- Poruka
- 77.429
sama si napisala "jedinorođeni"Pise u Bibliji
da je prvi od svih stvorenja
stvorenje znaci stvoren
cim je rodjen znaci ima pocetak
stvoren rodjen isto dodje
jer neko da bi bio rodjen prvo je stvoren
zezaš nas jel da
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sama si napisala "jedinorođeni"Pise u Bibliji
da je prvi od svih stvorenja
stvorenje znaci stvoren
cim je rodjen znaci ima pocetak
stvoren rodjen isto dodje
jer neko da bi bio rodjen prvo je stvoren
eh da ti si bukvalistasama si napisala "jedinorođeni"
zezaš nas jel da
pa daj stih i rešiš problem. nađi gde je to Isus stvoren i to kao anđeo posebne vrste.eh da ti si bukvalista
o tome sam hiljadu puta pisala al tebi ne vredi
kako neko mzoe biti rodjen ako nije stvoren?
Da se i ja malo umešam;pa daj stih i rešiš problem. nađi gde je to Isus stvoren i to kao anđeo posebne vrste.
Јесте Богородица јер није Христос постао Бог када се родио од Марије. Син Божији је одувек постојао, само је добио људско тело.A neupućeni Mariju smatraju Bogorodicom iako ona sama duhom svetim kaže da će je od sada blaženom zvati svi narodi.
Znači blažena Marija a ne Bogorodica
Ево, ја нисам знао да је Мојсије светац...pitam jer mi bratanica ikonopisac i baš mi kaže da se još nije desilo da joj neka crkva ili manastir traži da oslika mojsija, dok sa druge strane ilija je tražen.
neko rekao? ako sam dobro pratio temu, niko.Ево, ја нисам знао да је Мојсије светац...
Ја написах да нисам знао. Да није до овог невремена што најављују?neko rekao? ako sam dobro pratio temu, niko.
znam toЈа написах да нисам знао. Да није до овог невремена што најављују?
Срећом погледа се:
Свети пророк Мојсеј Боговидац
Велики вођ и законодавац народа израиљског. Рођен у Египту око 1550. године пре Христа. Живео је четрдесет година у Египту на двору фараоновом; четрдесет година живео је као пастир у созерцању Бога и света; а четрдесет година последњих водио је народ кроз пустињу у Земљу Обећану, коју је видео али у њу није ушао, јер у једноме згреши Богу (4. Мојс 20, 12). Упокојио се у сто двадесетој години живота свога. Као чудотворац био праобраз Христа, по речима светог Василија Великог. Јавио се из онога света на гори Тавору при преображењу Господа. А по сведоџби светог Јована Лествичника јављао се и монасима у манастиру Синајском.![]()
Jeste zato je nazivaju i kraljicom nebeskom, a zna se koga slave kao kraljicu nebesku, zli demon ištar.Јесте Богородица јер није Христос постао Бог када се родио од Марије. Син Божији је одувек постојао, само је добио људско тело.
Није тачно да неупућени називају Марију Богородицом, управо обрнуто, они који су неупућени сматрају да она није Богородица.
Један од неупућених звао се Несторије. Имам утисак да ти је тај део историје промакао.
ako ti nisi pod njegovim zakonom, jel ga poštuješ?Ti ga postuj
mislim da to nema u pravoslavljuJeste zato je nazivaju i kraljicom nebeskom, a zna se koga slave kao kraljicu nebesku
Да би смо открили да ли је или не довољно поштован, морали би да знамо који су критеријуми за пошптовање и да ли је уопште битно то колико се неки светац слави а колико неки други.zašto čovek koji sa bogom toliko pričao, otkrio mu ime, dao mu zapovesti nije poštovan kao ilija u spc?
jasno je da ne umes da razmisljasako ti nisi pod njegovim zakonom, jel ga poštuješ?
ne poštuješ njegov zakon ne poštuješ njega.
jasno
ok, samo mi čudno što utemeljuvač judaizma, hrišćanstva i islama nema kod nas toliko poštovanje.Да би смо открили да ли је или не довољно поштован, морали би да знамо који су критеријуми за пошптовање и да ли је уопште битно то колико се неки светац слави а колико неки други.
Заправо би Православни требали да славе све свеце, без обзира да ли је то њихова кућна слава или не. Јер сваки од њих чини део предања у Православљу (а не код јеховиних сведока!) и без сваког појединачно би Православље (а не...) било сиромашније и непотпуније.
Свакако, не само Мојсије, већ и многи други свеци налазе се у некој врсти сенке код људи које не занима вера баш у тој мери да све морају да знају.
ne govorim u tvoje ime već te pitam.jasno je da ne umes da razmisljas
Cel;a Biblija je Bozja rec i postujem svako slovo Biblije
a ti neces u moje ime govoriti
jel jasno
a ako nisi znao mnoge odredbe Mojsijevog zakone je Isus preuzeo
ali ti toi ne znas
a znas da sudis
pa tako ce iu tebi Bog suditi
sitnicavo
https://www.jw.org/sr-cyrl/библијска-учења/питања/10-заповести/Да ли су хришћани обавезни да се придржавају Десет заповести?
Не. Бог је свој Закон, који обухвата и Десет заповести, дао древном Израелу (Поновљени закони 5:2, 3; Псалам 147:19, 20). Хришћани нису под Мојсијевим законом и чак су и хришћани јеврејског порекла били „ослобођени Закона“ (Римљанима 7:6). * На место Мојсијевог закона дошао је „Христов закон“ који обухвата све оно чему је Исус поучио своје следбенике (Галатима 6:2; Матеј 28:19, 20).
Брате мили, кад само помислим да ти не смеш да користиш опцију игнорисања...ево, сад сам се најежио...tvoje vođe kažu ovako
nikad to nisam koristio. pre samo preskočiš, a sad moraš i da čitaš i da učestvuješ i da otvaraš teme iako nemaš ideju jer ovde je sve već bilo samo se vrti u krug.Брате мили, кад само помислим да ти не смеш да користиш опцију игнорисања...ево, сад сам се најежио...
Nema ali ima puno molitvi upućenih bogorodici. i svim svecimamislim da to nema u pravoslavlju
A zašto da ignoriše, to je znak nedostatka ljubaviБрате мили, кад само помислим да ти не смеш да користиш опцију игнорисања...ево, сад сам се најежио...
nije ti baš jasno pravoslavljeSlavljene anđela ili svetaca je ozbiljno idolopoklonstvo
naravno jer iz crkve je i izašla biblija. a ne može crkva da samoj sebi skače u stomak tako što bi nakaradno tumačila bibliju. to bi bio oksimoron.Tako je to kad je crkveni autoritet veći od Božijeg autoriteta
nije, da ti jeste nikad ga ne bi napustio.Jasno je meni pravoslavlje zato sam ga i napustio
Да оставимо сада њих мало по страни, римокатолици верују да је Богородица безгрешно зачета, тј. то су измислили и ни они сами дуго у то нису веровали.Jeste zato je nazivaju i kraljicom nebeskom, a zna se koga slave kao kraljicu nebesku, zli demon ištar.
U katoličkoj crkvi je nazivaju koiskupiteljem tako da se mogu iskupiti molitvama Mariji.
Погледај у речнику Несторије, и зашто је он грешио када је рекао да Марија није родила Бога.Razmisli malo o kultu Marije kao kraljice nebeske pa vidi kuda to vodi.
Upitaj se zašto je niko od apostola ne nazuva kraljicom nebeskom i ne daje joj neku veliku čast.
A mi smo udi Hristovog tela što znači da i mi postojimo još od pre postanja sveta .