Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.038
Pa to jeste.Glasnik je inače stručnjak za bogove. Sve ih je upoznao.
Jer se bavi time.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa to jeste.Glasnik je inače stručnjak za bogove. Sve ih je upoznao.
Pa i bog biblije, Hriscanski bog je postojao pre Hriscanstva.Gnostici su postojali prije Isusa, prije hrišćanstva.
Ovo boldovano po kom osnovu i pravilu?
To je kao da neko kaze, moja crkva, vera, religija je najbolja.
Takve tvrdnje su neozbiljne.
Sam si se opirao ovih dana tome a onda dodjes sa takvim tvrdjenjem?
Imao sam posla sa gnostocima i oni me ne zanimaju, ali i ako bi ova tvoja boldovana tvrdnja bila tacna, onda mora da ima nekoliko miliona bogova, jer svaki gnsotik ima neke svoje ideje,i tvrdjenja.
Tacnije, filozofiiranje.
A filozofiranje nema osnove i temelja.
Kolosanima 2,8 Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prijevarom, po kazivanju čovječijemu, po nauci svijeta, a ne po Hristu.
Pa i bog biblije, Hriscanski bog je postojao pre Hriscanstva.
Nisi to znao?
Bog koji jeste je samo bog biblije.Hajde da ti to opet objasnim kad nisi mogao shvatiti iz prve:
"Ako je neko gnostik on može znati samo onog Boga koji jeste: SEBE-Apsolut."
Zar ovo nije dovoljno jasno? Zar ovdje ne kaže kristalno jasno da gnostik može znati samo onog Boga koji jeste,
da drugog Boga nema, da je BOG = Apsolut, a pošto je Apsolut u svemu i svima ISTI, jedino Apsolut
u svima može znati, tj. biti gnostik koji zna SEBE BOGA.
Sad još smao treba znati šta je apsolut....
Znao sam, kako da nisam. Postojao je u Tori, u knjizi Starog Zavjeta.
Samo tada nije bio hrišćanski već Jevrejski.
Šta će sad Jevreji kad im je Bog postao hrišćanski?
I da, svi ti 'Bogovi' žive samo u knjigama, nigdje drugdje.
A istinski Bog... živi u srcu i ne poznaje razlike.
Zar se čak i u Bibliji ne kaže da je tvoje tijelo hram Božiji?
Pa ako jeste, kako je moguće da je u svim tijelima isti Bog?
Zar to ne aludira na tvoju opasku da svaki gnostik ima svog Boga?
Zar to nije isto?
U svemu tome nedostaje znanje o sebi-apsolutu.
Bez tog znanja ne možeš shvatiti kako apsolut jeste i čovjek i Bog.
2. Korincanima 6,16 | Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod. |
2. Korincanima 6,14 | Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom? |
Naravno da je smesno. Meni je bas smesno sto si se ti istripovo da posedujes neko znanje.
Jedino sto ja radim jeste da postavljam pitanja. I to te vrlo cesto izbaci iz takta. Aj pali.
Bog koji jeste je samo bog biblije.
I tog Boga moze samo znati onaj koji proucava to otrkivenje u bibliji i tada dobije saznanje kako da ga nadje.
Izvan toga je samo filozofiranje.
Gnosticizam je u stvari bezanje od tog boga.
To je Kainizam, vidjenje boga kako se njima svidja ne kako nam se on otkriva.
Kao sto rekoh, milion gnostika milion bogova i tvrdjenja.
.Ovde si na forumu religiji, ovde su ljudi eksperti, ljudi koji nesto i znaju i imaju iskustva sa mnogim stvarima, ne mozes da ima pricas takve stavri, moras negde gde ljudi nisu eksperti da odes.
Nije on postao hriscanski, vec su ga hriscani porihvatili jevreji ga odbacili.
cekaju ga jos.
Bog ne zivi u knjigama vec nam se na duhovnoj osnovi otrkio.
Preko nadahanute knige i tako je znanje o njemu dosptupno svakome.
Ko nece, ne mora.
Onda taj Bog zivi kroz nas lju dei deluje.
2. Korincanima 6,16 Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
2. Korincanima 6,14 Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?
Бог је свуда то биљке и животиње знају.Odakle tebi ideja da znaš da sam ja išta istripovao?
Odakle ti ideja šta je to 'trip', kad ti nemaš s čim da ga uporediš do svojim 'tripom' o 'tripovanju?
Da bi mogao znati šta je 'tripovanje' prvo moraš znati istinu, a ti je ne znaš.
Eto, jedan trip koji si istripovao jeste
Uh.......koja objašnjenja.
Niko, a to znači apsolut ni iz koje pozicije, ni iz kojeg čovjeka ne može pronaći Boga nigdje drugdje do u sebi, tj. povratkom volje i pažnje u sebe.
Bog se jedino može pronaći u sebi, u sebi-Bogu. Bog ne postoji izvan sebe.
Ako ga pak pronađeš dok čitaš Bibliju, nisi ga ni tad pronašao u Bibliji, već u sebi.
Biblija ti je mogla poslužiti kao inspiracija i ništa više.
Jeste.Бог је свуда то биљке и животиње знају.
И биће.Jeste.
Pa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.Aj da se vratimo opet na pocetak. Zasto se onda neki iskobeljaju iz celog tog okruzenja a neki ne?![]()
Vewra je prirodna stvar jer nas je Bog stvorio.Pa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.
Od 500 poruka ti si potrošio 311 poruka svog životaPa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.
Ponovo moram d apitam vec treci put.Uh.......koja objašnjenja.
Niko, a to znači apsolut ni iz koje pozicije, ni iz kojeg čovjeka ne može pronaći Boga nigdje drugdje do u sebi, tj. povratkom volje i pažnje u sebe.
Bog se jedino može pronaći u sebi, u sebi-Bogu. Bog ne postoji izvan sebe.
Ako ga pak pronađeš dok čitaš Bibliju, nisi ga ni tad pronašao u Bibliji, već u sebi.
Biblija ti je mogla poslužiti kao inspiracija i ništa više.
Pa nije potrebno da se vredjamo.Tebi se Bog još nije otkrio.
Da jeste ne bi se sad držao Biblije k'o pijan plota.
Znao bi Boga kao SEBE.
Bog bi kroz tebe pričao, a ovako ti učiš Bibliju kao papagaj i to zoveš znanjem.
To nema veze sa znanjem o Bogu, ima svu vezu sa ubjeđenjem da Boga znaš.
Znanje o Bogu se ne može steći posredno.
Jedini način da znaš Boga jeste da Bog budeš (OTAC i JA JEDNO SMO),
a za to je potrebno da se iz čovjeka vratiš u ono-što-jesi, u sebe-apsolut.
2. Korincanima 6,14 | Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom? |
ko da pa neko ima pametnijih posla ovih dana uveče?Od 500 poruka ti si potrošio 311 poruka svog života![]()
Pa nisi valjda 312 poruka nakuco ovih mesec danako da pa neko ima pametnijih posla ovih dana uveče?
Inace, ni ja ne znam odgovor na ovo pitanje.Pa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.
pa vidiš li ti bre da sam ja lično tajVewra je prirodna stvar jer nas je Bog stvorio.
Samo oni koji zele da se odmetnu od Boga kao sto je ucinio Satana Djavo
traze izgovore da ga ne slede
i time sebe odvode u unistenje
pa ne baš mesec dana...al šta,ja sam se registrovao ovde tamo negde oko nove god XDPa nisi valjda 312 poruka nakuco ovih mesec dana![]()
I sotone.....i zla.....Apsolut je Jedan Jedini Bog Tvorac svega