Bog a zasto ne Boginja?

Nema metafizike, duh napusta telo, medicinski je dokazano.
to su demonske nauke da bi se ljudi dobrovoljno zaposedali demonima
mi imamo svete mosti svetitelja, pa i na groblja idemno, i znamo da ce svi koji su U grobovima cuti glas, ... o sveopstem vaskrsenju, i onda neki vi kazete da su to samo telesa, a duhovi kod boga? sta ce bogu ti duhovi, te duse, kada Hrostos rece, jos ove noci trazice dusu od tebe, KO CE DA TRAZI?
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.

Lepo vam se kaze da odbacite demonske nauke izlaska iz tela, zapravo se radi o ulasku demona, vas varaju od pamtiveka, ja Adam prvi covek znam sve.

Poslednja izmena:
Pa, nije tako, lepo ti kazem da gresis, da je to vracanje tastina nad tastinama, kaze propovednik, nebrojeno puta sam citirao
nebeska dimenzija je i pakao na 3. nebu
a bogu sta ce tvoj duh, ili nekog gresnika, ako kaze idite od mene, nikada vas nisam znao? ili kada kaze bice baceni u tamu najkrajnju? ti gresis.

kako zelis, ali to je dedukcija, jedina logicka metoda koje se ja kao vernik odricem, jer je vera indukcija, jer mi saznajemo verom, indukcijom, gradimo, dodajemo, a ne dedukcijom, eliminisanjem, rusenjem [naseg zemaljskog satora] i sl.

dakle, dusa to smo mi, ne delimo sami sebe na duh i materiju, niti dedukcijom materijalnog sebe dolazimo do duha [to sam nagovarao black star da se upusti u diskusiju, jer je dobar sa engleskim, a i drugde vidi npr.

]

danas smo duse, a sutra cemo biti kao andjeli, duhovi, sutra, a ne danas
vi svi trcite pred rudu, kao junci
Ti si denominacijski vernik, koga je crkva ubedila da je bas tako.
kazes citao si Propovednika, i sta znaci sledece: 12,
6 Pre nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Dusa, Logos, Teos, Mesija itd. preko Egipatske knjige i judaizma , stize u hriscanstvo.

Andjeo, melek ili Malakim je dobio duhovnu funkciju na IV Lateranskom saboru 1215 god.
Ne saznajes ti verom, vec spoznajom, tj.Svevisnje te osvedocava, meni je Dav puta spasao zivot.

Prema tome ides na sud, ako priznajes da je Propovednik bio nadaren Duhom Svevisnjeg da pise ove reci.
hajd ti odgledao video koji sam ti postavi, pa razmisli sta je i sa cim se zena susrela iz Videa, mnogo toga ce ti biti jasnije.

to su demonske nauke da bi se ljudi dobrovoljno zaposedali demonima
mi imamo svete mosti svetitelja, pa i na groblja idemno, i znamo da ce svi koji su U grobovima cuti glas, ... o sveopstem vaskrsenju, i onda neki vi kazete da su to samo telesa, a duhovi kod boga? sta ce bogu ti duhovi, te duse, kada Hrostos rece, jos ove noci trazice dusu od tebe, KO CE DA TRAZI?
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.

Lepo vam se kaze da odbacite demonske nauke izlaska iz tela, zapravo se radi o ulasku demona, vas varaju od pamtiveka, ja Adam prvi covek znam sve.
Nikakva demonska nauka ne postoji, ali postoje Daimones- duhovne enrgije, koje "obradjuju" coveka.
Dal si u biblijskom tekstu pronasao jedan stih gde se mosti pominju, i kako nisi pomislio da se haSatan " igra" sa vernicima: Jov 2,
6 A Gospod reče Sotoni: Evo ti ga u ruke; ali mu dušu čuvaj.
Mrtvi su mrtvi i zavrsili su za vjeki vjekov: Propovednik: 9,
5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
Bog ce suditi po delima koja ljudsko bice cini.

Hajd ti odgledaj video , koji sam ti postavio.

kazes citao si Propovednika, i sta znaci sledece: 12,
6 Pre nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.
meni po shvatanju najblizi da je otkrivenje lazno je bio non-denominational pokojni Weakly, a niko nije mogao da me ubedi, jer do danas sto ja zastupam ne mozes nigde da cujes.

ja citao i znam sta znaci, a ti presecas tekst izbacujuci treci red
  1. Prije nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vijedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
  2. I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao.1.Moj. 2, 7. 1.Moj. 3, 19. 4.Moj. 16, 22. Prop. 3, 21.
  3. Taština nad taštinama, veli propovjednik, sve je taština.
radi se o demonskom astralnom putovanju, i zaposedanju 7 gorih duhova kada se lazni astralni putnik preko tog uzeta vrati u telo - zapravo je isao kroz bezvodna mesta, astral, kako Hristos upozorava u jevandjelju, citirah iznad, da se "putnik" vara, da bi ga 7 demona zaposelo, i njemu naposletku bilo jos gore

ako se uze prekione astralni putnik je mrtav.

Nikakva demonska nauka ne postoji, ali postoje Daimones- duhovne enrgije, koje "obradjuju" coveka.
nije sija, nego vrat, nije dimon, nego dejmon, nije satan, nego sejtan:

daimon - Wiktionary​

https://en.wiktionary.org › wiki › daimon

daimon (plural daimons or daimones). Synonym of demon, particularly as. (Greek mythology) A tutelary deity or spirit that watches over a person or place.

meni po shvatanju najblizi da je otkrivenje lazno je bio non-denominational pokojni Weakly, a niko nije mogao da me ubedi, jer do danas sto ja zastupam ne mozes nigde da cujes.

ja citao i znam sta znaci, a ti presecas tekst izbacujuci treci red
  1. Prije nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vijedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
  2. I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao.1.Moj. 2, 7. 1.Moj. 3, 19. 4.Moj. 16, 22. Prop. 3, 21.
  3. Taština nad taštinama, veli propovjednik, sve je taština.
radi se o demonskom astralnom putovanju, i zaposedanju 7 gorih duhova kada se lazni astralni putnik preko tog uzeta vrati u telo - zapravo je isao kroz bezvodna mesta, astral, kako Hristos upozorava u jevandjelju, citirah iznad, da se "putnik" vara, da bi ga 7 demona zaposelo, i njemu naposletku bilo jos gore

ako se uze prekione astralni putnik je mrtav.
Nikakvo demonsko ili astralno putovanje ne postoji.Po tebi Propovednik je bio opsednut demonima i putovao po astralu, cista nebuloza.
Lepo pise da se kad telo umre, duh se vrati Svevisnjem i kraj price.

Nikakvo demonsko ili astralno putovanje ne postoji.Po tebi Propovednik je bio opsednut demonima i putovao po astralu, cista nebuloza.
tebi bice fali bar jos 20-30 % IQ da bi shvatao sta citas
Prije nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vijedro na izvoru i slomi se točak na studencu,
I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao.1.Moj. 2, 7.1.Moj. 3, 19.4.Moj. 16, 22.Prop. 3, 21.
Taština nad taštinama, veli propovjednik, sve je taština.

Lepo pise da se kad telo umre, duh se vrati Svevisnjem i kraj price.
kraj je kada kaze da je to tastina nad tastinama, stih/red koji si ti preskocio
na drugom mestu pita opovrgavajuci vas

Knjiga Propovjednikova - 3. poglavlje​

• Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dolje pod zemlju?
evo konteksta
  • Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština. Psal. 49, 12.
  • Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah. 1.Moj. 3, 19.
pita:" ko [se onda pravi da] zna [da je obrnuto]"?

nije sija, nego vrat, nije dimon, nego dejmon, nije satan, nego sejtan:

daimon - Wiktionary

https://en.wiktionary.org › wiki › daimon

daimon (plural daimons or daimones). Synonym of demon, particularly as. (Greek mythology) A tutelary deity or spirit that watches over a person or place.
Zasto su Grci nazvali duhovne energije daimones, treba njih pitati, :?:
Sto se tice sejtana, Lucifera, il djavola, to ne postoji, al postoji haSatan,a taj izraz oznacava Funkciju bozijeg protivnika iz Tanaha,ali je Morao da slusa Boga, Jov 2 6: Evo ti ga u ruke, al mu dusu cuvaj.

ma, znam izmerili masu pokojnika, nesto je izaslo

propovednik 12 si istrgnuo izostavljajuci kontekst 3. reda
vidi prop 3 kada pita ko zna, a ne tvrdi da je tako:
  1. Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dolje pod zemlju?
U videu koji sam ti poslao, sasvim druga je Konotacija u pitanju, uzmi odgledaj , potrosi malo svog vreman na nesto pametno, :)
U Propovedniku 12 radi se sasvim o fizickom ljudskom stanju.
Prop 3, 17 I rekoh u srcu svom: Bog će suditi pravedniku i bezbožniku;
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
Kako se moze covek uporedjivati sa stokom, i otkada stoka zna za tastinu, :?:

tebi bice fali bar jos 20-30 % IQ da bi shvatao sta citas

kraj je kada kaze da je to tastina nad tastinama, stih/red koji si ti preskocio
na drugom mestu pita opovrgavajuci vas

Knjiga Propovjednikova - 3. poglavlje​

evo konteksta
  • Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština. Psal. 49, 12.
  • Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah. 1.Moj. 3, 19.
pita:" ko [se onda pravi da] zna [da je obrnuto]"?
Meni je dovoljno mojih 100% IQ.
A ti si potpuno u tastini koja oznacava: samoljublje,narcisoidnost,egoizam,hvalisavost,a posebno se izdvaja sujeta i gordost. Poradi na tome , da bi otisao u bozije carstvo, :)

ISTRAZIVAC9

ja ne znam da li ti je i u glavi kupus, ali u replikama jeste
trgas iz konteksta, preskaces sta pise, a onda ubacujes sta ne pise, ucitavas

sto se tice tvog dejmonizma, evo opet
ISTRAZIVAC9:
jel su i tebe obradili demoni, pardon dejmoni? :nono3: kako znas onda?
tamo ne dozvoljavas propovedniku da je isto pokupio tudje "znanje", ne citas sa razumevanjem, itd

Poslednja izmena:
U videu koji sam ti poslao, sasvim druga je Konotacija u pitanju, uzmi odgledaj , potrosi malo svog vreman na nesto pametno, :)
ja o nde, oob, obe znam vec dosta, tako da hvala, ali ne hvala
A ti si potpuno u tastini koja oznacava: samoljublje,narcisoidnost,egoizam,hvalisavost,a posebno se izdvaja sujeta i gordost. Poradi na tome , da bi otisao u bozije carstvo, :)
plus me "castis", ne znam sta ti ovo iznad treba da me ovako resetas, a fakat ne ukljucujes mozak kod napisanog, citiranog

prozivas mene da sam denominacijski, ti si kao istrazivac [jel si bese izasao iz denominacije?], ali na istoim nivou si kao i predstavnici denominacija ovde na forumu;
vi ste predubedjeni, a ne ja, ja citam propovednika lepo, ne kasapim kontekst kao svi vi, i ne mastam sto je babi milo,
cak mislim da moje shvatanje nije crkveno shvatanje, ne znam sigurno;
ali ti optuzujes napamet, umesto da diskutujes posteno;
na kraju umesto da odgovoris, ti me samo izetiketiras, nisi fer, zapravo si se uplasio da zaista nisi u pravu, ali sta cu ti ja onda?
p.s. secem te se jos dok je jerohinac od tebe pravio pitu - gde je on, jel ziv?

Poslednja izmena:
prozivas mene da sam denominacijski, ti si kao istrazivac [jel si bese izasao iz denominacije?], ali na istoim nivou si kao i predstavnici denominacija ovde na forumu;
vi ste predubedjeni, a ne ja, ja citam propovednika lepo, ne kasapim kontekst kao svi vi, i ne mastam sto je babi milo,
cak mislim da moje shvatanje nije crkveno shvatanje, ne znam sigurno;
ali ti optuzujes napamet, umesto da diskutujes posteno;
na kraju umesto da odgovoris, ti me samo izetiketiras, nisi fer, zapravo si se uplasio da zaista nisi u pravu, ali sta cu ti ja onda?
p.s. secem te se jos dok je jerohinac od tebe pravio pitu - gde je on, jel ziv?
Jerohinac od mene pravio pitu, :lol: On nije mogao sastavi pocetak i kraj,:)
Ja bio jesam nekada u nekoj denominaciji, davno bese to.
I nisam u nikakvom predubedjenju , jer mi je Svevisnji spasao zivot.
I treba da citas biblijski tekst, to je pohvalno za tebe, ali isto tako treba da znas mnogo vise.
Autografi biblijskog teksta ne postoje, kopije su uzete iz Konkordansa, i sve su to samo ljudi pisali.
I kako da diskutujem s tobom , kad znas samo to sto pise u bibl. tekstu.
Religija je vrlo opsirna, monoteizam je jedan deo religije.
Moras mnogo toga da naucis da bi mogao da diskutujes i argumentiras.
I pocni da se molis Svevisnjem na glas , da ti otvori duhovne oci, tada ces saznati sta je bivstvovanje i sta te ceka kada odes.
Evo ti jos jedan video, vrlo interesantan.

I kako da diskutujem s tobom , kad znas samo to sto pise u bibl. tekstu.
ti znas samo ono sto te denominacija naucila, a ja sam proucavao vise bibl. konkordanasa od tebe
Evo ti jos jedan video, vrlo interesantan.
ti si youtube istrazivac dakle
Da li si ikada cuo za Anitu Moorjani i za njen sllucaj bliske smrti, :?:
a jel sam trebao? zasto?
zasto me zatrpavas sa youtubom ako ti kazem da necu da budem yt istrazivac kao ti?
ako si odgledao, mopras da nas ubedis kratkim sizeom, zasto bi mi trebali da gledamo isto, i jel ne zagovaras onda to? u svakom slucaju, ovde nije tema?
otvori je, ili nadji staru pa tamo postavljaj nde
Moras mnogo toga da naucis da bi mogao da diskutujes i argumentiras.
? o nde?
zasto nam ti ne opises svoj? zasto se krijes iza tudjih klinickih smrti ako:
jer mi je Svevisnji spasao zivot.

p.s. a jeroh te je redovno drao

Poslednja izmena:
nece biti
Bog je Otac, znaci musko, i Gospod je bio musko,
Христос као Син Божији се оваплотио као мушко. Он није имао обележја полности пре оваплоћења.
Бог нема обележје створења, полност је обележје створења а не створитеља.
Бог Отац нема физичко тело, стога не може имати ни полност.

Бог Отац нема физичко тело, стога не може имати ни полност.
Otac i Sin su polovi, oba muski;
ali, kada kaze Bog je duh, naravno da znam da nema telo, nema pol
Христос као Син Божији се оваплотио као мушко. Он није имао обележја полности пре оваплоћења.
pa, musko i zensko ne vazi ni za andjele - niti ce se zeniti niti udavati

Otac i Sin su polovi, oba muski
Рекао си да је Бог био мушко, то што се оваплотио као мушко ти не говори ништа о томе какав је он од вечности.
Ти упоређујеш Бога са створеним светом а Бог је изнад створеног света.
Ти говориш да бестелесни Бог има пол ?

Рекао си да је Бог био мушко, то што се оваплотио као мушко ти не говори ништа о томе какав је он од вечности.
Ти упоређујеш Бога са створеним светом а Бог је изнад створеног света.
Ти говориш да бестелесни Бог има пол ?
pa i iznad sveta ima pol, izvini i starac je musko

Danilo 7,9Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio.

ja ti se opet izvinjavam jasno BOG JE DUH, po definiciji, jasno je meni sta ti meni kazes kada tvrdis da je bestelesan, pa citam isto i znam to, ali moras i ovo da razumes, jer je isto vazno

Back