Bog a zasto ne Boginja?

bas kao

Elita
Poruka
19.764
Питао сам те, шта ће Богу као бестелесном бићу пол ?
Друго питање је било како упоређујеш створитеља света са Адамом, и очекујеш да то повежем са визијом пророка Данила ?
pol [olicen u Ocu, Sinu i Duhu - ON ce doci itd] mu treba jer je nasa religija licnosna, ti uopste ne shvatas koliko si na klizavom terenu, a za genderism nisi cuo?

Bog a zasto ne Boginja?​

JA SE DRZIM TEME:
vi uzimate musko-zenske polove zdravo za gotovo, ali kako se odredjuje pol potomstva? nije pitanje ko odredjuje otac ili majka, vec ko daje koji hromozom, koji je u mogucnosti, ili uzima partnerov

Adam je prvi [i slozeniji od eve], svojevremeno i jedini, sa xy hromozomima, koji odredjuju drugu - Evu sa samo xx hromozomima. To sto zovete muskim i zenskim polovima su xy i xx hromozomi, tako da mozemo reci da u samom Adamu postoje dva pola, a u Evi samo jedan. Ti stvari posmatras u samo seksulnim polovima, a polovi postoje pre nego seks.
Adam je prvi covek, Bog je prvi Duh, kako da ih ne uporedjujem kada su to prve dve licnosti koje su pricale medjusobno?
Ko je Starac kod Danila? Bog? Kako je ostario ako se ne menja?

Poslednja izmena:

RIA77

Poznat
Poruka
9.060
pol [olicen u Ocu, Sinu duhu - ON ce doci itd] mu treba jer je nasa religija licnosna, ti uopste ne shvatas koliko si na klizavom terenu, a za genderism nisi cuo?
Бог је личност, а нисам ја на клизавом терену, ти који учиш са интернета си на клизавом терену.

Adam je prvi, svojevremeno i jedini, sa xy hromozomima, koji odredjuju drugu - Evu sa samo xx hromozomima. To sto zovete muskim i zenskim polovima su xy i xx hromozomi, tako da mozemo reci da u samom Adamu postoje dva pola, a u Evi samo jedan. Ti stvari posmatras u samo seksulnim polovima, a polovi postoje pre nego seks.
Нисмо причали о хромозомима Адама и Еве, да се вратимо на Бога ?
Adam je prvi covek, Bog je prvi Duh, kako da ih ne uporedjujem kada su to prve dve licnosti koje su pricale medjusobno?
Какав је Бог први дух, нешто си се запетљао. Ако је (а јесте) наша вера личносна, Бог је првенствено пресвета Тројица, како то мислиш први Дух ?
То што Бог није безлична сила и што је Бог бесполно биће не подразумева да је Бог има полност као створена бића.
Помешао си личност и полност. Бог јесте личност, али Бог надилази створени свет.
Ti stvari posmatras u samo seksulnim polovima, a polovi postoje pre nego seks.
Од кад то ?
Ko je Starac kod Danila? Bog? Kako je ostario ako se ne menja?

Бог се јавио небројено пута људима у Старом Завету. Одговори ми на питање зашто си изабрао само ово и само једно јављање ? Зашто ово јављање постављаш као толико битно и толико важно ? Зашто не неко друго јављање рецимо јављање Мојсију ?

bas kao

Elita
Poruka
19.764
како то мислиш први Дух ?
kako je stvorio nebo i zemlju tako i sve duhove
Postanak 2,1Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Ако је (а јесте) наша вера личносна, Бог је првенствено пресвета Тројица, како то мислиш први Дух ?
u tu pricu ove ateiste i ine moras postepeno da uvedes, tema je stvaranje, a ne radjanje
Помешао си личност и полност.
nisam, vec je polnost uvek naznacena, vec rekoh i navedoh, retko kada se govori o prilikama, utvarama, da ne znamo jel otac sin starac mladic kada govorimo o bestelesnim licnostima
Од кад то ?
pozitivni i negativni pol, nebo i zemlja, duhovno i materijalno -su ti isto polovi[ nisu polovi nastali kada i seksualni polovi, muski i zenski
a od kada? pa od pocetka stvaranja, bez 2 pola ne bi bilo ni stvaranja
Postanak 1,1U početku stvori Bog nebo i zemlju.
Зашто не неко друго јављање рецимо јављање Мојсију ?
onaj koji jeste, isto je musko

pazi tebi vreme tece kao samo od sebe poteklo kao reka, a ja kazem da ga je Bog diferencirao, kao 2 pola, samo bezbroj

Poslednja izmena:

RIA77

Poznat
Poruka
9.060
kako je stvorio nebo i zemlju tako i sve duhove
Postanak 2,1Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.

u tu pricu ove ateiste i ine moras postepeno da uvedes, tema je stvaranje, a ne radjanje

nisam, vec je polnost uvek naznacena, vec rekoh i navedoh, retko kada se govori o prilikama, utvarama, da ne znamo jel otac sin starac mladic kada govorimo o bestelesnim licnostima

pozitivni i negativni pol, nebo i zemlja - nisu polovi nastali kada i seksualni polovi, muski i zenski

onaj koji jeste, isto je musko
Дакле поента приче је да ти верујем на реч ? Не видим како објашњаваш зашто је јављање Данилу најважније и најбитније а сва остала јављања си одбацио ?

Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Poruka
19.764
Дакле поента приче је да ти верујем на реч ? Не видим како објашњаваш зашто је јављање Данилу најважније и најбитније а сва остала јављања си одбацио ?
kako sam odbacio Otac i Sin, i sta je problem sa prevodom?
ako je tebi Bog Otac bespolan ma boli me uvo, ja te ne teram da meni verujes da licnost mora da ima pol, ako nije degenerisana,i za Duha Istine kaze On, vec veruj mi da kada kazem pol imam u vidu siri kontekst, ako hoces
a da licnosti - andjeli nemaju pol to je isto kao kada bi mi rekao ko je u celibatu da nema pol

niti se zene niti se udaju, ali imaju pol

samo Bog Otac ga nema? kao sta ce nekome pol ako se ne pari?

kako si ti onda prihvatio Otac i Sin i Duh sveti - on?

Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Poruka
19.764
не подразумева да је Бог има полност као створена бића.
Помешао си личност и полност. Бог јесте личност, али Бог надилази створени свет.
a Hristos, ni On nije stvoren, vec rodjen, jel i on bespolan?

jel su ucenici bespolni kada im kaze da nisu od ovoga sveta?

\de su napabircili onda polnost na kom to svetu?

ma sve ste ucitali bezveze, vasa tastina

RIA77

Poznat
Poruka
9.060
a Hristos, ni On nije stvoren, vec rodjen, jel i on bespolan?
Помешао си теме. Капирам да ти смета што ниси у праву али идеш у погрешном смеру.
Рекао сам ти шта је Бог од вечности и да за Бога не постоји време, ти помињеш Христа и опомињеш да други греше ?
Како Бог може имати полност када Бог нема почетка ?

ako je tebi Bog Otac bespolan ma boli me uvo, ja te ne teram da meni verujes da licnost mora da ima pol, ako nije degenerisana,i za Duha Istine kaze On, vec veruj mi da kada kazem pol imam u vidu siri kontekst, ako hoces
a da licnosti - andjeli nemaju pol to je isto kao kada bi mi rekao ko je u celibatu da nema pol
Не кажем ја, каже учење православне Цркве, ако је теби то страно, очигледно да ниси упознат са тиме.
Покушаваш да ми прикачиш лично мишљење, ја уопште и нигде овде нисам написао лични став.

bas kao

Elita
Poruka
19.764
Како Бог може имати полност када Бог нема почетка ?
Bog mora da ima polnost da bi bio Bog - Otac. Hristos, Rec, Logos je Pocetak stvaranja Bozijeg. On nema svoga pocetka, jer je pocetak u njemu, ON JE RODIO POCETAK, pa jel onda majka, a ne OTAC?

Plus Sin, odakle njemu polnost ako ne od Oca, dokazali naucnici hromozomima da majke imaju samo xx, a ocevi xy.
Jel i Sveti Duh nema polnost?

ma navedi mi ko sve nema polnost, da rascistimo, koje je tvoje stanoviste tj. pravoslavno.

Bespolnost ko zagovara zagovara degeneraciju.

bas kao

Elita
Poruka
19.764
Рекао сам ти шта је Бог од вечности и да за Бога не постоји време,
pa ne postoji kada za vas vreme znaci protok, kao reka ili potok sto teku, sve do ognjene

vecnost je vreme, a ne vase tecenje dok ne istecete
Za vas nece postojati vremena,. a Bog jeste vreme

to je kao kada bi mi rekao da za Boga on sam ne postoji - da ne postoji sam za sebe, da je morao da kreira

RIA77

Poznat
Poruka
9.060
Bog mora da ima polnost da bi bio Bog - Otac.
Прескочио си да Бог из вечности рађа Сина. Како Бог може бити мушкарац када рађа Сина од вечности ?

Заборавио си да свети оци говоре о Богу на разне начине.
This trend continues with the writings of the Church fathers. In his book “Salvation to the Rich Man,” Clement, the bishop of Alexandria who lived around 150-215 A.D., states, “In his ineffable essence he is father; in his compassion to us he became mother. The father by loving becomes feminine.” It’s important to remember that Alexandria was one of the most important Christian cities in the second and third centuries along with Rome and Jerusalem. It was also the hub for Christian intellectual activity.
And, Gregory, the bishop of Nyssa, one of the early Greek church fathers who lived from 335-395 A.D., speaks of God’s unknowable essence – God’s transcendence – in feminine terms. He says,

“The divine power, though exalted far above our nature and inaccessible to all approach, like a tender mother who joins in the inarticulate utterances of her babe, gives to our human nature what it is capable of receiving.”

bas kao

Elita
Poruka
19.764
Прескочио си да Бог из вечности рађа Сина. Како Бог може бити мушкарац када рађа Сина од вечности ?
kazem ja da cete sada da imate Boginju majku, vama svejedno, jos ovi dzenderisti, niko se ne buni, sve go izopacitelj do strasnog suda
Заборавио си да свети оци говоре о Богу на разне начине.
neodgovorni kao i ti

The father by loving becomes feminine

sick! i onda smo dobili ove sto kazu da se pol bira, dok sakate decu, kazu videli od tog boga

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.027
ria piše o večnosti
baš kao o početku stvaranja,tačnije od adama a on je muškarčina
i ti ria ništa ne kapiraš da je baš kao forumski bog i ti mu sad kažeš da nema muda.
eto rešen problem.
e sad još da zapetlja kako je otac muško a isus (reč) žensko, a duh hermafrodit i bitiće veselo :D

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.190
Pa, nije tako, lepo ti kazem da gresis, da je to vracanje tastina nad tastinama, kaze propovednik, nebrojeno puta sam citirao
nebeska dimenzija je i pakao na 3. nebu
a bogu sta ce tvoj duh, ili nekog gresnika, ako kaze idite od mene, nikada vas nisam znao? ili kada kaze bice baceni u tamu najkrajnju? ti gresis.

kako zelis, ali to je dedukcija, jedina logicka metoda koje se ja kao vernik odricem, jer je vera indukcija, jer mi saznajemo verom, indukcijom, gradimo, dodajemo, a ne dedukcijom, eliminisanjem, rusenjem [naseg zemaljskog satora] i sl.

dakle, dusa to smo mi, ne delimo sami sebe na duh i materiju, niti dedukcijom materijalnog sebe dolazimo do duha [to sam nagovarao black star da se upusti u diskusiju, jer je dobar sa engleskim, a i drugde vidi npr.

]

danas smo duse, a sutra cemo biti kao andjeli, duhovi, sutra, a ne danas
vi svi trcite pred rudu, kao junci

Citat: "lepo ti kazem da gresis", nije argument, vec tvoje mislenje.Definisi pojam Tastina, :?:

Prvi put citam da je pakao na 3 nebu, dokazi to, :?:
I ne postoji rec pakao, postoji Sheol i gehena.
Andjeli nikada pre ljudskog zakljucivanja ,nisu bili duhovi.