CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.312
Nije sišao Bog, već je Bog preneo život svog Sina u telo...Tako anđeo kaže Mariji.Samo bog moze da sidje iz nebesa.
Ko jos
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije sišao Bog, već je Bog preneo život svog Sina u telo...Tako anđeo kaže Mariji.Samo bog moze da sidje iz nebesa.
Ko jos
Evo odgovoricu tiTako je i to je iz prostog razloga sto je TADA Isus,Sin Bozji,Bio u oblicju SLUGE postavsi ljudsko bice na potpuno neprirodan nacin kroz neposrednu intervenciju Duha Svetoga sto ce reci da vise nije BIO u oblicju Bozjemu kao sto je bio slucaj pre toga .
Evo dokaza:
Fil.2,5-7:
"...Jer ovo da se misli među vama što je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek,..."
U takvom oblicju je Isus delovao kao SLUGA u svakom smislu reci ukljucujici i Njegov molitveni zivot - On se molio Ocu nebeskome isto kao je upravo Njemu predao Njegov zivotni duh kada je umro,sto je svakako bio slucaj sa svim ljudima u trenutcima njihove smrti...
ALI...
To se stanje drasticno promenilo ili bolje receno,vratilo se u normalu, nakon Njegovog povratka na nebu jer su tada ljudi svoj duh na samrti predavali Hristu "u ruke", evo dokaza:
Dela 7,59.60:
"...I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije."
A sta znaci to sto nam apostol jasno kaze da je Isus PRE DOLASKA na zemlji BIO U BOZJEM OBLICJU a da je u toku samoponizenja ,uzeo OBLICJE SLUGE ?????Nije sišao Bog, već je Bog preneo život svog Sina u telo...Tako anđeo kaže Mariji.
Iskreno me ne zanima sta se tebi vise svidja u nekim citatima ili u citavom Pismu ili sta smatras kljucnim vec me za ovu raspravu zanima iskljucivo ono sto sam ti naveo...!!!Evo odgovoricu ti
ovo sto si naveo ja bih istakla ovo sto je kljucno
Fil.2,5-7:
Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se usporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek,..."
Eto to je kljucno isus Hrist se nikada nije ni poredio sa Bogom a kamo li da sebe uzdize do Boga
Zato je Isus i rekao " Moj je Otac veci od mene " Jovan 14:28
kazes molio se Bogu naravno kada su njih dvoje dve razlicite osobe.
Bog na nebu, Bozji Sin Isus na Zemlji.
A sto se tice ovog drugog evo objasnjenje u vezi Stefana iz dela Ap 7:59, 60
Stefan je imao viziju „Sina čovečjeg kako stoji s desne strane Bogu“
Dela Ap. 7:56
55 A Stefan je, pun svetog duha, gledao u nebo i video Božju slavu i Isusa kako stoji s desne strane Bogu, 56pa je rekao: „Vidim otvoreno nebo i Sina čovečjeg
kako stoji s desne strane Bogu.“
. Znajuci da je Isusu data moć da uskrsava mrtve, Stefan se obratio, a ne pomolio direktno Isusu, trazeci da ga se seti kad dođe vreme za uskrsenje Jovan 5: 27-29.
Eto jednostavno je.
Time nije menjana uloga Isusa Hrista kao Bozjeg sina koji sluzi Bogu na nebu.
Добро, ако одустајеш, немам ништа против, ионако треба да одмарамTo ja znam sve napamet dakle ti se ne udubljujes sta ja pisem![]()
Ako želiš spasenje, moraš slušati šta Isus govori.Da se fali e ja sam bog haha.
Ne ide.
Ja dala odgovor .Iskreno me ne zanima sta se tebi vise svidja u nekim citatima ili u citavom Pismu ili sta smatras kljucnim vec me za ovu raspravu zanima iskljucivo ono sto sam ti naveo...!!!
Jel imas konkretnog odgovora uz konkretne dokaze u prilog s kojima bi osporila moje navode ili ce ipak biti da ih nemas ???![]()
odmaraj i sve najboljeДобро, ако одустајеш, немам ништа против, ионако треба да одмарамзбог болова нога.
Јој, животе, ће ми скратиш живци тоталноEvo odgovoricu ti
ovo sto si naveo ja bih istakla ovo sto je kljucno
Fil.2,5-7:
Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se usporedi s Bogom;
Eto to je kljucno isus Hrist se nikada nije ni poredio sa Bogom a kamo li da sebe uzdize do Boga
Zato je Isus i rekao " Moj je Otac veci od mene " Jovan 14:28
kazes molio se Bogu naravno kada su njih dvoje dve razlicite osobe.
Bog na nebu, Bozji Sin Isus na Zemlji.
Ponovo si zaključio da je Hrist Bog...jer u stihovima koje si ponudio, to ne piše.Mozda si u pravu,da vidimo zasto ovo kazes;
Evo ovde;
Otkr.1,17.18:
'...I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
I živi; i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti..."
Evo nam te iste izjave u SZ:
Isa.48,12.13:
"...Čuj me, Jakove i Izrailju, kojega ja pozvah: ja sam prvi, ja sam i pošljednji.
I moja je ruka osnovala zemlju, i moja je desnica izmjerila nebesa peđu; kad ih zovnem, svi dođu..."
Hajde nam sad tio daj nekog Biblijskog teksta gde sotona daje ovakav isti komentar o sebi,izvoli !
Slazem se...
Hajde mi sad konacno daj konkretne dokaze u prilog tvoje verske tvrdnje ili priznaj da je to samo vasa tipicna izmisljotina.
Хвала пуно.odmaraj i sve najbolje![]()
Može da znači svašta ako krenemo mi da zaključujemo a da nam se uklopi onako kako bi mi želeli.A sta znaci to sto nam apostol jasno kaze da je Isus PRE DOLASKA na zemlji BIO U BOZJEM OBLICJU a da je u toku samoponizenja ,uzeo OBLICJE SLUGE ?????
Ne dati se da verujes i to je to.Može da znači svašta ako krenemo mi da zaključujemo a da nam se uklopi onako kako bi mi želeli.
Da Pavle hoće da kaže da je Hrist Bog, on bi to jasno i rekao.
Ovako govori da se Hrist nije otimao da se isporedi sa Bogom. Sa kojim Bogom ako je Bog? Razmisli malo.
Ovako nikako ne bi rečenica bila formulisana da je Hrist Bog.
Neda mi se da verujem u ono što drugi izmislili a Hrist nije rekao...Ne dati se da verujes i to je to.
DaNeda mi se da verujem u ono što drugi izmislili a Hrist nije rekao...
I nek mi se ne da
Takva vera mi ne treba.
Drago mi je to.Da
To je dar od boga.
Ja sam ga dobila i to u sekundi stiglo bez analize biblije tumscenja crkve a najgori bezboznik bila.
Ajde ajdeDrago mi je to.
Samo jedna sugestija, a ti kako hoćeš.
Ako te Hrist spašava, pusti nek te On uči. Ničija reč ne može ići preko njegove.
Odoh spavati, radi se sutra.
Laku noć.
To smo ti vec hiljadu puta objasniliDok je bio u oblicju sliuge, dakle u ljudskom telu, NIGDE konkretno ALI kad se vratio na nebu stanje se drasticno promenilo - ON JE TADA JASNO REKAO DA JE PRVI I POSLEDNJI sto je kvalifikacija koja se odnosi iskljucivo na AUTORITETA BROJ JEDAN u kosmosu !!!
Objasnili ?????????To smo ti vec hiljadu puta objasnili
Hajdemo;Ako ne vadis iz konteksta videces na sta se odnosi
Eto citirala si teksta jos jednom i da sada vidimo znacaj;"ja sam prvi i pošljednji,
I živi; i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin."
Isto pise u Otkrivenju 2:8
Ovo govori on, Prvi i Poslednji, koji je bio mrtav pa je oživeo:
Tako je,ovo se zaista odnosi na Hrista i to je kljucna misao KOJA IDE U PRODUZETKU onog sto si namerno izostavila a to je tgvrdnja da je Isus O SEBI rekao da je PRVI I POSLEDNJI !!!Evo ovo ti je objasnjenje to se odnosi na Isusa a ne na Boga JHVH
jer je Isus bio mrtav i oziveo - vaskrsao - prvi koji koje vaskrsao na nebo i posledni koga je Bog direktno vaskrsao...
Ali eto,vidimo Isusa Hrista kako O SEBI kaze da je PRVI I POSLEDNJI a to je formulacija koja oznacava JEDNU ISTI KATEGORIJU OPISA sto ce reci da Onaj na koga se to odnosi U ISTO VREME JESTE I PRVI I POSLEDNJI a ne da je u necemu prvi a u necemu poslednji,kao sto uostalom mogu biti i sva stvorenja !!!A u Otkrivenju jedino Jehova Bog nosi titulu alfa i omega, Svevisnjeg nad celom zemljom
To Isus nije on je uvek ispod Boga JHVH
jer kao sto je i sam Isus rekao Bog JHVH je veci od Isusa.
Ako tvoja logika odlučuje što u Bibliji „ima smisla“, onda ti nisi čitatelj Pisma nego njegov sudac.
A kad čovjek koristi logiku da nadvlada tekst umjesto da mu se podredi, više ne traži istinu nego potvrdu vlastitih maštarija. Ako i kažeš da te zanima istina, u komentarima potvrđuješ da to nije tako...
Originalni grčki tekst Ivan 1,1 doslovno kaže "Bog bijaše Riječ", a ne "božanska Riječ".
Član se namjerno izostavlja da se izrazi razlika u osobi, ali ne i u prirodi, što savršeno podržava Trojstvo.
Tako da ne, ni jezik ti ne ide u prilog, osim ako ga, kao i sve ostalo, ne tumačiš kako ti paše. Onda si svakako sam sebi mjerilo istinitosti, u tom slučaju, Pismo ti ni ne treba...
Ako tvoja logika odlučuje što u Bibliji „ima smisla“, onda ti nisi čitatelj Pisma nego njegov sudac.
Ako i kažeš da te zanima istina, u komentarima potvrđuješ da to nije tako...
Originalni grčki tekst Ivan 1,1 doslovno kaže "Bog bijaše Riječ", a ne "božanska Riječ".
Član se namjerno izostavlja da se izrazi razlika u osobi, ali ne i u prirodi, što savršeno podržava Trojstvo.
Ttako je trojstvo i jeste nelogicno a kod Boga je sve logicno.logika je osnova sa kojom covjek rasudjuje stvari u stvarnosti...bez logike, moze ti svako podmetnuti svaku gluposti da je progutas i ti to onda progutas zazmirenih ociju bez imalo proppitivanja.
ko je tebi ubaciou glavu da je sva Biblija istina kad sama biblija za sebe kaze da sadrzi lazi....
ako je to tako kako ti kazes, da vidimo onda jeli tako....
Upočetku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.
ako je Rijec = Bog
onda cemo to postaviti u ekvaciju da vidimo ima li to smisla da li je rijec = Bog
zamijenimo rijec za bog u tekstu i vidimo sta dobijemo
Upočetku bijaše Bog i Bog bijaše u Boga i Bog bijaše Bog.
eh ima li ti ovo smisla Bog bio kod Boga....2 boga znaci
trojstvo ce vam najvise otjerati ljudi iz hrscanstva, jer je nelogicno i nema smisla, prepuno kontradikcija....da ljudi to nikako ne mogu shvatiti pa ostavljaju hrscanstvo i traze druge religije koje ce nadomjestiti tu prazninu.
logika je osnova sa kojom covjek rasudjuje stvari u stvarnosti...bez logike, moze ti svako podmetnuti svaku gluposti da je progutas i ti to onda progutas zazmirenih ociju bez imalo proppitivanja.
ko je tebi ubaciou glavu da je sva Biblija istina kad sama biblija za sebe kaze da sadrzi lazi....
ako je to tako kako ti kazes, da vidimo onda jeli tako....
Upočetku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.
ako je Rijec = Bog
onda cemo to postaviti u ekvaciju da vidimo ima li to smisla da li je rijec = Bog
zamijenimo rijec za bog u tekstu i vidimo sta dobijemo
Upočetku bijaše Bog i Bog bijaše u Boga i Bog bijaše Bog.
eh ima li ti ovo smisla Bog bio kod Boga....2 boga znaci
trojstvo ce vam najvise otjerati ljudi iz hrscanstva, jer je nelogicno i nema smisla, prepuno kontradikcija....da ljudi to nikako ne mogu shvatiti pa ostavljaju hrscanstvo i traze druge religije koje ce nadomjestiti tu prazninu.
Svako ko se sluzi logikom a logika je od Boga vidi da je Bog jedan i da je trojstvo nelogicno.Ako tvrdiš da je "Biblija puna laži", onda nemaš temelja raspravljati na osnovi Biblije, jer koristiš tekst koji sam odbacuješ.
To nije argument, to je rušenje ploče kad izgubiš partiju.
Dalje, "Bog bijaše kod Boga" u Iv 1:1 nije nelogično, jer tekst ne govori o dvama bogovima, nego o dva aspekta iste božanske naravi: Riječ (Logos) je s Bogom, ali je i Bog. Tvoje "zamjene riječi" nisu dokaz, to je igranje riječima, ne egzegeza.
I za kraj, ako ljudi napuštaju vjeru jer im nešto nije odmah shvatljivo, to nije greška u nauku, nego u očekivanju da Boga treba svesti na formulu.
Trojstvo ne trebaš potpuno shvatiti da bi ga prihvatio, kao ni svemir, savjest ili vječnost.
Da, logika je od Boga, ali nije iznad Boga, niti je kriterij kojim mjerimo Njegovu narav.Svako ko se sluzi logikom a logika je od Boga vidi da je Bog jedan i da je trojstvo nelogicno.
Ne postoje dva aspekta ako se jedan moli drugome ili ako jedan vaskrsava drugoga, to nisu aspekti nego dve razlicite duhovne osobe
Da Logos je kod Boga i Bozanske je naravi.