Biti strateg ili jednostavno...let it go!

• Začetnik teme Začetnik teme jiang
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam da sada to izgleda daleko, i mozda nemoguce, ali jednog dana kada budesh shetala svoju dechicu sa nekim ko zaista zasluzuje i tebe i njih, bicesh srecna zbog postupka koji si napravila. Jer si spasla sebe josh vece i dugorochnije patnje ...
Znam da je teshko, ali pokushaj da ne razmishljash o tome shta on radi. Jednostavno ne treba da te interesuje. Kada odesh prekini svaki kontakt, i imaj jednu stvar u glavi. Shto ga manje bude bilo u tvom zivotu, to ce brzi put preboljevanja biti, i to cesh pre dati sebi shansu da budesh opet srecna.
Kad sam prolazila kroz period preboljevanja, visila sam na krsti...Nisam dozvoljavala sebi da razmishljam niti da patim. Kad god me obuzme osecaj tuge, iznova i iznova sam ga osveshcivala i pokushavala da izvuchem dublje razloge...I na kraju mi je uspelo. Proshlo je samo 9 meseci od raskida 5 -ogodishnje veze, za koju sam mislila da je jedina i najbolja koju sam imala, i ja se osecam kao da sam ko zna pre koliko bila sa tim chovekom. Skroz sam ravnodushna prema bilo chemu shto se tiche njega, i srecna jer se osecam ponovo kao ja...Srecna i oslobodjena svega shto me veze za proshlost ili proshlo razmishljanje...I naravno bogatija za jednu ogromnu lekciju u zivotu...
Budi jaka i ne posustaj, jer imash za shta da se borish....Seti se teksta o srodnim dushama...Nazalost ironija zivota je upravo u tome shto mi ljudi uchimo i menjamo se samo kada nastanu bolne promene. Neko odozgore smatra da si spremna...a znash kako kazu: "kada je uchenik spreman, uchitelj ce se pojaviti"...
Ljubim te punoooo...i glavu gore...Imash sve razloge da budesh srecna...jer si dala sebi shansu za to...i verujem da cesh je iskoristiti....:)

vidiš moja ,,posledica" je nemir u sreći...
i neverica da u vezi može biti sjajno...
eto, emotivno sam nestabilna pred muškarcima...
i histerična i svašta...
a sve to jer je meni nepojmljivo da dvoje mogu do kraja života nasmejano šta god da se desi...
jer nisam to videla...
videla sam drugačije...
ali, opet, s druge strane, treba prevazići to i kriviti samo sebe za sopstvene greške...
ali ne destruktivno kriviti sebe...
već promeniti...
izvući poentu...
nije lako...

ali i da dodam mnogo su deca iz rasturenih brakova samosvesnija...
drugačija...

Potpuno se slažem sa tobom...ali potpuno...
Identično tako se i ja ponašam.I ja sam upropastila nešto što je moglo da bude fenomenalno...Moj problem je što neumem da prećutim ( valjda je moja majka ceo život ćutala, i kad sam ja htela nešto da mu kažem, pravila je one grimase i mimikom mi pokazivala da ćutim...to me ubijalo..), ja "lajem" i kad treba i kad ne treba...Govorim stvari koje ne mislim, iz predustrožnosti da ne budem povređena, da ne završim kao moja majka..a na kraju uvek budem povređena...
Da, nisam imala od koga da naučim da brak ustvari može biti divaaaan...

@tema
Samo napred, glavu gore....i ne osvrći se nikada...
pozz:lol:

Razumem da su mnogi ljudi imali pogrešne primere u životu pa zbog njih nesvesno pravili greške.
Nisam ni ja pošteđen u nekom domenu.
Sad kad znate u čemu je problem, potrudite se da kad se javi taj poriv da tako reagujete, kažete sebi: aaaa, nećeš majci...
Teško je kad ne znaš zašto nešto radiš, ali kad znaš u čemu je problem, moralo bi da bude lakše.

Razumem da su mnogi ljudi imali pogrešne primere u životu pa zbog njih nesvesno pravili greške.
Sad kad znate u čemu je problem, potrudite se da kad se javi taj poriv da tako reagujete, kažete sebi: aaaa, nećeš majci...
Teško je kad ne znaš zašto nešto radiš, ali kad znaš u čemu je problem, moralo bi da bude lakše.

Ovo zadnje je bas dobro receno...Imala sam pre par godina obozavaoca, sa kojim sam pokusala vezu ali on ima preterane reakcije na mene i to ga je strasno uplasilo i pobegao je :roll:! I dan danas mi salje sms kako ga privlacim i kako sam sexy i priznao mi je da nemoze da razgovara samnom niti da bude u mojoj blizini, jer ga previse privlacim i da mu je to nepodnosljivo...I mnogo mu je zao zbog toga :shock:! Cak sam liku pokusala da pojasnim da to nije normalno, ali dzabe...I moguce da nikad nece ukapirati da ima problema i da ce isto ponavljati sa svim zenama sa kojima dodje u kontakt...

Uuuh...kad razmišljam o tome, i kad čitam ovo što pišeš - deluje vrlo jednostavno!
U pravu si, lakše je kad znaš gde grešiš ( trebalo bi da bude )...ali u RL je komplikovanije...Kažem ja sebi - nećeš majci milion puta, pa opet zeznem stvari. U grču sam, pesimista ( govorim o vezi ) sam
Bljak je to znam...ali...
Možda je to zato što još se još uvek nije pojavio Onaj Pravi..:lol::lol:

E miroo, to: "znam, ali" ....sve nas sjebava
Znam i ja u svom slučaju, ali...
Ponekad uradim baš to što znam i zašto radim i šta mu je uzrok.
Ne može se to možda potpuno izbeći.
Verujem da je bitno samo da ne dozvolimo da nam TO sj.ebe nešto bitno u životu.
Moramo stiskati tu kočnicu, inače će nas ista iskustva i isti rezultati iznova lupati po glavi.
Onaj Pravi će te možda samo više razumeti i imati više volje i vremena za tebe. Ali neće beskonačno...

E miroo, to: "znam, ali" ....sve nas sjebava
Znam i ja u svom slučaju, ali...
Ponekad uradim baš to što znam i zašto radim i šta mu je uzrok.
Ne može se to možda potpuno izbeći.
Verujem da je bitno samo da ne dozvolimo da nam TO sj.ebe nešto bitno u životu.
Moramo stiskati tu kočnicu, inače će nas ista iskustva i isti rezultati iznova lupati po glavi.
Onaj Pravi će te možda samo više razumeti i imati više volje i vremena za tebe. Ali neće beskonačno...

Da, na kraju svaki izgubi strpljenje...:lol:
I sama sebi sam ponekad teška:lol:
Mada obično uvek mnooogooo kasno počnem da stiskam kočnicu, onda kada se taj neko već umori..kad mu se smučim...I pokajem se, ujedem se za jezik ali kasno...
Mislim, sada je kasno...otišao je.. Sve i da sada pokušam da mu objasnim ( mada nisam sigurna ni da bih umela to ) znam da me ne bi ni saslušao
Kasno je...
Kasno došlo iz d... u glavu...

Ево, ако могу ја, јер Зефира није ту...надам се да се неће љутити.
Није она рекла да у браку нема и да не треба да има емоција, него да брак не треба поистовећивати са оним емоцијама које осећамо у периоду заљубљености
Многи погреше зато што те емоције назову љубављу, а онда, када заљубљеност прође, а неминовно прође, онда се одједном отрезне и схвате како више ''нема љубави''...па се растављају тражећи другу ''праву љубав'', а у ствари чезнући за осећајем заљубљености.

Значи, треба имати дозу рационалности и бити свестан шта је то што осећаш, и правити разлику између осећаја заљубљености и праве љубави. Јер за праву љубав нису довољне САМО емоције, потребно је мнооого свесног улагања, труда, уложеног времена, компромиса, прилагођавања...Управо ТО је оно ''чување и храњење'' о којем ти говориш, а оно се не дешава спонтано, само од себе ношено емоцијом љубави, него свесном одлуком.

Pa ja napisah lepo da se ne slazem da je brak mnogo dalje od emocija ( njene "reci" )...nigde nisam napisala da ona misli da u braku nema ili ne treba da postoje emocije...takodje sam napisala da sve zavisi i od toga, kakve osobe se "nadju"..U tu zaljubljenost i kako neko tumaci istu ne bi da ulazim, jer xy faktora utice na to kako ce neko tumaciti jubav...

To sto zelim da naglasim je da ljudi suvise naglasavaju tu borbu, kompromise i prilagodjavanje...sve to stoji..za ljubav, prijateljske i druge odnose je to potrebno....
Ali ljudi i tu borbu i kompromise pogresno tumace....ako se oboje konstantno borimo i natezemo da brak bude dobar, to je bezveze...to je mucenje...

Ono svesno ulaganje me malo buni...kad volis ulazes zato jer to zelis, jer te neke "jake" emocije navode na to ( ako si takav tip osobe i emocije ti znace )...tad ne razmisljas bi li ne bi, oce li biti, nece..bla bla..jednostavno osetis i uradis, jer ti je stalo do te osobe....znaci spontano ulazes u odnos i to ti ne pada tesko...nego je nesto sto se podrazumeva i u cemu oboje uzivaju...

A iz njenog posta ( i njenih postova uopste ) mi nekako "izbija" ta neka "strogoca" i "sve mora biti pod kontrolom"..lepo je i super kad neko zeli da spreci a ne da "leci"...ali opet nije sve to toliko grozno ni tesko...kad nesto zelis...

Mogu partneri da se trude, ulazu..itd konstantno a opet brak pukne..,.ne mozes zastiti sebe ni nekog drugog od moguceg raspada braka, veze...

Za ljubav nisu dovoljne samo emocije...al su one velika osnova i najbitnije u odnosu..primer: nekoga bas, bas volis i osecanja su jaka...tolerisaces mozda to sto se tvoj muz "dere" tj. glasno prica i cak te nekad zbog toga i osramoti i sto ima *ebenu" narav pa brzo plane...e kad tu pocnes racionalno da razmisljas odma pomsilis: "ma koji ce mi vrag takav tip, zasto to da trpim?"...ali znas da je ok osoba i emocije koje imas prevagaju...

Ljudi bre taze dlaku u jajetu i cim nesto iskrsne...ostavi ga...neke pak opet trpe svasta..nisam ni za jedno ni za drugo...covek treba sam da uradi ono sto misli da je ispravno, da uradi onako kako oseca...pa sam pao, sam se ubio...uvek mi je to bilo draze, nego da mi drugi ljudi "pametuju"...
Jer kad radis onako kako osecas, veran si sam sebi...i samim tim neces postati djangrizav, nadrndan, nesrecan...ajoj, preterah sad. ode ja daleko sa pisanjem...

Potpuno se slažem sa tobom...ali potpuno...
Identično tako se i ja ponašam.I ja sam upropastila nešto što je moglo da bude fenomenalno...Moj problem je što neumem da prećutim ( valjda je moja majka ceo život ćutala, i kad sam ja htela nešto da mu kažem, pravila je one grimase i mimikom mi pokazivala da ćutim...to me ubijalo..), ja "lajem" i kad treba i kad ne treba...Govorim stvari koje ne mislim, iz predustrožnosti da ne budem povređena, da ne završim kao moja majka..a na kraju uvek budem povređena...
Da, nisam imala od koga da naučim da brak ustvari može biti divaaaan...

@tema
Samo napred, glavu gore....i ne osvrći se nikada...
pozz:lol:
Жене, будите оно што јесте.
Ако се мењате, урадите то зато што то желите, а не под спољним утицајима, било чијим.
Наћи ће се неко ко ће да вас воли баш такве.
Само је потребно да се одрекнете маштања о идеалном мушкарцу и он ће наићи...

...то ипак не значи да свако према коме осетимо ''љубав'', то јест за ким одлепимо од заљубљености, аутоматски постаје особа погодна за брак, заједнички живот и све оно што он носи...

Ne znam dal si bas dobro razumela napisano...odnosilo se je na temu...ako ona njega voli i smatra da moze da predje preko svega sto se izdesavalo,razume i svoj udeo u svemu tome, nacisto je sa sobom sta zeli...onda ostaje sa njim...ako je suprotno odlazi...

Napravila sam miks...toliko toga sam stela da napisem a nemam vremena da upakujem kako treba..pa ko razume..super...

P.s. nisam ti ja pogodna za te price o cestom zaljubljivanju, posto se ja ne zaljubljujem cesto....nisam "sposobna" da se toliko puta zaljubim i zavolim razne osobe....

Жене, будите оно што јесте.
Ако се мењате, урадите то зато што то желите, а не под спољним утицајима, било чијим.
Наћи ће се неко ко ће да вас воли баш такве.
Само је потребно да се одрекнете маштања о идеалном мушкарцу и он ће наићи...
U prevodu: spustite krterijume i svi će biti idealni...

Što je OK za udavače od 40 godina, ali ne i za mlade devojke... dok smo mladi više i tražimo. Ja danas neću da gledam njeno salo kako se treska, ali ako se to salo pojavi posle nekog vremena provedenog u vezi/braku, ne verujem da bi mi smetalo... prvo ide fizička privlačnost, a "kapiranje" i te "fore" dolaze kasnije u vezi...

Što je OK za udavače od 40 godina, ali ne i za mlade devojke... dok smo mladi više i tražimo. Ja danas neću da gledam njeno salo kako se treska, ali ako se to salo pojavi posle nekog vremena provedenog u vezi/braku, ne verujem da bi mi smetalo... prvo ide fizička privlačnost, a "kapiranje" i te "fore" dolaze kasnije u vezi...
Напротив, са годинама критеријуми се много строжи, јер тада тачно знамо шта хоћемо и шта нећемо, а док смо млади немамо још јасну представу о томе па смо склони да експериментишемо. У зрелијим годинама нико више нема воље да експериметнише и да чека шта ће испасти на крају, него и не узима у разматрање неког ко не испуњава критеријуме.

Са 20 се заљубиш у добро дупе, па ти прође 5 година док схватиш да је то нека кретенка која те не заслужује. Са 40 није ти битно какво јој је дупе, али ако та особа не испуњава неке важније критеријуме, нећеш траћити време на њу. Значи, критеријум је оштрији, не блажи!

Иначе, о укусима не треба расправљати, а сексуална привлачност заиста нема везе са тиме да ли се нечије сало ''треска'' или не!

Лоше преводиш.
Иначе, људи што су старији имају све више критеријуме.
Распитај се мало.
Не поричем значај физичке привланости али у чему је задовољство полно општити са неким с ким не можеш да разговараш пре и после тога?

Напротив, са годинама критеријуми се много строжи, јер тада тачно знамо шта хоћемо и шта нећемо, а док смо млади немамо још јасну представу о томе па смо склони да експериментишемо. У зрелијим годинама нико више нема воље да експериметнише и да чека шта ће испасти на крају, него и не узима у разматрање неког ко не испуњава критеријуме.

Са 20 се заљубиш у добро дупе, па ти прође 5 година док схватиш да је то нека кретенка која те не заслужује. Са 40 није ти битно какво јој је дупе, али ако та особа не испуњава неке важније критеријуме, нећеш траћити време на њу. Значи, критеријум је оштрији, не блажи!

Иначе, о укусима не треба расправљати, а сексуална привлачност заиста нема везе са тиме да ли се нечије сало ''треска'' или не!
Ово бих дописао свом посту да ти ниси написала.

Da, na kraju svaki izgubi strpljenje...:lol:
I sama sebi sam ponekad teška:lol:
Mada obično uvek mnooogooo kasno počnem da stiskam kočnicu, onda kada se taj neko već umori..kad mu se smučim...I pokajem se, ujedem se za jezik ali kasno...
Mislim, sada je kasno...otišao je.. Sve i da sada pokušam da mu objasnim ( mada nisam sigurna ni da bih umela to ) znam da me ne bi ni saslušao
Kasno je...
Kasno došlo iz d... u glavu...

Ovakve grize savesti nikom necine dobro...Vazno da se covek trudi da resi problem koji ima sa sobom (naravno ako ga je svestan 8-)). A bolji je stav u stilu: Nije nam bilo sudjeno...

:) olja... ima mladić problem, sigurno je.
Doduše...ima osoba na koje sam i ja reagovao burno i odmah, ali u toj meri ne.
Cenim da je kao ona britanka doživljavao 200 orgazama samo gledajući te, pa ti je učinio uslugu sto je pobegao

A da, imas pravo. Znao je po 3 puta zaredom da s*v*r*s*i kad dobije od mene sms koji je cista zezancija :shock:! Malo sam se tako natezala sa njim, pa mi dosadi, pa mu napisem otvoreno da hocu da se j**** sa njim (naravno, finim recnikom a i znam da nece od tog biti nista :lol:) i njega nigde nema jedno vreme...Pa opet i tako to traje vec 2.5 god ;-)

A da, imas pravo. Znao je po 3 puta zaredom da s*v*r*s*i kad dobije od mene sms koji je cista zezancija :shock:! Malo sam se tako natezala sa njim, pa mi dosadi, pa mu napisem otvoreno da hocu da se j**** sa njim (naravno, finim recnikom a i znam da nece od tog biti nista :lol:) i njega nigde nema jedno vreme...Pa opet i tako to traje vec 2.5 god ;-)

Онда кажу да сам ја перверзан...

Back