Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam citala nista od Jelene Bacic-Alimpic. Ne znam, imam neku odbojnost, retko citam knjige koje nisu napisali pisci vec tako neke javne licnosti. Recimo, citala sam autobiografiju Isidore Dankan, citala bih i dnevnik Fride Kalo, to sve moze, ali ove nase voditeljke i slicno nesto nemam zelju da citam. No, ako neka od vas stavi neku veoma dobru kritiku, mozda razmislim jos jednom :)

Ja ne.
Imam predrasude.
Cim mi se pred ocima ukaze taj lik :roll: izgubim volju za bilo kojim citanjem.

Ne znam baš da li su to predrasude. Ako jesu, imam ih i ja. Drugo su Isidora Dankan i Frida Kalo, to su vrhunske umetnice, koje su imale ispunjene i interesantne živote na svaki način. I sigurno može da bude zanimljivo. Ali kako sad u celom svetu isplivavaju neki koji nisu ništa. Evo juče gledam neku listu najmoćnijih ljudi iz sveta šoubiznisa, pa su tu Denifer Lopez, Ledi Gaga, Džastin Biber i Kim Kardašijan. Ajde ovi, nešto pevaju, glume, nije važno kako, ali nešto rade. A ova Kim se proslavila ni na čemu. Ima taj rijaliti (koji moja ćerka gleda !! :rumenko:), samo se udaje, razvodi (posle 72 dana).. užas. Sad ćete da promenite mišljenje o meni kad vidite šta ja sve znam. A saznala sam tako što sam tražila nešto o Marku Zakerbergu (kažu da ga tako izgovaraju u Americi, piše se Zuckerberg, iako bi nemački verovatnobilo Cukerberg, ali on nije Nemac, nego je Jevrejin ), osnivaču Fejsbuka, čije su akcije juče izašle na berzu, a on se našao medju 30 najbogatiji ljudi u svetu, sa svojih 28 godina. Svaka čast!
Ništa danas nisam čitala, samo [url=http://www.smilies.4-user.de]
smilie_haus_057.gif
[/url]

Bi, ja ne znam ko je ta Kim :rumenko:
I ja sam danas radila isto sto i ti, osim drugog i treceg smajlija :)

Ali sad cu da se bacim na sladoled i knjigu.

Rado, sto nisi zavrsila Lakunu? Ja volim Barbaru K, ali nisam tu knjigu citala.

Bi, ja ne znam ko je ta Kim :rumenko:
I ja sam danas radila isto sto i ti, osim drugog i treceg smajlija :)

Ali sad cu da se bacim na sladoled i knjigu.

Rado, sto nisi zavrsila Lakunu? Ja volim Barbaru K, ali nisam tu knjigu citala.

nemaš šta ni da znaš..
i meni se jede sladoled.
Mrzi me sad da pretražujem o Lakuni, ali čim Rada to odugovlači...... znam da nam se uglavnom svidela Biblija otrovne maslina, bar meni jeste, a nešto mi se čini da Lakuna nije tako dobro prošla medju forumskim čitateljkama

Jao, Moon, citam prvi deo i neverovatno koliko sve podseca na Vivijen Li i Klark Gejbla, samo fali cuvena recenica “Tomorrow is another day”.
Zaista, za sada identicna francuska verzija Prohujalo sa vihorom, cak sam morala da proverim pojedine dijaloge, pa sam pustila film i uverila se da to jeste to!

Inace, radnja pocinje neposredno pre drugog svetskog rata (ovde to nije americki gradjanski rat :D ) u vinogradrskoj oblasti oko Bordoa, na imanju Montijak.
Lea Delmas je devojka koja ima sedamnaest godina, omiljena od tri kceri i ima gomilu udvaraca oko sebe, ali ona voli coveka koji treba da se ozeni drugom devojkom....tu se pojavljuje Fransou Tavernije, koji se razlikuje od ostalih, i tu pocinje njihova prica kroz rat...
Stil pisanja deluje naivno.
Prvi deo mi je iz 1987. hrvatski je prevod, sitna slova, ulepljena knjiga, tako da treba imati strpljenja! :rtfm:
Znam da nisam nesto mnogo pomogla oko opisa, ali ono sto zelim reci je da, bez obzira sto mi trenutno jeste sve poznato, da cu nastaviti sa citanjem iz razloga sto se kroz ostale delove provlaci ratni vihor i borba za opstankom.

:tajna: Jos uvek ne mogu da nadjem dobar link (koji bi se pokrenuo) da skinem Re-cycle. Moonlight, prosledi mi! :ceka:

nemaš šta ni da znaš..
i meni se jede sladoled.
Mrzi me sad da pretražujem o Lakuni, ali čim Rada to odugovlači...... znam da nam se uglavnom svidela Biblija otrovne maslina, bar meni jeste, a nešto mi se čini da Lakuna nije tako dobro prošla medju forumskim čitateljkama

Znam da je Dragonfly odusevljena sa Lakunom, da su sve citateljke takodje odusevljene,ali sa Biblijom, a meni se mnogo svidela Bujno leto!
Bibliju otrovne masline treba da kupim (ako je pronadjem) i procitam.

Volim ledene sladolede, bez cokolade. :)

Poslednja izmena:
...svratih na brzinu da vam javim kako u Vulkanu mozete pazariti knjige Majkla Odantjea za 160dinara po komadu:)

...trenutno citam vise knjiga...prva u nizu je The house at Tyneford, bacila sam se na nju kako bih lagano odrzavala jezik aktivnim...fina knjiga tipa novele, vrlo zgodna za citanje buduci da je na stranom jeziku a nije previse zahtevna...

...u "kancelariji" citam U lavljoj kozi, od pomenute tri ona mi se najvise dopada...

...pre spavanja malo pogledam Margaret Atvud i njenu Sluskinju...slutim da je dosta predlagana ali ako je neko propustio meni se dopada...

Lakuna je potpuno drugačija od prethodnih Barbarinih romana. Nije ona loša, naprotiv, već mi je bila u tom trenutku preteška. Valjda nisam to očekivala, šta ja znam, politika, Trocki, ovo, ono... Ali, završiću je kad se raspustim, obečala sam sebi.:)

Ne znam baš da li su to predrasude. Ako jesu, imam ih i ja. Drugo su Isidora Dankan i Frida Kalo, to su vrhunske umetnice, koje su imale ispunjene i interesantne živote na svaki način. I sigurno može da bude zanimljivo. Ali kako sad u celom svetu isplivavaju neki koji nisu ništa. Evo juče gledam neku listu najmoćnijih ljudi iz sveta šoubiznisa, pa su tu Denifer Lopez, Ledi Gaga, Džastin Biber i Kim Kardašijan. Ajde ovi, nešto pevaju, glume, nije važno kako, ali nešto rade. A ova Kim se proslavila ni na čemu. Ima taj rijaliti (koji moja ćerka gleda !! :rumenko:), samo se udaje, razvodi (posle 72 dana).. užas. Sad ćete da promenite mišljenje o meni kad vidite šta ja sve znam. A saznala sam tako što sam tražila nešto o Marku Zakerbergu (kažu da ga tako izgovaraju u Americi, piše se Zuckerberg, iako bi nemački verovatnobilo Cukerberg, ali on nije Nemac, nego je Jevrejin ), osnivaču Fejsbuka, čije su akcije juče izašle na berzu, a on se našao medju 30 najbogatiji ljudi u svetu, sa svojih 28 godina. Svaka čast!
Ništa danas nisam čitala, samo [url=http://www.smilies.4-user.de]
smilie_haus_057.gif
[/url]
Ala ti je lep stripic! :zaljubljena:
Samo nije lepo sto si to sve morala da radis :lol:

A to sto znamo svasta o nekim nebitnim likovima... pa to je neizbezno u danasnje vreme.
I ja skoro pretrazivala nesto, i saznam da se Ana Bekuta ne zabavlja vise sa Mrkonjicem :eek:
Eto, provukla sam se i nisam znala da su se zabavljali, ali sam saznala da su raskinuli :dash:

Od Atvudove Slepi ubica se skoro svima dopao, izuzev sitnih presitnih slova na koja su se svi zalili :D

Bujno leto se i meni dopalo. Zbog neobicne tematike... odnosno ambijenta :)

PS. Ulazim u finis samoce od 100 godina. Negde sam u osamdesetoj recimo :lol:

A ja sam juče saznala da su Viktorija i Jorgovanka Tabaković sestre od strica.

Odgledala sam večeras film Društvo mrtvih pesnika, i mnogo mi se dopao.
Viktorija - ona sto peva, i Jorgovanka - ona sto ima tik kad mrda ustima kao zec?
Ma svi su bre oni ili u srodstvu, ili u ja-tebi-ti-meni prijateljstvu... povezani ko creva :evil:

Bi, tebi se bese mnogo dopala Slepi ubica? :think:

Pa ne baš mnogo. Ugnjavila me je sa onim pričama o tim slepim ubicama. A priča je solidna.
Od Atvudove Slepi ubica se skoro svima dopao, izuzev sitnih presitnih slova na koja su se svi zalili :D

Bujno leto se i meni dopalo. Zbog neobicne tematike... odnosno ambijenta :)

PS. Ulazim u finis samoce od 100 godina. Negde sam u osamdesetoj recimo :lol:

Ti kao da si ostarila sa tih 100 godina.

Ah, filmovi! :zaljubljena:
Ja bih dodala i The Remains of the Day, po knjizi Ostaci dana (Kazuo Išiguro)

Lamar, znam da si gledala Hachi: A Dog's Tale (sin i ja smo plakali).
Setih te se zbog Maxa.Pozdravi ga. :mrgreen:

TananaNA.... ja završila Slepog ubicu. E pa, ili sam ja glupa, ili sam žurila da što pre završim pa se nisam dovoljno unela, ili knjiga nije ništa naročito. U svakom slučaju nema opravdanja za 500 sitno kucanih strana.
Počela je sa nekoliko strana, nekoliko paralelnih priča što je u početku stvorilo nevidjenu zbrku. Jesam posle nekog vremena ukapirala koja je koja, ali me sve to ipak nije dovoljno zainteresovalo. Svega tu ima. I ratova i društvene situacije i medjusobnih odnosa.... Rasplet. hm. Pa jesam malo iznenadjena
ričardom i lorom
ali i to je moglo da se pretpostavi. Nekako mi je izostalo veliko finale. A nisam ukapirala ni kakvu je to knjigu napisala Lora (ili ko god da je napisao). Očekivala sam da ta knjiga bude nekako umetnuta u roman. Ili jeste, a ja ipak nisam shvatila neke finese, prenesena značenja, simboliku.
Oni Zajkonjani... ne, ne... ipak sam ja tu nešto propustila ili nisam razumela. Možda je pročitam još nekad kad porastem. :zelenko2:

Ah, filmovi! :zaljubljena:
Ja bih dodala i The Remains of the Day, po knjizi Ostaci dana (Kazuo Išiguro)

Lamar, znam da si gledala Hachi: A Dog's Tale (sin i ja smo plakali).
Setih te se zbog Maxa.Pozdravi ga. :mrgreen:

Ima film po Ostacima dana? Čitala sam je letos, fina je.
Moram da skinem tako neke filmove, pa kad treba da peglam, ja se namestim pred kompjuter, pa tako lakše to obavim.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back