Cackalica21
Iskusan
- Poruka
- 6.004
Ako tvrdiš da je "Biblija puna laži", onda nemaš temelja raspravljati na osnovi Biblije, jer koristiš tekst koji sam odbacuješ.
To nije argument, to je rušenje ploče kad izgubiš partiju.
Dalje, "Bog bijaše kod Boga" u Iv 1:1 nije nelogično, jer tekst ne govori o dvama bogovima, nego o dva aspekta iste božanske naravi: Riječ (Logos) je s Bogom, ali je i Bog. Tvoje "zamjene riječi" nisu dokaz, to je igranje riječima, ne egzegeza.
I za kraj, ako ljudi napuštaju vjeru jer im nešto nije odmah shvatljivo, to nije greška u nauku, nego u očekivanju da Boga treba svesti na formulu.
Trojstvo ne trebaš potpuno shvatiti da bi ga prihvatio, kao ni svemir, savjest ili vječnost.
Ako tvrdiš da je "Biblija puna laži", onda nemaš temelja raspravljati na osnovi Biblije, jer koristiš tekst koji sam odbacuješ.
To nije argument, to je rušenje ploče kad izgubiš partiju.
Biblija sama za sebe kaze da sadrzi lazi....ali ja znam da i sadrzi istine.....a sobzirom da imamo referncu na koju se mozemo osloniti da detektujemo istine i lazi, onda itekako mogu da raspravljam o tome.
Dalje, "Bog bijaše kod Boga" u Iv 1:1 nije nelogično, jer tekst ne govori o dvama bogovima, nego o dva aspekta iste božanske naravi: Riječ (Logos) je s Bogom, ali je i Bog. Tvoje "zamjene riječi" nisu dokaz, to je igranje riječima, ne egzegeza.
vi kada pretvorite Isusa u Boga vi ste automatski postali mnogbozacka relighija, htio ti to ili ne, tako ti je...
jer Isus bog ima svog Boga oca koji je na nebu....2 Boga, nikako ne mozes pobjeci od toga....samim tim postali ste mnogobozacka religija.....i zbog toga ce te dobro da fasujete od boga na Sudnjem danu za to bogohulnistvo....ne samo to nego ce vas prvo isus otjerati od sebe zbog bogohulnistva, i reci vam, odlazite od mene zlotvori niakda vas nijesam poznavao.
a to sta ce vam Bog uraditi zbog mnogobostva to je prica za sebe, nedao Bog nikome....
Trojstvo ne trebaš potpuno shvatiti da bi ga prihvatio,
jos mi i zagovaras slijepo vjerovanje, ma ajdeeee bre.....
a jos vam bog prijeti u Kuranu onima koji vjerujeu u izmisljeno trojstvo da ce itekako da fasuju zbog boghulnistva i izmisljanja.....pa evo da je imalo logicno pa hajde inekako, ali toliko nelogicno da ni pas sa maslom to nebi pojeo....