Bog će zauvek uništiti zlo

:rotf: to ti ja i pricam, jednom si se upecao, upecaces se opet - bolje da se ne upustas sa prevarantima kao sto je ovaj, tj. ti njjega trebas da ignorises

Baš mi je drago da se bar u nečemu slažete.
Do sada ste oči kopali jedni drugima.
Dok vas "Koronom" utjeraše u torove i drže vas u njima ko marvu, odvojene jedne od drugih,
vi ne prestadoste da se gložite oko toga ko je u pravu u svojim prevodima Biblije.
Ali vidi čuda; ujednila vas mržnja prema meni.

Ja stalno pričam o Jednoti, o tome da smo svi i sve Jedno,
Nije slučajno da se kaže kako Bog kroz nas djeluje na misteriozne načine...

Baš mi je drago da se bar u nečemu slažete.
Do sada ste oči kopali jedni drugima.
Dok vas "Koronom" utjeraše u torove i drže vas u njima ko marvu, odvojene jedne od drugih,
vi ne prestadoste da se gložite oko toga ko je u pravu u svojim prevodima Biblije.

Nije slučajno da se kaže kako Bog kroz nas djeluje na misteriozne načine...
Bog je jedan.

ja imam ausvajs, idem gde hocu, pisao sam na politici, ali ti ne pratis, pa izmisljas, po svom starom obicaju
ja te ne mrzim, samo te ne mirisem... izdiskutovali smo se jednom, upoznali se forumski, kao diskutanti ... dosta je.
ja vise s tobom o doktrinama NIKAD, samo da ti bude jasno,pa gledaj s kim ces da budes 1

Poslednja izmena:
I dok radis to, kakve su ti povratne informacije od kolektivno nesvesnog? Jel ti se uzdize ljubav, harmonija i mir?

Pa naravno da sam ja u Ljubavi, harmoniji i miru, to je moja svjesna odluka.
Vaše ponašanje na koje mi kroz kolektivno nesvjesno skrećete pažnju, govore mi
da se u razmjeni sa vama može održati Ljubav, harmonija i mir samo pod uslovom
da vas gledam iz neutralne pozicije, za ono što jeste, ne identifukujući se sa subjektom
prema kojemu šaljete vaše otrovne strelice. To zahtijeva visoku svjesnost. Tada te strelice
više nemaju nikavog uticaja na moje stanje, ne mogu promijeniti moj doživljaj stvarnosti
u ljubavi, harmoniji i miru.

Dakle, to i jeste ono o čemu sam pričao u inicijalnom komentaru koji vam je tako zasmetao,
pričao sam o percepciji na koju se vodi otvoreni rat. Moja je uloga da vam skrenem pažnju
sa polarizacije i manipulacije nad vašom percepcijom, provocirane informacijama koje vam
dolaze kroz medije koji su eto prisutni u svakom domu, na vašu dušu, koja je izvor istine.

Stoga, nije važno kakve su povratne informacije od kolektivno nesvjesnog,
važno je kako se ja postavljam prema tim informacijama koje se vraćaju ka meni, da li sam
centriran i voljom i pažnjom prisutan u duši ili u razumu, te da li sam svjestan odatke ih percipiram.

Moj filter je uvijek Ljubav, harmonija i mir.
Ukoliko informacija ne ukazuje na manifestaciju potencijalne harmonije i mira, kao
što informacija o tebi recimo govori da si neko kome je veza sa dušom presječena, i to jasno
vidim, ja onda biram da ti se ipak obratim ali ne naelektrisan emotivnim nabojem, već uravnotežen,
ophodeći se prema tvojoj pojavi u mojoj pažnji iz neutralne pozicije moje volje. Dakle, bez obzira
koliko ti bio nesvjestan isine o sebi, važno je koliko sam ja pri tom svjestan istine i o tebi i o meni,
tačnije; istine o sebi-apsolutu. A kolektivno nesvjesno, ne šalje informacije o tebi samo meni, već
svima u kolektivu odjednom. Mi, jedinke kolektiva ih fokusom svoje pažnje biramo i percipiramo ih
onako kako nam filter našeg nivoa svjesnosti dozvoljava.

Odakle baš sada da se ja fokusiram na tebe, iz cjelovitosti informacija kolektivno nesvjesnog?
Informacija koju o sebi odašiljaš je upravo ona informacija koja je unutar spektra mog
interesovanja, na forumu si recimo, tu sam i ja svojom voljom i pažnjom, te pošto se kao takav
pojavljuješ u mom vidljivom spektru interesovanja, ja se i fokusiram na tvoj komentar stvarajući
percepciju onako kako mi moj nivo svjesnosti dozvoljava i nalaže.

Ako bih tu informaciju o tebi percipirao iz pozicije subjekta, vjerovatno bih vidio i procijenio koliko si
glup i slijep, možda bih čak bio i povrijeđen tvojim bezobrazlukom, ali pošto te percipiram iz neutralne
pozicije volje onda te vidim kao malo svakodnevno iskušenje, iskušenje mog stvarnog nivoa svjesnosti.
Tako mogu da provjerim koliko shvatam nerazdvojivost (korelaciju) subjekta i objekta, ulogu kolektivno
nesvjesnog u mojoj stvarnosti, kao i da se preispitam da li još uvijek bitišem ispunjen Ljubavlju, harmonijom
i mirom. Ukoliko je odgovor da, onda znam da sam u direktnoj vezi sa dušom. Ako je odgovor negativan
to mi je znak da preispitam poziciju odakle percipiram informaciju i generišem percepciju.

ja imam ausvajs, idem gde hocu, pisao sam na politici, ali ti ne pratis, pa izmisljas, po svom starom obicaju
ja te ne mrzim, samo te ne mirisem... izdiskutovali smo se jednom, upoznali se forumski, kao diskutanti ... dosta je.
ja vise s tobom o doktrinama NIKAD, samo da ti bude jasno,pa gledaj s kim ces da budes 1

Ne, ne pratim te. Nisi toliko u domenu mog interesovanja. Ali kad nam se putevi ukrste na istom objektu interesovanja
onda se ponašam onako kako mi savjest u datoj situaciji nalaže.

A ako je sve ostalo kako gore tvrdiš... zašto mi se uopšte javljaš?

Poslednja izmena:
Jeste fino i lepo jer su to pisali ljudi pod Bozjim nadahnucem.
Bog im je stavljao u um misli koje treba da zapisu.
Ako ne verujes da je Biblija Bozja rec to je druga tema.
Ako te zanima imas dovoljno dokaza da verujes.
Jer Biblija je temelj vere.
Da li bi zeleo da zivis u takvom svetu bez zla u savrsenstvu i vecno?
Ako zelis istrazi sam Bibliju.
Svako ko je sam istrazio Bibliju uverio se u to da je ona Bozja rec.
Bibliju sam dovoljno istraživao da vidim da je to delo ljudi koji su svi imali neke svoje ideje koje se čak ni međusobno ne poklapaju.Nije ih pisao jedan čovek,ne prate samo jedan tok misli,neki delovi se kose sa drugim delovima...Nijednom od tih ljudi koje su pisali to nije bog telepatski slao misli...Tako nešto može da pomisli samo neko ko ili nije uopopšte čitao Bibliju ili ju je čitao onako preko reda tako da ne dobije sliku celine.Ako nikad nisi uhvati od početka do kraja da pročitaš,kladim se da ćeš na kraju da imaš više pitanja nego odgovora...

A da živim u takvom svetu gde nema nikakvog zla...pa gle,ja bi voleo i da se oženim šumskom vilom...al to što bi smo mi voleli nije baš uvek moguće ;)

Ne, ne pratim te. Nisi toliko u domenu mog interesovanja. Ali kad nam se putevi ukrste na istom objektu interesovanja
onda se ponašam onako kako mi savjest u datoj situaciji nalaže.

A ako je sve ostalo kako gore tvrdiš... zašto mi se uopšte javljaš?

Svidja mi se ovo kako si srocio, i nebih odgovarao na ovo da nisam video rec savest.

Mnogi ateisti nemaju problema savesti, oni nece doci na religiji.
Manji broj ateista ima problem savesti.
Ne kazem da su svesni toga, vecinom nisu.
Savest je ono sta ih tera da ovde pisu, jer moraju sebe uvek iznova da ubedjuju da Bog ne postoji da bi umirli savest.
I ako bi se sklonili par dana, opet moraju nesvenso jer savest trazi da se smiri.

A Savest je u stavri nasa veza sa bogom dana od Boga, preko koje bivamo vodjeni da znamo sta je dobro a sta zlo.
Tako ljudi koji neznaju za Boga, njima ce biti sudjeno po svaesti.
Da li su je slusali ili ne.
Ti tu nisi ubrojan jer znas za Boga.
Cuo si.
Rimljanima 2,14Jer kad oni koji ne poznaju boga ne imajući zakona sami od sebe čine što je po zakonu, oni zakona ne imajući sami su sebi zakon:
Rimljanima 2,15Oni dokazuju, da je ono, što zakon zapovijeda, napisano u srcima njihovim. Savjest njihova svjedoči im, i misli, koje se među sobom tuže ili i brane,

Poslednja izmena:
Svidja mi se ovo kako si srocio, i nebih odgovarao na ovo da nisam video rec savest.
Malopre sam razmisljao da li da ti pisem o savesti na drugoj temi ili ne?
Ali posto ju pominjes, pisacu ti.

Mnogi ateisti nemaju problema savesti, oni nece doci na religiji.
Manji broj ateista ima problem savesti.
Ne kazem da su svesni toga, vecinom nisu.
Savest je ono sta ih tera da ovde pisu, jer moraju sebe uvek iznova da ubedjuju da Bog ne postoji da bi umirli savest.
I ako bi se sklonili par dana, opet moraju nesvenso jer savest trazi da se smiri.

A Savest je u stavri nasa veza sa bogom dana od Boga, preko koje bivamo vodjeni da znamo sta je dobro a sta zlo.
Tako ljudi koji neznaju za Boga, njima ce biti sudjeno po svaesti.
Da li su je slusali ili ne.
Ti tu nisi ubrojan jer znas za Boga.
Cuo si.
Rimljanima 2,14Jer kad oni koji ne poznaju boga ne imajući zakona sami od sebe čine što je po zakonu, oni zakona ne imajući sami su sebi zakon:
Rimljanima 2,15Oni dokazuju, da je ono, što zakon zapovijeda, napisano u srcima njihovim. Savjest njihova svjedoči im, i misli, koje se među sobom tuže ili i brane,
Ti i ne znaš šta je savest a kamo li kako razmišlja ateista...
Neki su ovde zato što stvarno misle da mogu objasniti vernicima da je to stvarno štetno po ljude kada se zalude religijom...
Neki su ovde zato što jednostavno vole da raspravljaju...
Neki su ovde jer im je zabavno da se sprdaju s vernicima,naročito sa onim fanatičnim koji reaguju burno...
A ima neki kao ja koji eto vole da kopaju po mozgu vernika da vide šta je ustvari to što ih tera da se drže vere u nešto što nije racionalno...Vidiš mene to fascinira kako pojedini ljudi jednostavno se drže vere i racionalizuju sebi neracionalne stvari u koje veruiju iako dosta njih nisu inače ni glupi ni naivni...
Ali verj mi,niko ovde ne dolazi zato što mu je nešto kao teško što nije vernik pa nemam pojma šta fantaziraš...99% ateista i ne razmišljaju o vama vernicima osim kad ne odvalite neku tešku glupost.

ja sam se javio ovom bivsem svedoku Internet Exploreru, pa si se ti ubacio; znaci, sa tobom samo licno, nista o doktrinama, a to radim da vidi ovaj Explorer

Vidiš, stvaraš zamjenu uloga i predstavljaš totalno lažni poredak i slijed događaja.
Jesi, javio si se ti tom nekom trećem, ali u svom javljanju si pljuvao po mojoj ličnosti...
javio si se iskorištavajući momenat za ono što si želio postići, UBACIO si se u dijalog,
tobož' ne obraćajući se meni, već njemu ali ja sam bio objekat tvog javljanja a ne on.

Dakle, nisi se ti javio njemu zbog njega, već zbog mene, vidio si šansu da skočiš u pomoć
onome koji me takođe "ismijava" i tobož' omalovažava (ne znam čime), da bi preko tog
objavljivanja 'njemu' ukazao svima na forumu kako sam ja (i stoga moji komentari) za
zaobilaženje.

Da li ti misliš da drugi ljudi to ne vide i ne osjećaju tu otrovnu strelicu koju šalješ u Etar???
Preispitaj svoje motive javljanja.

glup i slijep, možda bih čak bio i povrijeđen tvojim bezobrazlukom,
Pao si test decko. Idi malo preispitaj se. Nerviras se mnogo, i to se vidi i iz prethodnih komentara. A vidi se cak i iz ovog gde si hteo da ispadnes kao kul i smiren.
Propovedas jedno, a demonstriras drugo.

Poslednja izmena od moderatora:
ima neki kao ja koji eto vole da kopaju po mozgu vernika da vide šta je ustvari to što ih tera da se drže vere u nešto što nije racionalno
Ja pocinjem da sumnjam da na nekom nivou postoji fizicka razlika. Negde duboko u mozgu se otkacila sinapsa koja povezuje razum i osecanja. :)
Salim se malo.
Jesi li vec dosao do nekih zakljucaka ili jos uvek skupljas podatke?

Ti i ne znaš šta je savest a kamo li kako razmišlja ateista...
Neki su ovde zato što stvarno misle da mogu objasniti vernicima da je to stvarno štetno po ljude kada se zalude religijom...
Neki su ovde zato što jednostavno vole da raspravljaju...
Neki su ovde jer im je zabavno da se sprdaju s vernicima,naročito sa onim fanatičnim koji reaguju burno...
A ima neki kao ja koji eto vole da kopaju po mozgu vernika da vide šta je ustvari to što ih tera da se drže vere u nešto što nije racionalno...Vidiš mene to fascinira kako pojedini ljudi jednostavno se drže vere i racionalizuju sebi neracionalne stvari u koje veruiju iako dosta njih nisu inače ni glupi ni naivni...
Ali verj mi,niko ovde ne dolazi zato što mu je nešto kao teško što nije vernik pa nemam pojma šta fantaziraš...99% ateista i ne razmišljaju o vama vernicima osim kad ne odvalite neku tešku glupost.
Šta li tebe boli da mi je znati?
Možda da budeš aktivniji na pdf psihologija?

Pao si test decko. Idi malo preispitaj se. Nerviras se mnogo, i to se vidi i iz prethodnih komentara. A vidi se cak i iz ovog gde si hteo da ispadnes kao kul i smiren.
Propovedas jedno, a demonstriras drugo.

Ta rečenica ima svje mjesto samo u širem kontekstu mog izlaganja.

Ti si je izvukao izvan konteksta da bi pokazao koliko sam ja nedosledan svojim učenjima.
Ne ide to tako. Ona strelica u citatu pokazuje odakle ta rečenica dolazi, te nema zablude,
nema potrebe da ti se opravdavam, niti sam naumio.

ne, javio sam mu se zbog njega, ti me ne zanimas ni pod tackom razno, ne uobrazavaj za badava.

Ne zanimam te? Šta je ovo?
Evo, ovo je tvoj komentar. Da se ne ubjeđujemo dalje.
Tako plitka pamet ne može daleko. Podvukao sam ti riječi kojima si pokušao da demonizuješ.
Valjda znaš da si s tim aludirao na mene, jer o meni je bila riječ?

:rotf: to ti ja i pricam, jednom si se upecao, upecaces se opet - bolje da se ne upustas sa prevarantima kao sto je ovaj, tj. ti njjega trebas da ignorises

Ne zanimam te? Šta je ovo?
Evo, ovo je tvoj komentar. Da se ne ubjeđujemo dalje.
Tako plitka pamet ne može daleko. Podvukao sam ti riječi kojima si pokušao da demonizuješ.
Valjda znaš da si s tim aludirao na mene, jer o meni je bila riječ?
moja plitka pamet, a tvoja kratka? - vec si zaboravio pre nekog vremena kada smo diskutovali - do cega smo tada dosli, kako smo zavrsilii diskusiju? i sad ti mislis je meni stalo da tebe ''demonizujem''? budi ti pametan do mile vole, ja sam samo Internet explporeru preneo da ne dozvoli da njemu pametujes... ili recimo nadjemo se nas nekoliko, i ja posmatram, nekom bih dozvolio da se postavi kao vodja, a nekome ne bih, prosto zauzimam stanoviste... ajde nemoj da se vredjas, a nemoj mnogo ni ja da te kopkam, dva smo sveta razlicita

moja plitka pamet, a tvoja kratka? - vec si zaboravio pre nekog vremena kada smo diskutovali - do cega smo tada dosli, kako smo zavrsilii diskusiju? i sad ti mislis je meni stalo da tebe ''demonizujem''? budi ti pametan do mile vole, ja sam samo Internet explporeru preneo da ne dozvoli da njemu pametujes... ili recimo nadjemo se nas nekoliko, i ja posmatram, nekom bih dozvolio da se postavi kao vodja, a nekome ne bih, prosto zauzimam stanoviste... ajde nemoj da se vredjas, a nemoj mnogo ni ja da te kopkam, dva smo sveta razlicita

Ja se uopšte ne sjećam kako smo ti i ja završili, toliko mi je to bilo važno da sam to odmah ostavio u zaboravu.
A ti, zašto se toliko trudiš da štitiš tog čovjeka ... OD MENE... kad ja u tvojoj priči uopšte nisam važan???
Nešto ne štima. Tu postoji nekakva patologija, tako se čini. Preispitaj se. Istina oslobađa.

A ti, zašto se toliko trudiš da štitiš tog čovjeka ... OD MENE... kad ja u tvojoj priči uopšte nisam važan???
pa, eto, on mi je vazan, a ti nisi - kako ti to pametan ne mozes da shvatis? glupom meni da ti to kazas, ja bih shvatio.
Nešto ne štima. Tu postoji nekakva patologija, tako se čini. Preispitaj se. Istina oslobađa.
jeste, to si u pravu, psihopatologija

Back