Bog je jedan.

Ako tvrdiš da je "Biblija puna laži", onda nemaš temelja raspravljati na osnovi Biblije, jer koristiš tekst koji sam odbacuješ.
To nije argument, to je rušenje ploče kad izgubiš partiju.

Dalje, "Bog bijaše kod Boga" u Iv 1:1 nije nelogično, jer tekst ne govori o dvama bogovima, nego o dva aspekta iste božanske naravi: Riječ (Logos) je s Bogom, ali je i Bog. Tvoje "zamjene riječi" nisu dokaz, to je igranje riječima, ne egzegeza.

I za kraj, ako ljudi napuštaju vjeru jer im nešto nije odmah shvatljivo, to nije greška u nauku, nego u očekivanju da Boga treba svesti na formulu.
Trojstvo ne trebaš potpuno shvatiti da bi ga prihvatio, kao ni svemir, savjest ili vječnost.

Ako tvrdiš da je "Biblija puna laži", onda nemaš temelja raspravljati na osnovi Biblije, jer koristiš tekst koji sam odbacuješ.
To nije argument, to je rušenje ploče kad izgubiš partiju.

Biblija sama za sebe kaze da sadrzi lazi....ali ja znam da i sadrzi istine.....a sobzirom da imamo referncu na koju se mozemo osloniti da detektujemo istine i lazi, onda itekako mogu da raspravljam o tome.

Dalje, "Bog bijaše kod Boga" u Iv 1:1 nije nelogično, jer tekst ne govori o dvama bogovima, nego o dva aspekta iste božanske naravi: Riječ (Logos) je s Bogom, ali je i Bog. Tvoje "zamjene riječi" nisu dokaz, to je igranje riječima, ne egzegeza.

vi kada pretvorite Isusa u Boga vi ste automatski postali mnogbozacka relighija, htio ti to ili ne, tako ti je...

jer Isus bog ima svog Boga oca koji je na nebu....2 Boga, nikako ne mozes pobjeci od toga....samim tim postali ste mnogobozacka religija.....i zbog toga ce te dobro da fasujete od boga na Sudnjem danu za to bogohulnistvo....ne samo to nego ce vas prvo isus otjerati od sebe zbog bogohulnistva, i reci vam, odlazite od mene zlotvori niakda vas nijesam poznavao.

a to sta ce vam Bog uraditi zbog mnogobostva to je prica za sebe, nedao Bog nikome....

Trojstvo ne trebaš potpuno shvatiti da bi ga prihvatio,

jos mi i zagovaras slijepo vjerovanje, ma ajdeeee bre.....

a jos vam bog prijeti u Kuranu onima koji vjerujeu u izmisljeno trojstvo da ce itekako da fasuju zbog boghulnistva i izmisljanja.....pa evo da je imalo logicno pa hajde inekako, ali toliko nelogicno da ni pas sa maslom to nebi pojeo....

Svako ko se sluzi logikom a logika je od Boga vidi da je Bog jedan i da je trojstvo nelogicno.

Ne postoje dva aspekta ako se jedan moli drugome ili ako jedan vaskrsava drugoga, to nisu aspekti nego dve razlicite duhovne osobe

Da Logos je kod Boga i Bozanske je naravi.
и Бог беше Реч.
Biblija pise.

Sve je postalo kroz boga logosa.

To znaci Bog Logos je posebna Osoba u Bogu, druga Osoba Svete Trojice Dakle pre svih pocetaka, Trojica je bila i postoji. Jer Bog Logos nikada nije odvojen od Boga Oca.

Da, logika je od Boga, ali nije iznad Boga, niti je kriterij kojim mjerimo Njegovu narav.
Ako vjeruješ da Bog može postojati izvan prostora i vremena, stvoriti sve ni iz čega, i podići mrtve, onda ti ni Trojstvo nije „nelogično“, nego jednostavno nijje u skladu s ljudskim ograničenjem.
A to što se Isus moli Ocu ne dokazuje da nije Bog, nego pokazuje da unutar Božanstva postoji odnos, što Trojstvo upravo i tvrdi.
😘😘😘
Logika je od Boga i samo logikom mozemo razmatrati Boga.
A trojstvo i nije ucenje Boga jer ga je uveo car Konstantin tek od 4 veka.
To su cinjenice koje ne zelis da sagledas.

To sto je Bog iznad isusa i sto se isus moli Bogu je i te kako dokaz
kao sto je dokaz sve sto pise u bibliji da je Isus Bozji Sin a ne Bog.

Trojstvo kao pagansko ucenje je nelogicno i nema potporu u Bozjoj reci.

и Бог беше Реч.
Biblija pise.

Sve je postalo kroz boga logosa.

To znaci Bog Logos je posebna Osoba u Bogu, druga Osoba Svete Trojice Dakle pre svih pocetaka, Trojica je bila i postoji. Jer Bog Logos nikada nije odvojen od Boga Oca.
da to zbunjuje ljude jer je nelogicno .
Pre toga pise rec je bio KOD Boga.
dakle nije Bog nego je KOD Boga.

A u originalu pise rec je bila Bozanskog porekla.

Sveta trojica se ne spominju u Bibliji niti mogu jer je to pagansko ucenje - car Konstantin ga je uveo u 4 veku

sto znacoi da Isus ni apostoli ga nisu ni znali.

Biblija sama za sebe kaze da sadrzi lazi....ali ja znam da i sadrzi istine.....a sobzirom da imamo referncu na koju se mozemo osloniti da detektujemo istine i lazi, onda itekako mogu da raspravljam o tome.

vi kada pretvorite Isusa u Boga vi ste automatski postali mnogbozacka relighija, htio ti to ili ne, tako ti je...

jer Isus bog ima svog Boga oca koji je na nebu....2 Boga, nikako ne mozes pobjeci od toga....samim tim postali ste mnogobozacka religija.....i zbog toga ce te dobro da fasujete od boga na Sudnjem danu za to bogohulnistvo....ne samo to nego ce vas prvo isus otjerati od sebe zbog bogohulnistva, i reci vam, odlazite od mene zlotvori niakda vas nijesam poznavao.

a to sta ce vam Bog uraditi zbog mnogobostva to je prica za sebe, nedao Bog nikome....

jos mi i zagovaras slijepo vjerovanje, ma ajdeeee bre.....

a jos vam bog prijeti u Kuranu onima koji vjerujeu u izmisljeno trojstvo da ce itekako da fasuju zbog boghulnistva i izmisljanja.....pa evo da je imalo logicno pa hajde inekako, ali toliko nelogicno da ni pas sa maslom to nebi pojeo....
Kad umjesto argumenata dođu prijetnje, vrijeđanja i fatwe, jasno je da više ne braniš istinu, nego vlastiti strah od nje.
Vjerujem u Boga koji ne prijeti znatiželji, nego poziva na razmišljanje, a ako to tebi izgleda kao "slijepo vjerovanje", možda nisi gledao dovoljno duboko.
I da, bolje mi je vjerovati u Boga kojeg ne mogu potpuno razumjeti, nego u sustav koji sav mora stati u tvoju logiku da bi bio dopušten/ispravan.

da to zbunjuje ljude jer je nelogicno .
Pre toga pise rec je bio KOD Boga.
dakle nije Bog nego je KOD Boga.

A u originalu pise rec je bila Bozanskog porekla.

Sveta trojica se ne spominju u Bibliji niti mogu jer je to pagansko ucenje - car Konstantin ga je uveo u 4 veku

sto znacoi da Isus ni apostoli ga nisu ni znali.
Ide dalje
Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало.
Kroz koga oca ili sina

Logika je od Boga i samo logikom mozemo razmatrati Boga.
A trojstvo i nije ucenje Boga jer ga je uveo car Konstantin tek od 4 veka.
To su cinjenice koje ne zelis da sagledas.

To sto je Bog iznad isusa i sto se isus moli Bogu je i te kako dokaz
kao sto je dokaz sve sto pise u bibliji da je Isus Bozji Sin a ne Bog.

Trojstvo kao pagansko ucenje je nelogicno i nema potporu u Bozjoj reci.
Ako vjeruješ da je car Konstantin izmislio Trojstvo, to je kao da kažeš da je Tesla izmislio struju.
Trojstvo se učilo stoljećima prije Niceje, samo je tada definirano protiv krivih učenja😉.

Znam, teško je prihvatiti Boga koji je veći od ljudske logike, zato je lakše ismijavati nego razumjeti. 😌
ne moze se to razumjeti...to samo moras razum ostaviti na policu da se paucina kupi na njemu i to prihvatiti zmierci, jedino tako na slijepo vjerovanje bez promisljanja se to moze ...razumna osoba to ne moze prihvatiti ma koliko to ti na silu gurao.

ne moze se to razumjeti...to samo moras razum ostaviti na policu da se paucina kupi na njemu i to prihvatiti zmierci, jedino tako na slijepo vjerovanje bez promisljanja se to moze ...razumna osoba to ne moze prihvatiti ma koliko to ti na silu gurao.
Fora je kako tražiš da sve o Bogu stane u ljudsku logiku, ali vjeruješ da je Božja riječ vječna i nestvorena, a nije Bog; pa ipak, ne zoveš to “paučinom na razumu”. 😉

A taj tvoj bog jel ume ili nece da postane covek.
Ako ne ume nije bog.
Ako ume ali nece koj ce ti takav bog koji se pravi vazan.

pa ne moze da postane covek je sa tim automatiski prestaje biti Bog.

trazis od Boga nelogicnu stvar, jer to je u fazonu moze li Bog poludjeti, eh ako ne moze onda nije Bog, kao da je ludost vrlina....ili mozemo reci kao da je biti covjek vrlina a ne ogrnicenje u svakom smislu.

cu pravi vazan....znas li ti ko je uopste Bog???

nema se On sta praviti ikome vazan, kad je on svemoguce bice, koje sve vidi, sve cuje sve zna.....dok praviti se vazan je oodlika ljudi, da se covjek istice medju narodom da sebi podigne ugled, i respekt kod ljudi, da pridobije njihovu paznju i postovanje....

takve aktivnosti bogu nisu potrebne....pa ti to dodje pucanje u prazno.

Fora je kako tražiš da sve o Bogu stane u ljudsku logiku, ali vjeruješ da je Božja riječ vječna i nestvorena, a nije Bog; pa ipak, ne zoveš to “paučinom na razumu”. 😉

Bozija rijec je vjecna i nestvorena.....jer je Bog znao govoriti oduvijek, nije nekad nadosao na rijeci koje nije znao prije....oduvijek ih je znao.

Bog nama kaze u Kuranu, da je njegovo znanje i kada bi pisao rijeci , kada bi sva stabla bile pisaljke, a sva mora tinta

presusia bi sva mora, pa cak i da se uliju 7 mora jos , sva ta tinta bi presusila a nebi izrpila Bozije rijeci i znanje.

Bozija rijec je vjecna i nestvorena.....jer je Bog znao govoriti oduvijek, nije nekad nadosao na rijeci koje nije znao prije....oduvijek ih je znao.

Bog nama kaze u Kuranu, da je njegovo znanje i kada bi pisao rijeci , kada bi sva stabla bile pisaljke, a sva mora tinta

presusia bi sva mora, pa cak i da se uliju 7 mora jos , sva ta tinta bi presusila a nebi izrpila Bozije rijeci i znanje.
Dakle, Božja riječ je vječna, nestvorena, odvojiva od Boga, ali nije Bog?
Hvala ti što si potvrdio da i tvoja vjera priznaje stvarnost koja nadilazi logiku, pa ispada da ipak nije problem u nerazumljivosti, nego u tome kad nije tvoja nerazumljivost. 😉

A taj tvoj bog jel ume ili nece da postane covek.
Ako ne ume nije bog.
Bog je Stvoritelj i ne mzoe da postane - stvorenje covek
To je jeres i ponizavanje Boga, snizavati ga na nivo stvorenja.
Isus Hrist kao Bozji Sin je uzeo oblicje coveka i dao svoj zivot za nase grehe.
Dakle Isus je umro za nase grehe
a Bog JHVH Jehova je besmrtan asto znaci da ne moze da umre.

Bog je Stvoritelj i ne mzoe da postane - stvorenje covek
To je jeres i ponizavanje Boga, snizavati ga na nivo stvorenja.
Isus Hrist kao Bozji Sin je uzeo oblicje coveka i dao svoj zivot za nase grehe.
Dakle Isus je umro za nase grehe
a Bog JHVH Jehova je besmrtan asto znaci da ne moze da umre.
Ako je postao stvorenje ne znaci da je onaj u vecnosti nestao

kao što se Isus nije molio sebi nego Bogu Jehovi.
I baš kao što je Isus umro i uskrsnuo od Boga
i nije uskrsnuo sam od sebe, niti je to moguće, itd.
Isus se nije molio sebi, nego Ocu, jer Bog nije sam, nego je u odnosu.
I da, Bog ga je uskrsnuo, ali sam Isus kaže: „Imam vlast položiti život svoj i imam vlast ga opet uzeti“ (Iv 10,18). Što ti to govori?

Back