se ne govori o emocionalnim implikacijama postojanja boga. Ako si u emotivno labilan, učestvuješ na ovoj temi na svoju odgovornost.Hoće li neko da proba da poljulja moju veru, odnosno mene lično? Može da proba ako mi ne želi dobro.
Pa?Ovo ništa ne govori o tome da li bog zaista postoji. Isto tako sledbenik Hinduizma može reći "danas sam živ zahvaljujući Lakšmi".
Ako sam emotivno labilan, a ti me dotuci i time ćeš dokazati da Boga nema i da si mi prijatelj...Logička greška Appeal to consequences. Pitanje postojanja boga je epistemiološko pitanje, a ne emotivno. Ovde se ne govori o emocionalnim implikacijama postojanja boga. Ako si u emotivno labilan, učestvuješ na ovoj temi na svoju odgovornost.
Vernici drugih vera čija verovanja nisu kompatibilna sa verovanjima Hinduista ili nauka sa teorijama koje nisu kompatibilne sa verovanjima Hinduista.Pa?
Ko može reći da sledbenik Hinduizma nije u pravu?
I dalje forsiraš istu logičku grešku. Dalje, verovanje u boga je lek za fiktivnu bolest. Kao štake za zdravog čoveka.Ako sam emotivno labilan, a ti me dotuci i time ćeš dokazati da Boga nema i da si mi prijatelj...
Ako je moje verovanje u Boga jedini lek za moju emotivnu labilnost, kako se može nazvati tvoja težnja da mi oduzmeš taj moj jedini lek? Ima li tu neke logičke greške?
Veruju li ti u Boga ili u nešto drugo?Vernici drugih vera čija verovanja nisu kompatibilna sa verovanjima Hinduista ili nauka sa teorijama koje nisu kompatibilne sa verovanjima Hinduista
Ja tebe da prosvetlim ne želim, jer cenim da ti sam nemaš želju sa prosvetljenjem.I dalje forsiraš istu logičku grešku. Dalje, verovanje u boga je lek za fiktivnu bolest. Kao štake za zdravog čoveka.
Ne znam koja je moja logička greška, prosvetli me.