Biti strateg ili jednostavno...let it go!

• Začetnik teme Začetnik teme jiang
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali deca jesu razlog za ostanak u braku. Ako ti je bilo lepo dok si ih pravio, onda stisni zube i glumi ostatak svog zivota, zarad nekog drugog...

Бојим се да нико није тако добар глумац да би целог живота могао да успешно фолира како се мама и тата воле и поштују, како су срећни и испуњени и како уживају у таквом браку и тој породици....
Деца имају јако добре сензоре за те ствари, а ''жртвовање'' себе ''зарад неког другог'' може само да се обије о главу и нама и том ''другом'', то јест деци.

Бојим се да нико није тако добар глумац да би целог живота могао да успешно фолира како се мама и тата воле и поштују, како су срећни и испуњени и како уживају у таквом браку и тој породици....
Деца имају јако добре сензоре за те ствари, а ''жртвовање'' себе ''зарад неког другог'' може само да се обије о главу и нама и том ''другом'', то јест деци.

Verujem.Zaista nisam kompetentna da dajem takve savete, jer nemam ama bash nikakvo iskustvo shto se toga tiche.
Sve shto osecam sada je jedna ogromna kolichina straha, da se to ne desi i meni...Ne znam...meni su deca svetinja...Sad razmishljam tako o njima kad ih nemam...kako ce tek biti kad ih budem imala...:|

nij to previse emotivno nego je to tvoj zivot...moras ga dozivlajvati ozbiljno i davati mu znacaj!

Mislim da je u tome i problem.
Hoces da imash i muza i decu i da sve bude savrsheno. Ali hoces takodje da imash i svoj zivot podjednako savrshen.
A cini mi se da mnogi nisu spremni za kompromis.Za odricanje ponekad.Od oba partnera.
Od 100% sklopljenih brakova samo u prvoj godini 50% se razvede.
Mislim , ljudi previshe olako ulecu u te price.

Pa mislim da je greska poistovecivati brak sa onim emocijama koje imamo dok prolazimo kroz perod zaljubljenosti.
Tj mislim da je to glavni razlog sto mnogi ulete u brak bez mnogo razmisljanja.Jer su fantasticno zaljubljeni.
Kada ste zajedno barem 12 od 24 sata , svaki dan...SVAKI DAN...
Tokom duzeg perioda od 10godina...,30,40 godina koliko se od vas ocekuje da ostanete u braku...

Treba doobro razmisliti , hoce li vam sex biti tako dobar , i hoce li on uvek biti tako zaljubljen i pazljiv ....i koliko ste spremni da zajedno prolazite i kroz dobre i kroz loshe , monotone , crne stvari bracnog zivota...
Koliko ste spremni da podnesete pritisak vashe karijere , zajednicke , to sto nijedno nema dovoljno vremena za ono drugo i za decu...
Ne ne , brak je mnogo dalje od emocija , tu bash treba biti racionalan.

Pa mislim da je greska poistovecivati brak sa onim emocijama koje imamo dok prolazimo kroz perod zaljubljenosti.
Tj mislim da je to glavni razlog sto mnogi ulete u brak bez mnogo razmisljanja.Jer su fantasticno zaljubljeni.
Kada ste zajedno barem 12 od 24 sata , svaki dan...SVAKI DAN...
Tokom duzeg perioda od 10godina...,30,40 godina koliko se od vas ocekuje da ostanete u braku...

Treba doobro razmisliti , hoce li vam sex biti tako dobar , i hoce li on uvek biti tako zaljubljen i pazljiv ....i koliko ste spremni da zajedno prolazite i kroz dobre i kroz loshe , monotone , crne stvari bracnog zivota...
Koliko ste spremni da podnesete pritisak vashe karijere , zajednicke , to sto nijedno nema dovoljno vremena za ono drugo i za decu...
Ne ne , brak je mnogo dalje od emocija , tu bash treba biti racionalan.

Ова мала прича ко матора! :wink:

Сад без зезања - изузетно зрело размишљање, :) и ретко ко је спреман да себе и однос са вољеном особом сагледа кроз ту, реалну, призму.

,,ipak je svrha ,, večna ljubav
što će reći, ovde sam gde sam, zatvorite me, kaznite me, kako ono---samica? --- a ovo što ga volim niko mi ne može oduzeti
a ova tema izgleda nije o tome da se neko voli već pusta kućna situacija, koja postaje klasika,
malo smo mi syebani sa vremenom koje leti ispred nas,
malo više strpljenja, suzdržanosti, toleranicje, rešilo bi sve
valjda sada pričam svojim iskustvom
rezime-- bem ti život

Ali deca jesu razlog za ostanak u braku. Ako ti je bilo lepo dok si ih pravio, onda stisni zube i glumi ostatak svog zivota, zarad nekog drugog...

Ovo ima veze sa zivotom, naravno, ali ne u tom kontekstu koji je napisan! Ako dete nema srecnu i skoncentrisanu majku koja moze kvalitetno da ga odgaja brak gubi svoju svrhu...Probah ja to, kao u braku sam zbog deteta, dok nisam ulovila sebe, da bezeci od situacije izmedju mene i muza visim vise u teretani i razbijam po tegovima, nego sto sam sa detetom...ITD....

Увек се шокирам како људи олако саветују развод....као: Кренула ми машна на најлонкама - бацићу их и купићу нове! Као да је брак и однос између брачних партнера нешто што је од данас до сутра, нешто што расте на свакој грани и из чега ћемо да побегнемо чим наиђе први проблемчић...

Ако сте се узели из љубави, ако међу вама још има те љубави упркос свим тренутним проблемима, онда седите за кухињски сто и не мичите се одатле (као они кардинали кад бирају папу), све док се не договорите шта је то што он жели, шта је то што ти желиш, и како видите даљи живот и будућност.

За развод увек има времена, неће он нигде побећи. Нисте се ни венчали преко ноћи, не треба ни да се разведете преко ноћи...

Мада, у свему ме збуњује овај његов безобразни захтев за тиме да се та девојка поштеди истине о томе да је ожењен...:roll: :roll::roll:

s nekim ljudima ne vredi razgovarati nemoguce je, kazu da da da da i nista

Ovakve teme su moja slaba tačka, definitivno.
Ja sam dete iz braka "zbog dece" i odgovorno tvrdim da se nikada nisam gore osećala nego kad je mami jednom prilikom ( posle neke katastrofale svađe sam je pitala zašto je ona sa mojim ocem još uvek, kako može sve to da trpi) izletelo "zbog tebe i brata, da bi vas dvoje imali porodicu ja sam se žrtvovala"..
Oh fuj!!
Prvo zato što ni nas dvoje nismo imali pravu porodicu - jer njih dvoje u 80% vremena provedenih u braku nisu komunicirali čak ni poslovno. Nikada nismo išli zajedno na letovanje, već uvek ili sa mamom ili sa tatom...
Dobijali smo po dva poklona za rođendane, nove godine itd. ( sećan se kad sam bila u osnovnoj školi i rekla sam da mi se dopadaju neke pantalone, za rođendan sam dobila dva para - istih jedan od mame drugi od tate )..
U međuvremenu, moj otac je upoznao neku drugu ženu (upoznala sam je)
Majka je izvukla deblji kraj, tada... mada sada kad realnije pogledam trenutnu situaciju, imam osećaj kao da očekuje da joj uzvratimo i ja i brat, da joj nekako nadoknadimo tu njenu "žrtvu"...Nikada to nije rekla, ali...Ako joj samo nešto odbijemo, makar i najmanju sitnicu..uvek je spremna da ubaci - da, to mi je hvala...
Da ne dužim...najdeblji kraj izvuku upravo deca iz takvog braka.
Ne treba u braku da ostane zbog dece ( ako ih ima uopšte ) već zbog sebe. Da bi deca bila zadovoljna treba prvo ona da bude zadovoljna, inače će njene frustracije ...
.....ma shvatili ste poentu...

@mira
Prochitala sam post, i zaista mi je zao. U tom sluchaju ljudi definitivno ne trebaju da ostanu u braku. Ja sam mislila na to da dvoje mogu da glume pred decom, i da ih prvenstveno zashtite od sopstvenih svadja, a ne da se svadjaju preko njih.
Moji (mada nije brak u pitanju) su me uvek nekako chuvali od svih nesreca od kojih su mogli. Neke su bile neizbezne za gledanje, ali se nikad nisu svadjali preda mnom, nikad me nisu udarili (mama par puta shamar kad sam bila mala i to je to)...Uvek su pruzali poshtovanje prema meni (tipa kad spavam svi shapucu...itd...)...i ochekivali od mene to isto...
Jedina stvar na kojoj su precutno insistirali jeste jedna vrsta ponosa, gde sam se uvek njima obracala za sve shto mi je potrebno...I tako...
Ujka se lomio godinama radeci vishe poslova da bi ja imala shta da obuchem, jedem...mama je radila koliko je mogla...I sada je definitivno na mene red da im uzvratim svojim uspehom...I nekako stvarno zelim to. Ne osecam se uopshte na silu duzna prema njima...
Ne znam...srecna sam shto ih imam...i da nisu bili takvi ko zna kakva bih i gde bi bila sada...
Jako mi je zao kad vidim da su ljudi koji su u braku, ne vide ono shto imaju, i dozvoljavaju sebi da budu nesrecni...

Ovakve teme su moja slaba tačka, definitivno.
Ja sam dete iz braka "zbog dece" i odgovorno tvrdim da se nikada nisam gore osećala nego kad je mami jednom prilikom ( posle neke katastrofale svađe sam je pitala zašto je ona sa mojim ocem još uvek, kako može sve to da trpi) izletelo "zbog tebe i brata, da bi vas dvoje imali porodicu ja sam se žrtvovala"..
Oh fuj!!
Prvo zato što ni nas dvoje nismo imali pravu porodicu - jer njih dvoje u 80% vremena provedenih u braku nisu komunicirali čak ni poslovno. Nikada nismo išli zajedno na letovanje, već uvek ili sa mamom ili sa tatom...
Dobijali smo po dva poklona za rođendane, nove godine itd. ( sećan se kad sam bila u osnovnoj školi i rekla sam da mi se dopadaju neke pantalone, za rođendan sam dobila dva para - istih jedan od mame drugi od tate )..
U međuvremenu, moj otac je upoznao neku drugu ženu (upoznala sam je)
Majka je izvukla deblji kraj, tada... mada sada kad realnije pogledam trenutnu situaciju, imam osećaj kao da očekuje da joj uzvratimo i ja i brat, da joj nekako nadoknadimo tu njenu "žrtvu"...Nikada to nije rekla, ali...Ako joj samo nešto odbijemo, makar i najmanju sitnicu..uvek je spremna da ubaci - da, to mi je hvala...
Da ne dužim...najdeblji kraj izvuku upravo deca iz takvog braka.
Ne treba u braku da ostane zbog dece ( ako ih ima uopšte ) već zbog sebe. Da bi deca bila zadovoljna treba prvo ona da bude zadovoljna, inače će njene frustracije ...
.....ma shvatili ste poentu...

ufff
ozbiljna priča na neozbiljnom forumu...
neozbiljnom delu foruma to jest...

jes, al dete poraste pa onda bude dobar čovek...
i ima više iskustva...
tako se kali čelik, odnosno čovek...

ufff
ozbiljna priča na neozbiljnom forumu...
neozbiljnom delu foruma to jest...

jes, al dete poraste pa onda bude dobar čovek...
i ima više iskustva...
tako se kali čelik, odnosno čovek...

Istina, gomila razloga za ambicije, na svakom polju. A i shto te ne ubije ojacha te. Tako da kad sve sklopish i jednu celinu, zaista ispadne chelik...:)
Chovek treba da nauchi da na sve svoje nesrece u zivotu gleda pozitivno, i da iz njih izvuche shto vishe dobrih stvari i iskustava...

Back