I dok radis to, kakve su ti povratne informacije od kolektivno nesvesnog? Jel ti se uzdize ljubav, harmonija i mir?
Pa naravno da sam ja u Ljubavi, harmoniji i miru, to je moja svjesna odluka.
Vaše ponašanje na koje mi kroz kolektivno nesvjesno skrećete pažnju, govore mi
da se u razmjeni sa vama može održati Ljubav, harmonija i mir samo pod uslovom
da vas gledam iz neutralne pozicije, za ono što jeste, ne identifukujući se sa subjektom
prema kojemu šaljete vaše otrovne strelice. To zahtijeva visoku svjesnost. Tada te strelice
više nemaju nikavog uticaja na moje stanje, ne mogu promijeniti moj doživljaj stvarnosti
u ljubavi, harmoniji i miru.
Dakle, to i jeste ono o čemu sam pričao u inicijalnom komentaru koji vam je tako zasmetao,
pričao sam o percepciji na koju se vodi otvoreni rat. Moja je uloga da vam skrenem pažnju
sa polarizacije i manipulacije nad vašom percepcijom, provocirane informacijama koje vam
dolaze kroz medije koji su eto prisutni u svakom domu, na vašu dušu, koja je izvor istine.
Stoga, nije važno kakve su povratne informacije od kolektivno nesvjesnog,
važno je kako se ja postavljam prema tim informacijama koje se vraćaju ka meni, da li sam
centriran i voljom i pažnjom prisutan u duši ili u razumu, te da li sam svjestan odatke ih percipiram.
Moj filter je uvijek Ljubav, harmonija i mir.
Ukoliko informacija ne ukazuje na manifestaciju potencijalne harmonije i mira, kao
što informacija o tebi recimo govori da si neko kome je veza sa dušom presječena, i to jasno
vidim, ja onda biram da ti se ipak obratim ali ne naelektrisan emotivnim nabojem, već uravnotežen,
ophodeći se prema tvojoj pojavi u mojoj pažnji iz neutralne pozicije moje volje. Dakle, bez obzira
koliko ti bio nesvjestan isine o sebi, važno je koliko sam ja pri tom svjestan istine i o tebi i o meni,
tačnije; istine o sebi-apsolutu. A kolektivno nesvjesno, ne šalje informacije o tebi samo meni, već
svima u kolektivu odjednom. Mi, jedinke kolektiva ih fokusom svoje pažnje biramo i percipiramo ih
onako kako nam filter našeg nivoa svjesnosti dozvoljava.
Odakle baš sada da se ja fokusiram na tebe, iz cjelovitosti informacija kolektivno nesvjesnog?
Informacija koju o sebi odašiljaš je upravo ona informacija koja je unutar spektra mog
interesovanja, na forumu si recimo, tu sam i ja svojom voljom i pažnjom, te pošto se kao takav
pojavljuješ u mom vidljivom spektru interesovanja, ja se i fokusiram na tvoj komentar stvarajući
percepciju onako kako mi moj nivo svjesnosti dozvoljava i nalaže.
Ako bih tu informaciju o tebi percipirao iz pozicije subjekta, vjerovatno bih vidio i procijenio koliko si
glup i slijep, možda bih čak bio i povrijeđen tvojim bezobrazlukom, ali pošto te percipiram iz neutralne
pozicije volje onda te vidim kao malo svakodnevno iskušenje, iskušenje mog stvarnog nivoa svjesnosti.
Tako mogu da provjerim koliko shvatam nerazdvojivost (korelaciju) subjekta i objekta, ulogu kolektivno
nesvjesnog u mojoj stvarnosti, kao i da se preispitam da li još uvijek bitišem ispunjen Ljubavlju, harmonijom
i mirom. Ukoliko je odgovor da, onda znam da sam u direktnoj vezi sa dušom. Ako je odgovor negativan
to mi je znak da preispitam poziciju odakle percipiram informaciju i generišem percepciju.