Kafić Бирцуз на крају свемира

Dragi @Reefer

ovde mi lakše da ti napišem

hrčak je najhigijenskiji glodar, čak i ako izadje iz kaveza nuždu vrši samo u njemu u izabranom ćošku kaveza

a ti mu to nisi omogućio

ok mali je pa će prvo čišćenje valjati za mesec dana
kasnije sa navikni na nedeljno jer ume da midi

e sad ..

da bi te izašlo i jeftinije i pametnije
dno kaveza obloži senom a preko sena sloj piljevine
voli hrčak da napravi i gnezdo ili da se ubašuri u kućici ujedno mu ostavljaš mogučnost gde će da vrši nuždu

takodje, voli da spava uz omiljenu hranu, da ne izlazi tako da će u kućicu uneti od svega što voli

moj ti je savet da hrana bude dole kao i igračke a da kućica bude gore

mada ima i pametnijih kaveza

ne puštaš ga iz kaveza prvih 14 dana
prvo da se navikne da mu nećete ništa
a i tad iz straha ume da ujede
mene je ujeo jednom i nikad više plus mu bilo žao
ima fora šta treba da uradiš

Dragi @Reefer

ovde mi lakše da ti napišem

hrčak je najhigijenskiji glodar, čak i ako izadje iz kaveza nuždu vrši samo u njemu u izabranom ćošku

a ti mu to nisi omogućio

ok mali je pa će prvo čišćenje valjati za mesec dana
kasnije sa navikni na nedeljno jer ume da midi

e sad ..

da bi te izašlo i jeftinije i pametnije
dno kaveza obloži senom a preko sena sloj piljevine
voli hrčak da napravi i gnezdo ili da se ubašuri u kućici ujedno mu ostavljaš mogučnost gde će da vrši nuždu

takodje, voli da spava uz omiljenu hranu, da ne izlazi tako da će u kućicu uneti od svega što voli

moj ti je savet da hrana bude dole kao i igračke a da kućica bude gore

mada ima i pametnijih kaveza
Dragi moj Stojko, rčak ima tolalet u jednom ćošku, sa peskom i granulama, Toga nema kod vas u okolograda ni za ljude, bre.
Ispod sena (neka posebno sečena trava, bemliga) idu granule sa mirisom bora, koje pomažu pri apsorpciji mirisa.
Ima i gnezdo i drvo sa tri otvora, eno ga uživa sad tamo. A kavez je tako projektovan, da na gornjem spratu ima otvor u kome je posuda sa hranom. Kažu, hvala Stojku mom na savetu, ali oni se time bave, imaju neke čike koje su to sve istraživali i projektovali. Zovi ih naučnici, bemliga, tako nešto.
U svakom slučaju, za sad je super. Trči ko lud u točku. :heart:

Back