Bog će zauvek uništiti zlo

Ovo boldovano po kom osnovu i pravilu?

To je kao da neko kaze, moja crkva, vera, religija je najbolja.
Takve tvrdnje su neozbiljne.
Sam si se opirao ovih dana tome a onda dodjes sa takvim tvrdjenjem?

Imao sam posla sa gnostocima i oni me ne zanimaju, ali i ako bi ova tvoja boldovana tvrdnja bila tacna, onda mora da ima nekoliko miliona bogova, jer svaki gnsotik ima neke svoje ideje,i tvrdjenja.
Tacnije, filozofiiranje.
A filozofiranje nema osnove i temelja.

Kolosanima 2,8Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prijevarom, po kazivanju čovječijemu, po nauci svijeta, a ne po Hristu.

Hajde da ti to opet objasnim kad nisi mogao shvatiti iz prve:
"Ako je neko gnostik on može znati samo onog Boga koji jeste: SEBE-Apsolut."

Zar ovo nije dovoljno jasno? Zar ovdje ne kaže kristalno jasno da gnostik može znati samo onog Boga koji jeste,
da drugog Boga nema, da je BOG = Apsolut, a pošto je Apsolut u svemu i svima ISTI, jedino Apsolut
u svima može znati, tj. biti gnostik koji zna SEBE BOGA.

Sad još smao treba znati šta je apsolut....

Pa i bog biblije, Hriscanski bog je postojao pre Hriscanstva.
Nisi to znao?

Znao sam, kako da nisam. Postojao je u Tori, u knjizi Starog Zavjeta.
Samo tada nije bio hrišćanski već Jevrejski.
Šta će sad Jevreji kad im je Bog postao hrišćanski? :(

I da, svi ti 'Bogovi' žive samo u knjigama, nigdje drugdje.
A istinski Bog... živi u srcu i ne poznaje razlike.
Zar se čak i u Bibliji ne kaže da je tvoje tijelo hram Božiji?
Pa ako jeste, kako je moguće da je u svim tijelima isti Bog?
Zar to ne aludira na tvoju opasku da svaki gnostik ima svog Boga?
Zar to nije isto?

U svemu tome nedostaje znanje o sebi-apsolutu.
Bez tog znanja ne možeš shvatiti kako apsolut jeste i čovjek i Bog.

Hajde da ti to opet objasnim kad nisi mogao shvatiti iz prve:
"Ako je neko gnostik on može znati samo onog Boga koji jeste: SEBE-Apsolut."

Zar ovo nije dovoljno jasno? Zar ovdje ne kaže kristalno jasno da gnostik može znati samo onog Boga koji jeste,
da drugog Boga nema, da je BOG = Apsolut, a pošto je Apsolut u svemu i svima ISTI, jedino Apsolut
u svima može znati, tj. biti gnostik koji zna SEBE BOGA.

Sad još smao treba znati šta je apsolut....
Bog koji jeste je samo bog biblije.
I tog Boga moze samo znati onaj koji proucava to otrkivenje u bibliji i tada dobije saznanje kako da ga nadje.
Izvan toga je samo filozofiranje.
Gnosticizam je u stvari bezanje od tog boga.
To je Kainizam, vidjenje boga kako se njima svidja ne kako nam se on otkriva.
Kao sto rekoh, milion gnostika milion bogova i tvrdjenja.
.Ovde si na forumu religiji, ovde su ljudi eksperti, ljudi koji nesto i znaju i imaju iskustva sa mnogim stvarima, ne mozes da ima pricas takve stavri, moras negde gde ljudi nisu eksperti da odes.

Znao sam, kako da nisam. Postojao je u Tori, u knjizi Starog Zavjeta.
Samo tada nije bio hrišćanski već Jevrejski.
Šta će sad Jevreji kad im je Bog postao hrišćanski? :(

I da, svi ti 'Bogovi' žive samo u knjigama, nigdje drugdje.
A istinski Bog... živi u srcu i ne poznaje razlike.
Zar se čak i u Bibliji ne kaže da je tvoje tijelo hram Božiji?
Pa ako jeste, kako je moguće da je u svim tijelima isti Bog?
Zar to ne aludira na tvoju opasku da svaki gnostik ima svog Boga?
Zar to nije isto?

U svemu tome nedostaje znanje o sebi-apsolutu.
Bez tog znanja ne možeš shvatiti kako apsolut jeste i čovjek i Bog.

Nije on postao hriscanski, vec su ga hriscani porihvatili jevreji ga odbacili.
cekaju ga jos.
Bog ne zivi u knjigama vec nam se na duhovnoj osnovi otrkio.
Preko nadahanute knige i tako je znanje o njemu dosptupno svakome.
Ko nece, ne mora.
Onda taj Bog zivi kroz nas lju dei deluje.

2. Korincanima 6,16Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

2. Korincanima 6,14Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?

Naravno da je smesno. Meni je bas smesno sto si se ti istripovo da posedujes neko znanje.
Jedino sto ja radim jeste da postavljam pitanja. I to te vrlo cesto izbaci iz takta. Aj pali.

Odakle tebi ideja da znaš da sam ja išta istripovao?
Odakle ti ideja šta je to 'trip', kad ti nemaš s čim da ga uporediš do svojim 'tripom' o 'tripovanju?
Da bi mogao znati šta je 'tripovanje' prvo moraš znati istinu, a ti je ne znaš.

Eto, jedan trip koji si istripovao jeste
Bog koji jeste je samo bog biblije.
I tog Boga moze samo znati onaj koji proucava to otrkivenje u bibliji i tada dobije saznanje kako da ga nadje.
Izvan toga je samo filozofiranje.
Gnosticizam je u stvari bezanje od tog boga.
To je Kainizam, vidjenje boga kako se njima svidja ne kako nam se on otkriva.
Kao sto rekoh, milion gnostika milion bogova i tvrdjenja.
.Ovde si na forumu religiji, ovde su ljudi eksperti, ljudi koji nesto i znaju i imaju iskustva sa mnogim stvarima, ne mozes da ima pricas takve stavri, moras negde gde ljudi nisu eksperti da odes.

Uh.......koja objašnjenja.

Niko, a to znači apsolut ni iz koje pozicije, ni iz kojeg čovjeka ne može pronaći Boga nigdje drugdje do u sebi, tj. povratkom volje i pažnje u sebe.
Bog se jedino može pronaći u sebi, u sebi-Bogu. Bog ne postoji izvan sebe.
Ako ga pak pronađeš dok čitaš Bibliju, nisi ga ni tad pronašao u Bibliji, već u sebi.
Biblija ti je mogla poslužiti kao inspiracija i ništa više.

Nije on postao hriscanski, vec su ga hriscani porihvatili jevreji ga odbacili.
cekaju ga jos.
Bog ne zivi u knjigama vec nam se na duhovnoj osnovi otrkio.
Preko nadahanute knige i tako je znanje o njemu dosptupno svakome.
Ko nece, ne mora.
Onda taj Bog zivi kroz nas lju dei deluje.

2. Korincanima 6,16Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

2. Korincanima 6,14Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?

Tebi se Bog još nije otkrio.
Da jeste ne bi se sad držao Biblije k'o pijan plota.
Znao bi Boga kao SEBE.
Bog bi kroz tebe pričao, a ovako ti učiš Bibliju kao papagaj i to zoveš znanjem.
To nema veze sa znanjem o Bogu, ima svu vezu sa ubjeđenjem da Boga znaš.
Znanje o Bogu se ne može steći posredno.
Jedini način da znaš Boga jeste da Bog budeš (OTAC i JA JEDNO SMO),
a za to je potrebno da se iz čovjeka vratiš u ono-što-jesi, u sebe-apsolut.

Odakle tebi ideja da znaš da sam ja išta istripovao?
Odakle ti ideja šta je to 'trip', kad ti nemaš s čim da ga uporediš do svojim 'tripom' o 'tripovanju?
Da bi mogao znati šta je 'tripovanje' prvo moraš znati istinu, a ti je ne znaš.

Eto, jedan trip koji si istripovao jeste

Niko, a to znači apsolut ni iz koje pozicije, ni iz kojeg čovjeka ne može pronaći Boga nigdje drugdje do u sebi, tj. povratkom volje i pažnje u sebe.
Ako ga pak pronađeš dok čitaš Bibliju, nisi ga ni tad pronašao u Bibliji, već u sebi.
Бог је свуда то биљке и животиње знају.

Pa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.
Vewra je prirodna stvar jer nas je Bog stvorio.
Samo oni koji zele da se odmetnu od Boga kao sto je ucinio Satana Djavo
traze izgovore da ga ne slede
i time sebe odvode u unistenje

Ponovo moram d apitam vec treci put.
Da li citas sta pisem?
Lepo sam napsiaod a je bog u nama, ali on nam svoju volju ajsno otrkiva preko njegove reci.
Tu je problem.
Bezanje od tog boga biblije.
I nije slucjanost da gnostici nadju sve drugo ali ne onogo u bibliji koji je u nama.

Kain je rako, ok boze ti si nams e otkrio ali ja imam bolju ideju, ja cu ti sluziti na svoj ancin.
Ali bog nije prihvatio kainovu sluzbu vec aveljevu, koji je slusao ono kako bog kaze a ne kako je umislio.

Tebi se Bog još nije otkrio.
Da jeste ne bi se sad držao Biblije k'o pijan plota.
Znao bi Boga kao SEBE.
Bog bi kroz tebe pričao, a ovako ti učiš Bibliju kao papagaj i to zoveš znanjem.
To nema veze sa znanjem o Bogu, ima svu vezu sa ubjeđenjem da Boga znaš.
Znanje o Bogu se ne može steći posredno.
Jedini način da znaš Boga jeste da Bog budeš (OTAC i JA JEDNO SMO),
a za to je potrebno da se iz čovjeka vratiš u ono-što-jesi, u sebe-apsolut.
Pa nije potrebno da se vredjamo.
Idi svojim putem nisam te nigde terao.
Biblija nam i to kaze:

Pa kao što je nekim ljudima prirodnbo da se okreću veri,nekim ljudima je prirodno da se od nje odvoje kad počnu da razmišljaju o tim stvarima da ne bi trošili svoj život na veru u nešto što verovartno nije tu.
Inace, ni ja ne znam odgovor na ovo pitanje. :) Imam osecaj da je opet u pitanju samo igra slucaja i verovatnoca. Nekom se tako skocka a nekom ne. Mislim da se ne moze naci neki koreniti uzrok.

Vewra je prirodna stvar jer nas je Bog stvorio.
Samo oni koji zele da se odmetnu od Boga kao sto je ucinio Satana Djavo
traze izgovore da ga ne slede
i time sebe odvode u unistenje
pa vidiš li ti bre da sam ja lično taj 😈 Što bih inače imao nick Loki...ej bre pa Loki je bukvalno najblizi đavolu u skandinavskoj mitologi,pa još mačak,čuveni veštičiji pomoćnik...pa još rune u avataru...jao kuku tebi 😆

U Otkrivenju 18 Gogovori se o padu Vavilona velikog koji predstavlja sve religije
ovog sveta osim prave.
U Vavilonu je bio zacetak laznih religioznih ucenja i laznih Bogova
Zato ga je i Bog JHVH unistio.

Vavilon ili Babilon je doslovno unisten 539. god pre ne
a predstoji unistenje Vavilona Velikog - koji predocava krivu religiju.

Iz konteksta stihova se moze videti da je Vavilon Veliki religija.

(Izaija 21:9) Eno, dolaze ljudi na kolima bojnim s dva konja upregnuta!” Zatim je povikao: “Pao je! Pao je Babilon! Sve rezbarene likove bogova njegovih Bog je o zemlju razbio!”

Otkrivenje 18:1, 2

1 Nakon toga vidio sam jednog drugog anđela kako silazi s neba s velikom vlašću i sva je zemlja zasjala od slave njegove.
2 I povikao je na sav glas: “Pala je, pala je bludnica Babilon Veliki i postala prebivalište demona, izvorište svakovrsnog smrada nečistog i skrovište svih ptica nečistih i mrskih!

ovde se kaze da je pao Vavilon Veliki - prebivaliste demona.
To je logicno jer su lazna ili kriva ucenja o Bogu su pod uticajem demona.
Tako da je logicno da je to religija.

3 Jer svi su se narodi opili vinom gnjeva, vinom bluda njezina. Kraljevi zemaljski bludničili su s njom, a trgovci zemaljski obogatili su se od silne i besramne raskoši njezine.”

4 I čuo sam jedan drugi glas s neba kako govori: “Iziđite iz nje, narode moj, da ne budete sudionici u grijesima njezinim i da vas ne zadese nevolje njezine! 5 Jer grijesi su se njezini nagomilali do neba i Bog se sjetio nepravednih djela njezinih.

Poziv od Boga da se odvojimo od krivog obozavanja

Ako se istraze okolni citati, fusnote vidi se kao i iz konteksta sta je Vavilon Veliki.

Otkrivenje nam govori za buduce dogadjaje a doslovni grad Vavilon je odavno unisten

Otkrivenje 18
8 Zbog toga će u jednom danu doći nevolje njezine: smrt i tuga i glad te će biti spaljena vatrom, jer je silan Jehova Bog, koji joj je sudio.
9 I kraljevi zemaljski koji su s njom bludničili i živjeli u besramnoj raskoši plakat će i žaliti za njom kad budu gledali kako se diže dim ognja u kojem gori. 10 Prestrašeni mukama njezinim, stajat će podalje i govoriti: ‘Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni, jer je u jedan čas stigla osuda tvoja!’

11 I trgovci zemaljski plakat će i tugovati za njom,

Vidimo da ce kraljevi zemaljski i trgovci plakati za njom
tako da Vavilon Veliki ne mogu biti ni vlasti ni trgovina.
Koji su imali koristi od nje.

najbolje proicitati celo 18 poglavlje Otkrivenja celo govori o tome.

U starom zavetu je prorecen pad grada Vavilona a u novom u Otkrivenju pad Vavilona Velikog - svetskog carstva krive religije

Pad Vavilona Velikog - religije na svetskom nIvou je ZNAK DA JE ARMAGEDON BLIZU.

Jer Pad Religije je pocetak velike nevolje ( Matej 24 poglavlje ),
a Armagedon je zavrsnica velike nevolje

Back