Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lamar, sad kad sam pročitala tvoj post u kom si citirala samu sebe po lepom Esteritinom, a sve više i tvom običaju, setila sam ga se i ja.
Možete da obustavite preporuke, brat je kupio Kevina!
Hvala svima !!!!
Sad ću ja sve te preporuke lepo da dopišem na svoj spisak za čitanje, ako već nisu na njemu.

Poslednja izmena:
Super za kupljenog Kevina, navijala sam iz prikrajka! :)
Kreativni centar - Kako da najlakse upropastite rodjeno dete (Uvrnuti upitnik za pametne roditelje) Nadezda Milenkovic, sam dobila pre sest-sedam godina i stvarno je uvrnuta knjiga. :lol:
"Tajna tvog imena" je vec duze vreme na spisku.
I, vrlo bitna stvar - Sutra ce, koonacno, biti lepo vreme! :zbanana:

Poslednja izmena:
Odlicne! :)

Plakala sam zbog Ćorkana (Ćorkan i Švabica).

Zbog kolebljivog sunca u ogoljenoj molitvi puste izbe njegovih nedara.

Volim citati Andriceva dela, volim se nastaniti u njegovom grlu Pisca, hraniti se bremenitom raskosi njegovih reci.

@Mrs. Bi
Svakako jos jedna odlicna preporuka. :)
Znate da je i Laguna izdala, samo nije isti izbor kao Deretin, i mek je povez. Mislim da su u obe Anikina vremena i Jelena, žena koje nema. U jednoj je čini mi se Put Alije Đerzeleza.

Super za kupljenog Kevina, navijala sam iz prikrajka! :)
Kreativni centar - Kako da najlakse upropastite rodjeno dete (Uvrnuti upitnik za pametne roditelje) Nadezda Milenkovic, sam dobila pre sest-sedam godina i stvarno je uvrnuta knjiga. :lol:
"Tajna tvog imena" je vec duze vreme na spisku.
I, vrlo bitna stvar - Sutra ce, koonacno, biti lepo vreme! :zbanana:
:mace: Viris, viris, m?
Da, dobra je i ta Kako da upropastite rodjeno dete :lol:
A Kevin ce valjda biti dobar izbor :D

:cao:

Kradljivica knjiga - Markus Zusak

Zadovoljna sam samom činjenicom da sam je pročitala,jer u poslednje vreme šta god da počnem .. brzo ostavim...
Nije mi jasno zašto nije objavljena kao knjiga za decu,jer bi kao takva,bila idealna.

Eto,tek toliko,samo da se javim.

P.S.vas još uvek mogu da čitam.;)

Sinoc zavrsila sredjivanje garderobe, i "Ribarku" :)

"Ribarka", Bjernstjerne Bjernson , Vega media 2004, 153 strane.
O autoru pise - Treci dobitnik Nobelove nagrade, koji je sa Ibzenom cinio famozni dvojac, dve severne zvezde, autor je i teksta norveske himne.
Dakle, prevelika ocekivanja u startu.
A knjiga nista posebno, po mom misljenju. Glavni lik, Petra, izgubljena u prostoru i vremenu, ne zna sta bi htela od zivota, u jednom momentu se veri sa trojicom samo zato sto joj je svaki ponudio neke sitne poklone, kasnije smisli kako bi bilo lepo da postane glumica i taaako. Stil takodje nista spektakularno, ni likovi nisu razradjeni, nema ni opisa, ni zanimljivih dijaloga.
Verovatno autor ima boljih dela od ovog, ne znam.

A kakvo je ovo sunce danas, sa jadnih 14 stepeni?
Vise sam ocekivala :ljutko:

Sinoc zavrsila sredjivanje garderobe, i "Ribarku" :)

"Ribarka", Bjernstjerne Bjernson , Vega media 2004, 153 strane.
O autoru pise - Treci dobitnik Nobelove nagrade, koji je sa Ibzenom cinio famozni dvojac, dve severne zvezde, autor je i teksta norveske himne.
Dakle, prevelika ocekivanja u startu.
A knjiga nista posebno, po mom misljenju. Glavni lik, Petra, izgubljena u prostoru i vremenu, ne zna sta bi htela od zivota, u jednom momentu se veri sa trojicom samo zato sto joj je svaki ponudio neke sitne poklone, kasnije smisli kako bi bilo lepo da postane glumica i taaako. Stil takodje nista spektakularno, ni likovi nisu razradjeni, nema ni opisa, ni zanimljivih dijaloga.
Verovatno autor ima boljih dela od ovog, ne znam.

Јој, што мене нервирају те књиге где главна јунакиња не зна шта ће од себе. Стварно су ми досадне.

I mene. Zvuci glupo jer je Nobelovac ipak u pitanju i ozbiljan pisac, ali mene je ova njegova Petra asocirala na Kinselinu kupoholicarku :mrgreen:
Eto, taj tip otprilike.
Inace, Norvezani imaju lepa imena :) U ovoj knjizi se jos pominju Gunlaug (zensko) i Edegard.

Odlomak iz Knjige bez naslova, koju sam juče pominjala. Dvojica detektiva istražuju ubistva i vode sledeći razgovor:

''Svaka od prvih pet žrtava uzela je iz Gradske biblioteke istu knjigu. I samo ju je tih pet ljudi uzelo. Stoga, moglo bi se reći, svako ko je pročitao tu knjigu sada je mrtav.''
Somers nije izgledao ubeđeno. ''A šta je sa drugim bibliotekama i knjižarama u kojima ima te knjige?'', upita on. ''Naš ubica svakako ne može da ukoka svakog ko je kupio primerak ili ga je uzeo iz druge biblioteke?''
''Zar te ne zanima koja je to knjiga?'' Džensen izvi obrve kako bi pokazao da je iznenađen što ga Somers to već nije pitao.
''Ček' da pogodim. Da nije autobiografija Viktorije Bekam?''
''Jok. To bi imalo smisla da su posredi samoubistva.''

:zcepanje:

Odlomak iz Knjige bez naslova, koju sam juče pominjala. Dvojica detektiva istražuju ubistva i vode sledeći razgovor:

''Svaka od prvih pet žrtava uzela je iz Gradske biblioteke istu knjigu. I samo ju je tih pet ljudi uzelo. Stoga, moglo bi se reći, svako ko je pročitao tu knjigu sada je mrtav.''
Somers nije izgledao ubeđeno. ''A šta je sa drugim bibliotekama i knjižarama u kojima ima te knjige?'', upita on. ''Naš ubica svakako ne može da ukoka svakog ko je kupio primerak ili ga je uzeo iz druge biblioteke?''
''Zar te ne zanima koja je to knjiga?'' Džensen izvi obrve kako bi pokazao da je iznenađen što ga Somers to već nije pitao.

Od danas uzimam knjige samo od Rade :D

To me podseća na Živkovićevu Poslednju knjigu.:think:

:cao:

Kradljivica knjiga - Markus Zusak

Zadovoljna sam samom činjenicom da sam je pročitala,jer u poslednje vreme šta god da počnem .. brzo ostavim...
Nije mi jasno zašto nije objavljena kao knjiga za decu,jer bi kao takva,bila idealna.

Eto,tek toliko,samo da se javim.

P.S.vas još uvek mogu da čitam.;)

Valjda zato što deca slabije čitaju, pa bi bila grehota. Meni je ličila na Dnevnik Ane Frank, i mnogo mi se dopala.

Kad sam rekla da je Knjiga o groblju dečija, neke su htele da me zgrome.:roll:

Ovde umeju nežno da zgrome,preživećemo....:D
Mislis ovako

:lol:

Od danas uzimam knjige samo od Rade :D
A sta cu ja :eek:
Juce sam bila :think:
Koja li je knjiga u pitanju :sad2:

Nisam se javljala iz opravdanih i lepih razloga,a onda sam smatrala da nije fer, da kad vec nista ne citam, da pisem,a da nisam procitala sve sto ste u medjuvremenu pisale...I sad kad sam sve3 ispratila...evo me...
Jos uvek uspevam da citam samo na godisnjem...tako da nemam nista novo od zimus...

Sinoc sam poharala Alnari, narucivsi:
- TO - Stiven King ( imam vec,ali ovo je kolekcionarsko izdanje u tvrdom povezu i mooooooorala sam....... i sad me grize savest sta cu sa vec postojecom novom, novcijatom...) - malo mi je lakse kad sam vam rekla...
- Pod kupolom - isto King
- Isijavanje - opet King
- Zamka za snove - King
- Dzingis Kan - carstvo srebra - 4. deo serijala
- Gordost i predrasuda - citala odavno,ali zelim da je imam
- Memoari jedne gejse - gledala film, dopao mi se, pa i to da procitam... ( a sto mrzim prvo da vidim film, pa tek onda da citam)
- Poslednja straza - 4. deo serijala
- Balada o Bohoreti - Gordana Kujic
- Bajka o Benjaminu Baruhu - Gordana Kujic
- Legenda o Luni Levi - Gordana Kujic

...i time sam kompletirala neke pisce i neke serijale.... Sutra idem u Bg da preuzmem....sva treperim u iscekivanju....

Valjda zato što deca slabije čitaju, pa bi bila grehota. Meni je ličila na Dnevnik Ane Frank, i mnogo mi se dopala.

Kad sam rekla da je Knjiga o groblju dečija, neke su htele da me zgrome.:roll:

Nisam mogla da odolim toj Knjizi o groblju i po preporuci da je decija pocnem da je citam decacima od 8 i 10 godina...ovaj mladji me je tako gledao da sam momentalno uzela Decu kapetana Granta :)
Meni je knjiga skroz ok za taj zrast,ali nisu je bas primili kako sam mislila...pa sam odustala...ali ja nameravam da je dovrsim :)

Elefteria, baš ti dobar taj odlomak. Sad sam se zainteresovala. Nisi je još završila? Da čujemo kompletan utisak. Baš je prava knjiga za nas koji uzimamo knjige iz biblioteke. Kad nemamo Radu :(
Knjiga o groblju je meni dečija. Da sam znala ne bih je čitala. Mada, ok je.
Kerefeko, lepa, bogata kupovina.
Ja i dalje čitam Aleksandra Mekol Smita, Čaj za tradicionalno gradjene i jako mi prija. Baš nekako odgovara mom senzibilitetu. Trećina knjige prodje a one (Prva damska detektivska agencija) jedva počeše da se bave slučajem. Ali zato je ispričano sve i svašta, izanalizirano. Ja to isto tako radim. Počnem jedno da pričam, pa napravim digresiju, pa digresiju digresije i tako unedogled. A sve mi izgleda važno i interesantno. Onda u jednom momentu zastanem, pa pitam sagovornika, tj. bolje reći slušaoca "A zašto sam ja sve ovo ispričala!?". :zcepanje:

Bi, tako mi je drago :heart: sto ti se svidja :D

Kerefeko, :zag: al' se ti iskupovaaa :lol:

Rada nam nesto mudruje u zadnje vreme.
Kao evo vec mesec dana, (ili koliko vec) a ona nista nije kupila :think:
A mozda i nije... Pa se zato istresa na nas oko te Knjige o groblju :evil:
Rajkic :cmok:

PS. Morala sa da boldujem treci red... Zbog Rajke :lol:

Bi, tako mi je drago :heart: sto ti se svidja :D

Kerefeko, :zag: al' se ti iskupovaaa :lol:

Rada nam nesto mudruje u zadnje vreme.
Kao evo vec mesec dana, (ili koliko vec) a ona nista nije kupila :think:
A mozda i nije... Pa se zato istresa na nas oko te Knjige o groblju :evil:
Rajkic :cmok:

PS. Morala sa da boldujem treci red... Zbog Rajke :lol:
Daj, ne provociraj me. Već sam rekla da vam ne prijavljujem sve što pazarim. Sramota me više, bre! Crna Reka me čeka...:(

Samo da prijavim da sam stigla do 100.strane Biblioteke :mrgreen:
Rado, bas si cool :) Svidja mi se kako se nosis sa tudjim komentarima.
Od sadasnje postave tu su jos i Ester, MajaVA, moja Milica i Van_nesto (izvinjavam se, zaboravila sam pun nick).
Ali nije tako lepo kao u ovom sadasnjem sastavu, bas se nesto puno prepiru.

Zapisala 24 predloga za sad :ok:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back