Bog će zauvek uništiti zlo

kada je Bog stvorio onoga ko može i sam da stvara mimo njegove volje onda Bog nije krivac za zla drugog stvaraoca.

ne verujem ni da će sam uništavati tudju glupost/tudje zlo.

nema potrebe. to će sama glupost odraditi. glupost naprosto nema budućnosti. pa će počinilac zla sledujući je i sam stradati.
Nisam siguran da sam dobro razumeo sta je pisac hteo da kaze.

Drugo, ako je bog stvorio zlo onda je on jedini koji ga moze unistiti. Pa sta ceka kog djavola. Ako neko (zlo) moze da stvara mimo volje boga, onda on nije bog ili nije jedini kao sto to tvrde monoteisti.

Po mom uverenju Zlo je samo nastalo
a po tvom nije

Cuj, uvazena koleginice, da li si ti mene razumela. Ako je neko svemocan i jedini stvaralac svega vidljivog i nevidljivog, onda on jedini moze svoje rukotvorine da unistava. Medjutim, on je stvorio namerno zlo da kazni Adama i Evu, tj. covecanstvo. Ili je u pitanju neki drugi, jaci i mocniji bog od Jahove, odnosno Savatija, kako ga mi Srbi vikamo. Naravno, ti dobro znas da sve to sto sam napisao je samo moje logiciranje i racionalno zakljucivaanje, jer su bozanstva produkt covekove maste.

Nisam siguran da sam dobro razumeo sta je pisac hteo da kaze.

Drugo, ako je bog stvorio zlo onda je on jedini koji ga moze unistiti. Pa sta ceka kog djavola. Ako neko (zlo) moze da stvara mimo volje boga, onda on nije bog ili nije jedini kao sto to tvrde monoteisti.
očtito nisi razumeo.

zlo je produkt ljudske gluposti. uništiti zlo znači prosvetiti se. znati sve ispravne odgovore na sva životna pitanja. ( a to je nemoguće. dakle zlo je neminovnost.) stoga će "borba protoiv zla" trajati dok je sveta i čoveka.

da. bog je čoveku dao slobodu da radi mimo volje njegove. ali to ne znači da Bog nije jedini? zašto bi?

- - - - - - - - - -

Zlo i dobro postoje samo u glavama ljudi, bas kao i Bog...
i to bi bilo dovoljno. bog je kao asimtota kojoj čovek teži.

ipak. bog je najviše biće u univerzumu svom. stvoritelj naš. . a kad drugih bića nigde i nikad nebi bilo do nas. onda bi smo mi bili bogovi.

Poslednja izmena:
ne pise zlo nego nevolju
I Stvara nevolju za otpadnicki narod.
Ako nisi znao Bog je u staro doba unistavao zlo i zle narode.
U Potpu je unistio zao narastaj.

Da li cete jednom shvatiti da se ne tumaci rec sama za sebe nego kontekst recenice
u kontekstu Biblije kao celine.

Pise ZLO, i Bog cini to . Procitaj sledece:
Ponovljeni Zakon 2,33-35
Josua 8, 24-24
Knjiga Sudija 21,10-12
1 Solomon 15,3
Ovo nisu nevolje, vec Zlo.

- - - - - - - - - -

Po mom uverenju Zlo je samo nastalo
a po tvom nije

Alo Mona, kako moze zlo samo da nastane, ovo je tek NebulozA, :)

- - - - - - - - - -

Po tebi se ratovi vode sami od sebe, :lol:

očtito nisi razumeo.

zlo je produkt ljudske gluposti. uništiti zlo znači prosvetiti se. znati sve ispravne odgovore na sva životna pitanja. ( a to je nemoguće. dakle zlo je neminovnost.) stoga će "borba protoiv zla" trajati dok je sveta i čoveka.

da. bog je čoveku dao slobodu da radi mimo volje njegove. ali to ne znači da Bog nije jedini? zašto bi?
Kad je bog kreirao Adama i klonovao Evu od Adamovog rebarceta, nije im dao slobodnu volju. Sta vise, nemiloserdno ih je kaznio. Kaznjavao je smrcu, pozarima i potopima. Gde ti vidis da je dao ljudima slobodnu volju. To je tvoja iluzija da mozes da ne verujes u tvog gospoda, ali ti onda sleduje, prema Bibliji, najteza kazna. Zlo je covecija alavost, nezasitost i zelja za dominacijom.

Kad je bog kreirao Adama i klonovao Evu od Adamovog rebarceta, nije im dao slobodnu volju. Sta vise, nemiloserdno ih je kaznio. Kaznjavao je smrcu, pozarima i potopima. Gde ti vidis da je dao ljudima slobodnu volju. To je tvoja iluzija da mozes da ne verujes u tvog gospoda, .

nije iluzija. slobodana volja je rezultat našeg unutrašnjeg mentalnog porcesa. ona je uslovljena našom prosvećemošću (mentalnim stanjem). a ne faktorom spolja.

smrt ne postoji. sve što je bilo i jeste dan danas. zamisli da si sad na zvezdi udaljenoj 2000 svetlosnih godina i imaš teleskop dovoljno dobar da vidiš zemlju i ljude na njoj. šta bi video? hristovo vreme ili današnje?

ono što ti zoveš smrću bi bio prestanak slobodne volje. o daljoj sudbini onoga što si posejao odlučiće neko drugi.

ali ti onda sleduje, prema Bibliji, najteza kazna.
nema kazne. ono što ti je bog dao nisi ničim zaslužio.i opet ćeš dobiti a zaslužiti nećeš.

Pise ZLO, i Bog cini to . Procitaj sledece:
Ponovljeni Zakon 2,33-35
Josua 8, 24-24
Knjiga Sudija 21,10-12
1 Solomon 15,3
Ovo nisu nevolje, vec Zlo.

- - - - - - - - - -

Alo Mona, kako moze zlo samo da nastane, ovo je tek NebulozA, :)

- - - - - - - - - -

Po tebi se ratovi vode sami od sebe, :lol:

Kazem za zlo a ne za zle ljude.

Trabas znati ko je uzrocnik zla.
To je duhovno bice Sotona Djavo, on je uzrocnik zla.
On je sam sebe naicinio zlim i od njega potice zlo.

I Bog ce unistiti zlo i uzrocnike zla u Bozjem Ratu Armagedonu.
Tako da ce zlo biti vecno unisteno
i nece nilkada vise postojati.

To je dobra vest iz Biblije.

nije iluzija. slobodana volja je rezultat našeg unutrašnjeg mentalnog porcesa. ona je uslovljena našom prosvećemošću (mentalnim stanjem). a ne faktorom spolja.

smrt ne postoji. sve što je bilo i jeste dan danas. zamisli da si sad na zvezdi udaljenoj 2000 svetlosnih godina i imaš teleskop dovoljno dobar da vidiš zemlju i ljude na njoj. šta bi video? hristovo vreme ili današnje?
Tvrdio si, kao i ostali indoktrinirani vernici, da ti je bog dao slobodnu volju, a sada govoris o nekakvom unutrasnjem, kao da ima i spoljeneg, mentalnog procesa. Pa to i ja tvrdim da ti imas iluziju, dakle produkt unutrasnjeg mentalnog procesa, da ti je bog dao slobodnu volju. Odluci se koji je je uzrok tvoje slobodne volje, - onu koju ti je dao bog ili onu koju si kreirao unutraznjim mentalnim procesom. S druge strane nasa volja je determinisana datim uslovima zivota i slobodnom voljem brojnih drugih subjekata.

ono što ti zoveš smrću bi bio prestanak slobodne volje. o daljoj sudbini onoga što si posejao odlučiće neko drugi.

nema kazne. ono što ti je bog dao nisi ničim zaslužio.i opet ćeš dobiti a zaslužiti nećeš.
Obojen tekst je neozbiljan i ne zasluzuje da se komentarise.

Uzgred, da ti skrenem paznju da su zvezde usijana nebeska tela. I zasto bas 2000 svetlosnih godina a ne, recimo 1500 ili 2500.

Tvrdio si, kao i ostali indoktrinirani vernici, da ti je bog dao slobodnu volju, a sada govoris o nekakvom unutrasnjem, kao da ima i spoljeneg, mentalnog procesa. Pa to i ja tvrdim da ti imas iluziju, dakle produkt unutrasnjeg mentalnog procesa, da ti je bog dao slobodnu volju. Odluci se koji je je uzrok tvoje slobodne volje, - onu koju ti je dao bog ili onu koju si kreirao unutraznjim mentalnim procesom. S druge strane nasa volja je determinisana datim uslovima zivota i slobodnom voljem brojnih drugih subjekata. .
bog je stvoritrlj bića koje odluke donosi na osnovu vlastitog unutrašnjeg procesa.

to se zove slobodnom voljom.

on stvori a ti delaš iz vlastite tintare. još bi da ga optužiš da je kriv što ti donosiš pogrešne odluke?

Obojen tekst je neozbiljan i ne zasluzuje da se komentarise.

Uzgred, da ti skrenem paznju da su zvezde usijana nebeska tela. I zasto bas 2000 svetlosnih godina a ne, recimo 1500 ili 2500.
ne budi bukvalista. na planeti te zvezde npr. može?)

dve hiljade svetlosnih godina da bi baš video hrista. ako bi bilo u sistemu na rastojanju od 1500 svetlosnih godina posmatrao bi rani srednji vek.

vidiš sve to je bilo egzistira i dalje. ne ovde već na nebesima.

bog je stvoritrlj bića koje odluke donosi na osnovu vlastitog unutrašnjeg procesa.

to se zove slobodnom voljom.

on stvori a ti delaš iz vlastite tintare. još bi da ga optužiš da je kriv što ti donosiš pogrešne odluke?
Detinjasto do zla boga.

snouden:
ne budi bukvalista. na planeti te zvezde npr. može?)

dve hiljade svetlosnih godina da bi baš video hrista. ako bi bilo u sistemu na rastojanju od 1500 svetlosnih godina posmatrao bi rani srednji vek.

Da li svaka zvezda ima planete? . Drugo, ti pojima nemas sta je "svelosna godina"

Evo, obrazuj se.

Svetlosna godina je razdaljina koju svetlost pređe u vakuumu za jednu zemaljsku (astronomsku) godinu krećući se brzinom od 299792,458 km∕s. Njena brojna .... itd
Odustajem od dalje rasprave s tobom jer nisi ozbiljan.

Detinjasto do zla boga.

Da li svaka zvezda ima planete? . Drugo, ti pojima nemas sta je "svelosna godina"
da li svaka zvezda ima planete? to je potpuno nebitno iz svrhe primera.

u primeru je važno da posmatraš zemlju sa toliko i toliko svetlosnih godina udaljenosti. i šta ? videćeš stanje zemlje pre toliko godina koliko je svetlosnih godina posmatrač udaljen.

svaki trenutak ama baš svega što je bilo je i dalje u svetu samom. a to je ono što se u religiji zove večnaja pamjat.

Evo, obrazuj se.

Svetlosna godina je razdaljina koju svetlost pređe u vakuumu za jednu zemaljsku (astronomsku) godinu krećući se brzinom od 299792,458 km∕s. Njena brojna .... itd
za pohvalu je da odustaješ.:super: diskusija s takvima nigde ne vodi.

al si barem naučio šta je svetlosna godina.

snouden:

.....dve hiljade svetlosnih godina da bi baš video hrista. ako bi bilo u sistemu na rastojanju od 1500 svetlosnih godina posmatrao bi rani srednji vek.

ti pojima nemas sta je "svelosna godina"

Evo, obrazuj se.

Kazem za zlo a ne za zle ljude.

Trabas znati ko je uzrocnik zla.
To je duhovno bice Sotona Djavo, on je uzrocnik zla.
On je sam sebe naicinio zlim i od njega potice zlo.

I Bog ce unistiti zlo i uzrocnike zla u Bozjem Ratu Armagedonu.
Tako da ce zlo biti vecno unisteno
i nece nilkada vise postojati.

To je dobra vest iz Biblije.

A kako je to Satan postao zao, sam od sebe :?:

Evo, obrazuj se.

ti pojima nemas sta je "svelosna godina"

Evo, obrazuj se.

dobro de. vidjesmo da si naučio šta je svetlosna godina. ne trebaš ponavljati više.:hvala:)

aj sada odgovori šta bi danas, hipotetički gledano, posmatrač udaljen 2000 svetlosnih godina od zemlje video kad usmeri durbin prema sunčevom sistemu:

a) situciju od pre 2000 godina.
b) situaciju kakva jeste danas.
c) ne znam
d) situaciju u budućnosti.

- - - - - - - - - -

"13 Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih. "
https://www.wordproject.org/bibles/sr/03/20.htm#0

pa dobro. onda se nije znalo leka za tu bolest. to je bilo u interesu opstanka roda ljudskoga.
bolje spasiti ostatak društva no da se epidemija proglasi normalnim stanjem.

Poslednja izmena:
Bog JHVH je jedino Tvorac.

Zlo nastaje kada se odstupa od Bozanskog.

Prilično ste pristrasni, rekao bih ?

Sve ono što je dobro, to je po vama stvorio bog.

A sve ono što je loše - TO SE SAMO STVORILO ?

Samo se stvorilo ZLO, sama se stvorila MRŽNJA, sama se stvorila ZAVIST, sama se stvorila POHLEPA i td i td.

Jesam li u pravu ?

A u bibliji NI REČI O TOM SAMOSTVARANJU ?

Logika, religijska ?

Prilično ste pristrasni, rekao bih ?

Sve ono što je dobro, to je po vama stvorio bog.

A sve ono što je loše - TO SE SAMO STVORILO ?

Samo se stvorilo ZLO, sama se stvorila MRŽNJA, sama se stvorila ZAVIST, sama se stvorila POHLEPA i td i td.

Jesam li u pravu ?

A u bibliji NI REČI O TOM SAMOSTVARANJU ?

Logika, religijska ?

Sve sto iznosim se temelji na Bibliji.

Ako ti odlucis da postupis zlo odakle to zlo?
Nije ga Bog stvorio?

Covek je stvoren sA Bozanskim osobinama
ali moze svojevoljno postati zao.

Logika jeste.

Koje su to bozanske osobine coveka?

Ljubav, dobrota, milosrdje....

Galatima 5:22 A plod duha je: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, ljubaznost,* dobrota,* vera,
23 blagost, samosavladavanje

Glavne 4 osobine Boga su ljubav, mudrost, pravednost i moc.

Dakle sve osobine koje su produkt ljubavi Bog je preneo na coveka.

Covek ima sve te Bozanske osobine, i potencijal da ih razvija...

Back